след антибиотик отново на градина

• 3 430
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,

Интересува ме кога водите децата на градина, след като вече са здрави, но още пият антибиотик. В нашия случай детенце беше болно около седмица, накрая му се възпалиха ушите, наложи се антибиотик, сега 4 дни след започване на антибиотика, вече си е съвсем добре, та се чудя.....

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 09:57 от haus

# 1
Аз лично антибиотици не давам/дано не ми се и налага де Peace/ но дечицата на познати около мен когато са добре, без Т, и просто трябва да си направят курса с АБ си ги пращат на градина.

Моето мнение е да го пратиш, все пак не е заразно, било е възпаление на ухото.
За справка - сестра ми живее в Австрия, там е практика когато детето вече е здраво, но трябва да довърши курса с АБ да ги водят на градина.

мале, сега ще ме линчуват мамите......... Joy

# 2
аз с риск да ме линчуват, пуснах темата, но ....................
А и аз не обичам да давам антибиотици, преживявам ги по 100 пъти, обаче болката в ухото и плача на детето е неописуем

# 3
  • Пловдив
Докато пие антибиотик,моето не ходи на градина.Не го пускам още 4-5 дена след като е приключил приема,все пак имунитета му е спаднал и вероятността след 3 дена пак да е болен е по-голяма (поне при нас).
И при него започна с болка в ухото и вече 5-та седмица не е на градина,прихвана още 2 вируса.

# 4
  • София
Има доста фактори, които биха ме спряли да пусна детето си на градина докато пие АБ. Като начало изчезването на симптомит н означава, че организма се е преборил с инфекцията, затова и АБ се дава толкова време. Второ - има адски отслабена имунна система и може да го свали всяко грипче и вирусче. Трето - докато пие АБ дтето има нужда от много качествна храна, плодово, кисело мляко и сокове, които в детската градина няма да получи. И четвърто, но далеч не на последно място, това до четвъртия ден детето не е проявило странична реакция от АБ не изключва таи възможност, дори и да не пие такъв АБ за първи път има вероятност да има странични реакции или алергични такива и предпочитам да ми е пред очите.

# 5
На дъщеря ми и се наложи да пие 2 пъти АБ, докато ходеше на ясла. Сега в ДГ в първа група почти неболедува. Давам и АБ, колкото време е предписала педиатърката. През това време детето не ходи на ДГ. При дъщеря ми обикновено симптомите изчезваха към 5 ден, а пиеше до 7. Все така се случваше, че започвахме Аб в средата на седмицата и като свършим курса е се падаше четвъртък, петък, такаче тръгваше на градина от понеделник, т.е. стои си още 2 дена вкъщи. Но докато не си завърши лечението, независимо дали пие Аб или нещо друго, не я пускам на ДГ, независимо дали ми се вижда добре или не.

# 6
Аз не ходя на работа и мога да си позволя да задържа детето в къщи след болест и месец, ако преценя, че не е укрепнало все още.
1 седмица е минималния период според моите разбирания обаче след Аб. Не бих го пуснала по-рано.

# 7
Има баба, която може да я гледа и затова независимо с или без антибиотик е лечението, я задържам поне още няколко дни вкъщи след като се е възстановила.

# 8
  • София
Е и ние пихме за 50 дни 2 антибиотика , ужасена съм , но беше тежко при нас. В яслата ни всички са болни.
Винаги я държа поне още 5 дни вкъщи след като е боледувала, но след 3 дни на ясла пак е болна... ooooh!

# 9
И аз не го пускам веднага след антибиотика на градина. Мисля, че са необходими още няколко дни за стабилизиране. Лошото е, че сега, в градинска възраст, боледува даже повече, отколкото , когато ходеше на ясла.

# 10
  • Варна
Дъщеря ни е пила антибиотик 2 пъти в живота си - около 2-ия РД и около 3-тия РД. Пропусна празненствата в яслата и градината съответно. Никак не ми беше приятно, но след 5-те дни антибиотик я задържах по 1 седмица в къщи допълнително, въпреки че още на втория ден от приема на АБ си беше вече добре - без Т, хрема, кашлица... Ако я бях пуснала веднага нямаше да ми се наложи да отменям празненствата, да отказвам клоуна и т.н. и т.н.... Но, може да звучи егоистично, но не съм я пускала не за да не заразява другите деца! Оставих я у дома, за да не се разболее тя самата! След АБ малко или много организмът отслабва и става по-податлив на други бактерии и бацили. Предпочитам да я оставя да укрепне и тогава да я пусна, за да не завъртам въртележката на непрекъснати настинки, грипове, ангини, които водят до АБ.

# 11
temata e "след антибиотик отново на градина"-т.е когато се спре приема на антибиотик!!!  До тогава няма  как да кажеш, че е здраво детето-тогава защо пие антибиотик, защо си "довършва курса"  Peace Аз задържам в къщи още няколко дена след последния прием.
За да не се повтаряме- съгласна съм с bubcheto15
Интересно джипито на авторката какво мисли по въпроса  Thinking

Ето и какво получих на ЛС за горното си изказване:
(Без заглавие)
« Изпратено до: dspasova : Вт., 22 Февр. 2011, 16:19 »
   Отговори с цитат Отговор Изтрий това съобщение
Моля, без нравоучителни изказвания, запазете си ги за там където минават.
Пуснах тема с молба за отговори, а какво мисли педиатърът на детето мога да кажа на другите потребители, не и на нас. Иначе не бих пуснала темата.

#Crazy   Пействам го тук, тъй като не съм писала на ЛС, а в темата -не виждам причина и за полученото ЛС ...............явно не си е стувало да отговарям по темата /подчертала съм  отговора си, че май е пропуснат  Whistling........ А какво мисли педиатъра на детето е важно, защото именно той трябва да каже здаво ли е детето  или  не и удачно ли е да е на градина. Но това явно не е по темата  Crazy

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 21:07 от dspasova

# 12
  • София
здраво дете не пие АБ. Това, че детето ти се е подобрило благодарение на приема в момента на АБ, не значи , че е здраво, ако искаш пробвай - спри му сега АБ...най-вероятно възпалението ще се върне.
Водя го когато е приключил със всички лекарства + обикновено 2-3 дни  в повече го оставям в къщи, за да поукрепне.

Да не говорим, че самото дете и да не е заразно вече, най-вероятно ще се влоши отново така недоизлекувано пак сред вирусите.

# 13
  • София
след антибиотика, не по време, независимо как изглежда или се чувства

# 14
  • СВИЩОВ
След като сметна че е добре,тогава го пускам,но не и преди да е свършил антибиотика.
Обикновено остава по една седмица в къщи,но аз в момента мога да го гледам и съм го
оставяла дори и повече. Но дори и да нямах тази възможност пак щях да намеря начин
поне 2-3 дни след това да си остане в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт