Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Аз не вярвам, че котките лекуват, иначе всички да сме здрави Simple Smile Според мен, това е самовнушение, но върши работа. Положителните емоции влияят добре на оздравителния процес, свалят кръвното и укрепват психиката. А котката е положителна емоция - само като я гледаш каква сладка муцуна има и как се гали и забравяш за проблемите. А това е един вид медитация, немислене за нищо - най-трудното нещо е да успееш да не мислиш за нищо, да постигнеш нирвана. Бих казала - даже е невъзможно и само някои тибетски учители биха могли да постигнат нирвана.
По тази логика, всякакво друго хоби лекува, понеже дава положителни емоции: градинарство, разходки по планините, риболов - изобщо - контактът с природата.
А котките винаги лежат на гърдите и на корема - там им е най-удобно, или, ако са малки, си търсят някоя гънка все едно са при мама, търсят скривалище и закрила.

# 647
# 648
Estell , под една от снимките едно момиче беше писало, че е взело медальончето - сърце за нейния котарак и било перфектно. Аз също обмислях да взема, но като знам как реагират моите пък и не излизат извън апартамента и реших, че няма смисъл.
rosejulia японски учени всъщност бяха установили, че вибрациите от мъркането имат лечебно влияние, но естествено както всичко друго не е панацея само по себе си.
Обаче това "малката люспа" както наричаш котето ми звучи толкова мило, явно много сте обикнали животинката  Hug.

# 649
Здравейте! Имам ужасен проблем...прекрасната ни спокойна персийка от вчера проявява агресия само срещу мен. Моля,ви дайте ми съвет на какво може да се дължи!  Praynig

# 650
  • Варна
Kotkovo,
във Фейсбук писали ли сте?
Ще пробвам да кача обяви където се сетя.
Detelina,
в какво се изразява агресията? И постоянно ли я проявява, или на моменти? Нещо да се е променило, някаква случка или обстоятелство, което да я провокира идва ли ти наум?

# 651
Месечинка виторога,няма никаква промяна...тя е била най-добрата и мила котка на света,до сега не бях я чувала да съска,не е драскала никое от децата!Гледаме я вече 4г. Вчера стоях в спалнята,клекнала...изправих се и тя подивя,скочи,драска,хапе,мяука...ужас! Следобед нещата бяха спокойни,а вечерта сядайки да приспивам дребка...пак скочи срещу мен и съска,сутринта пак така...не я закачам,не я поглеждам...само към мен! Объркана съм!  Praynig

# 652
Estell,медальоните могат да се поръчат по-малки,те са двустранни и пак ще има място за име и адрес на котето.

# 653
Месечинка виторога, аз пуснах във Фейсбук, но ако можеш пусни и ти, колкото повече хора  разпространяват, толкова повече хора ще го видят!

# 654
Lumikki  - ами аз съм една бъзла и се разчувствам от нищо. Така й казвам - люспа - защото има малко личице колкото едно листенце или люспа от лук, и когато си затваря големите фенери, кокорчото, не остава почти нищо - много е уязвима и вятър да я духне - ще падне.
За вибрациите при мъркането - мога да кажа, че е повече от приятно - като въздушен масаж.
Сега аз не отричам всичко от езотериката, макар че вярвам само в науката, но кой знае, бедна ни е фантазията какво ли още може да има в необяснимото...
Detelinа , опасно е да имаш котка при бебе. Да не би да има бяс - трябва да я водиш на лекар, иначе ще стоиш все със страх.

# 655

Detelinа , опасно е да имаш котка при бебе. Да не би да има бяс - трябва да я водиш на лекар, иначе ще стоиш все със страх.

Страх вече има и за мен,и за децата най-вече! Как да се зарази от бяс като е само вкъщи,не е излизала никога...,ако беше бяс нямаше ли да е към всеки така?  Thinking На лекар най-рано в петък ще успеем да я заведем! Сега съм я свалила на 1-ия етаж,при свекър ми и свекърва ми,защото ме е страх...а ми е мъчно!

# 656
  • Варна
За бяс и дума не може да става Laughing От нещо се е провокирала, но можем само да гадаем от какво. Опитай да игнорираш проявите и и в никакъв случай не показвай страх.

# 657
  • София
След като прочетох книгата на Хулда Кларк за биорезонансната терапия и изгледах филма "Вода", аз за себе си съм убедена, че именно вибрациите на мъркащата котка имат лечебно действие. Те, разбира се, не лекуват всичко - зависи от това каква е честотата на мъркането и дали тя е подходящата за въздействие иманно на съществуващия проблем.

Иначе друг фактор са положителните емоции, които създава присъствието на домашен любимец. Прекарах изключително тежки няколко години зад граница и нямам идея как щях да се справя, ако не беше утехата, която получавах всяка вечер след работа - първо се наяждаха, после следваше 30 мин. мъркане и гушкане и ако това не ми оправеше настроението, имах възможността да наблюдавам: футбол, скално катерене /по тапети/, борба свободен стил, бокс /средна категория/, лов на насекоми, дегустация на насекоми, прескочи-кобила, фигурно пързаляне по паркет, тласкане на саксии, бънжи с перде/покривка - и всичко това с музикален съпровод в два гласа. Такава богата развлекателна програма и при това безплатна!

# 658
Детелина, виж в интернет дали има нещо за причините за агресията при котката, гугъл ще изкара все нещо. Трябва да я изолирате, и ако живеете в апартамент не е удобно. Може да я боли нещо и да не издържа на болката. Аз нямам познания по медицина, говоря от моя скромен опит.
Не съска срещу духове, това само по филмите го има. Има здравословна причина.

# 659

Общи условия

Активация на акаунт