Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 121
  • 363
  •   1
Отговори
# 135
Симон, всеки случай се разглежда поотделно, но касаещи родителите на детето.
При закон 50/50, това е невъзможно.
Що се отнася до твоя случай, на ли разбираш какво ще бъде реакцията на бащата и ти нищо не можеш да направиш?
Тя ще бъде, както мъжете които посочва RealTrue.

# 136
Снежа, - нали точно това казвам, че всеки случай се разглежда по отделно, и то именно касаещи родителите на детето.
В моя случай, не съм длъжна да се съобразя с реакциата на баща и, но съм длъжна да защитя детето си с оглед действиата на "каката".Дали това, бащата го съзнава или не си остава негов проблем. И повярвай ми, ако реша, да заведа едно такова дело, то ще го направя. Но все пак имам време от 6 месеца, през които ако се повтори това от найна страна спрямо детето ми, никак няма да се замисля да вкарам в съда тъжбата си. Или "каката" си сяда на д---то, или сама ще си подписше присъдата.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 14:59 от simon9

# 137
  • София
simon9, днес е началото на месец март. Хайде да пробваш да засичаш и да записваш до края на месеца колко време отделяш за разговори по телефона и срещи с адвокати.
Като свърши месеца сумирай времето и ми кажи няма ли е по-добре за детето ти това време и енергия да бъдат посветени на занимания с дъщеря ти. Няма ли да е по-добре за детето ти ровенето в интернет за решени дела и четене на закони и правилници да бъде заменено с търсене на книжки, филми или занимателни игри.
До колкото разбирам бившият ти има пари. Мъжете с пари са като магнит за жените и, ако не беше сегашната му жена, щеше да е друга. Мъж с пари самотен и нещастен няма.
Непрекъснато пишеш, че "каката" (по-скоро леля) е виновна за нежеланието на бащата да общува с дъщеря си. Ако утре "каката" и бащата се разделят, дали бащата ще поиска дъщеря си както е било преди години? Тогава ще се появи нова "кака", която да е виновна и т.н.

Ако нашият татко заживее с някоя кака, ще съм по-спокойна да вземе детето, от колкото докато е сам.

# 138
Мила piggy , въпрос на организация, която да не пречи на другите ми задължения спрямо детето.
Относно "каката"- права си че е "леля", ама нарочно и слагам това определнение.
И пак казвам, че не защото е "другата", а защото е точно тя. То ясно,че ако не е тя, ще е някоя друга. И по добре да беше някоя друга.
Цитат
Ако утре "каката" и бащата се разделят, дали бащата ще поиска дъщеря си както е било преди години?
- оооу да, определено да. То това е неизбежно, просто въпрос на време, кога "'каката" пак ще му бие шута.
Кризата не подминава никой, особенно пък хора като него. И когато пак стане така, че няма да има пари да си купи дори и баничка, тогава и остане на улуцата без подслон, защото оная ще го изхвърли като мръсно куче, тогава ще разбере от къде изгрява слънцето. А това време наближава, дори бих казала, че почти на половина е минало.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 16:33 от simon9

# 139

... а плачещите тук (добре, че на много, но пък има много отчаяни майки, което също не е добре) се чудят и маят как така детето ще бъде с "новата си майка/баща" (откъде накъде) и защо са самотни... Да, може мъжа/жената до вас да ви е зарязал/а, но това не е причина да вземете детето само за вас. То не е ваша собственост! Колкото по-рано разберете този факт толкова по-добре за детето. Защото само за седмица, две или месец идва синдрома на родителското отчуждение и с розовото бъдеще на вашето детенце е свършено - то ще си остане само с едният родител и издръжка от 50 лева. А другият родител спокойно може да си позволи да има е десет такива деца (общо разход 500 лева). И резултата ще е... 10 нещастни дечица. За да участват на равно в отглеждането на децата си те трябва да имат и равни права. Иначе не става.

Малко ще те разочаровам, така както в момента АЗ съм разочарована, тъй като не ми отговори.

Не плача. Отдаааавна не съм плакала, даже не помня от кога. А да сетих се, седмица преди да напусна бившия си съпруг. Плаках след поредния скандал.
Не се чудя и "мая" как ще бъде детето с новата съпруга на БНД, защото не се обажда той дори да пита жив ли е здрав ли е !
Не съм самотна. А ако съм самотна- дай Боже все така самотни жени като мен да има.
И не на последно място. Недей смята издръжка на дете 50лв. на месец. Някои деца взимат повече.
И ако за теб 10 деца са 500лв месечно, то жалко  и само единствено за теб.

# 140
И не на последно място. Недей смята издръжка на дете 50лв. на месец. Някои деца взимат повече.
И ако за теб 10 деца са 500лв месечно, то жалко  и само единствено за теб.
Корина, и аз я правих тази сметка преди години, когато за моя бивш 2 деца бяха 100 лв месечно. По тази система и той може през 3-4 години да сменя жените, да им прави по две деца и да продължава нататък...

Айде сега кажи, че и за мен 10 деца са 600 лв месечно... Ако направим анкета тук, надали са толкова много процентно жените, чиито деца получават повече от 60 лв месечно...

Между другото, по-горе стана дума, айде да кажа и моето мнение - ако двамата родители си поделят поравно разходите и грижите за детето, не е редно някой от тях да получава издръжка за детето от другия.

# 141
  • София
Не ми се вижда никак реално един родител, който преди развода не е поглеждал децата си, след развода да стане изведнъж добър родител и да започне да се грижи за децата си.
Ако един баща е наистина добър родител и не в него е вината за развода/раздялата/ на родителите, ако същият има желание и се грижи за децата си, тогава майката ще предпочете да остави децата изцяло при него, вместо да ги придърпва за половината от времето с цел неплащане на издръжка. През зимните месеци 60 лв не могат да покрият и за три дни разходите на дете.

# 142
Неплащането на издръжка е най-нищожната част от всичко. Основното е детето да запази дълбочината на отношенията си и с двамата родители, иначе в живота му зейва дупка...

Освен това според мен има разлика - дали оня родител, който преди развода не е поглеждал децата си, го е правил, защото работи далеч - в друг град, в чужбина, или на кораб, или макар и в същия град, се е скъсвал от работа на 2-3 места в полза на семейството... или защото не му е стигало времето за децата от срещи с приятели на чашка, или заради любовницата...

# 143
Неплащането на издръжка е най-нищожната част от всичко. Основното е детето да запази дълбочината на отношенията си и с двамата родители, иначе в живота му зейва дупка...

Освен това според мен има разлика - дали оня родител, който преди развода не е поглеждал децата си, го е правил, защото работи далеч - в друг град, в чужбина, или на кораб, или макар и в същия град, се е скъсвал от работа на 2-3 места в полза на семейството... или защото не му е стигало времето за децата от срещи с приятели на чашка, или заради любовницата...
Дори в този случай, отношенията родител - дете след развода, пак зависят от самия човек. Има и родители, които се сещат, че са такива, по-късно. Важното е, че се сещат, и ако ситуацията позволява, не виждам причина заради личната болка, да им бъде отказан шанс. Личен опит.

# 144
Хърмаяни, така е, помня споменавани и други такива случаи в този форум...

# 145
Мисля, че по-лошото е когато родителите се променят в отрицателна страна, независимо да ли детето е дадено на него или нея.
При 50/50, това как ще се регулира?
Сега просто, другия родител изземва функцията на двамата родители.

# 146
     Пак по същия начин Снежи. 50:50 дава права, не създава задължения. Ако не се интересуваш от детето си, не могат с полиция да те принудят да си упражниш правата. Другият пак ще е изцяло ангажиран, но ще трябва отново да се обърне към съда, за да се промени автоматично зададеното от закона 50:50, съответно и правото на издръжка.
     Ако авторът е лично пострадал, аз го разбирам донякъде. Не са малко онези родители, които не дават на другия да види детето, само заради лична обида и неудовлетвореност. Както не са малко родителите, които си мислят, че плащат издръжката за да си гледа другия кефа. Но нивото на такива хора е различно, поне по моите наблюдения. Като го чета, ми е трудно ми е да допусна, че негова бивша половинка е на такова ниво. Мисля, че темата е чиста провокация с анти-женска насоченост, но не успя да предизвика бурната реакция, която е била цел.

# 147
  • София
Не съм изчела всичко, но ще го прочета. Защото RealTrue, аз съм видяла добрината на 50/50.
Живяла съм с дете от първия брак, което живееше 50/50 : не знаеше в коя къща се буди; винаги нещо му трябваше, което беше в другата къща; всеки от родителите очакваше другия да му купи яке и ботушки в неговия ден (нееднократно съм ги купувала аз-мащехата); мама мислеше, че е още при татко- татко, че е вече при мама - а беше зачезнала .... да продължавам ли.
Може и да се ядосат някои от мамите тук, но смея да твърдя, че аз съм била доста грижовна с това дете и съм го обичала. От позицията на майка, мога да кажа - обичам я и днес с  майчински трепет и ми е жал, за тези 50/50 в които живее.
Затова, за мойто дете избрах да сме далече. Няма нищо лошо, ако си родител да му разказваш всяка вечер приказки по скайп, ако искаш. Един човек ако иска да е родител, винаги намира как !
Освен това- Да имаме по-голямо право майките!   Grinning Така мисля  Grinning

# 148
До "БереМед/осица" от "ЕбеНеБереМед" Wink

И аз съм за пълни права на майките. Стигат сте товарили мъжете с плащане, гледане, загуба  на време и т.н. Мисля 50 лева е повече от достатъчно. Все пак и мъжете са хора, имат нужда от колкото се може повечко жени, да ги водят на круизи, да ги глезят. А за това е нужно време. При положение, че отпуската е има няма 30 дни, по-добре с мадама на яхта, отколкото да переш мръсните гащи на бившето си дете, не ли? Има си майка, да си го гледка. То малко е като котвичка горкото, ама карай. Деца бол, винаги може да си направиш нови, ако съсипеш "старите". Поне ние, мъжете, можем до 70-80 да се възпроизвеждаме Wink))))

# 149
  • София
RealTrue, разбирам, че си го написал с ирония, но и ти разбери, че за много голяма част от мъжете това е съвсем реална мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт