Отговори
# 255
Здравейте сладкишчета  Peace
Благодаря за кафето Марис Hug

Честито на мама Цветка-кокетка да и е жив и здрав малкия сладур!  newsm44

И аз да се отчета, всичко мина нормално, само нещо кръвното ми беше по високо  newsm78   не можах да се видя много с доки, че имаше операция и не видяхме бебо но здраве да е  Hug Стискайте палци другата седмица влизам в болницата и ще се видим с бебо.  Praynig  Praynig  Praynig

На всички мами с добри резултати от ЖК  Hug само така  Peace

veset0 явно не ти се чака  hahaha но щом доки е казал че не е узряла още плацентата то няма смисъл да се бърза, важното е бебо да е добре. от бързането полза няма  Peace

На всички мами с контракции, след като няма болка не е притеснително, те са подготвителни и е нормално да ги имате  Hug но може и да ги нямате  Hug

marinels 22-23 градуса е за стайната темп. а не за водата  Peace  Може да пробваш, имаш термометър за ваничка и сложи в една чаша вода и мери темп. 22-23 е доста хладка вода. 37 градуса казват че е оптималната темп. това е телесната темп. Да не говорим че има и различни бебета някои предпочитат и по топла вода  Peace А ти на консултации пак ли в Токуда се водиш ?

Добре дошли на новите мами  newsm51 леки оставащи седмици.

За пиенето на вода и аз пия много   Peace

Ina78 надявам се всичко да си е в норма  Praynig
Акаша не знам дали е задължително  newsm78 да се слушат тонове на мен ми ги слушат, но от 37г.с., при някои мами и по рано. Не пречи да я попиташ. За секрета, ако много ти е притеснено а и резултати никакви до сега спокойно можеш да отидеш при друг доки който също да ти направи изследвания и да види какви ще са и какво ще ти препоръча  Peace
Миш страхотна снимка, нас така и не можаха да ни снимат защото съм с предна плацента и нещо не се получаваше  Whistling

# 256
  • София
ЧЕСТИТИ СИН НИКОЛА И НА МАМА cvetka_koketka!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

Ех, тия момченца, много са нетърпеливи, не чакат дамите newsm53

# 257
  • Русе
Здравейте момичета!
Честито на новите мами!
Да са им здрави и послушни бебоците  Heart Eyes
Аз пак минавам с въпрос... Имам спомен, че на таткото се полагат 14 дни отпуск от датата на изписване. От родилния ли се взема някакъв документ за това... какъв е начинът?

# 258
Здравейте момичета!
Честито на новите мами!
Аз пак минавам с въпрос... Имам спомен, че на таткото се полагат 14 дни отпуск от датата на изписване. От родилния ли се взема някакъв документ за това... какъв е начинът?
Отпускът е 15 календарни дни от датата на изписването, имам опит от Шейново, когато ражда моя приятелка на входа в дясно, където е регистратура го издадоха болничния на таткото като само питаха за името на работодателя иначе се представят и ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при раждане на дете  на основание чл. 50, ал. 6 КСО до 15 календарни дни
и приложение 7 към чл.8, което е Д Е К Л А Р А Ц И Я
за банковата сметка за изплащане на паричните  обезщетения и помощи от ДОО

Но предварително попитайте работодателя, за6тото нашия татко има проблеми с това - казват, че не знаят за това и не искат да го пуснат, в понеделник 6те ходим да се разправяме.
mama_vessy, да в Токуда се следях ЖК и съжалявам вече, но в началото си мислех, че ако всичко ми е там 6те е по-лесно за докторите и 6те обръ6тат повече внимание.

# 259
Честити синчета на Тони бонбони и cvetka_koketka  bouquet  bouquet  bouquet
Много радост и щастие да носят Hug

Браво за хубавите новини от прегледите днес Hug

Аз тези 2 дни спя като пребита, явно много безсъние ми се насъбра вече и дори да ставам по 5-6 пъти на нощ до WC после като легна веднага заспивам Simple Smile
За Т на водата - 37-38 Т, стаята дето се къпе бебчо сме правили около 25-26гр, за спане - 22-24, но и аз съм си много зиморничава и не вирея хич на студ.

Добре дошли на новите мами Hug

# 260
Здравейте момичета!
Честито на новите мами!

Да,отпуската е 15 календарни дни от датата на изписването. Трябва от болницата а ти дадат документ...Трябва мисля че и акт за раждане и свидетелство за брак... http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1522
тук има пълна информация

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 16:25 от veset0

# 261
Маринелс,то това е закон.Те са ДЛЪЖНИ да го пуснат....как така незнаели за такова нещо Close ooooh!

# 262
  • Пловдив
ЧЕСТИТ СИН НИКОЛА НА МАМА ЦВЕТКА КОКЕТКА!    bouquet  bouquet  bouquet

Акаша, добре дошла  Hug С теб се знаем от темата за майките студентки, гледах ти там лентичката и се чудех, защо не пишеш тук  Wink За записа на тонове, по принцип не е задължително. То затова не е и включено в дейностите по ЗК, ами се ходи на частно. Ако се притесняваш от редките срещи с твойта лекарка, не пречи да идеш там, където ще раждаш, да ти направят. Никой няма да те върне. За микробиологията, не знам, май наистина е хубаво да направиш 1 консултация с друг лекар. С 3 различни лекарства да не се оправиш не ми се струва нормално. Едва ли са чак толкова упорити тия бактерии  newsm78

marys, мерси за линкчетата. Прочетох ги с интерес. Това Google Answers било голяма работа  Mr. Green не го бях открила досега. Иначе и аз хвърлям по 1 око на съседните теми и забелязвам, че остават по няколко майчета само да си чакат датата или да преносват, ама знае ли човек. Статистиките дават 30% след 40 г.с., пък тук остават единици. Странна работа  newsm78 Да не би и лекарите да помагат за по-ранните раждания  Crazy

Маринелс,то това е закон.Те са ДЛЪЖНИ да го пуснат....как така незнаели за такова нещо Close ooooh!
Даже не закон, а цял кодекс  hahaha Кодекс на труда - чл. 163 ал. 7. Дай им да си го прочетат.
Отделен е въпросът, ако го знаят, но не искат да му го дадат. Знаем всички колко работодатели не си пускат работниците даже платения годишен отпуск, пък ние искаме 15 дни бащинство. В много частни фирми няма такива екстри  Confused

# 263
Е, айде кажи ми де... Нямало такова нещо, ако искал да си пусне отпуска тогава, при положение че той им казва кой член от закона е, но тяхната счетоводителка не знаела за това и в понеделник ще им носим документите и извадената част от закона. Само се моля да не го уволнят след това.... И не виждам на тях какъв им е проблемът, тъй като той работи на смени с колегите си и може да се разбере с тях да почива дори целия месец, но няма да вземе пари, а тези пари се изплащат от НОИ не от фирмата нали? Така че и фирмата не се набутва на практика...

# 264
  • Пловдив
От НОИ се плаща, да. Но ако няма разбиране от страна на работодателя, те съветвам да не спорите прекалено много с тях. Ясно е защо  #Cussing out

# 265
  • Карлово
marinels за да се ориентираш колко трябва да е водата защо когато си в болницата не я пипнеш докато мият твоя бебо, аз така се ориентирах колко да е топла и не я мерих с термометри, така ако бързаш може веднага да му измиеш дупето и под течаща вода в къщи  Wink
cvetka_koketka честито бебче
и аз не отварям сайта на Миш  Confused........   поправка отворих го  Simple Smile

# 266
marinels надявам се да няма проблеми мъжа ти  Praynig а Commelina е права за съжаление  #Cussing out  А за ТОКУДА  newsm78 много съм изненадане че така се е получило.  Shocked Аз все си мислех че малко или много след като си плащаш при това не малка сума  #Crazy би следвало поне там да ти обръщат достатъчно внимание  newsm78. Надявам се, че с новата  Mr. Green  доки ще се разбирате и всичко ще бъде наред  Praynig

catwalk не съм си мерила скоро корема..... но според таткото  hahaha съм..... голям шишо  Joy

veset0  hahaha
Цитат
Викам си на акъла,че тоз е луд..та аз всяка вечер раждам
[/color] аз значи раждам от 4-тия месец  hahaha  Joy  Joy  Joy

# 267
И ние да се отчетем , бебка е 2.700 + - 300, добре за седмиците,понеделник съм за пълна кръвна картина ,урина.Днес ме пратиха спешно на Екг и кардиолог като споменах , 4е на два пъти в последната седмица вдигнах високо кръвно 157 на 120 което както бързо вдигах така и падаше, но държа висок пулс.В екг кабинета всичко беше идеално,приеха ме при кардиолога също нормално, каза ми да се изправя бавно да ми премери пак кръвното и хоп 130 на 100 Shocked, започвам да пия Допегит когато го вдигам само и да си попълвам една табличка през 4 часа със стойностите на кръвното.Понеделник пак сме при кардиоложката,ще ме кичат със нещо с което трябва да стоя мисля 24 часа да видят кога вдигам , колко време държа високо кръвно , това разбрах.И мисля още утре да дам кръв и урина, да не чакам до понеделник , защото кардиоложката иска и тези резултати да види.Във вторник сме на тонове и консултация пак.Продължава да е с надолу главичката и за сега сме за нормално раждане. Praynig За вагинален секрет нищо не се говори и смятам следващият път сама да си изисквам да ми вземат  Grinning.

# 268
  • Бургас
Нали знаете, че по закон е едно, а на практика - не  Crazy
Приятелят ми ще си вземе част от годишната отпуска -  времето съвпада. Иначе - пак бюрокрация и разправии, а има и да гони месечен таргет, който няма кой да му го направи ...съответно - няма да вземе и добри пари  Rolling Eyes Затова решихме да не се възползваме от полагащите се болнични.

# 269
  • София
Честити нови бебенца !!!  bouquet  bouquet  bouquet

Бях питала преди време, тези които още не са родили като мен ,растат ли ви коремчетата ?Моето сякаш няма промяна, освен, че се е смъкнало.
catwalk, моето коремче вече е тооооолкова бременно, че се движи 2 мин. преди мен Laughing И като го гледам, имам чувството, че е пораснало още за последните седмици. А от 2 дена ми се струва малко променено, мисля, че се е смъкнало, даже мъжа ми питах вижда ли разлика. Rolling Eyes Освен това вече чувствам постоянен натиск върху пикочния мехур, без значение дали съм права, седнала или легнала. #Crazy
АКАША, За инфекциите и МБ - напълно е възможно да са толкова упорити бактериите Close Аз 3 месеца се борих с тях ooooh! Като се почна от 5 месец, та чак до 8-ми. То не беше Вагинална кандидоза, Бактериална вагиноза, липса на Лактобацили....., край нямаше. И понеже и аз се лекувах 2 пъти с Гинопеварил, 1 път с Далацин (антибиотик), след което слагах някакви глобули за възстановяване на вагиналната микрофлора, и ПАК НИЩО, накрая д-ра ми взе да търси проблема другаде. Пуснах няколко генетични изследвания и даааааа, излезе, че имам Уреаплазма. Пихме 3 дена антибиотик и двамата с мъжа ми и слава богу всичко се оправи. Сега имам чиста МБ. Simple Smile
Така че понякога огнището може да е скрито другаде Peace Консултирай се и с друг АГ. А за тези степени на чистота на влагалището за първи път чувам.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 17:18 от petinka_

Общи условия

Активация на акаунт