Отговори
# 240
  • където и да е,само да не съм сама
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ ГОРДИ МАМИ!ДА ИМАТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ, ЩАСТЛИВИ И КРОТКИ БЕБЕТА НА СВЕТА!

Samanta Ups-вените ми се почвиха през 2-та бременност ок. десния глезен.Още тогава док ми каза да се консултирам със съдов хирур и се взех ластични чорапи до горе/бяха доста скъпи.Сега ми се появиха доста по-рано-става ми лилаво ок глезена и се подува, чат-пат има и болка.Док веднага ми каза пак да отида на съдов и да ме видят на Доплер.Вече 3-ти месец нося постоянно чорапа-слагам сутрин преди да стана и вечер го свалям.Становището на съдовия ми е приложено към картона.Вчера док каза, че на магарето съм с чорап и след това известно време също трябва да го нося.Мажа се с един немски крем с червени лозови листа и кестен май...

Мама Веси-благодаря , че ме успокои за изследванията.Най-вече за микроб-ята се притеснявам, че има едно течение от началото на бременността.

Сави82-и аз съм чувала добри отзиви за Еуфорбуим композитум, но не ъм ги ползвала нито аз, нито децата.Мога да ти кажа няколо бабешки рецепти с добър резултат-сок от кум и зехтин 1:1/изсушава лигавицата/,физ.р-р с клеева т-ра, Стеримар,инхалации и време.......

За температурата-водата трябва да е с телесна Т, в стаята ок.20С, а при къпане ок.22С.Със сигурност не е добре да се изнежват децата,но според мен всяко си има и собствени усл-я за комфорт.Т.к. съм с 2 зимни бебета/вече каки/доста добре ги свикнах на ниски за мен Т и сега са издръжливи на студ, за разлика от мен.С това пролетно-лятно бебе ще видя как е...........Хубаво е и децата да се извеждат всеки ден, ако не е страшно гадно времето.Колко студ съм набрала с 2-те не е истина, но те в количката завити си спят идеално.
Също така 2-ма педиатри вече са ми казвали, че не е хубаво да се слага шал през устата,а да се каляват и дих.пътища, които са мн уязвимо място при малките.

Магинка е права, че всички удържахме до 9-то месец и нямаме недоносени бебочета, но сега направо не се смогва #Crazy #Crazy #Crazyстскайтееееееее!!!

# 241
Здравейте и от мен HugИ аз съм с неболезнени контракции!Ще полегна малко и мисля да се поразшетам.
За питането-по-добре да питат,отколко да ви опипват корема,както на мен ми се случи с 2 познати.Голям мерак да пипат все едно съм на изложба #2gunfire

# 242
  • Варна
 newsm30 newsm30 newsm30 newsm30 Честити бебчета Александър на gin_s, Едис на rumilota, Ева на ena4, Марио на sirence, Александър на тони бонбони. Пожелавам на мамите само хубави моменти с техните съкровища. Скорошно пребиране вкъщи и живот и здраве  април да се готвим за разходки с мамите от Варна 1stroller 1stroller 1stroller

# 243
все повече и повече ставаме :

хайде още една хубава вест:
Днес в 10.45 се роди нашият син Никола. 3300 гр, 50 см, секцио. мама cvetka_koketka Simple Smile

# 244
  • Кукуландия
Още един младеж  newsm44

Честит син на cvetka_koketka! Бързо възстановяване и спокойно бебче!  smile3525

Аз минах странния си запис на тонове. Не им работел апарата в болницата и ме гледаха на ехограф, от който пак изкараха някакви графики на сърцето, аортата и не знам си какво още, аз нищо не разбрах, дано моята лекарка разбере  Laughing

# 245
Честито бебче на мама cvetka_koketka -бързо възстановяване и много радост да ви носи  bouquet  bouquet  bouquet

# 246
Честото и на cvetka_koketka да растат живи и здрави нашите бебоци

Uinen, споко и така става номера, при мен също се е случвало като е зает апарата да гледат тоновете на ехографа,даже едно време са ги слушали с едни дървени слушалки, които някой по-стари лекари още ползват.

За консултациите - днес приключихме с ЖК по ЗК даже стана малък проблем, защото д-рката която ще ме изражда ме беше викнала 15мин преди часа за ЖК, че да ме прегледа, но понеже тя не беше на кабинет, та докато я извикат от отделението мина време и тъкмо приключвахме с прегледа, когато от съседната врата чувам, че ме издирват къде съм. Показах се аз и лекарката се развика защо съм си записвала в един час дават прегледа, сега те какво щели да ми правят, а на мен ми кипна и им казах, че няма какво да ми правят, защото си имам дата за секциото и няма да се виждаме повече  Joy Та така кротнаха, още повече че политика на болницата е да се виждаш с израждащия последните седмици, така че не виждам какъв им беше проблема, но...
Иначе ми направи д-рката вагинален преглед и каза, че нямам никакво разкритие, единствено шийката ми е полуцентрирана, но това не е проблем, за всеки случай във вторник пак иска да ме види. Да отбележа, че нищо не усетих от прегледа  Party

А за температурата на къпане наистина ли трябва да е 22-23 градуса както стайната, тъй като вече ви споделих, че неонатоложката каза 37, което си е голяма разлика  Shocked Shocked Аз обаче не приемам веднага всичко за чиста монета и затова мамите с опит споделете вие на колко сте си къпали децата, а и предполагам че като те изписват от болницата тия неща ти ги казват  newsm78

# 247
  • София
Честито на новите мами. Да са им живи и здрави бебенцата и много да ги радват  bouquet

А относно температурата на водата за къпане на бебета , каквото и да съм чела по въпроса, винаги е препоръчано да бъде 37 градуса.
22-23 е препоръчителната температура на въздуха в стаята, в която е бебето.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 15:21 от Stacked

# 248
Оле ,наистина много бебета се появиха.Да стискаме,мами,че за март не останаха бебета. Crazy
Честито на мамите сдобили се с бебчета в ръце.Да са живи и здрави.На майчетата бързо възстановяване.  bouquet
Сиренце,как можа да не кажеш за събитието?да ти е честит малки бонбон МАРИО!Много да ви радва и да порасне умно,здраво и добро дете. Hug
marinels,струва ми се не си разбрала правилно.Темпер. на водата за къпане тр.да е 37 гр.,а стайната при къпане 22-25 максимум.
Едновременно сме писали със Stacked

# 249
  • Бургас
Ето, легнах за малко да поспя, ставам и... ново бебе  Grinning Честито на мама cvetka_koketka   bouquet  bouquet  bouquet
Магинка , разбира се, че ще си организираме една бебешка среща през лятото  Wink
Добре дошла на Акаша  Hug Относно записа на тоновете и моята лекарка нищо не ми каза, затова отидох в бургаската болница да си направя и ме викат пак другата седмица.
Бях питала преди време, тези които още не са родили като мен ,растат ли ви коремчетата ?Моето сякаш няма промяна, освен, че се е смъкнало.
Миш, голяма красавица  Peace

samanta_ups , браво за хубавите новини.

# 250
А забравих да се отчета след ЖК.И двете сме ок,кр.захар също е в норма. Grinning

# 251
Това имах предвид, температура на водата 37градуса, а стайната нормално 22-23 и там където ще се къпе да е затоплено малко повече....

# 252
# 253
Здравейте Hug
Аз се връщам от преглед и идвам на отчет.Определихме дата за секцио,която малко ме озадъчи,защото ми се стори много късно...по-малко от седмица преди термина newsm78
Доктора каза,че няма смисъл да се бърза,рано било и плацентата не е узряла достатъчно...Малко вероятно било беба да тръгне по-рано но все пак ако се случи ми обясни какво да направя и да не се притеснявам.. Ама аз направо се  Shocked Shocked Shocked като ми каза датата hahaha Викам си на акъла,че тоз е луд..та аз всяка вечер раждам  Joy hahaha hahaha hahaha .все пак обаче нали трябва да имаме доверие на лекарите си,тъй че съм по-спокойна вече

Честито на мама цветка кокетка!Жив и здрав да е бебока!

# 254
 #Shocked три дни не съм влизала и междувременно 12 щъркела са наминали при нашите мартенски мами. И така списъка с поздравленията ще е дълъг. Честити бебчета
Мартин на Bili  smile3525
Димитър на iliqna  smile3525
Елия на Thomasito  newsm51
Рая на Maria Blagoeva  newsm51
Денислав на Penmar  smile3525
Александър на gin_s  smile3525
Едис на rumilota  smile3525
Ева на ena4  newsm51
Анна на mimi P27  newsm51
Марио на: sirence  smile3525
Александър на Тони-бонбони  smile3525
Никола на cvetka_koketka  smile3525
Щастливо и безгрижно детство на малките бонбончета, а на мама и тати Two Hearts
А на всички които сме още preggo - момичета търпение остават три дни до МАРТенския бебевалеж  yes

Общи условия

Активация на акаунт