Любители на котки - тема 48

• 48 612
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Алекс,
честито ново детенце Hug Да ви донесе много любов и радост мъничето Heart Eyes

Кетишонче днес се радваше на слънцето на терасата - много и се излиза на милата, ама съм на работа и рано я прибрах. Утре съм и обещала да пием кафе навън Joy

# 361
Месечинке, не напира ли да скача тази любопитка? Мен все ме е страх да ги оставям сами на балкона. Хем имаме мрежа, а и те са дебели и мързеливи кюфтета.

Да ви разкажа страшно-смешна случка. Майка ми нали си взе коте. То прилича на Кетя в окраската, ама е кльощаво и е като торпила - само фучи нагоре-надолу. Та тръгва майка ми да готви, отваря фурната, обръща се да вземе тавата....В този миг гадината се шмугва във фурната! Майка ми пъха тавата, бута навътре - не влиза /слава богу! Mr. Green/, пак бута, пак не влиза. Поглежда - коте във фурната! ooooh! Следва котешки тупаник - ми ако се беше опекло, бе глупаво такова! Confused За котка в пералнята съм чувала, ама в печката е много опасно, бе! Вече да знам и там да проверявам! Mr. Green

# 362
  • София
Голяма любопитка е Кетя  Heart Eyes
Честит имен ден на всички празнуващи днес    bouquet
Тедка, честит имен ден, Най-искрени пожелания за здраве и сили,за топлина и доброта-дарявани и получавани,за дни на радост,за сбъднати мечти!

# 363
  • София
За моето коте ли питаш ? ако е така то му я превързаха пак си го обичкам въпреки това той си е гальовен и игрив но не съм свикнала да го гледам така мъчно ми е може би вече не го боли нз много плаках като го видях в това състояние  Weary

Аз плаках месеци наред, като изкараха очето на Кьорчони. И то, както се сещате, не изтича, а си стои извън орбитата като сварено и размазано яйце. Замръзвам от ужас, като си спомня. Вие поне не знаете какво точно му се е случило, ами аз като знам, че е причинено от човек ... как да обичам човешкия род, да не говорим, че работата ми е свързана с хора, да работя с тях, да им помагам.

Постепенно се свиква с вида на животното, само гостите не искат да го гледат - травмира ги.
Но пък ние си го обичате дори повече. Горките, какво са преживели само те си знаят.
Но пък животът си заслужава да бъде изживян.

Теди, честит имен ден и от мен. "Тедка" на чешки означава "от сега нататък". Дано от сега нататък да ти се случват само красиви неща и каквито и неприятности да си имала, да са останали в миналото.

# 364
  • на брега на морето
Майка ми пъха тавата, бута навътре - не влиза /слава богу! Mr. Green/, пак бута, пак не влиза.

Такава случка имах с хамстерката си Минерва: бутам едни обувки в шкафа - не влизат, бутам - не влизат. Поглеждам - Мунарка се изправила на два крака и трепери. Щях да повърна от ужас - ами ако бях натиснала по-силно щях да я размажа.

Теди, честит имен ден! Да си здрава и щастлива!

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 13:35 от Котьо Тръмп

# 365
  • София
Ох, Котьо, представих си я.  Joy

# 366
Izvinqvam se za latinicata , no sym na chuzhd kompuitur . Iskam da vi kazha che Tarq e dobre , samo deto oste ne sika da se hrani . Utre ste si q priberem v kysti Simple Smile

# 367
  • на брега на морето
Много се радвам за котушката! Като й огладнее дупцето ще прояде. Важното е, че оздравява.

# 368
Благодаря много за пожеланията  Heart Eyes Много сте мили!
Черпя с няколко снимки на блоковите ми любимци, че браунисите, които правих свършиха преди да успея да ги снимам  Laughing

# 369
  • на брега на морето
Убавици! Grinning

# 370
  • Пловдив
Здравейте,отдавна не съм писала,само  ви чета и се радвам.От началото на март 3 03  реших да уча нашият котарак да използва  тоалетна.
Гледах клипчета ,които бяхте качили тук.Първо пренесох неговата тоалетна в банята.Само,че насипах пясъка в капака на кутия от прах./отговаря на размера на гърнето/ Научихме го да влиза в банята/не я обича много ,защото я свързва с къпане и сушене/
После на 11.03 вечерта ,качих капака   с пясъка в нашата тоалетна. Доста време стиска преди да се реши:ходи,гледа,души-мрънка ,но накрая се предаде Simple Smile Смятам  да го оставя така до 18.03 тогава ще продължа  с нововъведенията.
http://telez.snimka.bg/other/lyubimci.29961.22703579
http://telez.snimka.bg/other/lyubimci.29961.22703580
http://telez.snimka.bg/other/lyubimci.29961.22703583
http://telez.snimka.bg/other/lyubimci.29961.22703585

# 371
  • на морето
Здравейте , приятелки ! Hug Hug
Честит Тодоровден на всички !
Особенно на всички именници !
Както и на всички празнуващи около вас !
  bouquet  bouquet  bouquet

# 372
  • на брега на морето
Mama66, вдигай капака на чинията. Никога няма да се научи да клечи върху нея.

# 373
Честит празник на всички именници и  от мен.  Hug
Какъв е смисъла в това да се научи котката да използва човешката тоалетна?  newsm78
Аз лично съм против да се върви срещу природата на животното. Ако е, за да има по-малко боклук и миризма и по показания начин пак ще си пада боклук.  Thinking

# 374
  • София
Здравейте отново! Честито на всички празнуващи днес!

С известно закъснение - благодаря за отговорите  Hug Луцифер се възстанови - всъщност той още след операцията и първата инжекция пишкаше нормално, без признаци за болка и без затруднения. Направихме му след 7мата инжекция изследване на урината и резултатите бяха добри, така че спря антибиотика. Сега пък се мъчим с лечебната храна - не ще да я яде и това е.  ooooh! Сигурно е по-безвкусна от другите, знам ли  newsm78 , но яде само жизнения минимум и мяука до побъркване  #Crazy Ветеринаря каза обаче, че трябва няколко месеца да я яде и ме е страх да я сменя с обичайната му само защото се инати и назландисва... Не искам да повтори проблема.
А за бебето - и аз познавам хора, които са гледали бебе с котка и не са имали проблем, но се чудя този моичкия какви ще ги сътвори... Дано няма проблеми.

Не съм ви чела подробно  Embarassed, но мернах тук в последните постове нещо за ползване на човешка тоалетна от котката - е, Луцифер така е научен. Не съм го учила аз, майка му го научи. А нея така си я получихме научена навремето - подариха ни я наши близки, когато беше 3 или 4-месечна и така беше обучена, а впоследствие тя научи и котетата си на същото. Или "научи" не е точната дума, може би те просто са я имитирали... А дали има смисъл... знам ли... Мисля си, че ако трябва сега тепърва да уча коте къде се ходи до тоалетна, просто бих му купила котешка, вместо да се мъча да го уча да ползва човешката.

Общи условия

Активация на акаунт