Отговори
# 555
   Аз смятам да захраня с картоф + кърма. Смятам, че кърмат ще разреди малко и ще се получи хубава консистенция newsm78. Нямам търпение вече, следващата седмица навършваме 6 месецааааа  Party
   Мами, какви са тези изследвания кръв и урина, светнете ме моля newsm78 На нас педи ни искаше на втория месец някъде...

# 556
K. Zhelqzkova, моля, ние сме тук, за да споделяме и обсъждаме нещата, които ни вълнуват. Най-хубавото е, че всички са много добронамерени и се разбираме чудесно. Всяка от нас има възможност да пита, а от отговорите да избере този, който най-много и допада. Ти отскоро си при нас, надявам се да ти хареса компанията ни и да сме си взаимно полезни.  Simple Smile
Относно сърбежите, лекарите казват, че дечицата много ги сърбят тези обриви, но още са малки и не могат да се почешат, т.к. не знаят още как да го направят. Моята бебка се търкаше като прасенце по гръб и се влачеше с бузка по легълцето и шезлонга, но с ръчичка не е посягала.

Аз днес захраних с пюре от картоф с малко кърма. Бебка доста му се почуди, после и стана интересно, но бързо се отказа. Все пак, мисля, че беше добре като за първа проба. Разбира се, не минахме без дежурното прррр с език. Язък за прическата и грима ми, цялата ми коса стана в картофени пръски. Бях се постарала да направя момента малко по-тържествен  Laughing Утре пак.

Внимавайте с картофено пюре,че моята госпожица така се запека,4-5 дни немога да е разхлабя.

# 557
   Аз смятам да захраня с картоф + кърма. Смятам, че кърмат ще разреди малко и ще се получи хубава консистенция newsm78. Нямам търпение вече, следващата седмица навършваме 6 месецааааа  Party
   Мами, какви са тези изследвания кръв и урина, светнете ме моля newsm78 На нас педи ни искаше на втория месец някъде...

Здравей,и аз захраних с домашно картофено пюре-картоф,кърма,масло и сол,но много запича и вече минахме на пюретата на Ганчев,които обожава особено едно с капия.. Успех в захранването!

# 558
Здравейте мамчета!
Благодаря на всички за подкрепата и разбирането  Hug
Водихме днес Ади на един от най-добрите детски педиатри в града на преглед. Според нея нямаме АД, а просто кожата на места е много суха и се появяват такива лишеи. Каза, че минават бавно, искат много мазане и от слънцето се обостря зачевяването. Изписа само един крем, но балсама на д-р Тайс бил по-добър, така че за сега само ще се мажем  Simple Smile Поуспокох се малко, но като минат напълно тогава ще си отдъхна.

П.С. Снощи към 2ч. си поплаках едно хубаво за всичко негативно напоследък  Confused

# 559
vany666, прегръщам те силно   Hug ! Радвам се, че Ади няма атопичен дерматит! Ще видиш, че скоро всичко ще е наред! Да, понякога е добре човек да си поплаче, така ни олеква след всичко натрупано... Ние не сме машини все пак ( а майки  Wink ), понякога ни е разрешено да си поплачем  Wink !
Хайде, сега се усмихни и вярвай, че занапред всичко ще е наред!  Hug

# 560
Здравейте!
Извинете , че нахлувам така в темата, но може ли някой да ми каже как се дава пустия жълтък Laughing Embarassed Embarassed
Да кажа че захранвам от 5 месеца със зеленчуково пюре и сокчета+плодови пюрета, от утре ще започна с оризовата каша, а жълтъка...................???????????

# 561
Жълтъкът го буташ в зеленчуковото пюре  Laughing Първо четвъртинка добре сварен жълтък, после половинка и така. Не помня към кой месец се започваше.

Днес имах частичен успех с морков и царевица на Sunval.  Crazy Изяде около 5-6 лъжици.
Био картофите на Gimel са много вкусни, сварени на пара (правила съм и комбинация с морков).

vany666, радвам се, че нямате АД.  Hug

# 562
Добър вечер и от нас Hug
Ние днес бяхме на една дълга разходка до Джъмбото(София) и моловете,все си мислех че мога да зърна някоя мама,ама не успях Hug
Вчера д-ра пак идва да гледа Катрин-еее вече сме добре,каза,че категорично се е повлиял организма от антибиотика и моита шуша е вече добре,но несмея да се зарадвам много много,все още по-кашля по един-два пъти,но сме добре
Дана-радвам се,че и Дани е по-добре Hug
За прането-аз пера с прах и омекотител на Сано,много съм доволна и нашите дрехи пера с него,та всички миришем на бебе newsm30
Днес така се разтоварих,оставихме Катрин при майка ми и моя милост върша по магазините,че утре остарявам с една годинка и трябваше да се пременя с нещо.Купихме гърне и от утре почвам с опитите Peace
Вани -радвам се,че на Ади нищо му няма и това ще мине,щом не е страшно с кремчето ще се оправи момчето Hug
Лека вечер и приятни luvbed

# 563
  • София
Според нея нямаме АД, а просто кожата на места е много суха и се появяват такива лишеи.
Добра новина Simple Smile Ще минат, само спокойно.

Сами ми направи лишейчета преди време и почнах със серията Липикар на ЛаРош - балсам и измиващ гел. А през деня при смяна цапотя с Нахткерцена.
Май много зависи каква козметика ще се ползва и дали ще "прилегне" на бебето.

И да си призная - на малкия изгладих само дрешките, които ми дадоха приятелки и които разбира се изпрах преди това. Е и дрешките при изписването. Каката поне изкара до 6м, ама като почнаха зъбите и след 3-4 нощи с 10-ина будения на нощ, реших че мога да си спестя гладенето.

Днес правихме меденки (тати беше на работа  Crazy ) и докато каката бъркаше уж тестото в купата, реши че ще яде мед. Аз чинно продължавам да бъркам и в един момент се чува вой от шезлонга - нападнала малкия с една лъжица мед - виж Сами колко е сладко  ooooh!
След като го измъкнах от нея, целия беше в брашно и мед ... А говорим че е малък и яде само мляко от мама, ужасТ просто.
И после посрещна баща си на вратата - "мама се кара" Simple Smile

# 564
  • Варна
 Joy Joy Joy
v_spasova ,каква грижовна кака. Няма да му се караш на детето, държиш Сами гладен, добре че е тя да го нахрани. Нашия батко нахрани Дани направо с меденки и кисело мляко още на 3 месеца.

# 565
Привет, момичета! Честит празник и от нас!

Аз малко неадекватно се включвам с по-стари теми, а съм ви дочела и само до 30-та стр., ама какво да правя...
brilliant, питаше за наддаването и доста мами ти отговориха, но и аз ще се включа - Дара се роди в началото на деветия месец - 2500, но висока - 50 см. Така й върви и наддаването. На последната консултация, на 4 мес. и 3 седмици, беше 5700 и 63 см. После се наложи на едно друго място да я мерят (5 мес. и пол.) и беше 6300 и 67 см. Та представи си на тези сантиметри, разпределени тези килца, и ще добиеш представа каква е клечица Simple Smile. Но си изглежда добре, просто не е типичното бебенце с гривнички, ами е като издължило се вече детенце. Напомням пак, че и ние сме само на кърма, никога не съм дохранвала, с изключение на първите два дни в болницата, по препоръка на лекарите. Е, вече се и захранихме де, но не очаквам да напълнее от това честно казано. Тук (а мисля, че и в Европа) се ползват едни графики за най-точното ориентиране как върви растежа на детето - и тегло, и височина. Eто една за теглото http://www.kidsgrowth.com/stages/growthcharts/GirlsWeight_0_36.gif. Въпреки че е американска, има и килограмите в ляво. Ето и за височината (пак в ляво са см) http://www.kidsgrowth.com/stages/viewgrowthcharts.cfm?id=GH036. Процентите се тълкуват така - ако едно дете е около 75-я процент примерно, това значи че от 100 деца, то е по-тежко от 75 деца и по-леко от 25. Дара на тегло върви между 10-я и 25-я процент, а на височина между 50-я и 90-я. А този стандарт, който Фъстъчка спомена, за удвояване на рожденото тегло - много ми е странен... Това не може да е средностатистическо наддаване, при положение, че повечето бебчета удвояват теглото си много преди половин годинката.
А за допълнителните въпроси, които си задала - кърмим се все още често - на около 2,5-3 часа. През нощта е същата работа от както почнаха да я тормозят зъбките. Вече забравих какво е пауза от 4-5 часа. Да не говорим, че последната седмица последното й ставане е около 6 и не ляга после Crazy. А на мен ми е идеално, когато си ставаше около 7, защото като ходя на работа, този час ме устройва най-добре. Но пък се сетих, че другата седмица при нас сменят часа напред, тя ще се подлъже Laughing и ще почне пак около 7 да се буди. Когато съм на работа Дара яде на около 3 часа по 110-130 мл, т.е. май не е много в сравнение с други бебчета. А ти щом изцеждаш по 130-150 след хранене понякога - браво! Не би трябвало да имаш проблеми с кърмата. Аз рядко успявам да изцедя по толкова и на 3 часа в работата. И наддаването си ви е екстра.
Лелее, да ви се оплача нещо във връзка с кърменето - значи моята лява гърда и преди беше малко по-голяма - но нищо фрапиращо. Но сега разликата е очебийна, не като съм облечена, а на голо. Още не съм питала мъжа ми какво мисли  Laughing. Май не ми се ще да му обръщам внимание, ако случайно не е забелязал Crazy. Ама де да знам - може пък да му харесва - кеф му малки, кеф му големи Mr. Green. Мисля, че съм чела, че е нормално така да стане, като се кърми повече от едната. При мен в лявата има повече - шурти като душ, а дясната църцори нещо там. Но се чудех дали ще се пооправят newsm78...

Jani4ka, понеже заговори за напусналите темата момичета, все забравям да ви питам къде отиде E.L. newsm78. Тя беше от най-редовните. Аз пък да ти кажа не си мисля, че просто така са напуснали темата, ами все се чудя дали всичко е наред с тях, особено тези, които са били редовни. В крайна сметка се надявам да са добре с бебоците и наистина да са решили да не пишат поради някакви си техни причини.

LITA, и нашта така вика и крещи като Мити - точно като се изнерви - преди спане най-вече.

# 566
vany666  Hug много добра новина, дано сега си по-спокойна вече.
Мирка, благодаря, че питаш, добре сме. Много се надявам да не я сърбят, само като й се спи си търка и очите и бузките, но е такова шило, особено като тръгнем да се преобличаме, голяма борба пада  Laughing Направо незнам като пролази как ще я догонвам  Crazy
Иначе най-страшния обрив по бузката вече хвана корички и почти се е изронил, а отдолу се показва чиста кожа  Praynig Моля се всичко да й мине и размине, че вече много се дразни като я мазотим, първия път й беше любопитно, но сега направо рева накрая. И любимата баня й спряхме... горкото ми детенце...

# 567
Здравейте и от мен.Много съм доволна от създадения ни режим и сега ще ви го споделя: сутрин ставаме към 7,00 кърмя и после заспива до към 9,30-9,45 ч.Към 11,00-11,30ч давам плодово пюре,в 13,00 зеленчуково пюре/цяло бурканче на Ганчев/.Заспива ми към 13,30ч. и спи до 16,00ч,когато е кърмя.После игра,сок в 17,00-17,30ч.и в 19,00ч пак кърма,след което си дремва до към 20,30-21,00ч. Къпем е в 21,30ч и към 22,00ч последно кърма.Заспива си сама към 22,30ч. и до 07,00ч.сутринта ни гък ни стон,спи като труп и така сме много отдавна.Беше на месец,месец и половина като минаха коликите и си създаде този режим.Аз не знам какво е това да ставаш нощем.Тази седмица ще почвам каши,иначе сега се опитвам да и давам вода след зеленчуковото пюре,но не ще и не ще,цупи се,страшна работа.Относно кг. сега е на 5мес. и 20дни. и е 7,900кг. 65см. Тя се роди 4100кг.54см,така че точно ще си удвои теглото на 6 мес. Седи си сама устойчива,но за зъбчета няма признаци още.Чакаме ги..
Относно жълтъка- мисля че след 6 м.се дава,ще питам педито.Аз изцяло слушам и спазвам препоръките и за захранване,защото ми е първо дете и нямам опит.

# 568
Добро Утро  Hug!
Честити месечинки на Никола и Йоан!
Честит рожден ден на nat003 и тук .Пожелавам ти всяка звезда на небето да запечата по един твой успех!

p.s.Дано познят,че днес ще е малко по топло и леко слънчево да мръднем малко навън!
Честит 4-ти рожден ден на Део на Машонка!
 newsm59 nbirthday  party023  bigdance2 Tada  ura

# 569

Здравей,и аз захраних с домашно картофено пюре-картоф,кърма,масло и сол,но много запича и вече минахме на пюретата на Ганчев,които обожава особено едно с капия.. Успех в захранването!

За изследванията знам,че когато детето навърши 6 мес.педито дава направление за кръв и урина,профилактично..

Общи условия

Активация на акаунт