Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Мале, само да можех да го хвана.  Hug

# 211
  • София
Празник за окото по Анимал Планет.

# 212
  • София
Момичета,възможно ли е Преси да се е разгонила?!Преди няколко дена навърши 4 месеца.От вчера вечерта е неузнаваема,мяука,гали се в нас и се отърква,като същевременно вири дупето, въргаля се по земята и "онова" местенце и е все влажно и го ближе постоянно.Просто съм в шах,та тя е бебе още... В началото на другата седмица ще ходим за ваксина и ще се консултирам,но... на това ми прилича!

Пак страхотни снимки и клипчета! Hug

# 213
  • Между гори и планини
Таша, честито - разгонила се е. Такава беше и Кети преди да я кастрираме. Нощем не се спеше от мяукане.
Бебе, небебе - пролет е и котките ги удря хормона.

# 214
  • София
Мери е кастрирана, но от сутринта мяучи, накрая получи малко шамарче  Thinking

Ето тук  Rolling Eyes

# 215
  • In a surreal moment!
Писанчо също е в подозрение...нещо по инерция ли го карат това разгонване ...тормози Маша, претъркалва я, иска да си играят, ама е грубичък...и они характерен гърлен зов - мъррррмяоу...когато търсят партньор...хъм?!?

# 216
  • Между гори и планини
Дано при Кети не се получи по навик. ЗА сега съм много доволна, че я кастрирахме. Животното стана по-спокойно някак (цяла нощ спи без да се буди), по-игриво.

Да ви се похваля, Кети вече задремва в скута ми като я взема. А днес сама дойде и легана на половина, като с лапичи закачаше блузата ми и я близваше.
Козината й продължава да пада с пълна сила, ще оплешивее до лятото. И главичката й изглежда една такава малка, колкото юмрукът ми, като я няма гривата й.

# 217
tasia  не е толкова странно, виждала съм много писани, които на годинка вече са родили (често мъртви бебета) но да и на мен така ми звучи.  Това, че е разгонена, не значи че е готова за полов живот, така, както момиче, което получи първия си цикъл на 14 не е готово непременно да стане майка, но хормоните понякога се активизират по-рано.

liebesbaer млада е мацата, избрали сте добри ветове, сигурна съм, че всичко ще мине наред!  Hug

Rakkaus по първия ти въпрос, нищо конкретно не мога да кажа - вета се е произнесъл, ако по принцип му имате доверие бих се доверила и в този случай. Ако не се лъжа, Таня имаха проблем с бъбреците? Ще се включи ако има инфо, сигурна съм. ПО втория ти въпрос, ще се съглася с него - няма как да знаеш каква ще е реакцията на кот след раждането на бебо. Честно казано, съмнявам се да проявява непровокирана агресия, т.е. докато бебо не порастне достатъчно да търчи да дърпа опашка, няма от какво да се притесняваш Grinning. Аз също имам един писан, който е изключително силно привързан към мен, все го маитапим, че е на мама момчето, за разлика от брат си, но ревност не е проявявал досега, нито спрямо брат си, нито спрямо зайчето, което си взехме наскоро. Въобще, нищо полезно не ти казах Mr. Green НО добре дошла Hug

# 218
  • In a surreal moment!

не е ли велика снимка...видях я на аватара на една потребителка в друг сайт...страхотен кадър

пп. ей...много съм разсеяна...и малко болна..

Rakkaus - добре сте ни дошли! Луцифер е страхотен, също като моя Писанчо - черничкото дяти на мама. Аз нямам опит с бебе и коте, вървя по пътя на ин витрото и Дай Боже, но нямам твоите притеснения...Може и да съм наивна, но не се страхувам. Защо пък да е задължително все лошотии да ин се случват. Моите писанчета дори излизат навън, Маша ловува, ама с повече внимание, ако е писано...ще се справям, това да ни е проблема, ех...бебета да има!

liebesbaer Здравейте и на вас! Страхотно име - Бриджит - за малка кокетка , покажи ни снимки, моля!
Ако сте избрали добър вет, с опит и доволни клиенти, няма от какво да се страхувате. Аз също имах притеснения, забавих се и Маша забременя...много кофти момент беше...особено като ми ги показа докторката, но...5 бебета, какво щях да ги правя?!? А съм сигурна, че до зимата щеше да има поне още 1 котило, а както и зетя се е нанесъл трайно у дома, не ми се мисли как по2 пъти годишно щяха да ме даряват с челяд...

Айсис - абе къде ги намери тези двойници на Маша и Брамс...боже...сладури!

Като казах Брамс, все забравям да го снимам, царски си живее у вуйчо. Леко поотслабна и мина любовно през няколко мацки. Едната е на баща ми Точица...вирнала коремчето странично, горкото, ама нямат пари за кастрация и сега се наводняват. Двете и миналогодишни деца са момичета и вече и те се мърлят. Не ми се мисли какво ще ги правят, ама дебели глави, не заделят по малко и това е.

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 19:09 от ИКСИ

# 219
  • София
ИКСИ, много сладка снимка! А колкото до Писанчо - може и да не е забравил предишните години. Не може "ариите" на събратята му да не му влияят. Все пак се надявам, че ще си остане само с интереса и ослушването и няма да хукне "да ги инструктира" като във вица  Mr. Green.

Rakkaus, моите имаха проблем с бъбреците, но беше твърде отдавна(9-10 години). Почти съм сигурна, че повече от 4-5 дни не сме ходили за инжекции, но все пак лекарствата са различни. Със сигурност е от значение и доколко е болно котето. Явно моите не са били в много тежка форма, защото още след първата инжекция се бяха изпишкали и до операция не се стигна. При нас определено причината беше сухата храна, защото щом я изключихме не сме имали повече проблеми.

liebesbaer, клиниката, която си избрала е с добро име. Сигурна съм, че всичко ще мине добре при твоята маца.

Hug за Мери и да не ѝ се карате!  Naughty 

# 220
  • България
здравейте момичета
това с разгонването и нас ни претеснява..Макс все по-често иска да е на вън на терасата или отива в коридора и започва да мяуууукааа...ох дано не започне да мъркирва преди пътуването ми или когато ме няма.замислям се за големия сеамец..не е кастрирван,а не съм го виждала да мъркира и да имаме бебета в махалата....
купувам тоалетна смес на бенто/ако не бъркам-изхвърлих торбата/от 5кг-в магазина ни казаха че е за 1месец-ние за около 3 седмици я изразходваме..доволна съм от нея няма миризма на котак..
вие каква ползвате-предложиха ми силиконова...дали е за предпочитане?
ето и една пак странна снимка на Максито

# 221
Честито първо разгонване на Пресито  hahaha Ами рано пиле е значи девойката, случва се - както при животните, така и при хората (на една моя роднина й дойде на 8 години!). Както каза MissNellie, това не значи че е готова да ражда. Ако ще я кастрирате, и ветеринарят ви е от онези които настояват първо да се разгони, значи вече можете да действате (когато й отмине, за да се успокоят органите).

ИКСИ, много готина снимка наистина! Подозрителният поглед на Писанчо също  Laughing Теб те сънувах снощи - бяхме съседки през няколко улици, и ти ходих на гости, а ти имаше поне 5-6 котки, от красива по-красива! Изкушавах се да ти ги крадна, хихи.

Тук времето взе да се затопля и Богданка започна скубането. Мъжът ми приложи нов метод - с парче хартиено тиксо направо върху котката  hahaha За мое голямо впечатление, тя нямаше нищо против! Лепне той тиксото, и дърпа, кожата й се разтяга нагоре а тя си лежи в скута ми и мърка. Много бяха смешни, все едно кола маска й прави. Накрая се получи нещо такова  Laughing

# 222
  • In a surreal moment!
Дидитка - хехе...не посмях да споделя за моите сънища, че бяха свързани с гадните снимки от фейса, ама така е като сме все сензитивни човеци в темичката случва се и гадостите да ги премисляме и сънуваме. Писанчо примижва сънен, има вид на бабаит, но е голяма душица, особено след кастрацията. Тия дни не можех да ги накарам да легнат до мен, нещо им беше станало. Идват, погалят се , но на възглавничките си не искат да легнат,обаче...от вчера съм с ангина, втресе ме и хоп...нощес и днес не са мръднали от мен. Не са ли душици, как усещат?!?

Ееех , де да бяхме съседи...няма къде да мръдна, никакви комшии не ми останаха като свят, млади хора пък хептен... 5-6 котки..и това е вече мечта, останали са ми 2 и половина, половината е Стуен, че той нали е приходящ, а в момента е и пъден, че си позволи да ни обгази 3 пъти, та... направо ми се струва , че нямам котки... Много ми липсват Шуши и Боби...

Леле..при вас е топло?!? При нас баба Марта върна зимата, от понеделник го дават до -12 и валежи от сняг. Ама какви хрумки ви идват на ум...ще оплешивите дЯтиту ...
Опа...забравих да са пуфаля...пък тая сутрин имах тлъст подарък - полски червен мишок, голям! От Маша, от Писанчо не чакам такива работи, той е дежурен по камина. В най-скоро време ще имаме черно котешко печено за вечеря! Ама от колко топлина се нуждае, направо недоумявам как е жив при тая жега?!?

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 00:23 от ИКСИ

# 223
днес тъкмо четох за котето на Лора Караджова и Део- страхотно британче - Мачо, направо като от каталог! не съм по котките, единствено куче съм имала, но пред тоя сив сладур няма как да се устои с равнодушие!  Crazy

но като знам цената....  Confused  и все пак са симпатични! пък и не само британчетата - ragdoll също са ми симпатична порода, но дори не съм срещала такава в България да се продава.

# 224
Ооо котешките езици са брутални в близък план! Покрити са с малки кукички:

Я мойто аватарче Simple Smile
Още нямам коте, но скоро се надявам да се присъединя в редиците  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт