ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 873
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Според мен тарифата е изтрита, тъй като това си е чиста реклама, а това не е позволено според правилата на форума.

cocurbita pepo
, картофите ги смятам сготвени.

# 196
Здравейте на всички почитатели на Зоната! Аз рядко пиша, но чета най-редовно.  Бих казала, че съм пристрастена към форума. Искрено се радвам на постиженията ви. Надявам се и аз в скоро време да дръпна с кг надолу. Това ще стане ако съм стриктна. Оня ден реших на лунувам, но мераците ми приключиха след като се върнах от магазина с една диня. Снощи си правих сирене по шопски и салата /пипер, домати, краставици, маслини и малко хималайска сол /, общо 3 блока. Много храна ми дойде.
Cook55, когато имаш време и желание би ли пуснал някоя рецепта, преработена от теб. С най- голямо удоволствие ще си сготвя предложеното от теб. Хубаво е когато много повече хора изказват мнение и опит тука. Все пак е форум, да не забравяме че в спора се ражда истината.
Момичета, вие пиете ли нещо допълнително под формата на хапчета. Аз си купих рибено масло и Спирулина.
Започнах да си слагам по 1 супена лъжица семена от чиа в сутрешната ми закуска. Много хубави неща пишат за тези семки. Да видидм кога ще ми дойде прилива на енергия Laughing
За днес още не съм решила какво ще е менюто , но най- вероятно ще е пак сухо : пилешко на скара + салата. Писна ми от едно и също,  но това ще е най- лесно.
Благодаря на всички , изразили мнение по мои предишни въпроси.

# 197
Отговарям на „Мама Пепи”:
 Добре си ги балансирала съставките но колечеството ти е  3 блока.
    Т.е. киселото мляко 2% съдържа  на 100 гр – белтъчини - 4,6гр;  въглехидрати - 6,1гр и мазнини - 2,2гр. Така че сметката е следната в блокове:

Краставица –                          120гр                    0,3В блока
Кисело мляко -          1коф=  400гр                    2,6В                  2,6П                     1М
Сирене -                                      6гр                                              0,2П
                            ОБЩО                                       3,1В блока       3П блока              1М блок  

Благодаря много за разяснението.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 18:19 от pepa_ilkova

# 198
Момичета здравейте. Защо се карате с момчето, нали знаете поговорката, не е луд този който продава баницата, а този който я купува, така че ако има кой да му купи рецептите, лошо няма. В този безпаричен свят, всеки гледа да печели с каквото може.

И доколкото знам, този Симеонов, който дава рецепти по зоната и взима по 50, 60 кинта, е същия, да не е той измислил Зоната или рецептите или тези листята от първата страница. Просто всеки си има право да си изкарва парите, важно е някой да му ги дава обаче  Mr. Green.

Днес незнам дали гледахте Гала, но Папазова пак говореше за Зоната и как на око да преценяваме какво и що. Може тук да го видите http://play.novatv.bg/program/nakafe.
От 13- тата минута някъде започва за Зоната Simple Smile.
Аз днес цял ден съм на някакви сандвичи, но все гледам да е  нещо по Зоната, доколкото е възможно. Хапнах на обед една принцеса със айрян. Сега хапнах, 2 филийки със салам, лютеница, сирене и 1 яйце Simple Smile.
Като съм по цял ден навън и нямам време за ресторанти, гледам да хапна нещо колкото и да е, да е по зоната, незнам колко успявам, но няма как.

Вие какво хавате като сте цял ден навън?

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 18:56 от Jana d' Ark

# 199
Gjia, тази Спирулина (микроводораслите) и аз се каня да я коментираме тук отдавна. Изключително полезна е, а за Зоната е направо върхът! НАвих се и аз да я взема, само съм в дилема дали на прах или на таблетки. Иначе я има в много онлайн магазини и във всичките цената е различна и количеството също. Та преценям още. Кажи твоята каква е, колко е, на коя фирма е, от къде я купи.

Жана, ние си питаме момчето, не се караме. Все пак сме информационна нация и всеки гледа да докопа за себе си това, което му е нужно!   bouquet
А за навън, най-добрия и удачен вариант за хранене са сандвичите. Аз също се храня навън (извън дома), но в работата. И си готвя (супер се справям от десетки години) и така си нося.  Whistling

# 200
cook55, едва ли някой ще се зарадва, ако не пишеш тук. Напротив - колкото повече привърженици и споделящи опит форумци, толкова по-полезно.
Между другото, аз също проверих във всички книги за картофите, наистина никъде не е дадено че 200 гр. са 1В, но щом при мацката дето си хапваше толкова картофки, няма проблем - е що пък да не си ги хапва. Но пък ако тя (съжалявам, че не запомних името) има проблем със свалянето, може би трябва да ги намали.... само си разсъждавам.
cook55, ти какво мислиш за микроводораслите?

# 201
и аз при вас  Grinning
Честита първа пролет!
Пожелавам на всичко до лятото съвършен силует!

# 202
Small Sun, не нямам проблеми със свалянето. За два месеца съм 7 кила надолу. Вече съм 53.500кг. Споменах картофите и маслините, защото единствено cook55 е на мнение, различно от това на всички останали. Нямам представа кой е прав, точно затова и казах, че не бих се доверила да ми изготвя менюто човек, за който не съм сигурна в каква дълбочина са знанията му. Иначе и по-горе казах, че са похвални усилията му да ни помага. Просто се надявам на съвети, в които има истина.

Cook55,
поинтересувай се за правилата на форума, защото такъв вид реклама и тарифи са забранени и рискуваш профилът ти да бъде премахнат.

Знам, че по-напред бяхте коментирали за купената лютеница, но ще ви помоля пак някой да каже как са там съставките и грамажите за 1 блок.

# 203
Здравейте, аз се храня в Зоната вече повече от две седмици и съм много доволна и имам добри резултати. Чета форума и съм много благодарна за супер рецептите. Много ще съм щастлива, ако някой сподели някакви сладички рецепти, че на мен това ми е малко трудно мнооого обичам сладко.
Днес си правих крем карамел : 4яйца, 440мл прясно мляко и 6 л кафява захар. Общо става 6в+6п. Разлях го в 6 купички по един 1бл ВП и добавям по 3 бадема/3м/ към всяка, за да се балансира.Друго кремче любимо:
1 кофичка кисело мляко /2бл ВП/ +  400 прясно мляко /2блВП/ Смесва се и към тях се прибавя 1 ванилия /аз си слагам 1л. подсладител/ и предварително разтворен и разтопен с 4л. вода желатин.  Разпределям в 4 купички и настъргвам по 3 бадема във всяка. Слагат се в хладилник поне 4 часа
.

Дано да съм се справила с изчисленията.
Някъде бях срещнала изчисление на шоколада, но не го записах, някой може ли да ми каже  колко блока е Embarassed

# 204
  • Universe
Ха  Laughing - тук е за Хачетурян с тези наострени саби Wink

Е, поне темате е живнала hahaha Добре дошли на новите и на "старите" нови   bouquet Радвам се на всички коментари, защото в спора се ражда истината /или поне - всеки намира своята Peace/

Имам една молба - когато правите нова тема, моля оповестявайте го в старата с големи букви и линк към новата. Аз не съм от хората, които се ровят във форума за диети и ето, че съм пропуснала 12 страници..  Peace

newsm78 Ако това не е обявяване  Thinking

Момичета някоя от Вас да се е срещала с д-р Тодор Господинов, от стр.1 на темата разбрах че той също е диетолог.

Имаме негова пациентка, пишеща тук, надявам се да се обади Hug

# 205
Здравейте, интерсувам се от Зоната...опитваме се да прочета книгата, а успоредно и вас да следя Wink
Може ли някой да ми каже какви резултати е постигнал?
Аз до сега прочетох за звезди, като - Мадона, Деми Мур и пр. /които смятам,че са без особени проблеми с теглото си, но това е мое мнение/, тук прочетох за едно момиче, което е свалило 7 кг. , няколко които нямат особен резултат и едно , което има резултат, но няма кантар.
Не употребявам грам ирония, въпросите ми са съвсем сериозни. Много искам да стигна до диетолога Симеонов, но всееее нямам време, а и много искам да науча за метода ТЕС.
Тооооолкова дебела се чувствам Embarassed,че поне искам в началото да видя повечко свалени килограми.
Надявам се ,че ще ми помогнете  Rolling Eyes
Желая ви лека нощ  Wink

# 206
Small Sun, Спирулината, която купих струваше около 15 $ с таксите/ 500 мг, 200 таблетки /. Не съм в България, така че и да ти кажа откъде съм я купила едва ли ще ти е от полза. Марката е Натурал.
Polito 87, страхотни резултати smile3501 smile3501. Когато човек е постоянен и стриктен резултатите не закъсняват. Миналото лято майка ми свали 9 кг за 20 дена по метода " на око".Правеше и лунната диета всяка седмица.
Аз също искам да помоля за идеи за сладки неща в Зоната. Мисля, че наближава времето да си отворим само тема с рецепти. Така търсенето ще става по лесно. Аз имам книгата " Ние и Зоната " и мога да се включа с преписването на някоя друга рецепта. Надявам се, че няма да ме обвините в плагиатство.
Изключително много ме радва , че има голямо раздвижване на темата. Става все по- интересно!!!Благодаря на всички, които споделят своя опит и труд тука.
Cook55,  моля те не спирай да пишеш! З а мен поне ми е много полезна твоята информация. Надявам се и други да се съгласят с моето мнение.И все пак си ни единствения компетентен кавалер за момента. Не ни обръщай внимание, все пак сме жени:-)
Относно посещението на Симеонов, цялата информация е има на първа страница. По - добре си дайте парите за купуване на 3-те книги.Казвам го от личен опит. Успех на всички в Зонуването!

# 207
По - добре си дайте парите за купуване на 3-те книги.Казвам го от личен опит. Успех на всички в Зонуването!

newsm10   newsm10   newsm10

# 208
Здравейте читатели и писатели във форума!Мислех си повече да не пиша,но това е за всички които ме приемат и не ми се дразнят!Не съм професионалист диетолог,нямам повече от една книга за зоната,не съм изчел всичко на Сиърс,но съм приел принципа на хранене който той изповядва!Но мога да ви кажа от моя жизнен опит,че всичко е до настройка,приемане на това което трябва да правиш, и вяра че ще се справиш!Т.е. има и психологически ефект.Правил съм какви ли не диети и при всички постигам страхотни резултати,ноооо след като ги прекъсна и си върна стария начин на хранене всичко „отива по дяволите”!Поради това бях решил повече деа не се подлагам никога на диети,каквото и да ми коства това! Но по метода на Сиърс,който ни предлага съвършено нов начин на хранене това много ми допадна!Жена ми го предложи защото ни гледаше как затлъстяваме непрекъснато и нямаме алтернатива.А аз се съгласих защото смятам,че това може завинаги да ни реши въпроса с теглото.Важното лично за мен е,че можеш да ядеш абсолютно всичко но в определени количества и честота на използването на някои продукти.Мой съученик имаше проблеми с теглото,получи хипертония, и разни сърдечни проблеми.На един конгрес по есперанто,колега от Индия му е казал,че без лекарства може да се справи с теглото си като: храни се с всичко както и до сега,но на половина от храната която е приемал до момента!Освен това е хубаво на ден да взема по един студен душ най-добре от „жива вода” т.е. къпане в река! Видях го след половин година и беше слаб като щека,без никакви здравословни проблеми.Разбрах,че този метод дори само с храненето помага,но проблема е как да се справим с храната наполовина?Трябва да си аскет,да не се срещаш с хора,да не ходиш по празнувания и т.н.Моят съученик беше такъв човек и за него това не беше проблем.А за мен – не!Така до срещата ми със Зоната където нищо не ти е забранено и знаеш по колко можеш да ядеш от всичко. След този дълъг увод  ще споделя моето мнение по въпроса – през по-голямата част от времето си спазвам принципите на хранене в зоната,като съм на гости или имам такива в къщи мога да я наруша за една вечер,но на следващия ден съм отново в нея!Когато ми се прияде нещо сладко му чета съставките(вече почти навсякъде на продуктите ги пише) и смятам колко грама от него е един въглехидратен блок и на някое от храненията го вземам като въглехидратен блок.Един пример: Имам един шоколаден блок от натурален шоколад с цели лешници.На него пише,че е 100 гр и отзад съдържание на протеини в 100 гр -6,2 гр и въглехидрати – 55,2 гр  и мазвнини - 35,6 гр следователно: 1/6 от него съдържа – 9,2гр  въглехидрати -1Вблок и 5,9гр мазнини пак приблизително 1М блок,а протеините са пренебрежимо малко и не ги вземам предвид – 1 гр.Скаро имах гости и те донесоха една сметанова торта в кутия и по количествата на съставките видяхме как можем да я изядем без да се отрази на храненето ни в зоната.

# 209
  • Universe
cook55, радвам се на писаното от теб Hug

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт