ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 455
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Лично аз бих ги разпределила така: 2 блока за закуска, по 2 за обяд и вечеря и по 1 за междинните закуски- следобед и преди лягане.
Аз също не винаги успявам толкова равномерно да си разпределя храната за деня  Rolling Eyes Ако си в къщи е по-лесно, но аз съм по цял ден на работа .Често например закуската ми е само 1 блок, а обяда 3. Изпускам и следобедната закуска и направо вечерям, зависи....

# 601
Момичета,може ли някой да ми каже меда с кое най-благоприятно се съчетава:)

# 602
The Baroness Благодаря!! Аз досега съм правила храненето според листовете, но не знаех, че има такова разпределение. Даже съм яла повече от определеното, като съм се старала да го балансирам, разбира се. Но може и затова да свалям толкова бавно. Ти колко тегло сваляш на месец?

Mishelcheto Аз не съм спец, но бих го съчетала със сирене. Simple Smile

# 603
Благодаря ти,Carmen Simple SmileМного обичам сладко и не знам как ще се преборя....

# 604
Mishelcheto И аз обичам сладичко. Но от опит знам, че като се храниш в Зоната, желанието за сладко намалява или изчезва. А ако хапваш медец от време на време, няма да е голямо прегрешение - това разбрах, като четох тук днес. Още чета наоколо и мисля като ми се избистри всичко в главата, да почна пак, този път с повече знания.

# 605
  • София
Медецът може би с извара  newsm78  Аз обичам следната комбинация: малко настъргана ябълка с извара и към това добавено канела и мед, а защо не и 2 счукани ореха  Peace

# 606
Carmen,дано да ми  изчезне глада за сладко...че това  ми е най-голямата слабост...
The Baroness,много хубава идея ,ще я пробвам ,не се бях сетила за изварата Simple Smile

# 607
Аз тази сутрин започнах! Simple Smile Хапнах по 2 блока за закуска - филия пълнозърнест хляб с пилешко месце и отгоре моцарела сирене - сандвичът препечен под грила. Без маслинки. Но ако имах нискомаслена моцарела, щях отгоре да сложа и маслините.
Още не съм обядвала. За вечеря съм намислила да направя пица с основа от пълнозърнесто тесто, отгоре пиле, чушки, лук, маслини, гъби, тиквички, и отгоре нискомаслен кашкавал, и поръсване със зехтин. Само проблема ми е колко точно от пицата да си отрежа, че да остана в зоната  newsm78

# 608
Момичета ,изчетох книгите и се присъединявам към вас.Благодаря ви,че ви има.Сега се връщам да чета,а по-късно ще пиша какво меню си съставих за два дни.Прегръщам ви и ви  пожелавам много минуси в кантара. Hug

# 609
Кантарът днес отчита 400 гр надолу. Хем вчера като за първи ден прегреших с половин парче кекс след като обядвах Embarassed 400гр ми се струва много, сигурно утре ще върна малко нагоре.

# 610
  • София
Carmen, не ми се виждат много и ако утре не прегрешаваш с въглехидрати, няма причина да ги върнеш  Hug

# 611
Ето менюто ми за вчера от 8 блока
Закуска от 1Б
Една филийка препечен ръжен хляб с тънък резен обезмаслено сирене/около 28гр./,1 домат и 5 малинис
Обяд от 3 Б
168 гр извара 3П
6 печени чушки 3В
2ч.л. зехтинче 3М
чесън,магданоз,сол
Чушките се нарязват на много ситно и се разбъркват добре с другите продукти

Следобена закуска 1Б
110 гр.кисело мляко или айран ,1 препечена филийка черен хляб,14гр шунка,1ч.лч лека майонеза

вечеря 2Б
100тина грама риба на скара и салатка от 2 домата и 1 и половина краставица овкусени със зехтинче и оцет
Късна закуска
1ч.ч. прясно мляко и 6 фъстъка
Моля ви,ако бъркам някъде,коригирайте ме Praynig
Искам само да ви питам-На какав интервал от време се храните?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 17:39 от viktori

# 612
The Baroness   Hug Дано всичко върви наред, но все още много ми се яде сладко Sad А ти как се справяш, яде ли ти се сладко?

viktori Аз за 1 блок ям по 28гр шунка, грешно ли е?  Embarassed

А киселото мляко с каква масленост трябва да е? Тук продават едно кисело мляко с 0% масленост, но трудно го ям, то не прилича на мляко. Поне 1-2% масленост може ли на киселото мляко?

# 613

viktori Аз за 1 блок ям по 28гр шунка, грешно ли е?  Embarassed

А киселото мляко с каква масленост трябва да е? Тук продават едно кисело мляко с 0% масленост, но трудно го ям, то не прилича на мляко. Поне 1-2% масленост може ли на киселото мляко?

28 грама шунка е 1 блок, не грешиш Simple Smile А киселото мляко, аз го ям с 2% масленост - по етикет, в него има достатъчно протеини, въглехидрати и мазнини. Някъде по-назад в тази тема, също четох, че киселото мляко е най-добре да е с 2% масленост.

viktori - Според мен закуската ти е 1 протеинов блок и 1 и половина или 2 въглехидратни блока. Трябва да добавиш още протеини.
За следобедната закуска ми се струва, че въглехидратите пак са в повече - зависи от филийката де. Един блок от хляба е около 20 грама плюс, минус 2-3 грама(в зависимост от хляба).

За млякото е добре да видиш на етикета, какво е съдържанието на мазнини и ако съдържа 1 блок, не добавай повече.

Справяш се много добре, основните ти яденета са балансирани Wink
А за интервалите - 3-4 часа са при мен, но мисля да ги увелича на 4-5 часа Simple Smile

# 614
  • София
За сладкото : вярно е, че по-малко ти се яде, но не съвсем да спре  Rolling Eyes Ако много ми се яде правя така : хапвам си за обяд 1 пържолка или каквото друго протеинче съм предвидила и вместо хляб или салата ям сладко- най-често 1/2 черен шоколад или сладолед или друго любимо  Embarassed Но поне е балансирано и ми минава мерака за сладко  Peace И разбира се това е 1-2 пъти в седмицата само  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт