ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 899
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Ех, пак изчезнахте!  smile3506

Моето меню:
Закуска - филийка Вита, 30г кашкавал, 3 маслинки (големи) - 1Б
Обяд:  170 гр лаврак на скара, зелена слата - 250 гр, 1 филийка Вита, ябълка - 3Б
следобяд: ябълка, 30гр кашкавал, 3 бадема - 1Б
вечеря - тиквички във фурна с извара, кисело мляко и яйца - 3Б
преди лягане: (каквото намеря 2Б)  Mr. Green

Купих си хляб Бонус, нали беше изчезнал, ама са го пуснали в продажба пак.

Спирулината ми действа добре. Апетита ми намаля, ама може от луната да е   Whistling

# 226
Small sun,
ако сложиш маслините към обяда и да ги умножиш по три и бадемите към вечерята и да умножиш пак по три, всичко ще е ок.
Кашкавалът си съдържа и мазнините и белтъчините.  Peace
А пък на основните манджи нямаш по 3 МБ.

# 227
някой да си е готвил нещо с овесени ядки?

# 228
Small sun,
ако сложиш маслините към обяда и да ги умножиш по три и бадемите към вечерята и да умножиш пак по три, всичко ще е ок.
Кашкавалът си съдържа и мазнините и белтъчините.  Peace
А пък на основните манджи нямаш по 3 МБ.

Май е моя грешката, че не пиша такива подробности Simple Smile
Кашкавала ми е обезмаслен, затова добавям ядки.
за обяд салата беше овкусена с мазнинка+оцет+сол
за вечеря тиквичите имат съответната мазнина, рецептата е от книгата на Папазова!
Но благодаря ти Пит за наблюдателността   bouquet

# 229
Въпреки че е обезмаслен, кашкавалът съдържа поне 10% мазнини /там някъде, останалите са от 20-30% и нагоре/, така че ако държиш да си точно по зоната можеш да не слагаш блок мазнини.
Това просто за протокола, иначе хапвай както ти е вкусно. И аз понякога добавям блок мазнини към кашкавала и сиренето защото не мога да им устоя на разни маслинки и ядки Mr. Green

Книжката на Папазова я нямам  Embarassed

# 230
Винен кебап 3 Блока

Продукти:

21 г свински шол-3ПБ.....

Защо бе мила слагаш само толкова месце или просто без да искаш си сбъркала докато си писала   bouquet

Аз би го сготвила така

85 гр свинско нетлъсто - 3ПБ
1 ч.л. зехтин -
1/2 ч.ч кромид лук- ½ ВБ
2 настъргани домата(средна големина)-1ВБ
10 гр брашно-1ВБ (даже бих сложила ръжено)
50 мл червено вино-1/2 ВБ
1/2 ч л червен пипер
щипка смлян черен пипер
3 зърна черен пипер
дафинов лист
сол

Ако искаш махаш си 1 блок от някое ядене и към кебапа си добавяш още 30 гр ориз за гарнитура - 1ВБ и 30 гр месце - 1ПБ, така ще се хапнеш страхотно, ще консумираш 4 блока и всичко ще е ок  newsm10

Защо слагам толкова месце ли ами защото съм объркала, за което се извинявам!

# 231
  • Балчик
pepa_ilkova Знаех си, че е просто дребна грешка   bouquet

Въпреки че е обезмаслен, кашкавалът съдържа поне 10% мазнини /там някъде, останалите са от 20-30% и нагоре/, така че ако държиш да си точно по зоната можеш да не слагаш блок мазнини.

Добре дееее, ами нали казват, че тези неща съдържат животински мазнини, а по зоната е необходимо да се приемат растителниии... Confused Кажете ми моля Ви да си добавям ли мазнинки от ядки и други такива или когато млякото ми например е повече от 2% да не си гризкам и ядки newsm78

някой да си е готвил нещо с овесени ядки?

аз всяка сутрин закусвам с овесени ядки, но не знам дали под готвене имаш предвид кашичка  Simple Smile

# 232
  • Балчик
Пак съм аз  newsm03

Само да ви кажа какво вечерях, че беше много вкусно

Значи

Задуших в 1 ч.л. зехтин 1 глава лук и 400 гр спанак - смятам го 1,5 В и 2М
Добавих 60 гр сиренце и 2 белтъка, щипка сол и черен пипер -
1 филийка ръжен хляб Вита -
малка салатка от 1 домат и 60 гр краставица - 0.5В и 1М

Да ви е сладко eat

# 233
Здравейте,момичета!Айде и аз при вас.От няколко дни уж се храним по Зоната. Thinking
Аз готвя без да меря и когато яденето ми е готово,тогава тегля.Това правилно ли е?Днес за обяд наготвих зеле с пиле.За 2 блока си сложих 56гр.месо,2 ч.ч. зеле,което залях с по-малко от ч.лъжичка зехтин.(Не слагам мазнина при готвенето)
За вечеря-56 грамово кюфте,2/4 ч.ч. леща+зехтинчето.Нали е 2 блока?
Купих си кантарче и искам да меря всичко като начало,докато свикна.
Чета книгата,но ми се иска да си споделям с вас да ме поправяте,че още не са ми ясни нещата.  bouquet

# 234
Здравейте,
надявам се, че си прекарвате добре в този прекрасен, почти летен ден!
 Тъй като много обичам салата от цвекло и то сурово, дали правилно разсъждавам - в мерките е дадена 1/2 ч.ч. сварено за 1ВБ и тъй като при останалите продукти  суровите са почти двойно количество спрямо варените, реших че 1 ВБ сурово цвекло е 1 ч.ч. ???!!! Rolling Eyes

# 235
Добро утро! Аз също продължавам с режима, къде по-успешно, къде не. Имам въпрос относно пуешкото филе, което е под формата на колбас. Колко протеини има в 100 гр.? Не мога да се ориентирам, а го хапвам на закуска, понякога и на обяд. Той мазен протеинов източник ли е, да добавям ли мазнини? Благодаря, че помагате!   bouquet

# 236
Добре дееее, ами нали казват, че тези неща съдържат животински мазнини, а по зоната е необходимо да се приемат растителниии... Confused Кажете ми моля Ви да си добавям ли мазнинки от ядки и други такива или когато млякото ми например е повече от 2% да не си гризкам и ядки newsm78

Не, не добавяй. Затова се препоръчва употреба на нискомаслени белтъчинни храни - месо, мляко, сирене и т.н.
Когато продукта е обезмаслен - например извара или мляко 0,1 % тогава хапвай растителни мазнини.

# 237
# 238
Момичета, добър ден!

Аз се обръщам към вас с една молба:

Не може ли някоя от вас да направи отделна темичка само за рецепти, защото така е много сложно постоянно да се ровиме из темите и да търсиме рецепти? Аз съм свободна през деня, но за съжаление, не съм много в час с пускането на теми, а гледам, че към всяка тема с определен режим има и отделна такава само за рецепти.

И още един въпрос:

Някой може ли да ми даде рецепта за домашен кекс по Зоната?

# 239
Здравейте, преди доста време писах в тази тема и сега я чета от време на време. Все се канех да  напиша някой ред, за да ви поздравя за упорството и резултатите. Иска ми се да отговоря на този въпрос, за да насърча дамата, която го задава.
Интересувам се и от това, дали сред "зонуващите" има с "Хашимото" /вид заболяване на гушата/ и как им се отразява.
Аз съм с Хашимото, имам кг за сваляне, придържам се към правилата на Зоната /или поне се старая/ от доста време. Свалям много бавно/по килограм на месец/, но все пак свалям.
Другото важно е, че вече и хормоните, антителата, кр.захар, кръвното са ми в норма. Не се уморявам толкова. А днес бях на ехография на жлезата и ендото каза, че положението е много по-добре от преди година. Тогава ме плашеше с операции и т.н., защото съм имала някакви възли.
Та съвета ми е не чакай, ами започвай със Зоната. Няма друг такъв режим!

Общи условия

Активация на акаунт