Отговори
# 300
След дълга почивка от опити да захранвам днес пак дадох малко пюренце на Мая, е, боли го коремчето детето от пюретата и това е, а от кашите не, защо така не знам....Хем дадох тиква, нещо, което смятам, че съм въвела, в смисъл че преди време с нея бях пробвала и беше уж най-успешно, не я боля много корема и ака нормално, ама ето днес пак реакция...а тя тиквата хем е доста течна, хем аз я бъркам и с кърма....и сега какво, явно до годинката няма да се захраним ние.

# 301
И ние сме болнички от вчера  Sad Малкия кашля доста и има хрема, сам дано не вдигне температура. Давам Стодал, Осцилокопцинум и витамин Ц. Уфффф, дано се оправи бързо.

Иначе вече яде зеленчукови пюрета - каквото му дам и месни със зеленчуци. Мисля тази седмица и кашичка да въведа вечерта на последното хранене,за да спи повече, че това ставане в 5 часа всяка сутрин ме убива малко по малко...

А за попитам тези,които вече захранват бебетата. Нали казват,че 1 бурканче зеленчуково пюре на обяд замества едно хранене. Обаче моето бебе не се наяжда с 1 бурканче и след 1 час почва да рече,че е гладен.Аз дават от 130 гр. на Хип или на Гербер,дали трябва да му давам от онези по 190 гр или с мляко да дохранвам?

Иначе аз плодови давам между храненията,когато се сетя, наблягам на круши и сливи,за да не ми се запича. А за захранването изчетох толкова много и накрая реших да направя следнто, като започнах с морков,защото е по-сладък:
1 ден: 2 - 3 лъжички на обяд преди млякото;
2 ден: 4 - 5,
3 ден: 6 - 7...
така до 7-мия ден изяждаше бурканче от 90 гр, после на следващия от 130 гр. и няколко дни давах така само моркова,а между храненията давах ябълка.
След тези 10 дни реших,че няма да се захранваме с всяка храна по 3 - 4 дни,както казват някои лекари. Ами послушах моя педиатър. След това 10 дневно захранване, дадох пюре картоф с морков, на другия ден дадох тиква, след това давах всякакви плодове между храненията, след това давах тиквички, след това почнах разни смесени пюрета и преди 2 - 3 дни дадох месо със зеленчуци.Скоро ще дам само месо. Това ни е захранването на нас. Споделям го,защото нямахме никакви проблеми,ако някои реши да захранва по този начин. И задължително 1 - 2 пъти на ден по малко плодови пюрета - за разхлабване или запичане ( в зависимост от детето),за да се регулира стомаха.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:32 от NKl

# 302
gerito, честита ви месечинка! Ама много сладки ръкавички има твоята Сияна hahaha
Честити месечинки на всички бебчовци днес, да са здравички и послушнички!  bouquet

Аз по отношение на екологичното съществуване съм категорична; прецакали сме си планетката отвсякъде и дори спестяването на 3-5 торбички от моя страна да са капка в морето, аз ще продължа до го правя Peace

Лъжички и купички нямам още и се чудя какви да му взема. Май ще ползвам наличните наши порцеланови купички, пък само с лъжички ще го снабдя. Той и без това, милият ми, расте с ограничени ресурси откъм дрешки, играчки, та би трябвало да е свикнал... Joy

# 303
  • Пловдив
Яни, аз ги държа в малката стая в апартамента, под леглото (изцяло северна и в момента я ползваме основно за склад - колика, бънджи, шезлонг, столче за кола Laughing Laughing Laughing). Като живеехме в апартамента на свекърите, ги държахме на северната тераса, пак в щайги, но завити отгоре със саро одеало, за да не замръзват Simple Smile

# 304
Стига сте се разболявали!!! NKl, оздравявайте бързо!
Момичета, има ли някоя от вас с проблемна щитовидна жлеза? Малко извън темата...

# 305
[quote author=NKl link=topic=565890.msg17965210#msg17965210 date=1298891979

А за попитам тези,които вече захранват бебетата. Нали казват,че 1 бурканче зеленчуково пюре на обяд замества едно хранене. Обаче моето бебе не се наяжда с 1 бурканче и след 1 час почва да рече,че е гладен.Аз дават от 130 гр. на Хип или на Гербер,дали трябва да му давам от онези по 190 гр или с мляко да дохранвам?

[/quote]

ако даваш Хип може да пробваш на Бебивита (те са дъщерна на хип) има по 190 грама бурканчета
дай му колкотоо иска да си хапне
Димитър изяжда по цяло бурканче и го държи около 4ч и нещо

# 306
  • София
Честита половин годинка на порастналите Яна, Вяра, Сияна, Йоана и Ивайло!!! baloni
Честито и на месечинковците, родени в края на септември!!!
  Tada

Дана, Нат, NKl Hug Hug Hug Да се оправят бързо малките болни душички!!! Praynig
Фъстъчка за детската градина съм взела на Ивана такава метална бутилчица за вода, а за разходки и двете сме с бутилки на SIGG от алуминий със специално антибактериално покритие. Така че има алтернатива. Хм, сега се подсетих, че и на Никола мога да взема подобна.
прецакали сме си планетката отвсякъде и дори спестяването на 3-5 торбички от моя страна да са капка в морето, аз ще продължа до го правя Peace
Калинче, изцяло заставам зад думите ти.  Peace

# 307
Ники изяжда 190 и издържа 3 часа и половина /на колкото се храни/ . Ако зависи от него и още 50 може да изяде  Joy  А плодово - половината т.е. някъде към 95 и каша 90.  И не подбира марки, а най-много харесва Малечко  Shocked и Бебевита. Вече ще съм на щрек. То няма как да не се види в малката лъжичка, но не е това въпроса.
Пък и си дохранвай, ако не искаш да изместиш цяло ядене. Така ще си хапва колкото иска млекце след пюрето и ще си издържа повече време. Всяко бебче различно папка. Като не иска цяло пюре пък какво, няма да ги мъчим сега децата! Аз замествам, защото яде диваненцето ми Hug

# 308
Мами я кажете, като захранвате с нов вид зеленук ама бебе не го иска и не го яде, как процедирате  newsm78
Сменяте ли с друг или го мъчите няколко дни  newsm78
Аз се опитвам да вкарам картоф, ноооооо няма такова мръщене и плюене  hahaha
Милото ми  baby_neutral Като го опитах, ми то си е  Sick

# 309
  • София

Фъстъчка за детската градина съм взела на Ивана такава метална бутилчица за вода, а за разходки и двете сме с бутилки на SIGG от алуминий със специално антибактериално покритие. Така че има алтернатива.

Ние и взехме на Йоана SIGG (прилича съвсем на тази от снимката), но я ползва само у дома.
Не знам, ако и взема за градината дали няма да зачезне някъде, а все пак е 30тина лева въпросната бутилка.

Аз малко се чувствам нещастна. Йоана ходи на градина, но понеже градината не ни е съвсем близо, а баща и го няма, една жена ми помага да я води и взима. Та не знам какво става в градината, как се справя детето, не чета обявите, изобщо... много ми е терсене.

# 310
Vany666, и Боби не яде чиср картоф, пробвай да даваш смесено картофи с моркови. По-вкусно е и го ядат.
Ние се събудихме,изчезвам

# 311
Мами може ли да помля за мнение?
Малко в страни от бебешоците.
Ще сменяме матрака на спалнята(че вече там спинкаме 3-ма  Mr. Green) и аз искам да си вземем Дормео.Та,.... кажете вие какви ползвате и дали сте доволни.Сега сме с ТЕД и НИКОГА повече няма да си взема такъв  Crossing Arms
Благодаря предварително   bouquet

# 312
vany666, да не сте си взели някой еднолицев дунапренов на ТЕД? Иначе не се сещам от какво да сте толкова недоволни  newsm78 Ние вкъщи сме всички с Фаворит S на ТЕД, много е удобен, той е с покет спирнгс пружинки - индивидуални. А Матерата е номер едно също.  Peace Дормео са си обикновени матраци от пяна, просто имат реклама напоследък, на Блян матраците са доста по-качествени новите модели.

И аз пожелавам на всички бебчета да оздравяват  Hug И майките също Simple Smile

# 313
Dana нашия е ортопедичен на Тед. Когато го купувахме мъжа имаше проблем с гърба и си мислихме,че точно ортопедичен ще е подходящ. В началото може би, но след 5г.  Naughty

# 314
  • Пловдив
Вани, ние сме с някакъв италиански беше.Много съм доволна!Родих се с него!Иначе, все схваната бях сутрин.Та, моят съвет е идете в голям магазин за матраци.Там ще те консултират.Има по-меки, по твърди, анатомични, ортопедични и т.н. много видове.Ще те посъветват, според това какво изискваш.Видове много има.И аз съм на мнение-ТЕД-НЕ Peace

Общи условия

Активация на акаунт