ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 948
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Сиренцето е 30 гр за 1 ПБ. Ако е обезмаслено, добави и 1 МБ - маслинки, ядки, зехтин, каквото ти харесва. Аз ползвам или нормално и не добавям мазнини, или нискомаслено и си слагам белен слънчоглед, сусам,  маслини........

# 421
  Здравейте,
  Опитвам се да разшифровам принципите на "Зоната" и съответно да си пресметна дневната нужда от протеини, но не се справям много добре.
 Константа А- 43,6           
 Константа В- 23,46
 Константа С- 37,79
 Килограми: 55,700

До тук добре и на там смятам, че някъде бъркам. Възможно ли е да ми помогнете в изчисленията.

Също така се питам подходяща ли е диетата за вегетарианци. Ям риба, млечни и яйца, но ще са ми достатъчни ли, за да се снабдявам с протеини.

Много ще съм ви благодарна ако ударите едно рамо.

# 422
(A+B)-C= това е % телесна мазнина т.е в твоя случай той е 29,27%
а % крехка телесна маса ще определиш като  55,7 (122.79 фунта) го извади от % телесна мазнина, но не забравя десетичната запетая или т.е 122,5 Ако имам грека моля някой да ме поправи newsm03

# 423
(A+B)-C= това е % телесна мазнина т.е в твоя случай той е 29,27%
а % крехка телесна маса ще определиш като  55,7 (122.79 фунта) го извади от % телесна мазнина, но не забравя десетичната запетая или т.е 122,5 Ако имам грека моля някой да ме поправи newsm03

Мерси 4o4ko1704 , но аз май пак не разбирам, колко ми е днвената нужда от протеини  Crazy   Laughing

# 424
Извинявай аз мислех, че таблицата я имаш  newsm53 не зная каква е твоята дневна активност за това е напиа и в трите случая и ти сама е прецениш

0,5      0,6    0,7     0,8    0,9     1,0

120      60      72     84      96    108     120

като:
0,5 - Заседнал начин на живот (без никаква специ¬ална спортна дейност или тренировки)
0,6 - Леки фитнес тренировки като ходене пеш 0,7 - Умерени тренировки (3 пъти седмично) 0,8 - Всекидневни аеробни тренировки или умере¬но вдигане на тежести
0,9 - Ежедневни усилени тренировки с вдигане на тежести
1,0 - Ежедневни усилени тренировки с вдигане на тежести, съчетани с интензивни тренировки или два пъ¬ти дневно интензивни тренировки

# 425
     4o4ko Hug
  Много ти благодаря за помощта. Ще разучавам режима и искам да започна.  До скоро бях на Уейт Уотчърс, където също се пресмята- точки на храните, но напоследък не мога да се върна към режима, въпреки че ми допадаше много и затова съм решила да започна нещо отново здравословно и ефективно.
  Още съм далече от яснотата за Зоната , но мисля, че с повече четене ще схвана идеята.

# 426
ами добре дошла  Hug welcome ако имаш въпроси питай нали за това ме тук, а именно за да си помагаме  Simple Smile

# 427
   Благодаря 4o4ko1704
 Реших да започна и да се уча в движение. Мисля, че така ще ми е по- лесно. Искам да попитам как седи въпроса с кафето. Аз го пия със суха сметана 1ч.л. и 1ч.л. мед. В "Зоната" ли е това?
  Дадените Блокове за какъв дневен прием на протеини е и как да си го преизчислявам за моите нужди. ( които са 60гр. протеин и по 80гр. въглехидрати и м-ни )
  Утре за обяд съм решила:   Извара- 3/4 ч.ч.
                                            1 краставица и 2 домата
                                            9бр. черни маслинки
                    Мисля, че ми малее, но не знам какво да добавя. За след обедна закуска ще изпия едно мляко, може би с малко кафе и ще изям 10-ина тиквени семки  newsm78 За вечеря ми е още мистерия, но късната вечеря ми е ясна- 1/4 ч.ч. извара и няколко ягоди

# 428
  Има ли някой на този режим?

# 429
Да разбира се Simple Smile

# 430
Здравейте.
Може би не ми е мястото тук,което личи и от name с който влизам,но тъй като се храня в Зоната искам ,ако мога да помогна,да споделя какво правя.
Много лесно спазвам закуските:
- един ден на 25 гр. соева кайма + 25 гр. овесени ядки/залети с топла вода/ + 6 маслини
-следващ ден -консерва риба тон 185 гр. в собствен сос + филийка немски ръжен хляб+ябълка
Така си ги редувам сутрешните закуски ден след ден.До 5 даже и до 6 часа никакъв глад.
Да не ви отегчавам.За сега толкова.
Действайте в Зоната.Няма нищо по-хубаво.

# 431
Иска да кажеш, че ядеш 185 гр риба за закуска? Това не е ли много за закуска?

# 432
Не е 185 гр.Тъй като е в собствен сос оцеденото количество е 130 гр.Това за риба тон са 4 протеинови блока.

# 433
привет.. пак се замислям дали да взема да се придържам към любимата ЗОНА Simple Smile Hug
ядеш всичко и правилно..и по малко.. отслабваш..само да реша да съм постоянна..

# 434
Нещо темата много е замряла Rolling Eyes Имам спешна нужда от хранителен режим....и то здравословен!!!Миналата седмица си свалих книгата,но все не ми достига време да си изчисля дневният прием протеини Embarassed дали ще може някой да ми помогне?

Общи условия

Активация на акаунт