Отговори
# 270
  • В Космоса

mama_vessy, пишеш, че ти слушат тоновете. На мен също ми ги слуша отдавна, но аз питам за запис на тонове, което доколкото разбирам е различно и се чудя защо се прави.

Commelina, да знаем се с теб. Simple Smile То и аз се чудех що не пиша, но ето че се реших. Grinning

За микробиологията май наистина ще трябва да се допитам до 2-ро мнение.

petinka, хубаво, че сте разрешили проблема. Явно си попаднала на съвестен доктор. Моята точно в това отношение като че ли е малко немарлива. От една страна ме успокоява, че не било проблем, но от друга като гледам резултата от изследването, че все пак фигурира "инфекция", не мога да съм напълно спокойна.

# 271
  • София
Акаша, и на мен си ми беше притеснение, защото се готвя за вагинално раждане. Иначе и мен ме успокояваха, че си зависи от инфекцията, не всички са толкова сериозни и опасни за бебето. Пък и то като се роди, му правят веднага някаква профилактика с антибиотик, точно против евентуални инфекции, които могат да се предадат от майката. Дано успееш да отхвърлиш проблема преди раждането все пак. Praynig Peace

# 272
Акаша Извинявай, имам предвид Запис на тонове.  Blush Явно не съм се изразила правилно  Hug Всъщност идеята му е като на кардиограма. В  кабинета се слушат но за кратко  Peace а там лежиш между 15-20 мин. може и повече  Peace и се вижда дали няма някакви проблеми, например аритния, или ускорен пулс  Peace

noive браво за добрите новини. Бебчо е пораснал  Peace И бързо се оправяй с това кръвно, дано не е нещо сериозно, а нещо епизодично.  Praynig

Момичета искам да ви питам, особено тези с деца 6-8г  . Чували ли сте за "Силанти, които пазят зъбите на децата" - това което прочетох е вид "запечатване" на  зъбите на малките деца с цел предпазване на зъбките от кариеси  Rolling Eyes било безболезнена процедура и в рамките на този период 6-8г. е безплатна. Ако е над тази възраст то цената варира от 25-60лв. в зависимост от избрания зъболекар.  Thinking

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 18:53 от mama_vessy

# 273
Здравейте.
За водата и тепмературата на стаята обсъждали сме го и преди, лично за мен няма такова нещо като стандарт.
В къщи ходя по тениска и къси панталони, мразя да съм навлечена затова палим да е топло под 25 температурата в стаята не пада. За водата е още по индивидуално, съпруга ми се къпе в такава вода дето аз го наричам размазване на мъсното по тялото, все му се чудя кво можеш да измиеш с хладка вода, аз (като не бях бремена) когато излизам от душа цялото ми тяло е червено, най много обичам да кисна във ваната с гореща вода. Големия ми син прилича на мен, в родилното като го къпаха все врещеше аз толкова се бях притеснила че няма да   обича водата, като го прибрхме в къщи и първия ден като решихме да го къпем, налях водата примерих да е 37 градуса, гушнах Емил и като му топнах крачетата да усеи къде ще го пускам той пак се разрева аз го извадих млъкна пак му топвам крачетата той пак врещи, може би защото обичам топла вода предположих че му е студено, накарах съпруга да добавя по малко топла а аз ще го топвам да разбера каква вода е за него и така започнахме да добавяме вряла вода по малко, добавим вода и топним крачета когато спря да врещи потопихме и дупето и така полека и целия, като му примерихме водата беше 40 градуса и до ден днешен като мама обожава да излезе от банята с червено дупе. Само да подчертая че това няма нищо общо с изнежено дете, беше на 10 дена когато за пръв път го изкарах на вън, той се роди на 7 декември значи го изкарах на 17, вярно че първия път за 5 мин, и така малко по малко увеличихме до 1 час, цяла зима ми е спал в количката на вън, бабите ей така  Shocked ме гледаха когато в -10 съм го изкарвала на вън.
Лятото сме били по голо дупе през цялото време.
Всичко това изписах за да кажа че температурата в стаята и температурата на водата няма нищо общо със здраво дете и кален организм.
Имам сума ти познати дето къпят по книга и обличат по книга и вообще не мога да кажа че децата им се здрави. За мен лично голямо значение за каляването и здравето на детето има време и място на разходките, у нас децата ги извеждат по всяко време и само в парка, другото не се брои за разходка. Тук в БГ в моловете и кафетата е пълно с майки с колички, които вярват че са извели децата на разходка.

# 274
Честито бебче на мама Цветка Кокетка!   bouquet Много радост да им носи!

# 275
  • София
г-жа Стихийно бедствие, много полезен разказ Peace Като за първо раждане аз за сега се ориентирам по книгите, пък като дойде бебо, ще се адаптираме към неговите предпочитания. Както и ти си писала - първия път се ориентираме от книгите и трябва да видим как реагира бебето. Съгласна съм, че не може да се прави всичко по книга, даже ми изглежда малкооо.....хайде да не казвам, че да не обидя някого

# 276
  • Карлово
Какво става с Валари няма ли да я изписват вече и да и видим бебчето ?

# 277
  • до моите любими хора
Честити дечица Едис на rumilota, Ева на ena4, Марио на sirence, Александър на тони бонбони, Никола на cvetka_koketka, да са ви живи и здрави, много да слушат и на мамите бързо възстановяване  newsm51
Да се отчета и аз след последната консултация при доктора на частно. Каза, че всичко е наред имам си достатъчно води и плацентата не е още остаряла, така че има шанс да изкарам до термин. Иначе бебка е станала 3200 кг  newsm44, което ме успокои защото се притеснявах да не е под 3000 кг. Не знам, защо съм решила че трябва да е поне толкова  newsm78
Малкият се разболява от вчера и се чудя с какво да го пресека. За сега е само хрема и леко зачервено гърло и пробвам с хомеопатични дано да има успех. Таткото и той е на разболяване и него натъпках с мах грип и сега се надявам само и мен някой да не ме накачи, че не знам какво ще правя  Praynig

# 278
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМЧЕТАТА- Thomasito,gin_s,rumilota,ena4,sirence,тони бонбони,cvetka_koketka-ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ !!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 279
  • Стара Загора
Здравейте,момичета!Едно бързо включване с вестителска новина:
"Викичка-родих секцио по спешност.Всичко е наред.Бебето Емануела е 3400гр и 50см.Успех на всички майчета"

# 280
  • Sofia
Честито за последните бебчета Simple Smile Да са живи, здрави и много усмихнати Simple Smile

Маринелс на въпроса ти доктора обясни, че бебка се е разположила с личицето към корема ми и ще е доста трудно да излезе понеже е и доста едричка. Каза, че трябва да е с гръбче към корема ми, за да може да си излезе нормално, а така ще се наложи да я дърпат което доста ме притесни. Освен това си имам и един херпес дето само се появява и ако реши да се появи заедно с беба пак ще се наложи да ме реже, та се съгласихме на този вариант. След като по негово мнение е най-добре за бебка ще лягам под ножа и това е Simple Smile

# 281
  • София
Честити бебчета но новите мами,да са живи и здрави  и само радост да им носят  bouquet

# 282
  • София
Честити нови бебенца - на Сиренце, Цветка-кокетка, Тони-бонбони, Викичка, както и на Киарка (гледам, че се похвалила във ФБ), да са живи и здрави!

Аз днес бях на тонове - ОК са, малко дремеше бебето по едно време, но се събуди после. Нямам кьорава контракция. Мериха ми и кръвното, малко по-високо от друг път, 132/78, но е ОК. Обаче краката ми пак са подути, пробвах с ботуши - не става, извадих едни високи обувки с връзки - едвам се наврях в тях и ми убиваха  Rolling Eyes. Много беше гадно днес времето - хем мрачно, хем студено. Аз съответно съм с толкова утрепано настроение, хем ми е подтиснато, хем ми се спи. Сигурно се преуморих с това домакинстване тия дни - оня ден хладилника размразявах, вчера прозорци мих в хола. Луда работа, отвън аз бърша, то замръзва направо, ама голям зор да чистя  Laughing. Има още от списъка със задачите и имам още десетина дни до термина, ще видим кое първо ще стане - да родя или да довърша "гнезденето".

радостани, 3200 кг множко ми се виждат  Wink

# 283
Да са живи и здрави, всички новородени бебета ! Много късмет и любов !!!

Момичета замислих се, че не сме коментирали темата за биберони - залагалки.

Какво е мнението Ви, мамите с опит да споделят евнтуално кога се налага да се дава на бебчето.

По добре да се ползват или не.

Хайде лека и дано всички да можем да поспим сладичко !!!

# 284
Добро утро !  Hug
Едно включване от мама АЛЕКСА22 , вчера на обед около 13:30 се е появил на бял свят малкия Кристиян ! Тежи 2860 грама и е 50 см! Много здраве на всички мамчета и от нея!
Честити бебчета на новите мами!!!!!!!!!!!!!!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт