Кюретаж и забременяване след това - 16

• 25 126
  • 705
  •   1
Отговори
# 60
Дъгичка, да, малкото ми братче ще става татко, малко, малко, колко да е малко(  Joy)87 набор са и той и приятелката му. За октомври И е термина. Дано всичко да е ок. Praynig

Светленцето, здравей мила, радвам се да те "видя"  по хубав повод. Hug
Целувки на теб и порасналото бебоче. Hug

pepito21 , добре е малечка, взима ми силите, не се спира, лази, изправя се, скача, "танцува", и ей такива ги върши а аз само ходя след нея, или очите са ми на 6, не на 8. Скоро ще стане на 9 месеца, ще кача снимки в албума да я видите, с други се гледаме във ФБ.

Ralina86 , tedd , дано не се задържите тук много, просто е забранено за повече от 3-4 мес. Hug
tedd , стискам палци всичко да е ок утре. fingerscrossed

Ех, не знам как става тоя номер, като седна да пиша тук и малката става. Crazy

# 61
  • Варна
немога да разбера защо всички доктори казват "мисед не повтаря", а то и потретя даже ooooh! нещо аз не разбирам...

Защото в повечето случаи не повтаря! Обикновено миседа в ранна бременност се дължи на тежки хромозомни аномалии, несъвместими с живота.
Може да прозвуча сега малко остро, обаче ми се струва, че момичетата с по един мисед нямат нужда да бъдат подтискани със съвети да тичат да си изследват всичко възможно, вкл. тромбофилии, генетични маркери и пр. Това по цял свят не се прави след 1 мисед. Всичко това го казвам като една от вас. С един мисед.

Ваче, извинявай, но не съм съгласна с теб. Миседа освен на тежки хромозомни аномалии може и на листериоза например да се дължи. Ако някой ме беше посъветвал след първия мисед да си пусна това обикновено и не-скъпо изследване, нямаше да стигна до втория мисед. Аз съм на мнение, че след един спонтанен аборт е хубаво да се направят основните изследвания, а ако недай Боже се повтори, то тогава - имунологични, генетични и всички останали скъпоструващи изследвания.

Деси, много се радвам, че резултатите са в норма.  Hug

Ралина, съжалявам, че по този неприятен повод се запознаваме.  Hug Надявам се съвсем скоро да ни зарадваш с една магистралка.  Praynig

Аз вчера успях да отида и да пусна контролата за листериозата. До вторник ще умра от притеснение дали се е излекувала или ще се наложи още един курс на АБ, а така не ми се иска още един месец да изпуснем. Sad

Тед, стискам палчета всичко да е наред.  Praynig

# 62
Деси, браво за резултатите.

Тони, ти освен листериозата какво пусна?. Аз нищо не съм изследвала освен микробиология и цитонамазка.

# 63
toni_St с теб съм Hug

Относно изследванията- аз просто казвам какво препоръчват напоследък, тъй като имам доста познати при които е повторил мисед и от тази гледна точка, лично за мен, варианта да дам повечко време, нерви и парички по изследвания и ей така за собствено спокойствие е по- добър отколкото повторно абразио /не че е гаранция че на мен такова ще ми се размине/, но Vache, и ти си права, че в много от случаите са напълно излишни, а ако погледнем на въпроса абсолютно реалистично- като ти е писано и милиони изследвания преди това няма да помогнат  bouquet... никой на никого не се сърди, а няма и за какво, не сме в детската градина че да се правим на малки по такива въпроси Laughing смятам че всеки е достатъчно разсъдлив за да прецени как да постъпи най- добре Wink

и най- накрая, ако ми позволите, че много слова изписах... БЛАГОДАРЯ ЗА ПАЛЦИТЕ newsm51 newsm51 newsm51 резултата ми е 19.75mIU/ml, миналата сряда беше 59.34mIU/ml надявам се още някоя и друга седмица и съвсем да го довърша Embarassed Embarassed и в тази връзка...стискайте още малко ако може Blush интересното е че вчера сутринта, преди да ида в лабораторията направих уринен домашен тест и си беше отвсякъде +, в лабораторията пък ме питаха как така пада сам без медикаменти Crazy лудница! ох много писах...успех на всички засега  bouquet  bouquet  bouquet

# 64
  • Варна
Тони, ти освен листериозата какво пусна?. Аз нищо не съм изследвала освен микробиология и цитонамазка.

Микробиология, цитонамазка, хламидия, мико и уреаплазма, цитомегаловирус, пролактин и естрадиол и листериоза. Не стигнах до генетични и имунологични, защото според доки високия положителен резултат на листериозата е довела до миседа, а и имам все пак една успешна бременност.

# 65
  • София
toni_St, аз никъде не съм написала "само"  Grinning Написала съм "в повечето случаи". Изобщо не мисля, че е от полза жените с един мисед да се щурат да правят всичко което е възможно. Лично на мен то ми подейства ужасно. Пак казвам, четете и статистиките. Миседа не е закономерност, а по-скоро случайност. Това, че тук сме се събрали така да се каже тематично в никакъв случай не означава, че повтарящите се миседи са много като процент. И не искам да кажа, че човек не бива да си прави изследвания, а че трябва да си слуша лекарят. Аз от тук чух за тромбофилии, за някакви генни мутации, листериоза, токсопламоза и пр. И когато аз също резонно попитах из темите какви изследвания да правя всички ме хвърлиха в Генетиката за изследвания за 200 лв и нагоре. Да, ама като си взех хистологията и се качих в Генетиката. Лекарката ме гледаше като извънземно като я попитах какво да изследвам. Каза ми нищо!!!!  
Ама четейки в нета само се депресирах щото четях как има жени с нормална първа бременност, после с мисед, с тромбофилии и пр. неща. Това си беше на път да ме откаже да пробвам пак. Добре, че реших да приема тезата на лекарите и да престана да питам "Защо".

Никого не задължавам с мнението си, всеки е в правото си да прави каквото е най-добре за него. На мен най-добре ми подейства това да приема нещата като случайни.

toni_St, съжалявам,че при теб нещата са се развили така.  Tired Вярно е, че е можело да не се стига до втория мисед, но и не бива да се движим по наклоненаната плоскост забивайки се да правим де що има изследвания, за които сме прочели. Честно казано сега дори се чудя на акъла си да тичам да изследвам хормони на щитовидната при условие, че нито имам оплаквания, нито предпоставки за това. Ама, първосигнално така реагирах. И имайте предвид, че съм на 38 г. вече, т.е. аз нямах време за експерименти и знаете, че в по-късна възраст фертилитета намалява.

tedd
Hug Hug

# 66
  • София
И аз съм на мнението на  Ваче,въпреки че аз съм с 3 поредни аборта и при мен не са били случайност.

Наистина в повечето случаи един мисед нищо не означава и следващата бременност даже е и безпроблемна.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 23:13 от magnet_for_happiness

# 67
  • Варна
toni_St, съжалявам,че при теб нещата са се развили така.  Tired Вярно е, че е можело да не се стига до втория мисед, но и не бива да се движим по наклоненаната плоскост забивайки се да правим де що има изследвания, за които сме прочели. Честно казано сега дори се чудя на акъла си да тичам да изследвам хормони на щитовидната при условие, че нито имам оплаквания, нито предпоставки за това. Ама, първосигнално така реагирах. И имайте предвид, че съм на 38 г. вече, т.е. аз нямах време за експерименти и знаете, че в по-късна възраст фертилитета намалява.

Ваче, аз не съм казвала, че трябва след първия аборт да се предприемат всякакви изследвания и то като четем от нета, напротив казах само, че е хубаво да следваме съветите на лекарите и да си направим поне елементарините изследвания. Това е моето мнение и не го налагам, просто споделих друга гледна точка. Всеки има глава на раменете си и може сам да прецени дали да си направи някои изследвания или да чака да се убеди, че е било случайност.

# 68
Тедд,мила,прости за немарливостта ми,но това че показателите са намалели от миналата сряда е добре нали?Палците ги стискам и на кракат си,как иначе Wink
 Hug за всички борбени момичета!

# 69
Тедд,мила,прости за немарливостта ми,но това че показателите са намалели от миналата сряда е добре нали?Палците ги стискам и на кракат си,как иначе Wink
 Hug за всички борбени момичета!

ами да..ако не падне до отрицателен ще ми създаде доста главоболия Laughing

аз сега сядам да чакам за добри новини от вас, от мен включване чак следващата седмица след прегледа Laughing

# 70
  • София
tedd , ще падне, ТРЯБВА да падне  Hug

# 71
  • София
toni_St, извинявай, но моят първи постинг беше насочен конкретно към tedd. Мисля, че с нея се разбрахме.!  bouquet
Не искам да се конфронтирам с теб или с когото и да било, особено в тази тема.   bouquet

# 72
  • Близо до морето :)))
Здравейте, искам и аз да изкажа личното си мнение относно изследванията, без да го налагам. Имам един мисед в 18г.с. не съм се и замисляла да не си направя изследвания /всичко което би могло да е причина за случката/ и не съжалявам. Откри се проблем и в генетичните /тромбофилия/ и в имунологичните /Антифосфолипидни антитела/ . И двата проблема са точно причина за мисед в по-късен етап от бременността. Имам назначена терапия при евентуална следваща бременност и се надявам това да не се повтаря. Никой не ти дава гаранция но поне знам че има проблем и съответно терапия за него.

# 73
  • София
kremmito,мисед в 18 г.с. и мисед в 8 г.с. са различни неща. Още един път искам да подчертая и ще спра, защото полемиката стана доста тегава...
Аз говорех във връзка с конкретен постинг на tedd, с която така или иначе се разбрахме  Hug И говорех единствено и само за ранните миседи! Не виждак как тромбофилията може да предизвика мисед на плод в 7 г.с. Но именно това беше изследването, за което ме съветваха да направя из форума  Wink
Точка, спирам! Пожелавам ти успех! Както и на всички момичета тук! Да напълните бързо първият постинг!   bouquet  Wink

# 74
Здравейте!
Ваче Hug Hug-права си за полемиката,само да вметна при мен и двата пъти бременноста приключваше в 6г.с-генетичните показаха-тромбофилия.
Не казвам че има готова рецепта и становище за всички Hug
Аз лично чакам да приключи курса АБ,малко ми е тегаво в този ред на мисли,не от др ами от чакането-ама какво да се прави Crossing Arms Crossing Arms
За всички Hug Hug
а да щях да пиша-хайде чакаме снимки,дами yes yes

Общи условия

Активация на акаунт