ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 297
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Момичета  ,  здравейте. Нямам тъпение  пак  да  се храня  по зоната ,  но......... преди  това   ми останаха  само  hahaha  Joy  3-4 спешни  кг , които  се  надявам  да  сваля  по най-бързия начин . Ех, надеждата  крепи  човека .Дай боже  да   успея  до другата  седмица .Иначе  ще   newsm61 .

Успех на всички  ,  не  се  предавайте  , режимчето  е много приятно и леко  за  спазване  , според мен  и не  е  проблем да   стане  начин на хранене  за  цял живот. До  скоро.  

# 151
Момичета, някой може ли да каже, ако е запознат естествено колко грама и колко блока съответно да се смятат семената от чиа и киноа. Изключително полезни семена, но нещо не мога да се оправя в сметките. Киноа съм си правила като кус кус със сирене за закуска, не е никак зле. Първата вода задължително се изхвърля. Ако мога да  докарам пропорциите и по зоната ще е супер.

# 152
Киноа сурова:

грамове за 1 П блок   50
грамове за 1 В блок   14
грамове за 1 М блок   25

Киноа готвена:

грамове за 1 П блок   159
грамове за 1 В блок   42
грамове за 1 М блок   78

Чиа семена сушени:

грамове за 1 П блок   45
грамове за 1 В блок   21
грамове за 1 М блок   5

# 153
Small sun, много благодаря за бързия отговор. Hug

# 154
Здравейте пак! Аз имам въпрос относно задушените зеленчуци микс. Има се предвид тип "Президент" (грах, моркови, царевица) или някакви други? Ако се готви на фурна например свинско (знам, че не е най-добър избор, но това се намира сега във фризера) със зеленчуци (лук, пипер, патладжан, бамя, морков и малко картофи), слага ли се някаква мазнина или свинското е достатъчно мазно?  newsm78
Ако мен питате, не е лошо да има кухня "Зоната" с разнос, особено за работещите хора... Нещо като детска кухня за големи  hahaha Бях гледала предаване, в което носеха храна, точно в режима, на звездите в Холивуд. Кутия за закуска, обед, вечеря... Лесна работа!
Инъче аз имам да свалям около 10 кг, от два месеца тренирам усилено (5-6 пъти на седмица) и съм свалила 0,500 кг.  Joy Поне мерките ми малко дръпнаха надолу, че инъче незнам. Не прекалявам с храната, но плодовете са ми голяма слабост... Освен това и кърмя все още, може и това да указва влияние.

# 155
Здравей аida81 .Правил съм изчисления на съдържанието на въглехидрати на готовите миксове.Най общатаформула е, че 70гр замразен зеленчуков микс са 1В блок !Това може да се каже че е точно така за миксовете съдържащи царевица,картофи,праз лук,и особено ориз.За другите моите изчисления са: 1. "Испански микс"( грах,моркови царевица) -70гр. 2. зеленчуков микс "Мексико"( грах,моркови царевица,чушки) - 100 гр. 3. зеленчуков микс "Азия" ( грах,моркови ,царевица,ориз,гъби) - 100гр. 4. зеленчуков микс ( грах,моркови царевица,чушки,ориз,гъби) - 120 гр. Разбира се всичко това е вярно ако предположим,че съотношението на продуктите е еднакво,а това никой не го пише по разфасовките.

# 156
И малко по подробно за киноата и чиата.Това което е написал smallsun e така но за да стане изполваемо ще напиша,че 14 гр киноа съдържат 0,5Пблока;1Вблок и 0,1Мблок а семена от сушена чиа 20 гр. - 1П +1В +1,5М блока.Така че може да се приеме ,че киноата съдържа главно въглехидрати и протеини и те могат да се смятат в рецептите, а при чиата положението е фифти-фифти , икато се прави рецепта за закуска или ядене трябва малко да се намалят мазнините с о,5 блока на всеки хранителен блок.

# 157
Gjia, отлично си се сетила за киноа  Grinning   И аз щях да питам за нея.
Към коя група обаче се причислява?  Тя съдържа всички необходими незаменими аминокиселини и то в лесно усвоим вид /поне така пишеше в  информацията за нея/. Това я доближава по-скоро до соята, че дори ми изглежда и по-добра от нея. А това значи, че би трябвало да е източник на протеини???  Thinking
 Знае ли някой какво количество слънчогледови и тиквени семки са 1 МБ?
 Ето и още един вариант за закуска с овесени ядки :
  Накисват се с вряла вода за 15 - 20 мин и се разбъркват с извара, маслини и ядки.  Блоковете се нагласят според личните нужди
  Много вкусна  и засищаща   следобедна закуска, а може и сутрешна, е извара с настъргана или нарязана ябълка, канела и ядки

# 158
  • Балчик
Само за информация, тъй като обещах да пиша за това -  4 с.л. с калпак овесени ядки (сухи) са точно 3 ВБ(42 гр по моята везна), говорим за фини ядки.
Това с овесените ядки и маслинките звучи вкусно, ще го пробвам  Simple Smile

# 159
здравейте ,мили момичета .Чета ви от първата тема и много ми допада зоната но  въобще немога да си изчисля блоковете май нещо съм пропуснала някъде. Моля за вашата помощ мерките са 62кг височина 174 ханш 95 талия89 нещо друго трябва ли ..... Предварително много ви благодаря Hug

# 160
забравих да напиша че имам умерено натоварване мисля че беше 06 .ПОМОГНЕТЕ МИ

# 161
  • София
влез в страницата с калкулатора (на първа страница) и си изчисли блоковете

# 162
здравейте ,мили момичета .Чета ви от първата тема и много ми допада зоната но  въобще немога да си изчисля блоковете май нещо съм пропуснала някъде. Моля за вашата помощ мерките са 62кг височина 174 ханш 95 талия89 нещо друго трябва ли ..... Предварително много ви благодаря Hug
Мисля, че няма много да сгрешиш ако започнеш с 8-9Б. 1Б по-малко или повече не е от особено значение. По-важно е да балансираш всяко ядене и да пиеш достатъчно вода.

# 163
ЕВРИКА!!!  
 Отново по любимата ми тема за спанака  ......  Joy
Най-после разбрах / или поне така си мисля/ откъде идва разликата в мерките, но както са казали по-умни от мен по-добре късно, отколкото никога. В книгата на Бари Сиърс "Соева зона", която е насочена и към вегетарианците, дозите или мерките на някои от въглехидратните блокове наистина са по-големи / суровия спанак е 20 ч.ч например, а броколите 4 ч.ч/. Предполагам, че това е защото тези хора не консумират животински протеини и това е някаква копенсация. Така  че ако менюто ви е вегетарианско спокойно може да си позволявате малко повече от предписаното.  newsm53
 Ако обичате зелен боб, можете да си приготвите следната рецепта от 3 блока:
 2 ч.ч зелен боб - 1 ВБ
 1/2 ч.ч кисело мляко - 1 ВБ + 1 ПБ
 60 гр сирене или 112 извара - 2 ПБ
  маслини и ядки по избор - 3 МБ
малко горчица,сол  и подправки на вкус
 Филийка хляб, ябълка или нещо друго по избор - 1 ВБ

Използвам замразен боб / на Сторко като че ли най-бързо се приготвя/, койта на пара става за около 10-15 мин. Посолявам го и го разбърквам с киселото мляко, овкусено с горчицата и подправките. Натрошавам и сиренето и накрая добавям маслините и ядките. Много ми хареса и естествено има много вариации според индивидуалните предпочитания.

# 164
Здравейте.. изтървала съм ви, а толкова мн сте изписали.
Не съм от често пишещите нови следя.
Имам една молба - когато правите нова тема, моля оповестявайте го в старата с големи букви и линк към новата. Аз не съм от хората, които се ровят във форума за диети и ето, че съм пропуснала 12 страници..  Peace

Връщам се да ви изчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт