ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 307
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Добър ден!
Да побутна малко темата!  Grinning

Къде сте зонуващитееееее?  Rolling Eyes

Аз уж си мисля, че съм стриктна, ама не.  И затова не мърда заветната стрелка на кантара!...добре че почвам да си намирам грешките, с помощта на приятели тук!
Днес за закуска - филийка с кашкавалче
Обад - зелева салатка със зехтин и пилешко месце
Следобяд - 2 белтъка + ябълка (сега установявам, че съм забравила да си взема в работата ядки Sad )
Вечеря - пиле с гъби

ПП: Сетих се, че на кантара нямам стрелка  hahaha  hahaha  hahaha

# 166
И аз да се отчета със зоновото ми меню.
На първа закуска, кисело мляко 2 %, втора закуска 1 филийка принцеса, обяд- 1 наденица около 80 гр., 1 филийка хляб и 5,6 пържени картофа. Следобедна закуска- 1 малко доматче, сиренце и половин филийка хляб и на вечеря- 2 пилешки крилца, 5 картофа пържени,  1 филийка хляб.
Като пих и една ракия със салата айсберг и сиренце.

Днес голямо ядене му падна, ама нещо явно още организма не ми е свикнал със зоната и постоянно съм гладна, затова си хапвам, просто по малко и често Simple Smile.

Вие какъв хляб ядете?

Аз нещо с водата не се справям от утре трябва да се напъвам  Rolling Eyes.

# 167
Ох, и мен голям глад ме гони, но го отдавам на идващото пълнолуние и предстоящия МЦ.
Жана, и при теб може да е заради това  Mr. Green Да се видим след пълнолунието  Whistling
При мен малко мръднаха нещата, но е минимално, което пак може да се дължи на луната де  hahaha
Хубавото е, че изобщо не изпитвам глад за сладко!  Whistling

# 168
Хляб не ям изобщо. Пържено също. Сладко много рядко (2-3 пъти в седмицата) и то по едно парче (не редче) шоколад. Ако много ми се прияде сладко, го замествам с мед. За два месеца, откакто спазвам този режим, съм изпила две чаши безалкохолно. При мен това са нещата, които ми се трупат най-много (хляб, сладко и газирано) и откакто не ги консумирам, всичко тече по вода.

Вчера закусих яйце с 40гр. сирене, ябълка и 6 маслини.
Обяд - салата от краставици и домати със сирене
Следобедна закуска - 200гр. прясно мляко
Вечеря - 90гр. пилешко месо, чаша вино, половин грейпфрут и 9 маслини

Днес закусих кофичка кисело мляко
За обяд ще ям 200гр. печен картоф с 60гр. пилешко месо и 6 маслини
Следобедна закуска - домат с 40гр. сирене
Вечеря - 125гр. печена риба, 300гр. плодове и 9 маслинки.

# 169
A  готвите ли си зонални манджички и какви?

# 170
A  готвите ли си зонални манджички и какви?

Аз да! Изключително много ми е полезна книгата Ние и Зоната. Там има мнооооооого варианти. Преди няколко станици, аз преписахняколко рецепти, потърси ги. Но ти всяка манджа можеш да я приспособиш към Зоната. На първа страница има помагала, с които ти показва всяка храна какви стойности има. Успех!   bouquet

# 171
Искам да кажа на polito 87 относно това което се храни.Храното е малко като количества,но нали храненето трябва да е балансирано,за да има ефекта към който се стремим и принципа който се спазва,т.е. блоковете трабва да са по равно на едно хранене!а А например днешния Ви обяд: взели сте близо 5 въглехидратни блока- с печения картоф; 2 протеинови- с пилешкото месце и 1 мазнинен -с маслинките! Смятам че трябва да бъдат изравнени - какъвто е принципа на храненето в зоната. Т.е. или трябват още 3 протеинови,за да станат по 5 блока или да намалите картофките до 2 блока   /мазнините могат и да са по-малко,не е фатално/.

# 172
  • Балчик
Айде и аз да се отчета с менюто си от мен да мине  Party

Закуска - 1 кисело мляко 2% и 6 бадема -
Обяд - 2 филийки Вита с домашна лютеничка, 85 гр сиренце и 9 маслини -
Следобедна закуска - 1/2 кис. мляко и 3 бадема -
За вечеря ще имам - 50 гр ракия, салата домати, краставици и зелен лук, пилешка пържола с гъбен сос, мазнините ще си ги набавя от зехтина в салатата - 3Б

Пожелавам на всички Ви хубав зонален уикенд   bouquet

# 173
cook55, първо благодаря за коментара  към менюто ми! Искам да те питам какъв си по професия - готвач, диетолог или нещо друго? На мен принципно диетолог ми състави менюто и според него и шестте маслинки са 2 блока, и 200те грама картоф, както и протеините ми. Питам за професията ти, за да знам до каква степен мога да ти се доверя на теб и до каква степен да си спазвам менюто на диетолога. Не ме разбирай погрешно, оценявам помощта ти. Въпросът ми е, за да знам кого да слушам, тъй като от 2 месеца се храня по тази схема и вече съм 6 и половина кила надолу.

# 174
Здравейте! Аз имам едно въпросче относно киселото мляко. Последно отделно ли се яде или се добавят към него М и В. Преди малко хапнах 1/2 кофичка с 100 гр. портокал и 1 с.л. белени сурови слънчогледови семки (дано не съм прекалила с последните). Това го броя за 1 блок. Гледам, че някои добавят ядки, други мед... Как е най-правилно? Rolling Eyes

# 175
Еми попринцип самото мляко си е както протеин, така и въглехидрат, така че към него е нужно да добавиш само мазнинки, но това в случай, че ядеш 0,1 % мляко.
Аз хапвам от 2%, нагоре и не хапвам мазнини.

Щом си яла и портокал, значи си добаваила още въглехидрати, и трябва да хапнеш и още протеини, нещо извара, яйце.

Иначе, от едни семки, нищо няма да ти стане, споко.

# 176
Добро утро, мацки!

Аз хапвам кисело мляко 2% и не добавям нищо към него.

Днес закусих една кофичка кисело мляко.
За обяд ще ям варено яйце с 40гр. сирене, 200гр. плод и 6 маслинки
За следобяд и вечеря все още не съм го измислила.

Аз днес сутринта си измерих обиколките и установих, че процентът на мазнините ми вече е 23. Тоест ми остава само още един процент мазнини до идеалните 22%. Имам въпрос към вас:

След като достигна до 22%, но продължа да се храня така, без да увеличавам количеството на грамажите, ще продължа ли да свалям мазнини или ще почна да свалям от мускули? Питам, защото се чудя дали след това да увелича леко грамажите, тъй като не ми се иска да свалям от мускули.

# 177
Не съм сигурна какво ще свалиш точно, но от опит ти казвам, че ще станеш като чируз. Аз бях така, дънките ми падаха, много бях отслабнала и затова и се отказах от Зоната. Просто някакси не намерих как хем да съм в нея, хем да да не слабея.

Сега затова се мъча да ям на око, не толкова претенциозно, за да видя дали ще успея хем да съм в зоната, хем да не слабея, защото не искам.

Я кажете как се оправяте с протеините?
Днес си направих пържени филийки с яйца и хапнах 1 и половина с мед и сиренце. Но по мой сметки, така на око, протеина не ми е колкото въглехидрата и се чудех какво да хапна, и хапнах 1 топено сиренце президент...ама и така не е равностоино.
Дайте ми идея в такива моменти, какво хапвате като протеин?
Чудя се дали да не си взема протеин на прах, за такива ситуации, хем ще е по Зоната, хем няма да се подувам  newsm78.

# 178
Здравейте и от мен!
Аз днес и утре съм само на кисело мляко, заради  пълнолунието и чайчета естествено. Засега добре ми се отразява.  Laughing
  Polito 87, в книгата  "Овладяване на зоната" има една глава - Често задавани въпроси- и там на подобно питане за запазване на килограмите Бари Сиърс съветва да се повишат блоковете на ненаситените мазнини, т.е. на тези с растителен произход като ядки, зехтин, маслини и т.н. По този начин леко се повишават приеманите калории. Така се процедира и с менютата на активните спортисти - приемат повече мазнини. Съотношението протеини / въглехидрати се  запазва. Ако спазваш принципите на зоната няма как да сваляш от мускулна маса. Ако решиш все пак да приемаш малко повече въглехидрати е добре да е за сметка на плодовете и зеленчуците, по мое лично мнение.

# 179
Добро утро, Зонарки!
Аз малко бях излезнала от Зоната, но от вчера съм пак в нея.
Снощи за вечеря бях решила да си направя таратор, аз много го обичам. Сметнах, че 450гр краставица са 1 блок въгл. Аз си направих таратора с 1 кофичка кисело мляко 2 % и 120гр краставица, но кажете ми правилно ли постъпих изядох 6 гр сирене, за да наваксам на протеини.
1 коф. кис. мляко-1П+1В+1М
сирене-6гр.1/4П
120гр краставица-около 1/4В

Приятен ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт