ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 460
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
alex_pt  и The Baroness,благодаря ви,че  ми отговорихте   Hug
Вече ще закусвам така:
40 гр сирене или кашакавал (не обичам сутрин месо) + 3 с. л. овесени трици=1Б
200 мл прясно мляко 1,5 %=1Б
Смятам ,че така вече съм в зоната с 2 блока .
От любимото 2в1 все още не съм се отказала,но си правя само половината пакетче в малка чашка, със закуската.
Лека и спокойна нощ Simple Smile

# 586
Здравейте и от мен момичета:)И аз реших да опитам този режим,но за съжаление не всичко ми е ясно:(Имате ли идея как точно да си изчисля колко блока на ден трябва да приемам...къде мога да го направя:)

# 587
Можете ли да ме насочите към някой диетолог,коъто може да ми разясни всичко и да ми състави режим ои зоната,че нещо много се обърках Cry

# 588
  • Chicago/Varna
Mama_Teddy,не знам от кои овесени трици си взимаш,но задължително НЕ трябва да са от инстантните,които стават за 5 мин. Това доктора го споменава много пъти. Взимай си от тия които са "бавно готвещи" Аз си накисвам от вечерта овеса в гореща вода,1/4 чашка са ми 3 блока,и сутринта само ги стоплям.И слагам сирене 1 блок,и 2 блока пуешко месо,също както имаше в БГ едно време русенско варено,само че е от пуйка.Става много вкусно. И забрави за Инстантните каши,ако искаш да си в зоната Hug

# 589
  • София
Аз доколкото съм забелязала триците са си един вид, докато овесените ЯДКИ са повече видове : фини, които стават за 5 мин и "обикновени"= "бавно готвещи", които е добре да се накиснат от вечерта  Hug

# 590
И аз не съм срещала различни видове овесени трици,едни и същи са ,само производителите им са различни.
Аз не си варя,нито ги накисвам от предната вечер.Стоплям си в МВ купичка прясно мляко(топличко,не горещо),добавям 3 с.л. трици и малко канела.Много ми е вкусно,има вкус на мляко с ориз.Нали бях и на Дюкан известно време,та от там заобичах триците и всяка сутрин си ги хапвам,вече добавям и парче кашкавал Simple Smile

# 591
Хоп и аз тук. Приемате ли нови попълнения? За сега само чета, смятам .

# 592
Здравейте и от мен момичета:)И аз реших да опитам този режим,но за съжаление не всичко ми е ясно:(Имате ли идея как точно да си изчисля колко блока на ден трябва да приемам...къде мога да го направя:)
В първия пост има линкове към книгата и към онлайн калкулатора на Бари Сиърс. Препоръчвам да прочетеш книгата и сама да си изчислиш блоковете. Онлайн калкулатора за жени дава 11 блока, а може и по-малко да са ти нужни. Незнам как рабори, ако са ти нужни повече.
Можете ли да ме насочите към някой диетолог,коъто може да ми разясни всичко и да ми състави режим ои зоната,че нещо много се обърках Cry
Доколкото знам Огнян Симеонов съставя режими по зоната. От това което прочетох и сравненията които правихме с приятелка, която ходи при него, обаче има известни разлики между книгата на Бари Сиърс и листовете на Огнян Симеонов. Пак по мое лично мнение - не бързай да влизаш в зоната, а първо изчети книгата внимателно.
Изчисленията не са трудни. Ако не ти се чете цялата книга, започни от 8-ма глава - Диетичната карта, която ще ви отведе в зоната.

Аз утре ще карам бял ден - само на кисело мляко. Няма да е лунуване, защото утре не е ден за лунуване, но мисля че така, ще постигна някакво пречистване на организма или поне се надявам да е така Simple Smile

# 593
Много ти благодаря за съветите:)Сега чета книгата"Ние и Зоната",почти съм я приключила,но пак не мога да кажа ,че всичко ми е ясно на 100%...Започнах вече и самия режим от два дена,дано да даде резултат...ако не друго поне се чувствам много добре:)Добре ,че вие всички давате идеи и съвети,така е много по лесно:)

# 594
Много ти благодаря за съветите:)Сега чета книгата"Ние и Зоната",почти съм я приключила,но пак не мога да кажа ,че всичко ми е ясно на 100%...Започнах вече и самия режим от два дена,дано да даде резултат...ако не друго поне се чувствам много добре:)Добре ,че вие всички давате идеи и съвети,така е много по лесно:)

Не се притеснявай, в началото е малко объркващо, но ще хванеш цаката Simple Smile И на мен в началото ми беше малко объркващо, но сега лесно преценявам дали дадена комбинация е по зоната или не Wink

# 595
Предполагам има добри резултати:)

# 596
  • София
Режимчето е доста ефикасно  PeaceАз обаче, макар че го спазвам отскоро, вече имам моменти, когато ми се яде, гладна съм, а не мога да измисля какво  Embarassed Преди в такива моменти веднага посягах към сладки неща, а сега констатирам ,че не ми се яде сладко  Shocked Обичайните ми напоследък храни на моменти ми писват : това са извара, яйца, месо, кисело мляко, кашкавал, сирене, бадеми и маслинки- естествено в различни режимни комбинации....ама колкото и да ги комбинирам ми писват в някои моменти  newsm78 Дайте идея за нещо интересно и не много сложно за приготвяне или готово  newsm78  Hug

# 597
Здравейте! И аз съм нова. Правих "огняновския режим" сега май месец, и свалих 4кг. За съжаление, после поради ред причини спрях да се храня по този начин, и качих 2 кг обратно  Embarassed Имам да свалям поне 8 кг сега.
Навъртах се тук по темите тия дни и реших да разуча принципа изцяло вместо само да хапвам от листовете, защото май много бавно свалям, а и искам да разнообразя менюто си. С моите листове 1 и 2 свалям по 2 кг на месец. Бавното сваляне означава ли, че правя грешки в режима?

Вчера смятах, смятах, и определих, че ми трябват 8 блока протеини на ден. Уебсайтът пък, ми изчисли, че трябва да са 11.

Сега какво да правя - да разпределя тези протеинови блокове по равно в хранения за целия ден? (това ми се струва трудно за спазване, а и трябва да се планират храненията, което не мога да правя винаги). От друга страна, нали уж можело да се яде колкото искаш, стига протеините, въглехидратите и мазнините да са балансирани? В такъв случай какво значение има колко протеини имам нужда на ден, ако мога да ям колкото искам и да ги балансирам?  Embarassed

# 598
  • София
Уебсайтът дава 11, дори и да ти трябват 8, така че не е много точен  Peace Минимумът е 8. Опитай с 8 на ден, ако си много гладна добави още 1   bouquet

# 599
The Baroness Благодаря Simple Smile Но не знам как да изям 8 блока протеини на ден - да ги разделя в порции? Ти как ги ядеш тези протеини на ден? (извинявам се за въпросите, но не ми е много ясно).

Общи условия

Активация на акаунт