Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!
Аз да докладвам. Значи, снощи не можах да хвана котака, понеже дойдоха няколко кучета и го подгониха. Но говорих с докторката от Вяра, Надежда и Любов, тази вечер ще им го закарам (ще си взема помошник за залавянето на котакта, ако се появят кучетата да им отвлече вниманието) Котака ще остане на стационар до четвъртак, когато Котково  Heart Eyes ще го вземе. вероятно ще остане при нея до събота, когато ще го закарам на село, ако съсътояноето му е добро. Ако има нужда от по- дълго лечение, ще решаваме в движение.
Може да се пусне и във Фейса обява за осиновяването му, но не искам това да се свързва с мен, за да не разбере мъжа ми какви ги върша, не искам скандали (най- малкото заради психиката на децата)

Искам д асподеля с вас и тази информация, макар че може и да е била пускана и преди. Дамата, която ми предложи да се пусне тема за котакта ми даде следните координати на центрове за безплатни кастрации. Ако някой от вас искат, бихме могли да се организираме понякога и да водим на кастрации котки от местата, където живеем. Ако всеки заведе поне по една животинка, ще бъдат спасени  десетки малки котета от грозната съдба на бездомничета.

- Приют в Горни Богров стопанисван от Animal Rescue Sofia

за контакти: office@arsofia.com, адрес:бул.Дж.Баучер 23,София 1164

- Германо-българска помощ за бездомните животни - приют „Надежда”, кв. „Хладилника” 02/962 42 19

- Немски кастрационен център - Студентски град - ВМФ на ВЛТУ 02/962 17 67,0888/727514 (във ваканция от 15 юни до 1 септември)

- ОП "Екоравновесие" - за кастрации - 931 41 60, 931 41 64

Трябва предварително да се обадите и да попитате имат ли възможност в момента и да ви дадат ден и час, а също бихте могли и да попитате за съвети относно хващането на животните.

# 601
  • Козлодуй
Hug Hug Hug

Много ви благодаря и на трите! (толкова се стреснах вчера)  Embarassed
То си е за стряскане Hug Наскоро ми се наложи да отсъствам за 2 дни и ми беше жал да оставя Гари сам.Командировах го при балдъзата на брат ми,те са имали котка и обичат котки,но има хлапе в 4-ти клас.Връщат ми го,а малкия ма разправя,че страшно добре си играли с някакво лазерче.МаГарко някакъв стресиран,като парцал и направо ляга да спи.някъде след 5 часа стана,хапна и пак продължи да спи.Каталясал беше горкият,и аз доста се притесних тогава.Но слава Богу после всичко си му беше наред.
Тедка,дано бързо намерите дом за Опашатко Heart Eyes

# 602
Честита първа пролет на всички!

С малко закъснение, но от сърце.
Получих на лични съобщение от sea_of_blood_f - или нещо подобно, че забравих - искат котенце до 2-3 месеца. Хубаво, ама много ме плаши името " море от кръв". Страх ме е да го дам на кой да е, като зная, че си хранят змиите с котета и правят разни опити.
Извинявам се на момичето сеа_оф_блоод ако няма нищо такова.
А синът ми ми заяви: " Мамо, това е моето коте и му измислих име - Хаки " (от hacker). A аз я кръстих  Пролет, защото я прибрах на 20 март.
Негово коте е, ама с моите грижи. Какво ще кажете, дами, да го задържим ли още малко, докато не намерим някой познат, да сме сигурни, че е в добри ръце ?
За който се интересува - нямам скайп а от фейсбук си изтрих акаунта - издържах там само 1 месец - лудница. Синът ми има фб.
Прочетох другите постове и ме е жал за нещастните котета, какво преживяват на улицата и за тях няма утре... Миналото лято един пес уби любимата ми уличната котка Въгленка пред моите очи - аз бях на прозореца.
Радвам се за щастливците и глезановците, които живеят добре при добрите хора.
А за малката Хаки - да ви кажа - много е умна! Спи като бебе цяла нощ в легена(уплътнен с вълнен пуловер), папка айран, гранули, изкиснато сирене и по малко шунка. Ходи в тоалетната, къса се да копае, игрива е и когато излизаме, си ляга да спи на креслото и на връщане така я намирам - потънала в тежък сън.

# 603
rosejulia, усещам, че ще задържите котето, вече ви е влязла под кожата малката гадинка  Joy

# 604
Тедка, ами Хаки е залепнала за нас като марка за писмо - в пряк и преносен смисъл, Все едно я имаме отдавна. Ляга ми под брадата и ми обвива врата като шалче и мърка там, с муцуната в ухото ми. Аз се задушавам, но я оставям да си прави кефа. Страх ме е да няма чревни паразити, макар че изглежда здрава и жизнена. Алергична съм на пухчета - отгоре на всичко. А като стане топло и отивам на село, какво да я правя? Там не мога да я взема, че къщата представлва един недовършен стоеж, пълен със строителни материали и замразен от памтивека. И долните етажи са на друг собственик. Има и много кучета, които лаят гръмогласно денонощно.
Кола също нямаме.
Бихме я задържали, ама при всичко това...
Хубав ден, Тедка.

# 605
  • На небето
Момичета, да сте виждали някъде из Варна. Медальончета или нещо подобно за котки. Искам да купя нещо на Мърчо, но където проверявам имат само за кучета. Има са едни груби, тип каишка с нещо висящо за украса.

# 606
Здравейте и от нас! Отдавна не съм писала  BlushВиждам много нови членове в групата и все красави и по красиви  Hug

Tasha и тук да ти честитя за синчето, май ще са адаши с моята щерка   smile3521
Виждам,че добре се спогаждат твоите  Mr. Green да видим аз как ще съм с моята банда  Crazy

Estell и аз само такива медальончета виждам под формата на лапички, а каишката е малка, като размери .. по малка от тези  против бълхи

Теди ти пак си се втурнала в спасителна акция  Grinning дано да успееш да го хванеш тоз красавец и да го заведеш на лекар.

# 607
  • Между гори и планини
Естел, видях в едно зоо магазинче медальончета със сърчица, като кристал сваровски (но не е). Имаше в червено, жълто и зелено. Много красиви. Искаше ми се да купя на Кети, но после се сетих, че от козина няма да се вижда.
Магазинчето е срещу сладкарница Синчец (зад спортна зала), дано съм го обяснила добре. На ул.Васил Друмев.

# 608
  • На небето
Естел, видях в едно зоо магазинче медальончета със сърчица, като кристал сваровски (но не е). Имаше в червено, жълто и зелено. Много красиви. Искаше ми се да купя на Кети, но после се сетих, че от козина няма да се вижда.
Магазинчето е срещу сладкарница Синчец (зад спортна зала), дано съм го обяснила добре. На ул.Васил Друмев.

Благодаря, не знам къде има магазин там. Но разбрах къде се намира, ще го потърся.

*Didi_Hris* и аз само такива съм срещала.

# 609
rosejulia, извинявай стана ми смешно за това море от кръв  и то много. Ти ако видиш във фейсбук какво слушам, сигурно ще се изплашиш от мен и ще решиш, че съм много зло същество, обаче аз съм вегетарианка и душата си давам за животинки. Както ти писах на лични, момичето учи за ветеринарен лекар, от София е и учи в Стара Загора, има много животни в София, но котето ще си го гледа при нея в Стара Загора. Все пак ти си решаваш, ти си поела грижата за котето и си знаеш най-добре. Ако искаш мога да ти пратя по пощата един стандартен договор за осиновяване на куче/коте, за да се подсигуриш. Успех с котето   bouquet!
*Тедка* , аз пак ще се повторя, за Фейсбук, ако се наложи, няма проблем аз да  разпространявам. Ако искаш мога да ти дам на лични името или пощата да ме провериш  Simple Smile.
Estell , ако не се лъжа приятели на животните - Бургас правят по поръчка медальончета и всичко отива за животинките, но мисля че бяха скъпички.

# 610
Lumikki , благодяря ти!
Ще видим как ще се развият нещата с Опашатко и ще решим за фейса.

# 611
  • Варна
Уф, онази маца, за която ви писах вече втори ден я няма Tired Егати късмета, точно решихме да я вземем и изчезна... Хем не исках втора котка, хем много гадно ми стана, мъжа ми и той крив... Дано да се появи до довечера, макар че взе да ме съмнява, по един ден се е губила, но повече май не.

# 612
Теди, на 1ва стр. има линк към същия списък от страницата на Анимъл рескю СФ, пускала съм го и в темата. Надявам се повече хора да се възползват за кварталните си котки, особено сега е момента, преди да са се натъркаляли всичките с пълни тумбаци. Софиянки от темичката евентуално може да се организирате и да си помогнете  една друга, примерно с транспорт, хващане?
Пиши като има новини за кот. АКо има нужда, ще пуснем ние обяви из фейса. Надявам се че ще има благоприятна развръзка без да се нарушава баланса в семейството ти.

Меичка , а и всички останали, като леко странична забележка - въпреки, че сравнително бързо се измарят, котките имат нужда от физическа активност, дори и да не проявяват интерес към нея и предимно да си поспиват, важно е да се стимулират защото умереното движение поддържа здравословното им състояние (както и при хората). При игривите котки е лесно - и с боклуче ще се занимават. На по-мързеливите трябва да се провокира вниманието - котката по природа е много любопитно животно, което обаче сравнително бързо губи интерес след като установи, че нещо не е храна. Интереса се поддържа с постоянна ротация на играчките. Това не значи, че трябва да се купуват все нови и нови и скъпи играчки, просто че каквото има трябва да се сменя. Елементарни неща като орехче на ластик или смачкано топче хартия също вършат работа. Отделяте си едно ъгълче в чекмедже някъде и зареждате с разни такива малки играчки, и периоднично изкарвате една, държите я вън за няколко дена и после я прибирате и подменяте с друга, и така докато извъртите всички и пак почнете отначало. За котката постоянно ще има прилив от нови, интересни предмети. ЛАзерчето също е чудесен помощник, дори и най-дебелите мързеливи маци реагират на него. А ако кот има и проблем с теглото, става още по-важно. Тоагва е хубаво и ежедневието му да е организирано така, че да осигурява движение - например храната и тоалетната са в различни краища на апартамента, ако има и стълби помежду - перфектно, различни препятсвия могат да  се поставят пред храната...И едно послендо забавление, лесно за осигуряване на кот - котешка телевизия. При наличието на подходящ прозорец/тераса, ако сложите хранилка за птици кот целогодишно ще има по какво да зяпа и да се вълнува (зад плътно затворен прозорец, естествено.)

Мисля, че някой пита по-напред за проблеми с изхождането но беше удавено питането в емоциите от последните стр., ако не е късно,  последно като обсъждахме от общия опит стигнахме до извода че най-добре помага пълен глад, ама пълен - моли се не моли, глад. Това ако е еднократен проблем. Ако се повтаря, смяна на храната и евентуално вет.

Месечинка виторога ще ви стискаме палци, може само да е забегнала някъде по любов...

# 613
# 614
  • На небето
Lumikki да би било чудесно да има медалион с име и тел. за връзка, ако се загуби котето. Че иначе никой няма да разбере, че е домашен. Дори и да има чип. Понеже той не ходи при непознати. Но и аз предположих, че ще е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт