ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 508
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
luucci  Hug
Съжеляваям за закъснялото включване, ако все още се нуждаеш от помощ питай или направо ми изпрати мерките си на ЛС аз ще ти пресметна блоковете.

# 436
Момичета за съжеление отдавна не съм посещавала форума, и предполагам че сте разисквали въпроса, който ме интересува, но отново нямам време да чета назад. Та въпоса ми е 1ВБ - ЧЕРЕШИ-7БР, А ЯГОДИ КОЛКО СА 1БВ

# 437
 lili- аз не можах да намеря колко са и затова си ги броя 7 за 1ВБ, по-големи са от черешите ама са по-малко сладки.

# 438
Здравейте Simple Smile ето малко рецепти и от мен.

1. Сандвич с телешка кайма (принцеса)
2 блока - междинна закуска

1 филия хляб - 2 ВБ
28 г. телешка кайма - 1 ПБ
1/2 яйце - 1 ПБ
2/3 масло - 3 МБ

2. Леща - 9 Блока (три хранения)

1 2/4 ч. леща - 6 ВБ
1/2 домат - 1 ВБ
1 1/2 ч.ч. лук - 1 ВБ
1 ч.ч. моркови - 1 ВБ
сол, магданоз, чубрица, чесън

9 ч.л. зехтин - 9 МБ (може да се разпределят м-у лещата и пържолите)

към нея - 3 бр. пилешки или телешки пържоли Х 84 г.

3. Пълнени тиквички - 3 Блока

2 бр. тиквички - 3 ВБ
42 г. шунка - 1 ПБ
1/4 ч.ч. извара - 1 ПБ
1 бр. яйце (или 2 белтъка) - 1 ПБ
3 ч.л.  зехтин - 3 МБ

Измивате и белите тиквичките, режат се на две по дължината на тиквичката и се издълбава сърцевината. Сърцевината се нарязва на ситно, към нея се прибавя изварата, яйцето, нарязаната на ситно шунка, чубрица и сол пожелание. Всичко се смесва добре и с него се пълнят тиквичките. Пече се на умерена фурна.

4. Баница - 4 парчета от по 2 Блока Simple Smile)

200 г. кори за баница - 8 ВБ
112 г. извара - 4 ПБ
4 бр. яйца - 4 ПБ (може да се намалят яйцата, а се увеличи изварата)
8 ч.л. мазнина - 8 МБ
1/2 газирана вода

Разстилам корите в предварително намазнена тава, като между тях разпределям изварата. Разрязвам така подредената баница на 4 като торта. Разбивам яйцата и газираната вода в друг съд и получената смес я изливам в-у баницата. Пека на около 200 градуса.

# 439
Цитат
Момичета за съжеление отдавна не съм посещавала форума, и предполагам че сте разисквали въпроса, който ме интересува, но отново нямам време да чета назад. Та въпоса ми е 1ВБ - ЧЕРЕШИ-7БР, А ЯГОДИ КОЛКО СА 1БВ

Ягодите са 1 чаена чаша = 1 ВБ

# 440
Здравейте момичета!
Идеята ми за режим на хранене с цел отслабване е на 2 дни, така че ще се радвам да ме приемете сред вас   bouquet
Като начало реших си осигуря храна като пресметна колко блока ми трябват на ден, но единия път пресметнах 8, след това 11 и съвсем се обърках. Утре ще пробвам пак с по - бистър ум, и ако не успея, ще помоля за помощ (дано не е много нахално).
За сега най - не ми е ясно следното: ако примерно се нуждая от 9 блока въглехидрати на ден, а 1 филийка хляб "Тонус" е определена като 1 блок В, това означава ли, че за един ден примерно мога да изям 9 филийки хляб?!!!???
Дано не съм написала някоя голяма глупост  Embarassed но хляба ми е най - голям проблем (след шоколада през нощта), та това би ме зарадвало, ако съм го разбрала правилно  Rolling Eyes

# 441
здравейте момичета.Тези дни изтеглих книгата и мисля да започвам диетата.Но не ми стана ясно за кафето колко блока се води и дали е препорачително.По принцип го пия без захар и особенно сутрин не мога да се събудя без него.

# 442
-Рея– по принцип това за хляба е така, но по-добре е да си набавяш въглехидратите от плодове и зеленчуци, и да намалиш хляба до минимум.
mimka2005 от това което изчетох за кафето разбрах, че трябва да се пие чисто(а най-добре въобще да не се пие) и задължително първо закуската и чак след това кафето.

# 443
Plami!, предполагам, че е така, но все пак е успокоително, че ако изям 2-3 филийки няма да отиде всичко по дяволите. Най - вече заради хляба се чудех дали изобщо да почвам - закусвам с 4 сандвича и вечерям със 7-8 филийки от белия хляб на филийки  Embarassed Та ще ми е голям стреса, ако трябва да го спра съвсем и знам, че няма да издържа съвсем без хляб. Щом може поне от време на време да похапвам, ще почета още малко и ще се пробвам.
Благодаря за отговора   bouquet

# 444
Аз определено съм пристрастнена към хляб и хлебни изделия и това е единственото, което полагам усилия да огранича. Мога да ям салати и какви ли не измислени ястия през деня без хляб, но сутрин не мога да си представя да не си намажа филия с нещо си. Ами не се засищам и към обед вече съм озверяла. Затова всяка сутрин хапвам определени блокове и проблеми нямам. Но естетствено не прекалявам. И не ям бял хляб със сигурност.
Аз месец и половина ту влизах, ту излизах от Зоната (понякога и с двата крака изскачах). И спорта занемарих, но наистина нямаше как. Не се оправдавам, само се записвам, че съм тук. Simple Smile

Кафето не го броя като блок, и аз го пия чисто и след закуска.

# 445
Plami! Благодаря ти за отговора.Сутрин не мога да се събудя без кафе,а другия ми проблем е че съм с много ниско кръвно.На ден изпивам по 3 кафета,но ще се постаря да ги намаля до 1.

# 446
Здравейте момичета Simple Smile

От днес и аз, заедно с майка ми, се гмуркаме в Зоната Simple Smile
Аз имам да свалям МНОГО КИЛОГРАМИ, правила съм какви ли не диети и съм се проваляла милион пъти .. та малко ми е притеснено. Надявам се да постигна заветната цел и да блестя от щастие и гордост с постигнатия резултат след 1 година на сватбата на милото ми братче.
Хубав ден на всички и режимно хранене   bouquet

# 447
Ето ме с първото ми меню за утре:
(изчислих, че ми трябват 9 бл.)
11 часа - 2 бл.
400 гр. кисело мляко 2%
1 с.л. мед

14 часа - 2 бл.
1 бр. цяло яйце, 3 бр. маслини, 350 гр. домати, 200 гр. краставици, 40 гр. сирене

17 часа - 1 бл.
400 гр. сирене, 1 филийка хляб

20 часа - 3 бл.
60 гр. пиле, 40 гр. сирене
350 гр. домати, 200 гр. краставици, 1 филийка хляб
1 ч.л. зехтин

23 часа - 1 бл.
40 гр. сирене, 240 гр. домати

За сега почвам с "подръчни" материали, сиренето ми е обикновено и за това не добавям много мазнини.
Голямо чудене докато нагодя менюто. Докато свикна да готвя и да меря ще е това, че е най - просто за приготвяне и смятане.
Много моля, ако съм допуснала грешка, да ме коригира някой   bouquet

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 21:05 от -Рея–

# 448
И аз да споделя менюто си днес Simple Smile Пък вие ще кажете дали съм на прав път. На мен ми се падат 8 блока на ден.
Закуска 1 блока - 1/2 кофичка кисело мляко 0,1% с 3 бадема
Обяд 2 блока - 1 ч. чаша нарязани домати, 6 маслини, 1 филийка хляб Вита, 56 г обезмаслено сирене Олимпус, 1 варено яйце
Следобяд 1 блок - 1/2 кофичка кисело мляко 0,1% с 3 бадема
Вечеря  3 блока: пилешки гърди със зелени чушки, лук, зехтин, соев сос и пълнозърнесто брашно + 1 филийка хляб - тази гозба е описана в книгата  Ние и зоната. Дадени са пропорции за две порции от гозбата, всяка порция по 3 блока. Само че аз като се засилих направя манджичка за днес и за утре, за диетуващите и за недиетуващите, и като сготвих един казан..  #Crazy Малко се притеснявам на около колко съм си сипала Simple Smile Уж трябваше мислено да разделя всичко на 8 и да си сипя една порция..
Преди лягане - 1 блок, не съм го измислила

Това е за сега, ще съм ви благодарна ако коментирате.

# 449
-Рея– за закуска си писала кисело мляко с мед, киселото мляко си е балансирано към него не се добавя нищо друго, ако ще хапваш мед трябва и протейн да добавиш.

Общи условия

Активация на акаунт