Отговори
# 375

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от нас с ПРЕСИ
Мили мами , колко останах да кърмят бебчетата си , чета че повечето са отбили вече.Няма ли да оставим бебо само да се откаже ако ще и годинка да стане и аз нямам кърма и започнах да дохранвам но не съм мислила да отбивам. Знам че  аз решавам ,но питам з мнения и другите които кърмят???
От вчерашното повръщане да чукна на дърво няма и следя, но има лека Т та дадох панадол  newsm78 Зъб ли е не знам от две седмици ,че и повече имаме бяла точка а не пробива явно ще се мъчим доста със тия зъбчета. Днес ни пристига проходилката , но имам чувството че е въпрос на постелката  Joy да пропълзим  bouquet лек ден на всички.

# 376
ЧБМ на всички!!! Пожелавам ви един слънчев месец март и прекрасна пролет!

Люляк, не съм разбрала, че твоето столче е същото  Embarassed Като пропусна много страници, чета по диагонал...

Мирка,
секрета ни го взеха в Цибалаб на:

ул."Гюешево" No 83, Бизнес Център СЕРДИКА (бивш обувен завод), сграда 3, ет. 2, стая 209  

ето тук

Колкото до матрака, върши ми работа, но не си заслужава парите. Купих го оттук на бул. България, но ще се местят до Софияленд.

Palmirka, и аз кърмя, макар че от втория месец нататък ни е трудно кърменето. Не съм захранила още, не съм дохранвала с АМ. Ако всичко е наред, възнамерявам да кърмя до годинка. Мисля да почвам със зеленчук от 7-ми, за да избегна евентуални проблеми по празниците.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 11:48 от Giada

# 377
  • София
Честита Баба Марта на всички бебовци, мами, татковци, каки и батковци!

Палмирка, аз си кърмя и докато не спре няма да отбивам. Бебка сама ще си реши...
За съжаление и аз не изобилствам от кърма, но тя бебка сама си е виновна, не е от най-ящните и се опитвам да и свикна и да не се тормозя. Започнах да захранвам, уж да компенсирам неяденето й, но сега само се лутам... дали да дам първо "манджата" или първо млякото... горе-долу всеки ден правя различно или пък й давам 1 час между тях да поогладнее, но аз и не предлагам много храна, а само пробно. Още ми се вижда малка, и затова ще я карам бавно.

Като ви слушам, че вашите вече пълзят, и аз днес я пуснах на килима... ами че то ние "пълзим" назад!  Joy

# 378
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ И ОТ ЗДРАВЕ ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕМ!!!

Palmirka, ще почна да отбивам, чак  като почна да го захранвам (на 6месеца), и ще изчакам поне едно цяло хранене да има заместено, т.е това ще е поне след месец след захранването, а и той ще е на 7месеца тогава.... а ако го чакам сам да се отбие... мисля че никога няма да го направи, чувала съм много случаи когато майката кърми 3 годишно дете ... това вече е доста извратено поне за мен. А отделно аз месо не обичам и не ям, и се тъпча нон стоп с млечни и яйчни продукти и качвам килограми ..  Crossing Arms Дала съм достатъчно и мисля че 7 месеца кърмене са повече от достатъчни  Naughty

# 379
  • София
Честита баба Марта на всички! Живи и здрави да са малки и големи Simple Smile

# 380
Нашето захранване претърпя тотален крах. Confused
Отначало, като и подавах лъжичката си мислеше, че е някаква игра и се заливаше от смях. Като разбра, че опитвам да и набутам нещо в устата, обаче, започна да избутва  кашата с език на вън.
Пробвах да дам остатъка от кърмата с която разбърхак манджата с шише - и там провал.  Не ще и не ще- все едно отрова и давам. А кърмата хубава, нищо и няма. След един час разнасяне в напразни опити да поеме нещо от шишето я сложих на цица, наяде се доволно и заспа.  Rolling Eyes
С баткото много лесно се получиха нещата, дали защото рано го захраних  Thinking
ilik123, честито първо зъбче.
Palmirka , както стана ясно от тирадата ми и ние сме още твърде далеч от отбиването. Но, едва ли ще чакам сама да се откаже. Ако издържа да кърмя до годинката за мен ще е добре.
Според мен кърменето е добре да продължи до тогава, докато е приятно и за бебето и за майката. Не бива да го превръщаме в тегоба.

# 381
ilik123, живот и здраве другата седмица на 11.03 сме на консултация и веднага след нея започваме захранването и столчето ще влезе в употреба.  Wink Аз както вече писах ще слушам педи каквото каже и това ще правя. Малко само съм прочела и мисля, че ми стига. То колкото лекари и колкото майки толкова и мнения по захранването. В крайна сметка нали затова сме си ги избрали тези педиатри, за да ни напътстват и помагат. Ако им нямаме доверие кел файда!
Честито ви първо зъбче!

Palmirka, ние сме изцяло и единствено още на кърма. Първо си мислех да кърмя 6 месеца, но сега виждам, че не съм готова да спра и мисля до към годинка да е на кърма. Но няма да я чакам сама да си покаже, защото тя може и до 3 годишна да иска да цица...идва един момент в който ми е малко прекалено.  Mr. Green

Мъниче, дано лесно изкарате и второто.  Grinning Явно картофите и аз така ще ги държа на балкона завити, че другаде нямам място.  Confused

Ние още ни се обръщаме, ни пълзим...

# 382
Palmirka, и ние сме само на кърма още и не смятам да я отбивам скоро. Както е писала Юлия - докато е приятно и за майката и за бебето  Peace
Днес бяхме на мерки и теглилки - 6450, 62 см. Наддала е 750 г за два месеца, въпреки разстройствотоо  Party А следобяд ще ходим на дерматолог, нямам търпение вече.

# 383
Честита Баба Марта и от нас!
Баба Марта носи пролетта, радостта, здраве и щастие! Пожелавам го на вас и вашите семейства!
Palmirka, и аз не смятам да отбивам скоро, освен ако малката не пожелае сама  Wink ! Ще я кърмя, докато тя си има нужда, дори и да се върна на работа след годинката, ще има кърмене поне сутрин и вечер.

# 384
Giada, и аз я водих вчера в Цибалаб в Сердика за изследвания Wink да не би да сте в района  Mr. Green или там ви препратиха за секрета  newsm78

Палмирка, и ние основно се кърмим, от 15 дни се пробвам с оризовата каша, но за сега не бих казала, че съм успяла да дам повече от 20-30 гр., така че все още не бих могла да заместя хранене Rolling Eyes Аз също като гледам ще се кърмим поне до годинка, а и може и след това, но не ми се прекалява все пак и мама е човек  Mr. Green

# 385
Akspet, района ни е Павлово, но ни пратиха в Сердика като най-компетентни. Ооо, канех се да питам - май Яничка беше писала, че един вкус трябва да се предложи 10-12 пъти на бебето, за да се разбере дали го харесва. Ама какво се има предвид - 10-12 дни, няколко пъти на едно хранене или няколко хранения?

# 386
Моля споделете мнение за бънджитата и ако може да ми предложите някое което не се закача на вратата и е музикално. Гледам, гледам и нищо не разбирам, пък вие имате повече опит и ще препоръчате все някое. Тавана на парите, които мога да дам са макс 150 лева, но честно казано малко много ми се струва за 3-4 месеца ползване...

# 387
Привет на всички! Hug Hug Hug
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!ЗДРАВЕ,ЖИВОТ И ХУБАВО ВРЕМЕ НИКОГА НЕ ОМРЪЗВАТ!ЗАТОВА ГО ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА![/i]
Аз също още кърмя,дори още давам и на съседското бебе.Но мисля да я отбивам през месец май,защото моето е ненормално положение и не мога да си представя как в горещините ще ида някъде и всичко с което съм облечена ще е подгизнало от мляко  Tired ooooh!
При нас нещата със захранването върви добре засега,не мога да се оплача.Вчера даже следобяд така й се ослади плодовото пюренце,че го изяде всичкото и после не поиска  breastfeeding
Честито първо зъбче!  Heart Eyes
Честито и на всички,които имат повод за празнуване днес! baloni baloni baloni
Аз съм леко болна,май пустия грип ме хвана този път  ooooh! Tired #Crazy Боли ме гърло и съм хремава,но не смея да се отпускам че ще стане по -лошо Sick.Дано само да успея да опазя бебка. Peace Praynig

# 388
Ох, мами, писна ми вече от разни непоискани съвети...Преди малко се обади една приятелка, която има бебе, голямо колкото Сияна (дори са родени в един ден) и ме пита дали аз и давам сухари, попари, ЗРЪНЧО и т.н. Като й казах, че основно се кърмим и яде на обяд по малко пюре, ме направи на 2 стотинки. Трябвало е да давам попара от петия месец дори...Тя давала на бебето да си гризе препечена филийка, защото имало вече 2 зъба ( а ние като сме с четири сигурно и кебапчета да давам  hahaha ) - и аз да съм давала филийка. Едва я изтърпях (добре че ми падна батерията и се изключи телефона  Laughing ).
Та, не знам, аз ли не правя както трябва или тя...Аз ли греша или тя...Всъщност всяка майка сама си решава за детето си, тя поема отговорност за постъпките си и не би трябвало друг да й се меси. Съгласна съм да каже какво прави, но не и да ми казва и аз да го правя  Wink !

Оплаках ви се, сега ми е по-леко!  Laughing

# 389
Цитат
ЛЛЛ Искам да знам дали ако ходя на солариум ще се отрази на кърменето по нчкакъв начин, или да изчакам! 
Ивелина, Привет Hug
Макар и да няма преки доказателства, че солариумът има отражение върху кърмачето, то може би е добре  да ограничиш времетраенето така, че рискът от изгаряне да е минимален Peace Това би било болезнено за теб, за това е добре да предпазиш зоната на зърната и гърдите добре – кожата там е изключително нежна и опасността от изгаряне е по-висока.

Общи условия

Активация на акаунт