ЗА или против кварцова лампа в яслата?

• 11 053
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • Sofia
Категорично ПРОТИВ. Бактерицидните лампи и тези за облъчване на хора са съвсем различни. В нашата ясла има бактерицидна и на два пъти се случва да ги изпекат като пилета с нея. Явно сутрин забравят да я изключат, единия път ги бяха опекли много здраво. 1 седмица се белиха като варени картофи.  #Cussing out Другата лампа също трябва да се дозира много внимателно, да се ползват очила и т.н. Никакво доверие нямам на лелите, че ще спазват всичко точно. Като искаш купи си такава лампа в къщи и си облъчвай ти детето, поне ще знаеш точно какво и колко.

# 32
Е то самата лампа не е виновна, а лелките, като ги знам и как чистят  Sick...а изобщо боравенето с подобен уред е редно да става от мед. сестрата, най- малкото...независимо кварцова или бактерицидна е лампата

# 33
  • Sofia
Аз не казвам, че лампата е виновна. Сестрата не е гаранция - в нашата група са по 2 сестри на смяна и пак ги опекоха.  #Cussing out

# 34
  • Стара Загора
Савина, много неприятно Sad.
В нашата ясла е имало и преди, след ремонта ме помолиха да им дарим нови. И двете ми деца посещаваха една и съща група за 2 г и 4 м общо, нямали сме проблем. Много добре се грижеха за тях. Аз дори не знаех, че имат и ползват такива лампи.

# 35
Савина, моля те разкажи как ги облъчват, че ми е интересно.
Не знаех, че на някой все още му се занимава.

Имам спомени от едно време, слагаха ни очила и бяхме по едни смешни шорти с ластик Grinning
Ама сега как е newsm78

# 36
ПРОТИВ!!!!

# 37
  • Sofia
 Не ги облъчват. В нашата ясла има само бактерицидна лампа. Тя не е за облъчване на хора, а само за дезинфекция на помещения. Би трябвало да се пуска само когато няма хора в помещението - например през нощта. Просто нашите 2 пъти забравят да я изключат сутрин и без да искат са опекли децата. Бактерицидната лампа е много по-силна от тази за облъчване на хора. Вторият път бяха с цвят на печено пиле.  #Cussing out
А иначе профилактичното облъчване се прави на 2 курса - през октомври и януари-февруари, по 10-15 дни, започва се с 1 мин, постепенно се увеличава с по 1 мин на ден до 5-7 мин според възрастта на детето, цвета на кожата и параметрите на лампата. Задължително се ползват очила и то качествени и добре прилепнали (т.е. по мярка). Не е толкова проста работа. Аз съм физиотерапевт, това ми е част от работата и като знам ползите и вредите не бих си облъчвала децата. Единствената полза от облъчването е образуването на вит. Д. Аз лично от септември до май давам мултивитамини и съм спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт