Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Rosejulia, изчакайте малко с котето, да видим какво ще стане с белия котак в четвъртък и какво ще кажат лекарите. Ако е добре и е годен за селски живот, аз мога да взема твоето коте за майка ми. Ама, да ти кажа, най-добре вие да си го гледате - като гледам, вашето коте си е. Mr. Green

Теди, чакам да пишеш довечера.
За безплатната кастрация имам въпрос: как хващате по-дивите дворни маци? Тука имам една, много се обичаме, ама не дава да я доближи човек. Сега пак е надула тумбака. Обикновено бебетата не оцеляват, въпрокеи че добре ги храним... Sad А в тези центрове всички наред ли кастрират безплатно? В смисъл, аз ако си заведа домашня котарак какво? newsm78 Той моя е кастриран де, просто се чудя. Или може би клиниките са финансирани по разни направления и така...

# 616
Lumikki да би било чудесно да има медалион с име и тел. за връзка, ако се загуби котето. Че иначе никой няма да разбере, че е домашен. Дори и да има чип. Понеже той не ходи при непознати. Но и аз предположих, че ще е скъпо.
Estell , да за съжаление тук чипирането не е гаранция, че животното ще се намери, оказва се, че чипът може да бъде разчетен само от ветеринарите, които са го сложили, имаше май лабрадор намерен, чипиран и нищо.
Ето линк към медальончетата на хората от Бургас - http://www.facebook.com/album.php?aid=37871&id=155190801176533, 10 лева струват, сърчицето било перфектно за коте.
MissNellie , може би на първа страница е добре да се постави линк, където са описани какво трябва да се направи, когато се търси осиновител на животинче. Аз предлагам един такъв - http://bg.myletsadopt.com/?p=370.
И за белия списък на ветеринарни лекари в Пловдив - Д-р Коко - Николай Боянов ЕТ, Област Пловдив, Адрес:  Пловдив, ул. Славееви гори № 18, Тел:  0887415207, E-mail:  vetkoko@abv.bg, работи с намаление за бездомни животинки.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 16:12 от Анонимен

# 617
котково, така ще бъде както каже момичето от котковото море... засега ще изчакаме, че не искам да кажа голяма дума предварително.
чудя се дали котките хващат човешки грип - имаме болен - съпругът

# 618
  • Варна
Не хващат.

# 619
За хващането на по- диви котки не знам и аз. жената ми беше казала да се обадя на теелфоните и там можело да ми дадат идеи. И за домашни дали кастрират не знам, по- скоро не. Но пак е добре да се звъни и да се пита конкретно.

# 620
Здравейте, има ли някой от Варна с наблюдения от този вет. кабинет "Диана" в Аспарухово? dianavet.com

п.с.
Темата ни е вече към края, затова предлагам за новата да включите към белия списък за Варна и

Ветеринарен кабинет „Д-р Маринов”
Варна, ул. „Христина Морфова” №10
тел.: 052 608 667, 0888 502 695

# 621
Да се включа и аз за медальнчетата.На благотворителната разпродажба,която правиха в Бургас приятелите на животните, медальоните струваха 3лв.,но ако се прави по поръчка,т.е.  ти да си избереш какво да пише на него си е 10лв. с включен транспорт.Не е толкова скъпо,а и парите отиват за животните.
И накрая да благодаря на сврачето за инфото,веднага скокнах до Кауфланд и обзаведох Кира с розова тоалетна.

# 622
  • София
Браво! Само че аз, ако реша да сложа такова нещо на Кьорчони, направо ще се обеси.

Спомням си, че преди време бях сложила мартенички и на двамата и докато светне светкавицата да ги наснимам, вече бяха изпратени с презрение на пода.

gerche, все забравям да кажа, че много ми допада името на твоето коте.

# 623
Емел,на кое от двете котета?Бекс си го кръсти мъжа ми, а Кира си дойде с името.

# 624
  • София
Горепосоченото. Кира.Hug

# 625
# 626
Месечинка, благодаря. Псевдонимът ти ми напомня за Росица Кирилова. Тя дали не пише тук, нали е коткофил?
Момичета, синът иска да заведе малката люспа на ветеринар - на мен ми се вижда прекалено малка за ваксини и химия. На колко месеца трябва да е за тази процедура? Преди години един ветеринар щеше да ми убие котето, като му пръсна лекарство против паразити в устенцето.
Знаете ли в Надежда добър ветеринар? Аз познавам двама - разочарована съм от тях, но да не коментирам.
Който иска да хване и спаси бездомни котета, не зная дали ще успее - зависи от случая. Ние тук храним бездомни отдавна, но не ни дават да ги пипаме, макар че ни познават.

# 627
Ще добавя момичета! Hug

rosejulia на 1ва стр. има списък с ветеринари, от които са доволни момичетата в темата. Затова ще те помоля и да споделиш за двамата, от които не си доволна - имаме си и черен списък, да се знае да не попадне на тях някой случайно.

# 628
Само да пиша, че котака е вече в клиниката. Раната на крака беше доста позарастнала, но там все пак ще я промият и ще сложат лекарство, ще го обезпаразитят.
Той, душичката само мъркаше в кабинета, легна в клетката и задряма.
Опашката му леко прокърви, но тя нали е една голичка и може да я е разранил, докато го транспортирах. Има малка вероятност да му поникне пак козинка, опашката е жива, има добор кръвоснабдяване.
Но си е едричък котака, като се поугои сигурно ще стигне 8-9 кила.

Ааа, и между другото в клиниката се засякохме с Дани - сивия котак приличащия на британец  Mr. Green Голямо съвпадение. Татко му го водеше на инжекция някаква. ( Хората може да си помисля, че хобито ми е да прибирам бездомни котки  Mr. Green)  Беше един нашишкавяяяял, ама голямо кюфте ви казвам. Трябва да ида да го видя някой ден и да го поснимам.

# 629
Тедка, поздравления - жал ме е за котака и се радвам, че си направила толкова много за него! Браво на теб!

Общи условия

Активация на акаунт