ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 905
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро! Аз също продължавам с режима, къде по-успешно, къде не. Имам въпрос относно пуешкото филе, което е под формата на колбас. Колко протеини има в 100 гр.? Не мога да се ориентирам, а го хапвам на закуска, понякога и на обяд. Той мазен протеинов източник ли е, да добавям ли мазнини? Благодаря, че помагате!   bouquet

ето инфо

# 241
Здравейте момичета Simple SmileКак я карате? Аз вече седмица съм стриктна по Зоната, без хляб и сладко. Следвам пътя на Polito_87. Газирано не обичам, така че за мен не ми е проблем липсата му. На кг изобщо не съм мръднала, но на см да. Все е нещо. Не се отчайвам. Явно при мен нещата ще стават много бавно. Ползвам списъка на Симеонов, а рецепти от книгата. Досега съм сготвила зелен боб на фурна и пиле паприкаш.
Имам предложение към cook55 :  Защо не вземеш да издадеш книга с преработените рецепти по Зоната? Така и ти ще си доволен , и ние.  Аз с най - голямо удоволствие бих си я закупила. И предполагам , че разнообразието от рецепти ще е по - голямо и приложимо  за нас Зонуващите българи.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 19:26 от Gjia

# 242
Чела съм ви през ред, ако сте обсъждали, моля за извинение! Как стои въпросът с хранителните добавки, витамини, имуностимулатори и подобни, които се налага (или е препоръчително по ред причини) да приемате? За омега-3 разбрах, но останалите дали са "добре дошли"?

# 243
  • Балчик
Благодаря Пит, ще знам вече, ако е повече от 2% разбрах, а ако е 2% как стоят нещата или пак да не ям ядки. Аз например, когато е 2% ям ядки, но ако за 1 блок са ми 3 бадема или 6 фъстъка, аз изяждам само 1бадем или 3 фъстъка. Така правилно ли е или изобщо не трябва да ги хапвам ако е дори 2%  Thinking

# 244
Марлела, тъй като аз се зарибих по режима от Диетолога Симеонов, той горещо препоръчва взимането на витамини. Даже ми беше изпращал по едно време една статия в която се опитват да докажат, че едва ли не всички болести в човешкия организъм се случват заради липсата на някой витамин или елемент или пък твърде голямото му количество в организма, ако даден индивид не е починал от насилствена смърт разбира се. Аз лично взимам витамини и ленено масло сега. Обаче се интересувам синтетични белтъчини откъде да си набавя, или на прах.  newsm78

krem4e_ts, идеята за 1 бадем/3 фъстъка на 1/2 кофичка мляко 2% е съвсем резонна  Peace

# 245
Здравейте,
в сезона на копривата някой наясно ли е колко е 1 ВБ коприва???  Grinning

# 246
  • Балчик
Здравейте,
в сезона на копривата някой наясно ли е колко е 1 ВБ коприва???  Grinning

300 гр. наред с лапада и спанака  Peace

# 247
Здравейте на всички, от няколко дни съм на зоната и много се радвам , че ви има !
Искам да попитам някои ползвал ли е калкулатор за блокове и как се работи с него нещо не разбирам
"Калкулатор за блокове      
Протеин на 100гр.      
Въглехидрати на 100гр.      
Мазнини на 100гр.      
ПБ на 100гр      
ВБ на 100гр      
МБ на 100гр      
Изядени грамове П      
Изядени грамове В      
Изядени грамове П      

П блокове      
В блокове      
М блокове      

грамове за 1 П блок      
грамове за 1 В блок      
грамове за 1 М блок   "   
.......та какво се попълва за да изчислиш.Благодаря предварително!

# 248
  • Балчик
По принцип на всяка опаковка има "Хранителна стойност на 100 гр"

Когато попълниш 1-вата табличка, автоматично ти се изчисляват грамовете за 1 блок. Например на опаковка сурови фъстъци "Кронос" за 100 гр пише:

Протеини на 100 гр - 26.3 гр
Въглехидрати на 100 гр - 19 гр
Мазнини на 100 гр - 46.6 гр

Когато попълним таблицата се получава това:

грамове за 1 П блок - 27 гр 
грамове за 1 В блок - 47  гр
грамове за 1 М блок - 3 гр

Показва ти колко грама трябва да изядеш, за да си набавиш 1 блок. В случая нас ни интересуват само мазнините, защото фъстъка е в групата на растителните мазнини или казано по друг начин - изяж 3 гр фъстъци (3 или 6 броя в зависимост от големината) и това се равнява на 1 БМ

Втората табличка ти изчислява колко блока си изяла, ако не си си ги сметнала предварително. Например ако изпапкаш 100 гр фъстъци, ще си погълнала:

Изядени грамове П - 26.3 гр     
Изядени грамове В - 19 гр   
Изядени грамове М - 46.6 гр

Автоматично ще ти сметне, че си изяла:    

П блокове     
В блокове - 0.4     
М блокове - 14.5

Нас отново ни интересуват само мазнините, което ни показва, че ще сме изяли 14.5 блока мазнини, което ееееее...мамма миа...

Извод:

Попълваш 1-вата табличка (от упаковката)
Автоматично ти излизат грамовете за 1 блок.
Попълваш колко грама ще изядеш
Получаваш блоковете, които ще изпапкаш

Гледаш коя храна към коя група е и гледаш само това което те интересува
   bouquet

Надявам се да съм помогнала   love001

# 249
......, което ни показва, че ще сме изяли 14.5 блока мазнини, което ееееее...мамма миа...

хахахах

Добре си го обяснила  newsm10

# 250
Много ми помогна, благодаря за изчерпателния отговор.Много се чудех как се попълва не се сетих за опаковките а и аз все гледам да е нещо пържола и салатка....сега започвам и не съм много наясно с количествата но като ви чета коментарите ми се изясняват нещата. Simple Smile

# 251
Пит, благодаря! Взимам в належащи случаи витамин B комплекс, допълнителни А и Е (също не редовно) и имуностимулатор. Отделно Омега-3. Аз не съм сигурна колко съм в Зоната, храня се на око, следвайки до някаква степен общите принципи, но ми беше интересно как се отразява на някой друг. Лелено семе слагам понякога в киселото мляко сутрин, но наистина рядко.

# 252
Лелено семе слагам понякога в киселото мляко сутрин, но наистина рядко.

Даже е препоръчително да е ленено брашно, защото по лесно се усвоява /продават в диетичните магазини, но човек спокойно може да си го смели/

# 253
Здравейте момичета!
Първо да споделя, че наскоро разбрах за Зоната и много,много ми допадна като здравословен начин на хранене.Моя режим на хранене е индивидуално изготвен ,но много пододбен на зоната,с който успешно свалям. PeaceИмам една молба -линка с предаването на кафе,не се отваря,може ли някой да ми каже от коя дата е ,как да го търся в сайта??Мисля определено да си купя" Зоната и ние" заради рецептите,Първата книга  я чета он лай,а втората на Бари Сиърс с какво точно съдържание е-разбрах че тя била даже по-ценната??така ли е?Благода предварително и хубав ден!

# 254
Според мен "Ние и зоната" + форума са напълно достатъчни!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт