Отговори
# 180
Dana,  и моят доктор ми е казвал за температура Нурофен да давам.

# 181
  • у нас
Данна при такава Т ако лекарствата не помагат веднага в банята - температурата на водата да е 1 макс 2 градуса по ниска от обичайната ви за баня и сваля веднага. Предполагам знаеш опасностите на такава Т задържаща се при малчовци Rolling Eyes  Нурофена е ок за Т - вече са по-големички и хексалгин но само по предписание на лек лекар Peace

ние може днес да си имаме тати Heart Eyes

# 182
 smile3525 Добро утро на всичке майчета!
 ДАНА съчувствам ти мила, много е лошо до гледаш детенцето си болничко Cry Ние с баткото сме редували НУРОФЕН със свещички ЕФЕРАЛГАН през два часа, ако даваш само едното се дава през четири часа, но моят съвет е да потърсиш лекарска помощ... Аз съм за Нурофен, а при над 39 висока Т са ми казвали Хексалгин еднократно но незнам колко капки бяха...
Както ви споменах по рано Йоана е на кърма и захранена с оризова каша на Милупа преди седмица, ако след още седмица я захраня с зеленчукови пюренца, и две седмици след тях с плодови пюрета, какво ще кажете за този хранителен режим:
06:00 кърма
09:00 кърма + 1/2 плодово пюре от 125гр, 30мин след кърмата
12:00 зеленчуково пюре
15:00 каша
18:00 кърма + другата 1/2 плодово пюре, 30мин след кърмата
21:00 кърма
и после цяла нощ спокоен сън, че да се наспива и мама smile3521
Приемам всякакви корекции и предложения  newsm10
Желая ви лек ден, по късно отново ще се включа   love001

# 183
Dana, нашата педиатърка препоръчва свещички парацетамол. Дано по-бързо да оздравее човечето.  Confused

Исках да ви питам - започнах захранването със зеленчуково пюре, исках после да въведа каша, но дадох плодово пюре. В момента бяхме на ориз и морков на обяд и реших, че ако дам и оризова каша, ще стане много ориза, а той е запичащ. Давам плодово пюре около седмица, чудя се дали да чакам да станат общо две седмици откакто въвеждам плодовото пюре и тогава да запоачна с кашата или днес още. Кашата, която съм приготвила, е оризова с банан, на практика вече съм въвела и ориза, и банана.

# 184
alexa-smile, благодаря ти, и на всички други Hug Лекарят беше казал да не му слагам кърпи с оцет, а точно в банята да го разхлаждаме, така и правихме  Peace Нурофен не давах, защото все си мислех, че Калпола ще подейства  ooooh! А свещички имам, но са за по-големи деца, купувани са за каката и нямах бебешки у дома просто. Сега ще заредим и такива, а и лекарят ще дойде да го види пак ранния следобед. Че едвам го приспах преди малко и се събуди с кашлица, която продължи много дълго. Умирам от страх да не ми направи пневмония, направо място не мога да си намеря. Само да ми изпишат АБ, да видим какъв ще е и го почвам веднага.

Tommelise, аз занм само за фебрилните гърчове като опасност, и другои ли има  #Crazy

# 185
Здравейте аз да драсна два реда докато си пия кафето.Днес  newsm79 wash hang 1dishes newsm55 newsm71, сега почивка после   newsm71 , а довечера  lalalala luvbed newsm62.Колко съм описателна (не прекалявайте с чистенето днес е ЗАДУШНИЦА  Naughty)
Томелисе БРАВО ще се радвате на татко
К.Желязкова според мен е супер режима нека и другите да се изкажат ,все пак не е проблем ако бебчо откаже някои ден или плода или кашата  Wink
Миме оздравявайте, откаде я хванхате таз ангина пък  newsm78?
И за Т аз давам панадол ,ако не стана атака със свещички, педито каза ,че предния  път даже съм дала двойна доза така,че и аз малко не съм в час какво се прави .Сега има 37 моята мома ,но не давам нищо може да е от зъбите  Thinking ще почакам и ще видим
Лек ден от нас тук е кучешки студ и за мартенички не мога да изляза даже  doh

# 186
Дана, изписаха ни Цероксим,аз лично за първи път се срещам с този АБ.Влади е добре,не е имал Т от вчера.Яде си и спа спокойно нощес.

# 187
Браво, дано и при нас стане така  Peace

# 188
  • Варна
Здравейте, момичета, много благодаря за милите пожелания   bouquet!
Дана,дано бързо се оправи малчо и да нямате повече такива нощи. Аз при много висока Т редувам Панадол със свещички Ефералган и педи ми е казал че мога да давам веднъж по 5 капки Хексалгин.
Алхимика, и вие бързо да се излекувате. Не знам кое е по-лошо ангина или отит, но с лекарства бързо отшумяват и двете. Дани беше направил отит на 3 месеца. А за отчетните, ако приематеоще нови попълнения мога да се включа и аз.
NKl, щом си награбила толкова дини под мишница ползвай помощ каквато може - външна, вътрешна без значение  Hug

И при нас е много студено, за пореден ден няма да излизаме и вече разбойниците са подивели съвсем  Crazy.
Хубав и усмихнат ден момичета!

# 189
antonia,приемаме,но за съжаление в момента там се случват много лоши неща.Не искам да натоварвам тук темата,но ми е толкова тъжно в момента,че място не мога да си намеря и така боли...

# 190
  • у нас
това имах предвид но той може да доведе до много неприятни случки и състояния Confused Rolling Eyes

# 191
Tommelise, чакам лекаря да дойде съвсем скоро и само да ми спомене за АБ, веднага ще го почвам. Още ми е пред очите пневмонията на дъщеря ми и такъв страх ме тресе, че.... Crazy А Дани не може и да се наспи добре, защото почва да кашля след 5 минути и се събужда с рев и край на съня. Все е кисел и мрънка и реве милия.

Извинявам се, че и аз натоварвам темата, дано скоро пишем само добри новини  Hug Hug Hug

# 192
ilik123, просто попитах за контейнерите, че ми беше чудно как се прави. Явно и там си има чакъм някакъв. Иначе, направо ти се възхищавам как се справяш с две дечица. Аз много се чудих как ще се справям, ако са близнаци (че има в родата и от двете страни), но този път едничко дойде.
За ЕБХ-то просто споделям. Явно (колкото и да ми е чудно) наистина има някакъв тренинг вече. Една от причините да го почнем беше по-малко токсични памперси на боклука, но както казах, и аз не минавам без тях. И за удобство, и защото няма къде да суша пелени...

Най-сърдечно се моля адаша на Dana да се оправя по-бързо. Толкова се проточи, че вече ме боли и мен като чета... А и всички други - бързо оздравяване Simple Smile

# 193
Здравейте и от нас за днес. Моята бебка нещо от 3 дни е с много променливо настроение, незнам на какво се дължи това. Вчера изобщо не искаше да яде нито пюре, нито каша, че даже и на млякото се мръщеше. От 11 ч преди обедя яде чак в 20 ч. Днес ми се стори малко по топла от обичайно, премерих и температурата в дупето и беше 37.8, махнах 5 единици както се прави и значи 37.3, незнам дали не са зъбки или е нещо друго, много съм притеснена. Ще я следя до довечера как ще е, иначе днес относно настроението е по добре, сега си гука даже. А и има една много странна кашлица на моменти, незнам дали изобщо мога да ви я опиша, но така кашлям аз когато съм се запъхтяла. Във вторник сме на консултация, дано си е добре до тогава детето, но ще обясня всичко на педиатърката.
Дана дано се оправите по скоро, че да не се измъчвате така с безсънни нощи.
Спокоен следобед на всички.

# 194
Дани е с бронхит и почваме Аугментин и Вентолин. Вярвам, че ще се оправи вече  Hug

Общи условия

Активация на акаунт