Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Случка от преди малко. Брат ми донесе една чанта с мартеници и Мишо, както винаги да види какво има. И като си хареса една мартеничка, извади си я, гушка си я, лигави си я, търка се в нея.  Явно реши, че тази ще е нейната.  Mr. Green
За космите, знам, че има моменти, когато повечето падането е свързано със сезонната смяна на летни със зимни дрехи. Ако това състояние продължи повече обаче, става въпрос за недоимъчно състояние, в смисъл за липса на витамини. Освен с постригването защо не пробвате да и давате повече витамини. Сега поне избор голям има. За козината обикновенно дават А,Е и Д в комбинация.Има и такива дето се накапват като фронтлайн и пак са за козината. Най-добре питай ветеринар. той ще те насочи.  Peace
За слушането, не слуша никой. Само баща ми и взе страха и само той се занимава със възпитанието й. Ама и то нашата котана е кротка де. Освен че килима се проскуба и отвреме на време отваря гардероба и сваля дрехите на земята, вероятно с идеята да ги наредим наново, че не я кефят така, други бели не ни е правила. За храна също не посяга. Нито се качва на масата.  Flutter

# 121
Igi_, аз сега нямам котка, но историята е дълга е неприятна.
А лятото и за самото животно е добре да е подстригано, да не се мори от жегата.

# 122
  • На небето
Уф, Кетя е същата, на практика всичко и е позволено. Мъжът ми ми се караше в началото, сега свикна и не му прави впечатление. Яко я разгевезихме, но вече е късно май да я променяме. А тя така добродушно-упорито прави каквото си е наумила, че все ме избива на смях и съвсем се провалям в опитите да проявя строгост.

А не. Трябва да има правила. То къде ще му излезе края иначе. На масата не е позволено да се качва, на бар-плота също. Не е позволено да отваря хладилника и да досажда докато се храним. Не е позволено да ми рови цветята, нито ги яде. Не е позволено да се качва на кожените столове, нито да си точи ноктите по тях. С това правило бързо свикна, нали си е умник, пробва се 2-3 пъти и като видя, че не му даваме, се отказа. Сега дори не сяда на тях.

А по повод космите. Аз съм ужасно щастлива, че моя не се скубе. Кой да знае, че имало такива породи котки.  newsm78 Не, че изобщо не му и козината, просто пада много малко, и самия косъм е тежък и пада на земята, не хвърчи из стаята. Козината му е гъста, дори не мога да го пощя.  Twisted Evil Не съм намирала косми в храната, нито по дрехите си. А още повече в устите ни по лицата ни и т.н. Най-големия недостатък на домашния любимец си остават космите. И при котките, тоалетните. Ако знаех, как да го науча да ползва тоалетната? Ако някой е чел, срещал или знае, някакъв метод да се научи котката да ползва човешката тоалетна, да казва. Готова съм да опитам да го науча.

# 123
  • Варна
Уф, само на масата не се катери и хладилника не си отваря. А, и си чеше ноктите само на двата 30-годишни фотьойла, не на новите мебели. Иначе и цветя гризе, и ни досажда като ядем (макар и само определени неща), и се катери по шкафовете... Добре че си е послушна по принцип и почти не прави бели, с изключение на нагризаните цветя. Затова нищо отровно не държа вече.

# 124
Пък аз днес чух гласа на Мъро на Таня. Докато говорихме по телефона не спря да мърмяука, много беше сладък. Не бях чувала котка толкова дълго и упорито да говори!

# 125
  • София
Естел, по въпроса за приучаване към човешка тоалетна има много писано и показано. Ето ти едно описание.

И клипче: 

Само питай Гугъла и ще те засипе с информация по въпроса  Laughing.

Да, този път Мъро се прояви  Mr. Green. Доста време ѝ поприказва на Теди. Като не може да го види(пъзльото се крие), поне да го чуе  hahaha.

И като споменахте за бели и цветя - Мъро не ми закача орхидеите, но пък номерцата им са му харесали и на няколко ги е извадил. Сега не знам коя орхидея какъв цвят е.

# 126
  • София
 newsm19 Хоп-троп и ние.
Плащаме си данък - такса и запис - Три в едно. В бързината и в лакомията си папкаме и на плота, нямаме време да чакаме  Joy

Тия дни като се прибрах от пазар и оставих торбите върху печката, веднага се качи една от тях и легна а за другите нямаше торбички, та затова "мама" сложи и на другите да легнат, само се пазеха една друга да мръдне и другата е легнала на нейната торбичка, голям магнит са им торбичките, ако пък и влезнат вътре стоят/лежат/ с часове. Е това е "мама" разрешава всичко. При нас много няма правила  Embarassed

... Исках да ви попитам, как се справяте самите вие? По дрехите ни непрестанно има, вече мога да се абонирам за някой завод за производство на тия кръглите лепящи четки.  Тя е на 7 месеца, дали е някаква смяна на бебешкия пух, или просто и порасна козинката много. Мисля утре да отида да попитам колко струва да я пострижат и направят обикновена... Толкова е миличка, но вече не можем да я гушнем да и се порадваме, защото се покриваме целите с космарлаци...
Иги, здрасти - така ще е миличка, просто ги приемаш  Embarassed, съжалявам. Сега идва и сезона за смяна и се почва едно дълллго сменяне на козинка.

# 127
  • На небето
Тaня67 а има ли подобно клипче със субтитри или на бг? А иначе, ще чета по въпроса.

Няма нужда схванах идеята. Смятам да пробвам. Имам и идея как да стане. Благодаря много.   bouquet   bouquet   bouquet
После ще докладвам има ли ефект и за колко време се е научил.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 16:42 от Estell

# 128
Таня, съжалявам за писанчетата....дано поне ако са ги махнали, просто да са ги завели и да
са ги пуснали на друго място Praynig

Искам да подсетя за всички в подобна ситуация - ако храните котки пред входа/в квартала, помислете за кастрация, на първа страница съм сложила линк към клиники, които предлагат безплатни кастрации за улични животинки. За тяхно добро е!

Иги, пролетно и есенно е най-големия ад защото се подготвя козината за новия по-топъл/студен сезон. Също имай предвид, че ако котката е под стрест това също може да предизвика нехарактерно обилно скубане.

eliadn страшни са твоите мацки направо, хахах как са си полегнали на торбичките hahaha

ketito а имаш ли Фейсбук>? Там има няколко групи, който могат да ти помогнат да намериш коте. Ако изчакаш още месец, макс 2, ще е пълно с нови бебета навсякъде.

# 129
  • София
Привет!

Ние пък имахме премеждия с новото коте,рижавото ,което взехме за свекитата.Когато се чух с жената,от която го взехме ,за да си определим среща,тя ми каза: "Само да ви предупредя,че котето има малка раничка отстрани на тялото,която вече зараства.Падна върху стъклена витрина в къщи и се поряза." Аз и казвам,че няма проблем,дори ако е необходимо ще го заведем на лекар да го види,а тя :"Не,не ,няма нужда ,тя зараства вече." Такаааа...Срещнахме се,тя ни каза,че днес са му били ваксина и ми дава двете шишенца от ваксината,ако ще му правим паспорт ,да впишат вътре каква е, каза и ,че е обезпаразитен преди две седмици.Взвехме си ние рижко и голяма радост ,свекърите се влюбиха в него,наистина страхотен сладур! Да обаче на другия ден забелязали те,че котето няма апетит и е омърлушено.Освен това напипват малко по нагоре от раничката някакво топче,колкото бобено зърно.На следващия ден,вчера всъщност,решаваме да заведем котето във "Вяра ,Надежда и Любов",където водиме Преси.Два пъти ходихме до там ,тъй като първия път не можаха да ни обърнат внимание,че оперираха куче.Втория път улучваме момента и ни преглеждат,при което лекарката казва,че това не е порезна рана,а и прилича на рана от съчма и вероятно това топче по-нагоре е самата съчма.След което ни изпращат да правим рентгенови снимки,на които не много ясно ,но се вижда ,че има нещо.Насрочихме час за операция днес , в 12 часа на обяд и ние се прибрахме с котето. Да, но то милото съвсем му стана лошо,нослето му побеля като лист хартия,повърна,отпусна се. Изплашихме се ние и по сред нощите го заведохме пак в клиниката,добре ,че е денонощна!Включиха го на системи и го оставиха там под наблюдение.Днес по обяд са го оперирали и са извадили пластмасова съчма от телцето му ,която е почнала да загноява.Вече излизал от упойка и бил добре,но ще остане и тази нощ при тях под наблюдение,а утре ще си го приберем. Та такива ми ти патила с това котенце....
И аз сега си мисля,тази жена щом като ме излъга за раната,дали да и вярвам,че изобщо му е поставена ваксината и ,че е обезпаразитен Thinking В клиниката  отказаха да му впишат в паспорта ,че му е поставена тази ваксина,тъй като нямало никакво доказателство за това.Казаха,че поне някаква бележка с подпис на доктор е можело да ни даде,а не просто някакви празни шишенца,които не е ясно дали са поставени или не.Та явно сега като оздравее и мине известно време ,ще му поставим пак ваксина,за да сме сигурни. И така...
Извинявайте за романа ,който изписах,просто исках да споделя патилата ни през почивните дни.

# 130
  • Варна
tasia,
късмет е имало това котенце, че е попаднало на вас... Дано да се оправи бързо миличкото, а за ваксините, май наистина ще е по-добре, когато е безопасно да му ги сложат отново. Горкичката душица препатила...
eliadn,
мале какви са скици Hug

# 131
  • София
Привет!
Ние пък имахме премеждия с новото коте,рижавото ,което взехме за свекитата.Когато се чух с жената,от която го взехме ,за да си определим среща,тя ми каза: "Само да ви предупредя,че котето има малка раничка отстрани на тялото,която вече зараства.Падна върху стъклена витрина в къщи и се поряза." Такаааа...Срещнахме се,тя ни каза,че днес са му били ваксина и ми дава двете шишенца от ваксината,ако ще му правим паспорт ,да впишат вътре каква е, каза и ,че е обезпаразитен преди две седмици. И така...
Извинявайте за романа ,който изписах,просто исках да споделя патилата ни през почивните дни.

newsm12 Много грубо от страна на тази жена, как само е излъгала - нима не е знаела, грозно. Добре, че сте реагирали на момента, дано се оправи бързо Рижко. Тасиа стискаме палци и лапички newsm10

# 132
  • На небето
tasia горкото писанче, дано се оправи бързо.

# 133
Ние си купихме мартенички. Скрила съм ги до утре.
tasia, дано да се оправи бързо котето/адаша/.
С Рижко, не съм имала такъв проблем, въпреки, че и аз го взех от непознат човек по обява в нета.
Такъв проблем имах навремето с кучето ми, въпреки, че го купих и ме излъгаха, че е ваксинирано. Разболя се от паровироза и едва оцеля.

# 134
  • Варна
Ето една Кетя-фенка  football

Общи условия

Активация на акаунт