Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 440
  • 704
  •   1
Отговори
# 480
Честито! Да е жив и здрав и много радост да носи на цялото семейство.

# 481
Момичета,извинявайте,че нахлувам така при вас,аз съм априлка 2011,ако някоя от вас ще си купува Пентаксим,остана ми една ваксина,че бяха на промоция 2 на цената на една,цената е 30 лв...

# 482
Ени, честита втора рожба, да ти е жив и здрав малкият Александър, да расте много щастлив и много да слушка бати Hug  bouquet

# 483
  • София
Ения, честито!   bouquet солидно мъжко присъствие се оформя при теб   Grinning - да са ти живи и здрави тримата мъже, много да те радват, обичат и уважават   bouquet

# 484
Здравейте! Имам едно питане за ваксините - задължителен ли е  Синфлорикса, слагахте ли го и безплатен ли ви беше?  Че ще тръгваме на ясла и не сме го слагали.Благодаря ви

# 485
Ени да са ти живи и здрави двете момчета, да ти носят единстено радост и много щастие.  newsm51

Здравейте! Имам едно питане за ваксините - задължителен ли е  Синфлорикса, слагахте ли го и безплатен ли ви беше?  Че ще тръгваме на ясла и не сме го слагали.Благодаря ви
Синфлорикса е задължителна и се поема от здравната каса, но знам че се започва до определена възраст да се слага, попитай ЛЛ най-добре.

# 486
здравейте мамчета,благодаря ви за пожеланията и да ви се връщат Simple Smile

ние сме добре,бебчо засега е послушен.започнаха ни малко коликите,но засега е малко.дано не е като батко си постоянно рев и на ръце,дано този път се разминем леко.краско постоянно го целува и гушка и като ме види без бебето веднага пита къде е.за тези 3 дни в които бях в болницата толкова се е отприщил да говори чак м е интересно Laughingдори знае как се казва бебето като го питаш.
много ми е мъчно че немога да му обърна достатъчно внимание както съм свикнала,но няма как и малкото съкровище има нужда от мен повече от всякога.

аз иначе до вчера се чувствах добре.само че гадните хемороиди толкова ме тормозят,че нямам думи.освен това развих инфекция на шевовете.по стечение на обстоятелствата моята док неможа да доиде на раждането и ме изроди друга.за съжаление обаче както се опасявах не ме е зашила както трябва и сега си имам инфекция и ме боли.немога да си представя как ще ми махнат конците които утре или най-късно другиден може да стоят и трябва да се махнат....какво да ви кажа.затова предпочитах да си платя за да не изпадам в пдоодбно положение,но какво да се прави.било ми е писано...сега се надявам бързо да мине(и ако имате съвети за по-бързо минаване приемам)и да ходим по разходки да използваме последните слънчеви лъчи.

раждането мина горе долу бързо.пукна ми се мехура и започнаха лека полека да ми текат водите.аз първоначално като чух как ми изпука нещо в корема доста се уплаших,защото предишния път док ми спука мехура и незнаех какво е.помислих,че някоя костица на бебето изпука и викам лелее дали не му е станало нещо.обаче следмалко като започна да ми тече нещо и се усетих,че е възможнмо да са водите понеже бях слушала,че може и не изведнъж да текнат.та звъннах на док и тя ми каза да си сложа превръзка и да си взема багажчето и към болницата.там да ми направят проба дали са води.влязох да се изкъпя,епилирах си малко краката,облякох се и тръгнахме.а през това време превръзката си се понапълни и си течеше,просто нямах съмнение че е започнало раждането въпреки че нямах още болки.там ме приеха,направиха ми проба,която разбира се отрази че са води и ме пуснаха на запис на тоновете.бяха хубави и станах да се разхождам.започна леко да ме понаболява и не спирах да се разхопждам,понеже нали така се правело по-бързо разкритие.акушерката постоянно беше до мен и много ми помагаше.по едно време ми изтекоха доста води както си вървях и от там се започнаха по-силните болки.направиха ми клизма,която не ми подейства.лошото беше че ми направиха още една и то при доста силните контракции вече,точно преди да се кача на магарето.не ме питайте колко ми е било приятно,за кое по-напред да мисля за контракциите или за другото.както и да е свърших я каквато я свърших и отидох вече в родилната зала за проверка на разкритието което беше вече 8 и половина.доста силнички контракцийки бяха и доста болеше,но сега е само спомен.док ме вкл на окситоцин за да направя 10см,но тя докато ме вкл и ми започнаха напъните.само дето през това време една ромка влезе и гледайки ме как охкам на магарето казва"докторке имам леки болки"и заплака....милата сигурно като ме е видяла и се е уплашила,нямах сили да и кажа че няма нищо страшно,защото докато я проверяваха аз започнах да се напъвам.казвам на док:"напъва ме" и тя "добре идвам"(и отиде да си мие ръцете-а аз"ама докторке да напъвам ли" и тя"идвам идвам"а аз"немога да чакам напъвам"и започнах да напъвам.с 3 напъна на бял свят се появи малкия алекс,за който мислехме че ще е поне 4000кг,но той се роди 3800кг което също не е малко.всички като го наобиколиха и нямаха търпение да го измерят.започнаха да го закачат и да му се смеят че се е напикал веднага Laughing.док ме заши и ми го дадоха да си го погушкам.много приличаше на брат си,точно същия.сега казват че за няколко дни се е изменил и прилича на мен,но важното е да са ми живи и здрави друго нищо не е важно.нали са си наши на нас ще си приличат Simple Smile

доста дълго стана,извинявам се но се ннадявам да ви е било интересно и да съм ви върнала поне за малко в онзи момент и на вашите раждания

това е от мен засега ставам че д....то ми е ужас да полегна докато бебчо спинка Hug Hug Hug

# 487
  • Burgas
Здравей те момичета,минавам да честитя втората рожба на мама Ения,да им е жив и здрав малкия Александър,да расте много щастлив и обичан.Честито  smile3525

# 488
Лиде,честита втора рожба.ДА е жив и здравв малкия Александър,Да забавлява батко, да радва мама и татко!:)) Hug Hug Hug Hug

# 489
Лиде, браво на теб, мъжка майка!  Simple Smile Пожелавам оттук нататък само хубави емоции, и двамата мъници да растат силни и здрави мъже, а ти да си щастлива и обичана майка и съпруга   bouquet

# 490
благодаря ви момичета Hug Hug Hug

хайде сега ще чакаме и някоя друга да се похвали с такава новина Laughing

и да ви питам,казвайте някакъв лек за хемороидите,че нещо неможем да се справим Rolling Eyes Confused

# 491
Честита втора рожба, Лиде! Нека расте здрав и щастлив! Браво на мама! Разказът ти ми беше мн интересен, наистина си спомних, когато всяка след раждането влизаше да сподели как е минало
За хемароидите, аз без напъни още преди да родя ми се появи един, който и сега не мога да преборя, но поне не ме боли. Бяха ми изписали някакви свещички, но нямам спомен за име , а и рецептата не пазя. Може би в аптеката ще ти дадат съвет какви да са. Дано се възстановиш бързо  Hug Hug Hug И от ново ЧЕСТИТО!
Аз починах една седмица и от утре започва голямото четене за държавните изпити, дано успея да се подготвя. Миша е добре, започва все повече думички да казва. Знае имената на всичките си приятелчета, но нейното не иска да каже
 Hug Hug Hug
Лека и спокойна нощ!

# 492
Ени, че стита ти мъжка рожба! Да те носят на ръце тримата ти мъже. Бързо възстановяване! Hug
Нямам време за друго,поне ви изчетох. На всички Hug

# 493
Когато децата празнуват
Когато се смеят децата,
в градината цъфват цветята
и слънцето в китната круша
се спира да гледа и слуша.
...
Когато децата заплачат,
над къщите спуска се зрачът,
задухва студеният вятър
и брули без жалост листата.

Когато децата мечтаят,
на сълзите вижда се краят,
дъги разцъфтяват обилно
и злото навред е безсилно!

Когато децата са дружни,
отстъпват войните ненужни,
че малките детски ръчички
за поздрав се вдигат към всички!

Целувки на всички!

# 494
Здравейте мами! Отдавна не съм писала тук, но се включвам в темата с едно питане: Даниел тръгва на ясла на 3 октомври и в момента се разправяме с това. Педито ми каза, че няма направления за изследванията, които се изискват за ясла, а майките с които контактувам в квартала, са си взели направления за тези изследвания! Знаете ли нещо по въпроса и редно ли е едни да плащат, а други-не...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт