ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 503
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Хм...T.e. киселото мляко има и въглехидрати?  ...  newsm78
Благодаря за съвета, точно посягах към лъжицата

Редактирам се .... сега видях къде го пише. Дано нямам други грешки, че и без друго ми е много трудно да не похапвам каквото ми се иска  Confused

Току - що мъжът ми ми донесе хляб Вита. За първи път виждам такова нещо, за това ще попитам дали сме взели каквото трябва - прозрачна опаковка, с лилаво и някакви нарисувани зърна. Надписи - Вита Силует хляб с шест зърна. Това ли е?
Изглежда ужасно  Sick

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 10:58 от -Рея–

# 451
Да това е, и не е лош, даже бих казала че е вкусен Simple Smile

# 452
Момичета аз имам един въпрос... срам не срам какво да правя Sad когато сте нарушавали храненията си но наистина сериозно и то неведнъж след това когато се връщате към Зоната отново ли започвате бързо да сваляте или по-бавно и другото, забелязали ли сте да имате промени в хормоните... закъснения на цикъл обриви или нещо подобно    Embarassed

# 453
4o4ko1704 аз съм около два месеца в Зоната и засега цикъла ми е редовен, и пъпки нямам добре би било да се включи някой който е по-отдавна да отговори.
А за нарушаването имам дно стабилно 3-дневно излизане и след него даже по-бързо започнах да свалям отколкото преди това.

# 454
Питам защото този месец имам проблем с цикъла... със сигурност не е бременност, а знам, че когато се сменя хранителния режим може  да се получи.... а аз не зная защо но напоследък макари да се храня в Зоната постоянно мисля за забранените храни Sad

# 455
.. а аз не зная защо но напоследък макари да се храня в Зоната постоянно мисля за забранените храни Sad

Опитай се в такъв момент да си зададеш въпроса-как се чувствам, гладна ли съм ..... При мен помага Laughing

# 456
Питам защото този месец имам проблем с цикъла... със сигурност не е бременност, а знам, че когато се сменя хранителния режим може  да се получи....
Чочко, аз именно заради това започнах режим. Имах ужасни проблеми с цикъла. Надявам се с правилното хранене нещата да се нормализират!

# 457
Привет!
Преди няколко дни попаднах на тази тема. Това ме вълнува. Преди време имах, бих казала успешен двумесечен опит с хранене в Зоната. От известно време се опитвам пак да спазвам принципите, но нещо не се получава. Сигурна съм, че правя всичко както трябва, но няма резултат. Въпреки всичко вярвам, че това е начина да се справя и продължавам.
Сигурна съм, че тук подкрепата между участниците е много важна и мотивираща.
Имам и някои конкретни въпроси, но ще попрегледам първо дали напред не сте говорили за това, за да не досаждам Simple Smile

# 458
Имам едно въпросче. В началото на темата, там където са дадени блоковете оцветени в зелено, жълто и червено пише, че 1/2 ч.ч. кисело мляко = 1бл. В+М+П, а по - надолу в листовете на Симеонов, количеството кисело мляко е дадено - 200 гр. за 1 бл. кое е вярно? Включвам го два пъти в менюто си и ми се иска да съм точна, че и без друго ми е трудно, не ми се ще да няма ефект накрая ... Confused

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 01:51 от -Рея–

# 459
Ами според Симеонов 200 гр но ниско маслено + 1БМ. Но ако млякото е Био тогава не добавяш мазнините Simple Smile

# 460
Оффф, хапвала съм Чех селекция и го ядях съвсем чисто, а чак сега видях, че е 3 %....
Освен това днес ми е 4 ден, а прегреших  Embarassed за цял ден на глътки съм изпила ок. 1 чаша кола, освен това сутринта пих 3 в 1, закуските и обяда са ми по правилата, обаче ... вечерях с 200 гр. домати, 100 гр, краставици, 40 гр. сирене (обикновено), 30 гр. пил. пържолка, 1 ч.л. зехтин, 1 филийка Вита и до тук добре, но ... и 1 много малка чушка бюрек + 50 гр. ракия + 3 бр. пържени картофи, изобщо ... много се изложих!!! И ме боли корем, а 3 дни се чувствах добре. Дори изненадващо установих, че не огладнявам, на ден ям 4 филийки Вита, зная, че не е добре, но на фона на досегашните ми 12 - 13 филии бял хляб  Embarassed
За 3 дни съм минус 1 кг, но тази вечер със сигурност оплесках всичко  doh Ама така е като има гости  #Cussing out

Чудя се за това гюведже дали става зонално, не го пиша зелено, защото не зная до колко е изчислено, а и го има в темата, само че без грамажи
домат 200 гр.
сирене (обикновено) 40 гр.
яйце - 1 бр.
хляб - 1 ф. Вита
1 ч.л. зехтин (една, понеже сиренето ми е обикновено)
салата - 100 гр. краставици + малко оцет и сол

Много моля, някой да ме провери, понеже искам да съм по - точна   bouquet

# 461
Здравей -Рея-

Не знам това гювече за колко блока се брои, но ето разбивката на това което си дала ти

домат 200 г - 1 ВБ (в книгата 1 домат= 1 чаена часа= 1 ВБ, не намерих грамажи)
сирене 40 г. - 2 ПБ (би следвало да е 56 г. -  28 г.= 1 ПБ)
яйце 1 бр. - 1 ПБ
зехтин 1 чл. - 1 МБ
хляб - 1 ВБ
салатка е около 1 ВБ (от краставичката може и повечко)

Общо се получава 3 блока, но следва да увеличиш зехтина с още 2 лъжички, може и на салтката да се сложат Simple Smile)
Това е според мен, но най-добре който е правил рецептата да каже.
Аз мога да ти дам друга рецепта за гювече (от книгата "Ние и Зоната"

1 порция от 3 блока

2 домата - 1ВБ
2 печени чушки - 1 ВБ (или 2/3 ч.ч. картофи - 2 ВБ)
1 1/2 ч.ч. лук - 1 ВБ
28 г. кашкавал - 1 ПБ (или 1 яйце)
56 г. - шунка пилешка - 2 ПБ
2 ч.л. зехтин - 3МБ
сол и чубрица на вкус

# 462
Здравейте, момичета   bouquet,
след няколко дни приключвам Житния режим и търся нещо, което да ми стане начин на живот. Не искам да свалям килограми, а да си набавям всичко, от което имам нужда. Бях се ориентирала към разделното хранене, но Зоната ме грабна. Имам достатъчно време, да чета, скоро се присъединявам  Simple Smile

# 463
Здравей, kakalara
.....

Общо се получава 3 блока, но следва да увеличиш зехтина с още 2 лъжички, може и на салтката да се сложат Simple Smile)

Thinking аз пък все по двата листа на "оня доктор" се ръководя, че ми е по - лесно, и като ги сметнах, ми излизат 2 блока точно. Сега пак ги сметнах ... има разминавания доста в грамажите на различните места където са описани, дано не е чак такъв проблем. Иначе стана мнооооого вкусно, сложих и малко чесънче Simple Smile
Много ти благодаря за труда, благодаря и за рецептичката, със сигурност ще я пробвам, защото много обичам гюведжета, особено с месце и чушки  Flutter
Благодаря   bouquet

# 464
  • Chicago/Varna
Значи книгата е писана преди доста години,и аз редовно проверявам сайта на д-р Сиърс,тук са новите истински мерки за храните.Сайта е на английски,и не знам дали ще съм полезна

http://www.drsears.com/ArticlePreview/tabid/399/itemid/10489/Default.aspx

Общи условия

Активация на акаунт