Отговори
# 570
  • Карлово
Добро утро, страхотна закуска  Simple Smile

# 571
добро утро и от мен,
ще кльофна едно кроасанче от хубавата закуска на olyadd, нищо че вече закусих  Mr. Green
честита Сияна на мама zvezdaa  newsm51 и честити първи баш мартенски бебчета - Мартинчовците на мама анита33 и на мама lili23  smile3525

# 572
Добро утро
Прекрасна закуска

Честито на мама Лили и Мартин
Да е жив и здрав и да им носи много радости

И днес тук е много студено и пак ще си стоя в къщи
Изчетох всички книги, които имам

# 573
Добро утро и от мен! Hug Hug Hug Още 2в1 Grinning
Хубав ден на всички и благодаря за прекрасната закусчица! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 574
Добро утро и от мен.
Така се надявах,че времето март ще бъде хубаво и слънчево,но уви....отново снегове.....и другата седмица със сняг започва...как ще се пътува с бебето към Любимец като ни изпишат направо незнам..че не ни е никак близо Thinking

# 575
  • Ямбол
Добро утро на всички
Снощи да ви кажа след като се въртях до 12-1, накрая попаднах на някаква поза, махнах всички възглавници и легнах и съм заспала, без да стана дори до тоалетната. Смятайте как е жадувало тялото ми за сън  Joy Та ще пробвам тази поза и довечера, дано това да е решението.
Аз ставам да закусам и да изпия едно чайче, че таи настинка да не се разрастне в друго.
 Hug на всички ви

# 576
  • Плевен
Добро утро ,маминки!
Честити малки слънца на всички!Много да ви радват и да са здрави.
Аз вчера бях на преглед моят бебок е 2.900.Таях нпкаква надежда да ми се размине секциото ,но уви.Сега остава да се уточни датата дано е по-скоро,че неизвестното е най-гадно.
Хубав ден на всички и да нагушкате бебоците много.

# 577
Цитат на: Ina78 link=topic=565978.msg17982542#msg17982542 date=129900453
[b
Илияна,[/b] след епизиотомията мен ме боля ок. 2 семици и едвам сядах и кърмех.Ползвах чат-пат Бивацин и редовно промивки със смрадлика, от която банята беше пожълтяла цялата.Дори сега/толкова години по-късно/, когато ходя повече или в началото на цикъл си усещам долу шевовете.
Трябва време, мила, за да ти мине.Успех ти пожелавам с кърменето!!!
Нека да уточня все пак че епизиотомията, а по точно че това  как ще се чувстваш след нея, зависи от това как и с какви материали направена.
Пиша го това за да не се плашат всички мами от нея.
Моята не ме е боляла ни то един ден, родих към 10.00 сутринта към обяд бях седнала на леглото.
Ползвах редовно бивацин, и щом спря течението след раждането (към 20-25 ден) правих секс без да усетя никакъв дискомфорт. Единствено нещо по което можех да разбера че имам епизиотомия това че не можех да нося прашки около 1 година, не ме болеше просто усещах къде ми е прашката.

stefi791,
Моя съвет да потърсиш някой консултант на ЛЛЛ, за да си направите среща за да ти види гърдите.
Мисля че прекалено рано се отказваш от кърменето (само не искам да помислиш че нещо осъждам или каквото и да е), просто ако си мотивирана и не ти се получава, знам как боли душата.
Аз мисля че мляко имаш, иначе защо ще ти са твърди гърдите, най вероятно са ти запушени каналите и млякото не може да излезе.
Масаж, топъл памперс на гърдите и цедене внимателно да не разраниш гърдите.
Ако не намериш консултант на ЛЛЛ да ти помогне, направо отивай в Селена имат педиатър която завършила курс по кърмене и може много да ти помогне, ще си платиш консултацията и ще те види.
Има начин стига това да е желанието ти, но пък ако си решила да се откажеш да кърмиш никой няма право да те осъжда.

# 578
  • София
Добро утро, момичета,

olyadd, благодаря за закуската!

Лек ден на всички и успех на тези, на които им е нужен днес!!!

# 579
Добро утро, дами   bouquet
Миш, много се радвам, че си успяла да спиш  Hug
cvete_78 , щом няма друг начин, и така ще се появи бебчето, само спокойно  Hug
veset0 , не го мисли пътуването още от сега, може пък тогава да е слънчево  Hug

Момичета, преди малко съвсем случайно превключих на Гала, защото в последно време не я гледам изобщо, и имаат нова рубрика - моето дете. Беше редакторката им Дани с дъщеричката си. Много ми хареса масажа, който й беше направен от една кинезитер-та. Дано сте го гледали. Имаше и съвети, които също много ми допаднаха.
Искам да ви попитам вашите следящи лекари какво ви обясниха да направите, ако не родите до термина си? На мен ми каза, че ако не съм родила до 04.03, да изчакам още 4 дни и на 09.03, ако все още сме 2 в 1, да отида да ми дадат направление за хосп-я и да постъпя в болница. Искрено се надявам да не се стига до там  Praynig И друго нещо искам да попитам, ако има запознат, да сподели, моля, ако наистина до 09.03 не съм родила и постъпя в болница, предполагам, че ще започнат да ме убеждават да ми включат система за предизвикване на раждането. Мисля, че ако няма мед.причини за това - изтичане на водите и нежелание на бебчо да излиза и др. - имам право да откажа такава система и да изчакам още малко. Така ли е или трябва да се съглася с такова нещо? Благодаря ви!
Хубав ден и много спокойствие  Hug Hug Hug

# 580
Добро утро и от мен!
Честити вече истински МАРТенски бебчета, да са живи и здрави!   bouquet

Момичета от днес започна в предаването на Гала, рубриката "Моето дете" и беше доста интересно(поне за мен), ще я има всяка сряда и ще проследяват развитието и грижите за детето от момента на раждане до..... незнам до коя възраст  Blush
Упс, май докато съм писала samanta ups,вече ме е изпреварила с тази новина !

Хубав и усмихнат ден на всички !!!

# 581
Саманта, мисля че трябва да послушаш лекарите,защото доколкото знам преносването си е мед. причина за системи....ако е повече от 2 седмици е опасно,защото водите не са чисти и бебето може да се натрови... По-добре се съобрази с мнението на специалист..

Аз да съобщя за още едно мартенско бебче,нищо че майка му не е посетител на форума. Днес нашата кума стана майка за 2-ри път на един прекрасен малък мъж чрез секцио ...Много съм развълнувана...термина и беше 11-ти,а моя е на 12-ти и вече наистина усещам как идва и моето време

# 582
                                Добро утро, мами!
       Ммммммм, благодаря за вкусната закуска! Hug

Честито на новородените вече мартенски бебчета  bouquet Бързо възстановяване на мамите!
Майски, много се радвам, че вече сте заедно у дома Hug
Кураж и  Hug на всички, мами които днес ще гушнат своите бебенца!
samanta_ups, при мен се получиха така нещата с бременността ми с Александър. Термина ми беше на 12.12.08, а родих на 22.12.08. Постъпих в болницата( Майчин дом- София) за наблюдение. Аз много исках нещата да се случат по естествен начин- без системи за предизвикване на раждане и операция, но лекарите бяха на друго мнение. Необходимо е да се постъпи след термин в болница, тъй като всеки ден по 2-3 пъти се записват тоновете на бебо, и се следи общото състояние на майката и бебчо. Правят се и не малко изследвания. Поне при мен беше така. Включването на системите за индукция на раждането стана на 7-я ден, но не подейства, след 2 дни отново, и след като и тогава на синът ми му беше уютно там вътре, насрочихме дата за операцията на 22.12 на обяд, но пък синът ми реши, че още на 21 срещу 22 е готов да излезе(най- вероятно му стана прекалено тясно), и така чак в 1.34 го извадиха, защото мама порядъчно беше попреяла с милинки късно вечерта Wink
 Саманта, не го мисли още от сега има още време до термина ти, а и бебо най- добре знае кога.
Относно това, дали да откажеш предизвикването на раждането от сега е рано да се каже категорично. В крайна сметка лекарите ще преценят и вземат адекватно решение
 Хубав и успешен ден!
 Ха, Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора
veset0, да е жив и здрав малкия мъж, а на мама бързо и неусетно възстанвяване  bouquet

# 583
.... И друго нещо искам да попитам, ако има запознат, да сподели, моля, ако наистина до 09.03 не съм родила и постъпя в болница, предполагам, че ще започнат да ме убеждават да ми включат система за предизвикване на раждането. Мисля, че ако няма мед.причини за това - изтичане на водите и нежелание на бебчо да излиза и др. - имам право да откажа такава система и да изчакам още малко. .....

С каката Александра преносих 11 дни. Термина ми беше на 4.11, на 11.11 ме приеха в болницата и още същия ден ме прегледа т. нар професор "желязната ръка". Казаха, че след прегледа при него няма начин да не родя до 12 часа, но уви беше петък и нищо не се случи само ми падна тапата, събота и неделя ме наблюдаваха - тонове на бебето, и в понеделник пак преглед, за да решат какво да правят. Плацентата и водите ми бяха добри и опитаха се да ме убеждават, че термина ми е грешен, но аз си знаех датата на зачеване 100%. Аз исках да чакаме бебето да си избере датата на раждане, но като почнаха да ми разправят, че бебето ще се мъчи, че рискувам живота му и може да получи някакви увреждания и дори фатален край и аз бързо бързо се съгласих още на другия ден 15.11 да ме включат на системи. На 4-тата система обаче то пак не искаше да излиза, спукаха ми мехура и чак тогава започнаха контракциите. После разбрах, че не е било толкова належащо щом водите и плацентата са добри. Можело е да изчакаме още. Има случаи обаче с намалели води или старееща плацента и тогава наистина е опасно да се отлага.
За да не стигаш до там помогни му малко на бебчето направи си голямо почистване вкъщи, разхождай се повечко, секса също ускорява нещата  Laughing сигурно има и други такива катализатори. Не е толкова страшно да преносиш. Успех

# 584
  • София
Момичета, преди малко съвсем случайно превключих на Гала, защото в последно време не я гледам изобщо, и имаат нова рубрика - моето дете. Беше редакторката им Дани с дъщеричката си. Много ми хареса масажа, който й беше направен от една кинезитер-та. Дано сте го гледали. Имаше и съвети, които също много ми допаднаха.
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт