Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте! Потърсих темата ви, за да се опитам да разреша нарастващия ни проблем. От септември имаме у дома бяла персийска котаранка, много си я обичаме и харесваме, кръстихме я БЕЛ, синовете ми от скоро даже я наричат и Сноубел. До сега нямахме чак такъв проблем с космите, но от 2-3 седмици започнаха и във въздуха да летят, докато тича и дивее из стаите, особено в слънчевото време се вижда из цялата къща как се носят, и намерих вече и в дупето на малкото си момче, как се е озовало там, може би с гащичките му, това е доста неприятно. В кухнята също... и не ми се иска да вадя бели косми от чиниите на децата си. Предполагах, че няма да ни се размине това, но не го и очаквах с такава сила. Исках да ви попитам, как се справяте самите вие? По дрехите ни непрестанно има, вече мога да се абонирам за някой завод за производство на тия кръглите лепящи четки.  Гледали сме досега обикновени котета, и не съм имала никога такива проблеми... Нашия татко обаче не може да се примири с това, и започват едни разправии, от които не знам кой ще излезе победител... Дали кастрация би помогнала на това нещо да намалее, макар да прочетох на 1 страница, че котето което се скуби така много е кастрирано. Чистя и аз всеки ден, мия с мопа, но голям ефект няма, след 3-4 часа е същото. Сресвам я на терасата, падат доста и само докато влезем обратно и я пусна, цялата аз съм в косми...Тя е на 7 месеца, дали е някаква смяна на бебешкия пух, или просто и порасна козинката много. Мисля утре да отида да попитам колко струва да я пострижат и направят обикновена... Толкова е миличка, но вече не можем да я гушнем да и се порадваме, защото се покриваме целите с космарлаци...

# 106
Igi_, абсолютно позната картинка. И аз имах много проблеми заради космите - навсякъде бяха. Дори не можех лещите да си сложа на очите без да се залепи някой косъм за лещата. А в яденето .... когато готвх не се бършех в хавлия или кухненска хартия, за да не полепне някой косъм, директно с мокри ръце действах.
Та какво да ти кажа -  няма спасение от космите, те са супер фини и си летят навсякъде (преглеждайте кутията на компа, че там направо задръстват вентилаторите). Решението е единствено подстригване. И поне за няколко месеца ще си отдъхнеш. Струва около 20-30лв. Обикновенно го правят с упойка, особенно , ако котето е по - страхливо и няма да стои мирно.

# 107
  • In a surreal moment!
и при приятелката ми с белия персиец е същото
горкото коте
където се допре и след него вълма от бели косми
тя също каза , че се спасяват само с подстригване
но е за кратко
малко хора са наясно с този проблем когато избират бяло пухено и дългокосместо
не е виновна животинката, а хората...не ми се сърди Иги , не е упрек, а констатация
аз до това лято също не осъзнавах за точно какви космарляци споделя Теди
ужасен ужасон

# 108
  • Варна
Нещо не ми се спи.Свекърът е на гости(намерил си работа във Варна за около 10 дена-дано не са повече). Twisted EvilУ нас да не е хотел.Нали съм кротка снаха-приемам. Laughing
Та като не ми се спи,направих малко снимки на Грей. Simple Smile

Тук чака възможност да гризне връвчицата на фотоапарата.

# 109
  • In a surreal moment!
Все едно гледам моята Маша...и по нослетата си приличат дори...
аз пък дремнах следобед и се олях с правенето на едно контролно по математика...
готова съм...уф... сега отивам да стискам дупета и очета..ако дупетата не избягат.. Grinning

# 110
 Igi_ , има витамини, мисля, че в предходната тема бяха публикувани.
Моят Рижко започна да маркира. Явно, няма да чакаме да навърши година.

# 111
  • София
Аз пък с моя Тоби, не мога да се оплача от косми. Гледала съм късокосмести котки, при които космите по пода са били в пъти повече, пък и по - упорити за премахване, особено ако се забият някъде.
Има някаква сезонност при която космите малко се увеличават, но аз го реша често, иначе ще се сплъсти ако го оставя. Не бих го постригала - за мен козината му е голямото предимство и украшение. Пък и на съседката след такова подстригване под упойка, котката не се събуди, така че не бих рискувала.  Peace

# 112
  • София
Иги, здрасти  Grinning

И нашето е персийче, и при нас косми не липсват, но не е чак такова страшно положението както при вас. Да не би този космопад да е от липсата на някой витамин.
Понеже има и много късокосмести животни на които им пада козината, бих предположила че това е сезонна или индивидуална причина.

Може пък да има някакъв гел за укротяване на буйни котешки коси и след намазване да се елиминира проблема  Mr. Green Трябва да проуча...

# 113
Здравейте момичета Hug
търся си бебе котенце, да не е породисто, защото ще го  гледаме в къща  Hug Ако някой има информация къде има малки котенца...или бременна котка, която да чакаме пред родилното  Mr. Green, моля да ми пише едно ЛС  Hug

Моля, "колежки", обърнете внимание на момичето! Такива постове не се срещат често! Laughing Laughing
 Peace
Кети, видя ли обявите в"Без дом"? Има и други сайтове, а и в доста вет.кабинети предлагат котета. Освен това предстои да се появи "пролетната реколта" котенца. Ако още не си намерила, навъртай се периодично насам, все ще идскочи нещо!   bouquet

# 114
  • София
Моля, "колежки", обърнете внимание на момичето! Такива постове не се срещат често! Laughing Laughing
 Peace
Кети, видя ли обявите в"Без дом"? Има и други сайтове, а и в доста вет.кабинети предлагат котета. Освен това предстои да се появи "пролетната реколта" котенца. Ако още не си намерила, навъртай се периодично насам, все ще идскочи нещо!   bouquet

Hug А къде е това "без дом", тема в бг-мама ли?
Една мама се свърза с мен, че котето и ще роди тези дни, но е чак в Разград  Rolling Eyes как ще стане пращането не ми е ясно  ooooh!

П.п Намерих го, но май е затворен сайта  Rolling Eyes

# 115
Да и аз сега видях, че не им работи сайта. Но сигурно до няколко дни пак ще е активен. Иначе можеш да напишеш в гугъл "подарявам коте" - излизат много обяви.
Имаше и други сайтове, ама сега не се сещам.... newsm78
Даже и в тази тема момичета предлагаха котета. Ще изкочи нещо със сигурност. Само не се отказвайте!  Wink Къща с двор звучи чудесно. Дори бих ти препоръчала 2 котета /особено ако са братчета или сестричета/. Така ще си имат компания.

# 116
# 117
# 118
  • София
Здравейте отново!!! Разбира се, че не се сърдя на никого. ИКСИ е абсолютно права, макар да си знаех какво ме чака, но явно не отчетох и факта, че съм малко понатрупала повечко умора през годините. Не се отказвам, просто търся варианти, за да сме щастливи всички, не е приятно да вадиш от устата на 4 годишното си дете косъмчета нали.... И ще трябва да пробваме всичко, за да я задържим, дали ще е късопостригана или по-дълго, тя пак ще си е нашата БЕЛ, и тримата сме влюбени в нея, само нашия татко с право се дразни, че тя ходи навсякъде и за това аз изтървах ситуацията, докато беше мънинка не и показвах какво давам и какво не... мисля си в кръга на майтапа, да си ушием по една престилка, за гушкане на котенце...Благодаря ви иначе за съветите...
*Тедка* ти сега друго котенце ли имаш?
elix, здрасти! Ще говоря с ветеринарите до нас, да видим какво ще кажат... Ще и купя витамини...А секцията ни е чернаааааааа, котаката бялаааааааа  Mr. Green отивам да си бърша пак....хахахааха!

# 119
  • Варна
Уф, Кетя е същата, на практика всичко и е позволено. Мъжът ми ми се караше в началото, сега свикна и не му прави впечатление. Яко я разгевезихме, но вече е късно май да я променяме. А тя така добродушно-упорито прави каквото си е наумила, че все ме избива на смях и съвсем се провалям в опитите да проявя строгост.

Общи условия

Активация на акаунт