Отговори
# 540
  • Варна
Честит национален празник и тук в Бг и на момичетата в странство!

Честито половин годинка на Ники и на всички останали празнуващи месечинковци! Да растат спокойни, здрави и палави!

Дана, браво на бебо. Сега се погрижи и за себе си.
Люляк, и Дани се покашля за да му обърна внимание. Ако не го направя на момента покашлянето преминава в промрънкване, а на по-късен етап в откровено разплакване /но без сълзи/. И всичко спира от раз когато ме види и го гушна почва да ми се хили доволно.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 10:38 от antonia

# 541
Ники се събуди и забравих другите месечинковци Лорейн и Елеонор, на 6 и 5 месеца!!!
Да са здрави и да носят само радост на мама и тати!
Честит Национален празник!

# 542
  • София
Vany, АД е сериозно нещо и както Томелис ти е написала, много е важно правилното поддържане на кожата с подходяща овлажняваща медицинска козметика, за да не се влошават нещата. Все ще се намери поне един добър дерматолог в Бургас и съм съгласна с останалите, че не трябва да отлагаш прегледа.
Аз ползвах Елоком като втори кортикостероид. Предписа ни го известния алерголог др. Мустаков, но ни предупреди да го ползваме само в краен случай. След като мазах с него не сме имали нов рецидив, вече близо 2 седмици. Но ако имах избор да не го ползвам нямаше да си мажа бебето с него. После ми изписаха една смес от Елоком с още 2 неща, за да се намали концентрацията на кортикостероида, но нея не съм я ползвала и се надявам да не ми потрябва.
Другото, което са ти казали може и да е Липобаза. Той е далеч по-безобиден, обикновен овлажняващ и омекотяващ крем. Аз го ползвах, но не ни помогна.

K.Zheliazkova, Ариела е доста силен прах и е възможно той също да дразни кожата. Това, което описваш като симптоми много прилича на АД. Дори и да не е, едва ли червените лющещи се и сърбящи петна по кожата имат нещо общо с контакта с бронхо болни и астматици, но щом така е казал доктора... 

Дана, радвам се, че Дани е по-добре. Бързо оправяне и на теб ти желая!  Hug

Аз да си споделя - мия с Бочко или със SureCare, пера с бебешки прах, винаги отделно от нашето пране. Мръсните дрехи на бебето държа в платнена торба в стаята, а не в банята на влага. Отдавна не ползвам омекотител и изплаквам пералнята преди да пера дрехите на бебето. Гладя абсолютно всичко и наше и нейно, просто много мразя допира на неизгладена дреха или чаршаф. Все още стерилизирам бибките и шишетата, въпреки, че знам, че не е необходимо.
Не твърдя, че постъпвам правилно, просто споделям за протокола.

# 543
Добър ден!
ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ!
Честито и на днешните месечинковци   bouquet

ех, в това време пак ще си останем вкъщи  Rolling Eyes май ще го караме с гостита и по гостита тези почивни дни, че както го дават няма да става за излизане ooooh!

Аз да си споделя - мия с Бочко или със SureCare, пера с бебешки прах, винаги отделно от нашето пране. Мръсните дрехи на бебето държа в платнена торба в стаята, а не в банята на влага. Отдавна не ползвам омекотител и изплаквам пералнята преди да пера дрехите на бебето. Гладя абсолютно всичко и наше и нейно, просто много мразя допира на неизгладена дреха или чаршаф. Все още стерилизирам бибките и шишетата, въпреки, че знам, че не е необходимо.
Не твърдя, че постъпвам правилно, просто споделям за протокола.
Peace и аз процедирам по същия начин, пера с Био хипоалегенен бебешки прах и съм доволна, дори днес си мислях докога ще продължавам да гладя нейните неща от вътрешната страна и докога се глади всичко Tired наши дрехи гладя само ако са намачкани, иначе отдавна съм се отказала да гладя наши чаршафи и кърпи голяма хамалогия ми е Blush а майка ми и баба ми гладят всичко дори и чорапи, ама аз бързо отвикнах от това като трябва сама да го правя hahaha  Joy
отивам да готвя  chef
Дана, радвам се, че Данито е по-добре Heart Eyes хайде и ти бързо да се оправяш Hug

# 544
BRILLIANT винаги плакна два пъти дрехите на малката и внимавам с количеството прах което слагам, лекаря ме увери че не е от това. Пера винаги дрехите и отделно нашите и на баткото и гладя след това. Но и аз като теб се зачудих на това с контакта на болни от бронхит и астма.  newsm78 ЕКЗЕМИТЕ не я сърбят, което е добре... Между другото от снощи ги третирам и видимо са ибледнели Simple Smile Докторът, при който я водих се казва Томов-син водят го най-добрият за Варна (изчетох много страници за него именно тук в БГ-мама)  book
Благодаря ти BRILLIANT, че коментираш моят пост, радвам се когато някой го прави   bouquet

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 14:47 от K.Zhelqzkova

# 545
  • София
Честит национален празник, момичета!
Пожелавам да имаме повече поводи да се гордеем, че сме българи!!! И дано децата ни растат в една по-красива, спокойна и добра България!!!

Честита половин годинка на Ники!!! Да бъде здрав, усмихнат и все така чаровен!!! Tada
Честита 5-та месечинка и на най-малкото септемврийче Ели!!!   ura

За глутена, както и Деси спомена е важно да не се въведе твърде късно. След 9-10 мес. бебчетата хапват повечко, а при глутена не трябва да се прекалява с количеството. Важно е също, като се въвежда да се дава редовно всеки ден, само по един път дневно и да се започне с храна, с по-ниско съдържание на глутен, като овес например, но не и с пшеница. Аз ги въвеждах в реда овес-ръж-ечемик-пшеница, като варях каша от ядките и пасирах.
Дана явно целият стрес и напрежение от последните дни си е казал думата. Sad Дано по-леко и бързо изкараш болестта! Hug  Добре поне, че Дани се подобрява и тази вечер е успял да си поспинка, малката душичка! Стискам палци до края на лечението с АБ да е на 100% здравичък!!! Praynig
Вани, дано се разминете с диагнозата АД и да се окаже нещо по-безобидно!  Praynig А на теб горе главата! Hug
Фата, как сте днес?  Simple Smile Има ли някакво подобрение от мазилата? Още ли я сърби бебка? И не се обвинявай за АД! Не се знае какво е отключило обривите. Може да е от всичко, дори и от ваксините.
Сега се подсетих да питам дали някой е давал Туя преди ваксина? Педи ни предписа преди и след следващата ваксина да дам. Пропуснах да питам хомеопатката, а не искам да я безпокоя през почивните дни и сега се чудя.  newsm78
akspet хапнахте ли днес тиква?  Grinning А за количиствата хич и не гледай колко ти изяжда, нали после си наваксва с кърмата. Явно има вкус детето и предпочита на мама млекцето!  Heart Eyes
Гери, аз още след 2-рия месец започнах да пера дрехите на Никола с нашето пране. Но аз използвам Фрош, който уж е по-безвреден и изрично пише, че става за бебета. На Ивана й перях отделно, докато не започна към 7-8 мес. да лази навън и да се омърля като прасе. Гладя само много омачканите дрехи и то само с естетическа цел. За щастие след сушилнята дрехите почти не се мачкат, та веднъж седмично ми се събира едно голямо гладене.
К. Желязкова - Осцилококцинум на Никола педиатърът му предписа да пие по 1/2 тубичка, разтворена в малко водичка, първия ден 3 пъти през 6 ч, а следващите 2 дни през 12 ч. Тоест общо 3 дни. Но само лекар може да прецени във вашата ситуация колко и какво количество да се пие.  Peace И вие ли сте болнички?
Приятен мързелив следобед ви желая, а аз отивам да спретна тортичка за половин-годишния Ден Ден! Утре ще празнуваме с родата, а в събота ще правим и детско парти.  Sunglasses На Никола този месец му тръгна на купони. На първи бяхме на друг детски рожден ден в клубче и много му хареса - обстановката, хлапетата, вниманието. През по-голямата част от времето си стоя спокойно в количката и наблюдаваше с интерес. От много емоции даже пропусна храненето си в 18 ч и огладня чак в 21,30 като си тръгнахме.

# 546
 Hug *Мирка*   bouquet ние бяхме само с хрема, но май вече я надвихме #2gunfire  yes за всеки случай утре ще я водя на преглед. Педиатърката ми каза да и давам по 1 тубичка дневно, днес е трети ден и понеже бях прочела, че някое майче дава също  hahaha Осцило.....м исках да разбера по колко дни го дават  Wink

# 547
Здравейте,

Честит национален празник и от мен.

Люляк, за закашлянето, Влади от доста време започва да кашля докато не го погледнем. Първоначално се стрясках и си мислех, че може да се разболява, но доста бързо разбрах, че го прави за внимание.
За прането - пера с течен бебешки препарат - Персил, много съм доволна. Винаги пера с допълнително изплакване без омекотител. Не гладя, само първоначално гладех всичко.
Приборите мия със Бочко, много го харесвам как измива и как мирише.

Като говорите за този АД, сега се чудя дали и ние нямаме. На Влади му се появиха отдавна червени петна като лишей на ръцете - на лактите и на краката - над колената, имаше и около устните - едно петно в горния десен ъгъл и едно по-голямо петно в долен ляв ъгъл. По ръцете и краката му минава като го мажа с млякото на ХИП, но се появяват отново, около устните му мина като го намазах с Джинджира, помилсих че може да е от биберона, лигите и ако остават частици храна които не съм измила много добре. Бях показала на педиатърката, но каза че ако се задълбочи ще му предпише кремче, нищо повече не ми каза. Сега се чудя  дали да се притеснявам. На следващото ходене ще й покажа пак.
Сега искам да въведа каши, но не ми се замества още едно хранене, все още и се чудя как да го направя и след това и месни пюрета. Споделете мнение по въпроса.

За захранването - опитвам се да заменя обеднато хранене, един месец съм въвеждала зеленчуковите пюрета. Започнах с тиква, но като въведох картофа и моркова се запече Влади и върнах отново на тиква и въведох и плодове - круша и слива. Давам по малко между храненията - сутрин и следобяд. След това не съм имала проблеми с изхождането, вече доста неща въведох.

Исках още нещо да пиша, но Влади се събуди.

# 548
 Нали някой мами питаха за глутена:

"КЪРМЕТЕ МАКСИМАЛНО ДЪЛГО! ЗАХРАНВАЙТЕ С ГЛУТЕН СЛЕД 8-МИЯ МЕСЕЦ! Глутен съдържат пшеницата, ечемика, овеса и ръжта.
НЕ ДАВАЙТЕ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ И ВОДАТА ОТ ТЯХ, често педиатрите я дават на бебета още във втория месец!
При захранване с глутен е важно да се започне с малки количества и те да се увеличават много бавно. Веднъж въведен, глутенът трябва да се предлага всеки ден, за да може да се получи натрупване и да се види има ли реакция. Важното е да не се пропуска няколко дни да не се дава глутен. За съжаление реакцията може да се появи след месеци. Според нови изследвания ако се захрани с глутен твърде късно, децата премат по-големи количества храна и съответно приемат по-големи количества глутен. Това може да отключи непоносимост. Затова е важно количеството да се увеличава много бавно, а не както при въвеждането на другите храни в рамките на седмица.
Най-лесно се усвоява глутенът от овеса и е хубаво именно той да първата глутенова храна. Много добра е схемата на въвеждане първо на овес, след това ръж, ечемик и накрая пшеница."
 Wink Това го прочетох при августинската групичка Wink

# 549
  • София
K. Zhelqzkova, моля, ние сме тук, за да споделяме и обсъждаме нещата, които ни вълнуват. Най-хубавото е, че всички са много добронамерени и се разбираме чудесно. Всяка от нас има възможност да пита, а от отговорите да избере този, който най-много и допада. Ти отскоро си при нас, надявам се да ти хареса компанията ни и да сме си взаимно полезни.  Simple Smile
Относно сърбежите, лекарите казват, че дечицата много ги сърбят тези обриви, но още са малки и не могат да се почешат, т.к. не знаят още как да го направят. Моята бебка се търкаше като прасенце по гръб и се влачеше с бузка по легълцето и шезлонга, но с ръчичка не е посягала.

Аз днес захраних с пюре от картоф с малко кърма. Бебка доста му се почуди, после и стана интересно, но бързо се отказа. Все пак, мисля, че беше добре като за първа проба. Разбира се, не минахме без дежурното прррр с език. Язък за прическата и грима ми, цялата ми коса стана в картофени пръски. Бях се постарала да направя момента малко по-тържествен  Laughing Утре пак.

# 550
  • София
[Разбира се, не минахме без дежурното прррр с език.

И Рони го прави това.
Забелязвам, че като е гладна яде пюрето много лакомо, но след 8-10 лъжичка почва да прави пррр...

# 551

brilliant на коя фирма си взе пюренце и защо е нужно това добавяне на кърма, и по колко кърма слагаш   bouquet

# 552
  • София
Пюретата са на Хип, купих си различни видове и комбинации. Реших да взема готови, защото нямам доверие на зеленчуците по пазара, а тези на Хип поне са контролирани.
Пюрето от картоф е доста гъсто, затова му сложих съвсем малко кърма, колкото да стане като гъста кашичка. Аз отсипах в чинийка 2-3 лъжички от пюрето, но бебка изяде не повече от чаена лъжичка пюренце.

# 553
И Рони го прави това.
Забелязвам, че като е гладна яде пюрето много лакомо, но след 8-10 лъжичка почва да прави пррр...
В началото на захранването забелязах, че ако не е спал преди пюрето или много е огладнял, хапва малко и после плаче за млякото. Но бързо се усетих и гледах да се е събудил в най-лошия случай 1 час преди пюрето и малко по-рано от графика да яде, така заместих храненето. Но това отмина, сега няма проблем, яде си и да му се спи и да е гладен. Не знам защо е така, но добре че съм нащрек.  Wink Та гледайте за някакви такива прояви, може да е от полза! Flutter
Пюрето от картоф е доста гъсто,
Много е гъсто, наистина. Аз се отказах да го давам самостоятелно и захраних с морков, след това добавих картофа, напр. на Babylove моркови с картоф, пък и на Хип има, мисля.

# 554
мирка  Hug

хапнахме днес две-три лъжички тиква, но не й хареса направо се потресе беше много смешна, баща й я снима и като порасне ще се гледа Joy бавно-славно ще го караме Peace
до тук добре, само, че сега сменям аз един пълен памперс и видях три миниятюрни кървави нишки, дали може да е от тиквата и в такъв случай утре да продължавам ли, или да спра  NeWS78 мами помагайте  Praynig единственото по-различно нещо в моето меню  е една чаша фреш от портокали сутринта, но не пия за първи път от скоро си позволявам по една чаша на няколко дни.

ooooh! и още нещо сега се връщам от една доц., че ме боли кръста и гърба, така ме изпука това лелче  Crazy Crazy Crazy, че видях звезди посред бял ден, сега ме боли повече от преди  #Crazy ама дано да мине, че едвам я вдигам вече  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт