ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 877
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
Добре де, а на мен като ми се прияде половин шоколад, не мога ли после да си наваксам със 100-на гр. шунка напр?

# 211
  • Universe
Добре де, а на мен като ми се прияде половин шоколад, не мога ли после да си наваксам със 100-на гр. шунка напр?

Можеш Peace /Папазова дава същия пример, май беше със съответното к-во извара Wink/

# 212
 Laughing
Ура..така и правя..)
Иначе ми е свръхсложно и досадно това изчисляване..))

# 213
  • Балчик
cook55  не се засягай, важното е че има полза от писането ти тук и признавам, че не е малка...  hahahaколкото и да те хапя и аз ти чета писанията Peace
Доволна съм, че спря рекламата и сега си пишеш и даваш съвети като всички...хубаво ще е да не спираш, защото е полезно Simple Smile

Снощи си хапнах миш-маш и бях на седмото небе от щастие, толкова вкусничко беше Crazy

зехтин –
1 ч.ч зеленчуци(лук, пипер, домати) –
2 белтъка, 60 гр. сирене –
Черен пипер, сол, магданоз (по 1 щипка)
1 филийка –ръжен хляб Вита –
1 чаша бяло вино -

Ще се радвам ако cook55 изкаже мнение за менюто ми Peace

Да ви е сладко   bouquet

# 214
Винен кебап 3 Блока

Продукти:

21 г свински шол-3ПБ
 зехтин 1 ч.л.
150 г кромид лук-1 и ½ ВБ
100 гр доматено пюре-1ВБ
10гр брашно-1ВБ
50 мл червено вино-1/2 ВБ
1/2 ч л червен пипер
щипка смлян черен пипер
3 зърна черен пипер
дафинов лист
сол
Приготвяне:

• Месото се измива и се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Поръсва се със солта, черния пипер и дребно нарязания лук.
• Поставя се в тенджера или тиган със загрятия зехтин.
• Задушава се до изпаряването на отделената от продуктите вода.
• Поръсва се с червен пипер.
• Полива се с разреденото доматено пюре и половината от виното.
• Задушава се на тих огън, докато не остане на мазнина.
• Залива се с малко горещ бульон.
• Щом омекне месото, се прибавят останалата част от виното, дафиновия лист, черния пипер на зърна и запърженото с прясно масло брашно.
• Ястието се слага във фурна и се задушава до окончателното омекване на месото.

Вижте как редуцирах тази рецепта. Имали някакви грешки?
Доматеното пюре в оригиналната рецепта е 1 с.л., тогава как да добавим още В?Аз съм писала 100гр обаче това не става. В рецептата пише че се прави гарнитура от варен ориз, от там могат да дойдат още В. Обаче сега малките се събудиха и нямам време да го смятам. Някой ако му се занимава да я оправи.

30гр варен ориз е 1ВБ

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 17:58 от pepa_ilkova

# 215
Ще ме извините, че упорствам, но моля ви ....кажете резултати си Embarassed.
Знам ,че в повечето случаи са индивидуални, но все пак искам да си направя някаква представа за реалното сваляне.
В книгата пише, че автора е свалил доста кила за страшно малко време, за сега не срещам друг с подобни резултати ,за това искам да разбера колко са реалните .
Притесняваме и друго...абсолютно всеки режим с който съм се захванала, отначало се какзва как не е диета, а режим и как ще ти е до края на живота, и точно този "поредния" е истината, да ама не...аз издържам по месец до три и толкова, после се боря с бързо възвърналите се килограми.
Интересувам се и от това, дали сред "зонуващите" има с "Хашимото" /вид заболяване на гушата/ и как им се отразява. Интересувам се и от вегетарианците в групата.
Благодаря ви , предварително!
 Simple Smile

# 216
Здравейте,
някой питаше за манджички. Днес гледах Звездев и и си приспособих едно от предложенията му:
 1 ч.ч. сварени броколи - 1 ВБ
 1 ч.ч зелен лук - 1 ВБ
 1 яйце - 1 ПБ
 60 гр пуешко филе - 2 ПБ
 2 ч.л. зехтин - 3 МБ
 1 ябълка/ 1 филийка Вита/ - 1 ВБ
сол и подправки по избор
 Задуших лукът с малко вода, добавих зехтина и нарязаното пуешко филе, след това броколите и подправките. Изсипах сместа в гювече , чукнах отгоре яйцето и запекох до готовност
.  

Има един аспект, който малко ме притеснява и не знам как да подходя. Става дума за плодовете. Според всичко, което съм изчела или чула до момента, е добре да се консумират около 30 мин. преди хранене, защото в противен случай се задържат по-дълго от необходимото в стомаха, настъпват ферментации и разни други нежелани неща. Аз вече имах проблеми с една язвичка и не ми се иска да се повтаря.  Според Зоната е добре да се започва с протеина , т. е ако решим да си хапнем за десерт плод, той  остава  накрая................. Thinking
 Имате ли информация по този въпрос?

# 217
  • София
Здравейте, въпроса на Fringe1981 е има ли с Хашимото.
Е има, аз съм от тях. На режима съм от 9 месеца и не съм свалила нито грам, но проблемът е, че ако не спазвах режима вероятно в момента щях да съм с 20 или 30 килограма отгоре. В момента в сравнение с преди 9 месеца не пия безалкохолни напитки и сокове, не употребявам захар и сладки неща, старая се доколкота мога да спазвам режима през целия ден и нямам резултат. Това е, но нищо не е в състояние да ме накара да сменя този режим понеже с него чувствам по-малко глад, а и имам намаляване на обиколките въпреки задържането на килограми.
Трябва да отбележа, че имам и инсулинова резистентност, която допълнително усложнява нещата.

# 218
момичета привет!да ви попитам парче домашна баница нормално колко блока е и имали нужда от нещо да се прибавя.Благодаря ви предварително

# 219
Добър ден, мацки!

Fringe1981, отговарям ти за резултатите. От два месеца съм на режима (на 24 март стават два месеца):

ханш: от 105 сега 93см., т.е. 12см.
талия: от 83 сега 76см., т.е. 7см.
бедра: от 57 сега 52см., т.е. 5см.
килограми: от 59.400 сега 52.300кг., т.е. 7кг.

Деийствителните ми килограми, обаче, са 53.800, тъй като установих, че кантарът дава кило и половина по-малко, но това е без значение - все са си 7 свалените килограми.

Режимът не го приемам като диета и лишения, напротив. Харесвам ми да се храня по този начин, порциите ме засищат, чувствам се изпълнена с енергия и настроение... абе, с две думи, не възнамерявам вече да се храня по начина, по който се хранех преди.

# 220
  • Балчик
Винен кебап 3 Блока

Продукти:

21 г свински шол-3ПБ.....

Защо бе мила слагаш само толкова месце или просто без да искаш си сбъркала докато си писала   bouquet

Аз би го сготвила така

85 гр свинско нетлъсто - 3ПБ
1 ч.л. зехтин -
1/2 ч.ч кромид лук- ½ ВБ
2 настъргани домата(средна големина)-1ВБ
10 гр брашно-1ВБ (даже бих сложила ръжено)
50 мл червено вино-1/2 ВБ
1/2 ч л червен пипер
щипка смлян черен пипер
3 зърна черен пипер
дафинов лист
сол

Ако искаш махаш си 1 блок от някое ядене и към кебапа си добавяш още 30 гр ориз за гарнитура - 1ВБ и 30 гр месце - 1ПБ, така ще се хапнеш страхотно, ще консумираш 4 блока и всичко ще е ок  newsm10

# 221
И моите смъкнати кг за 2 месеца и половина бяха 13.

# 222
  • Балчик
Ще ме извините, че упорствам, но моля ви ....кажете резултати си Embarassed.
Знам ,че в повечето случаи са индивидуални, но все пак искам да си направя някаква представа за реалното сваляне.

аз продължавам да нямам кантар, но за още 10 дена съм свалила 2 см талия, 1 см бедро, 1 см ръка(бицепс), 1 см ханш, така че.... мисля, че резултат ще има, но първо организма ти трябва да влезе в релси...аз от доста години страдам от зверска мигрена с повръщане при кризи, но сега за 1,5 месеца ме е боляла най-много 2 пъти главата, докато преди ме болеше през ден. За това си мисля, че и ти ще сваляш, но може би по-бавно и след време  Peace

Как хубаво го е казала merian64   bouquet

момичета привет!да ви попитам парче домашна баница нормално колко блока е и имали нужда от нещо да се прибавя.Благодаря ви предварително

да ти кажа аз си хапвам по 2 парченца (средни) на 1 ядене и без да имам представа какво и колко си ги смятам като 3 блока  Peace

# 223
Здравейте момичета, приемате ли новопопълнения. Бих искала и аз да се включа, сега ви чета отначало и се опитвам да разбера системата каква е, виждам че определено няма глад, и се яде всичко, но ... не успявам да разбера същността. Моля помагайте да се ориентирам по бързо.
Имам да свалям кг вследствие на бременност, а планирам в близките месеци нова, и веднага да попитам режима прилага ли се при бременност?
Успех на всички!

# 224
Здравейте!
Аз тия дни я карам на доматки със сиремце - голям кеф  Mr. Green
Вие какви ги вършите?  Thinking

NIA.M, айде скачай в Зоната. За по-голямо удобство може да си купиш някоя книга. Аз харесвам българския вариант, защото има много рецепти. А иначе принципа е балансирано хранене - точно определено количество протеини, въглехидрати и мазнини Simple Smile На първа страница е обяснено доста добре. Желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт