Любители на котки - тема 48

• 48 612
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • на брега на морето

smile3501 Черпиш с нови снимки.

# 451
  • София и Морето от време на време

Мда, съгласих се.  Hug

Много се радвам, че има толкова бързо ефект и то видим за окото. Насреща съм при нужда.

# 452
Между другото влизам да похваля една котешка храна, която тук май не сме обсъждали -- Applaws

http://www.applaws.co.uk/

Отлична откъм съдържание и цена!

Пакетът суха храна (2 кг.) е 20тина лева... изненадващо, паучовете и пастетчетата са скъпички (1.85 за 70 гр.), но пък имат някакви невероятни вкусове и на вид нямат нищо общо с всички останали, които съм виждала  Shocked (за вкус ще питам Мишата довечера)  Grinning

И така, отчет даден. Просто страшно много се изкефих, че вече се намира и тук (в София я има в зоомагазина на ул. Шипка)   bouquet

# 453
iloveshoes, много е хубав, браво, че си го спасила  Wink

kokoshinkа, моля те кажи каква марка сребърна вода използва и откъде я купи ?

# 454
  • България
MissNellie благодаря за отговора
макс е сам у дома-вече съм в гърция
за сега се справя добре,щуре е на воля
дано е все така спокоен

# 455
Това е предполагаемия баща -

Ауу, Теди, този "тате" е истински уличен гамен! Laughing

Малко отчет и от нас:

Пуф, аман от сняг и студ!

Котешко в салфетка за вечеря

# 456
  • София
Последната снимка много ми е позната като картинка  Joy
Мисля днес да отида за тази храна, английската, дано да има за кастрирани  Flutter
Да ви покажа едни красавци на познати  Flutter

# 457
Вчера научих нещо много полезно от един ветеринар, та реших да го споделя  Simple Smile Преди известно време на Богданка й се разраняваше брадичката, без видима причина. Понеже е видна кьопла на махалата, решихме че просто е паднала от катерушката и си е издънила брадата на паркета. Доста време стоя разранена, после изчезна. Една колежка ми разказа как нейният котарак имал същият проблем, но много по-зле - кървяща, разранена, закорясала брадичка. Като го завела на вет, ветът казал че е от пластмасовите купички за вода! Повърхността на пластмасата е пореста и събира бактерии, които водата поддържа живи и те се въдят там, а като пие котето и брадичката му се допира до ръба, се инфектира. Тогава се сетих, че Богданка също имаше пластмасова купичка! И разраняването изчезна, когато по други причини взехме порцеланова. Така без да знаем, сме й излекували раничките! Та, ветът каза че и за вода и за храна са препоръчителни порцеланови, стъклени или метални купички, но не пластмасови. Та така, това е новата ми информация  Grinning

# 458
# 459
Аз за вода използвам порцеланова, защото ми направи впечатление, че Рижко, не искаше да пие много вода от пластмасовата. Помислих си, че може би придобива мирис, както и за храната която не е суха. Трудно се мият пластмасовите купички. Но за бактериите не съм знаела.

# 460
  • на брега на морето
Веднага сменям купичката на Зай Бай. ooooh!

# 461
  • Варна
Кетя също не иска да пие вода от пластмасова купичка. Хареса си едно гювече с вода, което държа на цветарника, за да се овлажнява въздуха около орхидеите. Ще и сложа една стъклена или керамична до храната, да видим дали ще пие от там.

# 462
  • София
Явно само аз използвам пластмасови купички за еднократна употреба  newsm78. Първо имах порцеланови, но ги махнах от съображение за сигурност - някой(не котка) да не стъпи върху тях и да се нареже. После бяха пластмасови за котки - задължително изваждат храната извън нея, за да си я хапват на равно и не се измиват хубаво. После преминах на тези за еднократна употреба, които ги използвам по няколко пъти и ги изхвърлям. За храна - от плитките чинийки, за вода най-добри са маргариновите, защото са с идеално гладка повърхност и се измиват добре. Лошото е, че маргарин в нас не се яде, но си намирам  Wink. За Коледа дъщеря ми донесе купички от алпака, които се слагат на стойка. Красиви са, но пак не стават, защото вади храната, а вода не поиска да пие - явно му мирише на метал. Прибрах ги при порцелановите  Wink.

kotkovo, в случая от втората снимка, мъжът ми би казал, че се е качил да пази яденето в чинията  Laughing. И обяснява (а и си вярва), че никога няма да си вземе нещо без позволение  hahaha.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 16:31 от Тaня67

# 463
# 464
А пък моите пият вода от чешмата. newsm78  Или от всякакви съдове, пълни с вода по някаква причина. Но никога от котешката купичка с вода.

Общи условия

Активация на акаунт