Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 208
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
крем карамел , не се притеснявай. Може би наистина тестът е бил труден. И при нас нещата не са никак добре. Бети не знае точките си, но госпожата им казала, че не са се справили както е очаквала.
Бети вече ми харесва, а и на госпожата си се харесва Simple Smile Тя винаги е писала и преразкази и съчинения хубаво, но това, което е похвалното, е че почти няма правописни грешки, членуването и пунктуацията също е оправила. Но най-хубавото е, че спазва едно и също време от началото до края. Това, което винаги и изяждаше точките. Проблемът за нея обаче са граматичните правила по български. Не знам в тази част на изпита, колко точки ще загуби...

cappuccino_love , добре дошла при нас   bouquet

# 76
  • дълбоката провинция
Едното било изкарано на дъската да реши задача и написало, че 50.0, било 50 Simple Smile Не ми се иска да съдя за нивото на училището по три деца, но все пак се позамислям.

това не го разбрах

# 77
Едното било изкарано на дъската да реши задача и написало, че 50.0, било 50 Simple Smile Не ми се иска да съдя за нивото на училището по три деца, но все пак се позамислям.

това не го разбрах

50 по 0 = 50

# 78
  • варна
 Моя Филип има 73т. по БЕЛ, и  44т. по Математика на нац. тестове. Госпожата му казала че е подценил задачите и се е по...ал. Не знам дали е успокоително че само 2деца имат повече точки от него в класа.
  Уж ходи на школа, уж решава, ама се оказа че му било по-лесно на теста по БЕЛ. Thinking
 И много разочарован от себе си заради математиката , ама пак не се нахвърли да учи повече, направо нямам нерви вече с него. Embarassed

# 79
  • навсякъде
Явно задачите са били по-трудни щом по-голяма част от децата са с ниски, всъщност не ниски а средни резултати. Не знам като оценка как се изчисляват тези точки. Сега съм й казала да сяда и да се упражнява повече, че май месец да се представи по-добре.

# 80
Моя Филип има 73т. по БЕЛ, и  44т. по Математика на нац. тестове. Госпожата му казала че е подценил задачите и се е по...ал. Не знам дали е успокоително че само 2деца имат повече точки от него в класа.
  Уж ходи на школа, уж решава, ама се оказа че му било по-лесно на теста по БЕЛ. Thinking
 И много разочарован от себе си заради математиката , ама пак не се нахвърли да учи повече, направо нямам нерви вече с него. Embarassed

Колко са максималните точки на националните състезания по МАТ и БЕЛ? 100 или 90? А как се превръщат в оценка?

# 81
Максимумът е 100 точки и по двете, но не знам как се изчислява оценката. То май точките не се и трансформират в оценка.

Мен ме интересува пък от матурите как точките се превръщат в оценката, от която се прави бала?
Може да е пускано това, колко точки от кой модул, каква оценка правят, но съм го пропуснала.

# 82
  • София
Максимумът е 100 точки и по двете, но не знам как се изчислява оценката. То май точките не се и трансформират в оценка.

Мен ме интересува пък от матурите как точките се превръщат в оценката, от която се прави бала?
Може да е пускано това, колко точки от кой модул, каква оценка правят, но съм го пропуснала.

Лети, на първа страница, ето тези 2 линка:
скала за оценяване по БЕЛ
скала за оценяване по математика
Оххх, нещо не мога да ги копирам като линкове...

Точкитеот двата модула се сумират и след това се преизчисляват според следните таблици:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documen … kala_mat-2007.pdf
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/documen … kala_bel-2007.pdf

Не знам обаче дали за  състезанията е валиден същия начин за преобразуване на точките... Както и дали същите ще важат и за нас тази година.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:46 от PurpleDragon

# 83
  • София

Колко са максималните точки на националните състезания по МАТ и БЕЛ? 100 или 90? А как се превръщат в оценка?

И на двете национални състезания максималният брой точки е 100.За превръщането в оценка не бих могла да се изкажа,не зная дали миналогодишната скала важи.

По БЕЛ не се е представил подобаващо на нациналното  ooooh!.  На олимпиадата отива на втори кръг.Обаче вторият кръг е на 6.03,последният от почивните дни и не съм много сигурна дали ще отиде.Оставила съм той да си прецени.
По математика отива на втори кръг и на националното състезание с 91 точки и на олимпиадата.
Чаках да излезнат официалните резултати за да се похваля,ама явно няма да ги дочакам...Тези от РИО са бавни,при положение,че още в понеделниците след състезанията знаехме,че отива на втори кръг и за двете състезания по математика.
И сега се триуми.В един ден са втори кръг на националното по математика,пробният изпит в Междучасие и този в Регалия  newsm78.Може да ми се смеете,но за мен пробните изпити са много важни...Има време дотогава да мисли...

Пожелавам успех на всички,които утре ще се явят на олимпиадата по химия. Peace
Аз най-вероятно няма да се класирам за кафето,но пийнете едно и за мен.Иначе много ми се иска да се запознаем,живот и здраве като влезнат децата в желаните училища.

# 84
Много ти благодаря, Драконче  Hug
Вече разбрах, че примерно 4.50 от изпита, не значи автоматично 5. Дори 5.964, не било 6.
Не е много хубаво обаче така. Ако имаш примерно 4.50 и това се удвои, както ще се вземе за формирането на бала, ако беше според оценяването в училище това би било 10. Но по този начин на изчисление се губи цяла единица.

# 85
  • навсякъде
Летисия тъкмо това смятах и аз. И по двата изпита ако е така значи 4,50х4 + в най добрия случай 6х2 = 30 бал, а миналата година в Ловеч немски с английски са били от 33 нагоре. Как да не се притеснявам

# 86
крем карамел, аз имах предвид да не се притесняваш, че на Националното има малко точки, защото не винаги тези неща са показателни. А и все пак има още време за подготовка.
Аз също гледах баловете от миналата година и писах за това. Имало е деца с бал над 35, които не се предпочели английски с немски, което разбирам е най-желаното и изисква най-висок бал, а са избрали само немски. Така, че може нашите с по-ниските балове да се вредят за английски с немски Simple Smile Сега видях, че бал 30 стига за немски. Дори и малко под 30 пак става. Това може би е дори по-добрия вариант, защото съм чувала, че немския сектор е по-добър. Може и поради тази причина деца с високи балове да са предпочели да влезнат само с немски.

# 87
Поздрави от снежна Варна. Hug
Моят син на МАТ има 89 точки и се класира, но за БЕЛ нищо не знаем.
Вече и във Варна започват пробните изпити. За тези които се интересуват в МГ започват от 6 март, като изпити има всяка седмица, но трябва да се избере БЕЛ или МАТ защото са в един и същи ден пробните изпити и по двата предмета. Ние ще се пробваме от 13 март и ще трябва да редуваме едната седмица по БЕЛ, а другата по МАТ.
Знаете ли на колко пробни изпити е добре да се ходи. Всяка седмица на пробен не е ли множко. newsm78

# 88
Вече разбрах, че примерно 4.50 от изпита, не значи автоматично 5. Дори 5.964, не било 6.
Не е много хубаво обаче така. Ако имаш примерно 4.50 и това се удвои, както ще се вземе за формирането на бала, ако беше според оценяването в училище това би било 10. Но по този начин на изчисление се губи цяла единица.

E,  ама естествено, че е така. То това е идеята. Ако всичко над 4,50 се смяташе за 5, как щяха да бъдат класирани децата? Нали си виждала, че баловете са с по три цифри след запетайката и баловете се различават с по някоя стотна.

# 89
Черна станция, не съм се размисляла много по въпроса  Simple Smile А резултатите от миналата година видях преди няколко дена и точно тези три числа зад точката ми направиха впечатление. По мое време не помня да е имало чак такава прецизност Simple Smile
Форумът за пореден път ми беше от голяма помощ.

Ali&Meli , за мен твоето момче е сигурното най-ново попълнение на СМГ-то. Браво на него  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт