Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 137
  • 363
  •   1
Отговори
# 105
Авторът-поредният болен мозък.
Явно е ,че имаш проблеми ,седни и си ги разреши с бившата.Не виждам що ти е закон в Бг за 50на 50 като ако искаш ,ако си достатъчно възпитан да се разведеш културно ,можеш да си около детето си винаги и не виждам коя бивша би ти отказала.Това ако си достатъчно културен в развода обаче,щото обикновено българина първо плюе,после на ти си куклите ,дай си ми парцалите,ама иначе претенции колкото щеш.И вземи ме подсети за кои европейски държава говориш ,че се прилага.Прилага се там ,където и когато двамата родители решили да се разведат ,остават в приятелски отношения,а не в ущърб на децата си!И това там е в цивилизованите страни-ДА,където обаче възпитанието на съпруга не позволява да оплюе майката ,да изостави детето си и прочие.Където жената се уважава не само по празници,а винаги!Всичко е въпрос на култура драги,вие Бг мъжете с големи претенции,тук да уточня ,че и моят съпруг е българин ,да не решиш ,че плюя ,защото има и свестни мъже в България разбира се,но всичко идва от възпитание,среда и т.н.Моето мнение е ,че когато един баща  е родител ,на него не са му нужни закони и това ще се оцени от майката-бивша.
Ще ти дам пример -моята дъщеря е на 22 год.,баща и я е виждал като бебе,на 15 години тя го потърси ,той отказа да говори с нея,и до сега не проявява интерес.По същия начин постъпва и с второто си семейство,там обаче децата са две.И тях не поглежда!Та за какъв закон ставаше на въпрос?

# 106
Хърмаяни - не съм казала, че трябва да се съди бащата по това. Просто го казах като пример. Знам и тълкуването на ВКС.
Постовете на RealTrue най вероятно са насочени към тези мами , които си измислят разни причини за да не пуснат децата при бащите им, или ако това се случи то да е по възможност колкото се може по рядко, без самите те да имат някаква основателна причина за това.

# 107
Оплаквате се, че другият родител не искал да си вижда детето... Ами помислете защо?
На следващият ден, след като той ви напусна (или вие него, няма значение) - къде беше детето ви?
При вас? При другият родител? Кога другият родител отново имаше възможност да се срещне с детето си? Когато съда определи, че детето ще виждфа баща си в някакви жалки часове през седмица (замисляли ли сте се какъв пълен абсурд е "виждане от 10 до 19 часа всяка втора събота и неделя?". Че кой нормален родител ще позволи тази подигравка?) и 30 дни през лятото. Как реагирахте в тази ситуация? Поискахте ли от съда да постанови равно виждане с детето?

Значи от това разбирам, че ти не искаш да си виждаш детето защото
1. Тя го е взела със себе си.
2. Дала ти го е чак когато съда е разпоредил кога ще става виждането
3. Не ти харесва графика на виждане, за това изобщо няма да го виждаш? Не те устройва това, че майката  не е поискала 50/50.

Айде с твойте камъни в твойта градина. Отговор чакам!

# 108
  • София
Е няма какво да чакаш отговор, точно така е, както си написала и той си го казва човека директно. Не стане ли на неговата, няма да си вижда детето.
Все пак, най-важният е той, нали така.

# 109
корина,бърди- ако въобще има отговор,той вероятно ще е пак злобен.На човека бащините отговорности опират до това да стане на неговата ,да оплюе майките ,претенции един куп и бля бля за европейските държави-чувал и решил да се перчи,инак бащиното чувство няма да му го коментирам-изказах се по горе.За жалост няма да е последният ....

# 110
А авторе, замисляш ли се за психиката на детето си? Един месец при теб, другия при майка си...  Crazy Лудост!

А авторе... Имам приятел, който е разделен с МНД и детето си. И тя го взе с нея, и тя му определя вижданията, и техните права не са 50/50. И знаеш ли? Детето като го види тича към него и го гушка с думите "Татеее". А нашият БНД следва твоята логика. И знаеш ли? детето ми като го види плаче и се гушка в мен, все едно непознат вижда. А сме само от година разделени.

# 111
авторът според мен ,хич не го е грижа за психиката на детето .Той човекът си иска права.И какво обаче ако ги получи,просто той ще е големият мъж.
Няма да забравя бащата на дъщеря ми,не стига ,че не се интересуваше от детето,не го виждаше,отказваше разговори дори с нея,когато порасна,ами на всичкото отгоре когато вторият ми съпруг ,пожела да осинови детето ,той отказа ,имал достойнство.Боже,опазил господ от такива с достойнства ,искащи права и прочие.
Та и авторът ,бля бла ,много приказки ,а на финала .... детето страда.Тия мъже не избиха ли комплексите си ,не пораснаха ли ,кога ще почнат да мислят с главите си?

# 112
А бе стига сте яли бащата бе. Видяхте един мъж да иска по често да си вижда детето и гракнахте срещу него. Ми що не гракнете срещу майката, дето не му го дава?

# 113
Имам един познат в Швеция. Разведен е с жена си от 5-6 години. Имат две деца на 9 и 12 години, момиче и момче. Преди заедно са живели на третия етаж в един квартал на Стокхолм. След развода мъжът си купува апартамент в същата сграда на петия етаж, т.е. два етажа по-горе. Сега бившите съпрузи вече и двамата са женени за други хора, но отглеждат децата общо взето с еднакви усилия. Децата имат стая с легла и играчки и на двата етажа и се чувстват у дома си и в двата апартамента.

Не мога да кажа сега децата по колко време прекарват при единия родител и колко при другия седмично. Но явно всичко се решава делово и цивилизовано.

Не знам кой от двамата е бил виновен за развода, дали някой на някого е бил сърдит, но очевидно и за двамата децата им са по-важни от всичко друго на света, в това число са по-важни и от обидата и разочарованието след раздялата.

# 114
Защото имам усещането, че иска да задоволи собственото си его, а не да е в полза на детето.
Иначе, щеше да каже, който и съд, каквото и да се случи аз ще гледам50% детото или най-простото, което съм виждала "вземам си детето с всички средства".
Трябва да кажа в интерес на истината, че познавам такива бащи и по нищо не остъпват на майките, дори си мисля, че ги превъзхождат/не са толкова емоционални/!

# 115
Симон, естествено, че ще гракна срещу нелепата логика! И все пак да не вадим глупави заключения, само защото някой ни е казал. Това дали майката дава детето или не, само един Господ знае. И нашия БНД беше уревал цял квартал, че не му го давам, докато изобщо не се обаждаше да пита как е детето в период на 5 месеца. Така, че този сериал съм го играла, този сценарии съм го чела. "Мрън, мрън, тя не ми дава детето. Мрън, мрън мен ми е много мъчно. Мрън, мрън, давам пари. Мрън.МРЪН!!" Станали мъже на по 40г. като ощипани госпожици се държат! Абе, вие достойнство нямате ли на пораженци???
 Зарязала ви жената, не можете да спите по цяла нощ. А къде дремахте, докато беше при вас? Застанете поне веднъж като мъже. Както казваше моя познат, който също бе напуснат от жена му- Аз сам съм си виновен, детето много ми липсва. И защо венъж не каза "Тя не ми го дава". Защо веднъж не се размрънка, че тя е лошата. Та камо ли по форуми да пише!!!

# 116
Корина, ами съгласи си се, че може и да е прав. Та затова човека да пита защо съда не определя 50/50. Явно майчето държи да си спазва само присъденият режим, а на бащата това не му стига. И ако е така то си е прав, защото през другото време , майката е в пълното си право да не му даде детето ако е недобронамерена.

# 117
Корина, ами съгласи си се, че може и да е прав. Та затова човека да пита защо съда не определя 50/50. Явно майчето държи да си спазва само присъденият режим, а на бащата това не му стига. И ако е така то си е прав, защото през другото време , майката е в пълното си право да не му даде детето ако е недобронамерена.
Да точно така, прав е. И тъй като не му се дава това което той иска, изобщо няма да отиде да си види детето. За да натири носа на майката. Нека й е!

Симон, ние не коментираме защо бащата иска такъв режим./То е повече от ясно че е абсурден/ А това, че той не иска да си види детето, защото не е получил режима който иска...

# 118
simon9 , теб устройва ли те това 50/50?
Колко са бащите, които също ще се съгласят?

# 119
Симон, ти ще си дадеш ли детето наистина да живее при баща си и новата му жена 2 седмици от месеца?

Общи условия

Активация на акаунт