Отговори
# 285
  • София
Имате ли идея как се съхраняват картофи във фризер?

# 286
  • Пловдив
Пък и то последиците от всичко, което правим или не правим (тук не говоря само за пластмаси) не се виждат сега, а ще се видят след години...

А ето това имах предвид преди известно време ама бях леко недоразбрана и нападната.  Flutter

Всеки иска най-доброто за детето си, въпроса е да не се вманиачаваме!
Я да те нападна пак  box bash Ще сравниш така вредните пластмаси,с тези "тоолкова вредни витамини в сокчетата"...Малии, какви поледствия ще има и за околната среда и за бебетата, че пият сокчета.... smile3534Шегувам се, разбира се!От сокчетата, неприемането от детския организъм се изразява веднага:разтройство, пъпчици... Naughty

# 287
Относно пластмасите - не съм вманиачена, но така ми се иска да живеехме по-простичко. Много плюем Татово време, но признайте, че тогава животът беше по-освободен откъм опаковки за еднократна употреба, торбички, найлони и беше по-здравословен. Млякото беше в стъклени бутилки и буркани, които се връщаха в магазина, хората пазаруваха с мрежи и шити чанти. От онова време ми липсват тези неща. Купих си пазарски чанти, опитах се да заменя пластмасовите шишета със стъкло и кани, но в магазините продължават да ме пълнят с неизбежен амбалаж  ooooh!

# 288
  • Пловдив
Фъстъчка, защо ти е да замразяваш картофи? newsm78 Те поне са много трайни, когато се държат на по-студено...
Аз имам домашни картофи (и то целогодишно bowuu) и не съм се замисляла за замразяване, но предполагам, че сварени няма да има проблем. Преди години на село (Равногор) баха замръзнали част от картофите и след като се размразиха бяха станали на пихтиеста воняща маса...

Джиада, аз и сега си пазарувам основно с платнена торбичка - имам такава от количката и ми е супер удобна, защото си я закачам на дръжката и няма опасност да се скъса Wink За стъклени бутилки обаче - тц. Каквато съм си "сръчна" всеки ден по 10 пъти ще трябва да пускам прахосмукачката, за да събирам стъкла Laughing

# 289
  • Варна
Фъстъчка, картофи се замразяват обелени и бланширани. Но ми се вижда излишно при положение, че те си имат достатъчно трайност. А винаги ги има в магазина. Peace

# 290
  • София
Ами защото картофите са домашни (само за бебето са) и са доста и ме е страх, че не ги съхранявам правилно, видях, че има покълнали. Уж са на студено и тъмно. Имам спомен, че пюретата на каката които замразвах ставаха ужасни картофите след това... едни воднисти, странни... Sick

Аз също ползвам платнени рекламни торбички. Мъжо много настояваше за това, даже като ходеше до магазина преди, винаги отказваше торбичките и сме си излизали с продуктите в ръце  ooooh!

Добре, че почнаха да правят разградими, и че си изнамерихме платнени...

А за стъклените бутилки - от сок Сонда съм оставила бутилките. Намислила съм да ги нарисувам с боички за стъкло за да са по-интересни на Йоана. Но кога ще е това.... newsm78

Бланширани ще ги направя, не се сетих! Мерси, Антония!

# 291
  • Варна
Ако са ти много картофите, сложи ги в кашон или платнена отворена торба да могат да дишат.

# 292
Ох, Илик моля те...НЕ ГОВОРЯ  ЗА СОКЧЕТАТА !!!  ooooh! Стига вече с тези сокчета да му се не види! Аз още не съм започнала да захранвам и въобще не знам кое как ще правя, ще слушам педиатърката! Говорех и преди и сега за това, че има майки , които пушат и се блъскат с антибиотици докато са бременни и кърмят и после казват примерно Ами то нищо му няма на детето !!! Да, видимоо нищо, но вътре в организма му дали става нещо никой не знае...Това имах предвид. Или пък твърде бързото захранване от любопитство...Според мен трябва да се действа по-внимателно с тези неща. Тогава просто ти ме подсети за нещо, което мнооого, мнооого отдавна исках да напиша. Повярвай ми не съм въобще от притеснителните и ако исках да кажа нещо по повод твоето захранване щях да го направя директно.

Понякога на човек наистина му се отщява да си изкаже мнението... Tired

# 293
 Добро утро!
 Честита половин годинка Ния!
 А също и 6 месеца на Яна, Вяра, Сияна, Йоана , Ивайло, когато и да решите да ги отпазнувате!
 Gergan_ka, много добре ти е обяснила ilik123. Сама си решаваш как е най-добре за детето. Аз лично давам плодовото пюре на следобедното хранене заедно с каша 90/90 (това според количеството АМ, което яде Ники - 180). А захранването е по същия начин както със заленчуците. Наистина не е добре да се започнат и каши и плодово пюре едновременно.
 За пластмасите говорите-аз също давам от контейнечетата за кърма на Avent, от болницата ни ги бяха дали, като ходех на училището за бременни и като ми спря кърмата щях да ги хвърля, но сега се оказаха доста полезни. Лъжичката е силиконова, мекичка, много е хубава, не помня марка,може и Canpol да беше, ето я http://family-bg.com/prX_2475.htm. Взех и таква http://family-bg.com/prX_1381.htm, обаче нещо му идва твърда и широка за устичката му. Но ще и дойде реда и на нея, засега я ползвам като приготвям АМ, да проверя температурата.
Ох ставам, че огладня!

# 294
Абе знаете ли какви словесни битки водя с продавачките, които упорито искат да ми пробутат найлонови торбички. За тях това е екстра към покупката, а движенията им са толкова автоматизирани, че изпусна ли ги - край, натикали са всичко вътре...С бутилките претърпявам неуспех, пробвах със стъклени на Hipp, но им замирисаха капачките...

# 295
Да ви почерпя и аз за половин годинката на Сияна!

Говорите за екология, за екологично гледане на бебенцата - специално екологията ми е болна тема, това съм завършила и УЖ имам доста знания по въпроса. Но всички знаем колко години са необходими на пластмасата, на найлоновите торбички да се разградят в почвата, всички искаме чиста природа, но...дори аз като УЖ виден привърженик на природосъобразния начин на живот, като човек който иска да нанесе малко щети на природата, дори аз използвам пластмасови съдове, торбички, чашки, използвам памперси за бебето или както казва Jani4ka - Всеки иска най-доброто за детето си, въпроса е да не се вманиачаваме!

Giada, да права си за набутването на найлонови торбички от продавачките  Wink !

# 296
  • Пловдив
Ееее, Яничка, шегувам се.Не се засягай, деее HugРазбрах, аз съм те подсетила просто Wink Нека има повече усмивки в темичките ни Heart Eyes Нека се шегуваме повече Heart Eyes Стана ми смешно преди малко, че са те "нападнали" Mr. Green и затова...  Peace

# 297
Абе знаете ли какви словесни битки водя с продавачките, които упорито искат да ми пробутат найлонови торбички. За тях това е екстра към покупката, а движенията им са толкова автоматизирани, че изпусна ли ги - край, натикали са всичко вътре...С бутилките претърпявам неуспех, пробвах със стъклени на Hipp, но им замирисаха капачките...

Никакви битки не водя аз, директно още преди да са почнали да слагат нещата в торбата им ги отказвам. Ама те обичат ако има препарати или яйца да ги бутат отделно в торбички. Отказвам и това. А ако случайно нещо са сложили, вадя продуктите, връщам им торбичките и им кавам, че все някой трябва да мисли за околната среда.

Илик, нападнали беше също в кръга на шегата.  Wink Сега се засегнах наистина, защото мислех, че преди се бяхме разбрали какво имах предвид.  Hug

# 298
  • Пловдив
Фъстъчка, аз като един наследник на бивши картофопроизводители, за съхранението им мога да се изкажа Simple Smile
Значи добре е да се съхраняват на тъмно и студено (но не прекалено - около 5-10 градуса), както и правиш.
Антониа пък е добавила и това, че е добре да се съхраняват в "дишаши" проспособления. Аз лично ги оставям в дървена щайга.
Гледам и веднъж седмично да ги почиствам,а ко има случайно покарали. Хубаво е, ако това се случи, да се чупят възможно най-скоро клововете, защото иначе картофа омеква Simple Smile

# 299
Мъниче, би ли споделила къде ги държиш точно, че аз такова тъмно и студено място в къщи нямам.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт