Мартеничка има вече Ноемврийското човече! - тема 7

• 24 754
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Преди време (по времето на сестра ми) май в техните пюрета майка беше намерила стъкълце  ooooh!

Следващите 8 дни ще имаме "германски" леля и чичо на гости и едва ли ще имам време да пиша.
 Hug
Отивам да чистя и подреждам малката ни хралупка, че от утре ще сме като в дядовата ръкавичка тук  Laughing

Чао от мен  Hug

п.п. обаче ще ви наглеждам Mr. Green

# 361
За яслите- аз мисля да пусна Калоян на 1г. на ясла, хич не ми се иска, но нямам избор, трябва да се работи,че с тези 240 лева майчинство наникъде. По повод на болестите в яслите да ви кажа,че дали на 1г. 2 или 3 децата винаги ще преболедуват, не е гаранция,че като е по голяма няма да се разболее. То е естествено, че при събиране на толкова деца това е неизбежно за съжаление. Когато пуснах каката на ясла беше така, но вече в първа група не сме имали проблеми.
За прането- пера на 30 градуса кратка програма и на 40 понякога.
За режима- ние спим от 22 часа до 6 сутринта, а през деня м8у храненията 1 и половина играе и толкова спи.

# 362
Привет девойки Heart Eyes
Само да ви пожелая добро начало на новата седмица и се връщам да ви чета.
Днес времето е гадничко така че май ще се включа по-късно по темите, които сте подхванали.

Само да кажа, че Бела от няколко дена е "друго бебе"  Mr. Green Върти се, смее се с глас, "говори", абе пълна промяна. Имам чувството че на три месеца и две седмици изведнъж направи скок в развитието си Heart Eyes

# 363
  • Карлово
Мики и БръмбъзелкаПомощ!!!Моята Дея продължава вече 4ти ден с нощните хранения на всеки час или час и половина.Събужда се плаче-нося я,опитвам се да я приспя,люлях и в шезлонга снощи  не и не докато не и дам цица и така си хапва 5-10мин и заспива.И всичко това се повтаря след един час,понякога си се буди и си яде както си яде през деня заспива и пак след час е гладна. ooooh!Това не е нормално вече незнам какво да правя  Sad съвсем съм се отчаяла все едно е новородена.А през деня си се храни нормално на 3часа,будува си,след това спинка и пак си хапва,дори някоя сутрин прави и четири часова пауза.Помощ  newsm17 вече съм на ръба на силите си  липсва ми много съня.
Дидка бандитка, както и други момичета са се включили да ти отговорят, не си сама в изпитанието. Доста често срещано явление при кърмените бебета е да са на периоди в нощните събуждания. Някои от тях се отказвах сами към 2-рия месец и след това подновяват събужданията. Най-често това е свързано с никненето на зъбите. Те започват да дразнят и болят много преди да има видими признаци за пробиване на зъбчето, а кърмачето познава единствено гърдата като метод на утеха за дискомфорта си. Това е една от причините, другата възможност е криза на растежа, както са казали и другите момичета.
Въоръжи се с търпение и се опитай да настроиш режима си така, че да се наспиваш въпреки честите събуждания нощем.   Hug

# 364
  • Карлово
И сега да си споделя една тревога, както и да попитам МИККИ И БРЪМБАЗЕЛА: Вчера ходихме на консултация и се оказа, че за малко повече от месец е качила 300 гр., но на височина е пораснала с 5 см, а обиколката на гърди е +8 см. Малко се шокирах, защото за разлика от предния месец вече нямам съмнение дали имам достатъчно кърма (а предният месец качи 800 гр.). Малката си хапва и даже преяжда, защото повръща по малко когато постои повече на гърдата. Педиатърката изобщо не се притесни и каза, че все пак аз съм дребничка и не мога да очаквам бебката да е гигант. Според нея детето изглежда здраво (не е боледувала да чукна на дърво), весело, спокойно и малкото грамчета според нея може да се дължат на по-обилно изхождане непосредствено преди консултацията. И наистина, откакто беше станала сутринта се изака около 4 пъти. Тя по принцип си ака над 4 пъти на ден. На изключително кърмене сме, не давам нищо друго. Та въпросът ми е трябва ли да се притеснявам и нужно ли е да правя нещо по въпроса?
Мимче, щом и според педиатърката ти няма проблем, а ти мислиш така, а и както описваш нещата - не мисля, че има място за притеснение. Все пак и 8 см на гърдички е наддала, и на ръст, а на кантара може да е мърдала повечко и да не е отчел много точно.

# 365
  • София
Момичета,като стана дума за пюрета, та се сетих да питам избрахре ли си вече столчета за хранене? Че аз почнах да гледам, ама май ще е като с количката - голямо умуване. Embarassed  Та ако някой е избрал, ако може да сподели какво се гледа при избора, кое е важно и т.н. newsm78

# 366
  • Λάρισα
Деси, аз съм в процес на избиране и много се чудя между Chicco Polly 2 in 1 и Peg Perego Prima Pappa Diner, но май ще взема първото. Зълва ми има такова Чико (в друга разцветка) и е много доволна, доста стабилно ми изглежда, лесно е за поддръжка, има положения на гръбчето и различни височини (че вкъщи всичко е с най-различна височина и още не знам къде ще я храня). То и другото ги има тия неща де, цените също са им почти еднакви, но не знам защо все ме тегли към Чикото - сигурно защото имам възможност да го огледам отвсякъде.

Ние след малко отиваме на ортопед, че Рошла много си криви главата като е изправена, та да видим дали няма да има нужда от някаква терапия или ще си продължаваме само с гимнастиката на врата...  Tired

# 367
Добро утро или добър ден!Ама голяма активност понеделнишки?
За детската-аз пуснах Неси на 3г.защото ми беше мъчно и исках да си я гледам до тогава,но и си мислех че за ясла са много мънички.Сега съм на мнение,че не е така тъй като на 2г.тя можеше да каже какво иска,да коже кога и се пишка и т.н.От опит разбрах,че колкото по-късно толкова по-трудно свикнахме,а и то си е и до дете.Тя определено беше много привързана към мен,а и аз към нея.Няма да ви казвам как ми се отрази нейното тръгване на детска на мен  ooooh! Но преди да тръгне е боледувала много рядко въпреки,че винаги сме се събирали по цял ден няколко майки така са ни израстна ли децата заедно.А откакто е на детска вече 2ра година и неспира да боледува една седмица на детска една вкъщи  Whistling Дея няма да я пусна преди 2те години със сигурност.
За прането-мисля,че съм прала на ръка Неси достатъчно,та сега само пералня и това си е на 40градуса.
За пюретата-съм ползвала само купени Неси домашни не ядеше-Ганчев,АМ-АМ,Гербер,Хип,Овко и сега не се сещам другите.
korali -благодаря за рецептата.Неси вече преди мен разглежда форума и ме вика-'искам и аз такива неща да ми  направиш,а и кафенце има мамо"

# 368
За яслите за мамите от Варна http://kg.varna.bg/babyish/enter.htm

arida, и аз имам въпросче, освен заявлението какви други документи трябват за кандидатстване и къде се подават тези документи  Rolling Eyes

# 369
  • София
Днес се възползвах, че пра-баба беше вкъщи и аз посетих козметичката, та сега съм без косъмчета  Wink.
За детските заведения - Валето догодина септември ще го пускаме. Гледала съм Алекс до 2г. и сега пак ще е така. Догодина и баткото ще е ученик, та в началото ще съм си вкъщи.

мише, спокойно, имаме свободна стая  Laughing. Идвай да гледаш децата, а аз ще готвя   chef.

Берушка, ползвала съм понякога "Нестле" с баткото. Доволна бях от тях. Та взимай, ако имаш възможност. Марката "Алете" също е на "Нестле", но са по-скъпички от последните.
Иначе за "Гербер" има хубави отзиви и определено по състав са качествени  Peace. Цената е малко повечко от "Ганчев".
За яслите-добре го е написала мише. Само да допълня, че прием на деца се прави само през септември. Ако тази есен ви приемат и не се запишете април-май, отпадате и догодина пак кандидатствате за септември. Това се отнася за ОДЗ-тата.
Има самостоятелни ясли, които не са в системата. За тях трябва на място да се подава заявление. Догодина би трябвало вече да ги вкарат и по нета да се кандидатства.

Beri, виж погоре какво съм писала за яслите. През нета се кандидатства за няколко ясли, които са ОДЗ-та, т.е. класират те само в една. Отделно може да кандидатстваш за самостоятелна ясла.

Мравче, весело изкарване в "дядовата ръкавичка"  Laughing  Peace .

Ламче, чакаме положителни отзиви след ортопеда  Hug.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:00 от Dori

# 370
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
korali, тенк ю за рецептата  Simple Smile

lammah
, успех на прегледа и дано няма проблем с малката  fingerscrossed
Аз още не съм гледала столчета, но това на Чико наистина изглежда удобно  Peace

# 371
korali честита месечинка и дано сте все по-добре вече  Hug

На ясли мисля Ники да го пускам след 1г и половина,но да видим как ще сме с финансите  Thinking

daryl hana и аз само в пералня пера-новите ги пускам на 15 минутната да си отпуснат боите и после хоп при другите на 40 гр около час и 30 мин ми е цялото извъртане  Wink

Столче аз си харесах едно в Jumbo , но бързах и не видях марка само забелязах че има 6 степени и колелца отзад  Simple Smile

# 372
  • София
Това е нашето столче за хранене: http://www.lionbg.eu/product/2060/chipolino-stol-za-hranene-grand-komfort.html
Купихме го за Алекс, когато беше на 6м. и сме много доволни.
Ето описание:
PVC материя на седалката за по-лесно почистване • Горната табла за хранене се сваля за лесно почистване • Подвижна табла за хранене - 4 степени (напред-назад) • 6 степени за позициониране височината на седалката • Предни и задни колелца с възможност за стопиране • Подвижна поставка за краката • Полулегнала степен на облегалката • Кошче за принадлежностите на бебето • Пластмасов предпазител, предотвратяващ възможността за изплъзване • на детето

# 373
Добрютру! Crazy
За яслите решихме малкия да го пуснем не тази, а другата година, т.е ще го кандидатстваме другата пролет. Ако не беше свекърва ми, обаче трябваше да го пуснем още тази година. Жената има такова огромно желание да го гледа, което ще ни е от голяма помощ. За социализирането в комплекса има страшно много дечица и със сигурност ще има много приятелчета за игри.
Да ви попитам за еднократната помощ за дете, има ли други като нас, които не са я получили? Подадохме заявление края на ноември и още нищо, а актът за раждане на детето остана в общината. Дали не са объркала сметката или просто има забавяне? То се е видяло, че трябва да се ходи до там, но преди това исках да си сверя часовника с вас!

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:22 от Kölsches Mädel

# 374
  • Дъблин
Добър ден Simple Smile

Направо по обсъжданите теми да се включа. Кандидатствах днес за няколко близки до нас ОДЗ-та, ама като гледам няма голям шанс. С тези критерии, които дават предимство при баба/дядо, работещи в с-мата на образованието  #Cussing out, ние, чиито родители работят друго, ще си гледаме яслата през крив макарон.
Отделно пратих татито да подаде документи и в самостоятелна ясла, там сме "само" 124 номер  ooooh! Трябва да се ходи в началото на януари, за да има шанс детето в самостоятелна ясла.
Дори и да се класираме тази година, не знам дали бих я пуснала, по-скоро не, ще търсим гледачка. Но исках да се пробвам и да се убедя, че 2-ма работещи и осигуряващи се родители, с местоживеене и месторабота в района на градината пак нямат шанс да им приемат детето  #2gunfire

За прането - пера дрешките на Ива на няколко дни в пералнята, на 40 градуса, после суша в сушилнята и не гладя нищо. Да чукна на дърво не сме имали проблеми.

И последно за спането нощем, вече имаме две! нощни хранения  Shocked Не мога да й насмогна на на малката смукалка  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт