Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 347
  • 713
  •   1
Отговори
# 45
свекървичката ми му тикна едно парче хлебец в ръката и така се задави,че посиня!

Разликата между свекървата и бейби-лед уининг е, че БЛУ не тиква нищо насила в устата на детето, а само му се предлага на масата/в чиния или табла и оставя детето само да си вземе и да прецени колко да налапа...
Ако майката подхожда със страх и недоверие към метода, съответно към способността на детето си да се пази и недоверие към рефлексите му, тогава по-добре да не захранва така. Няма смисъл от мъки. Насила не се получава.

# 46
солей,ама тя му тикна в ръката,а не в устата. и да. признавам,че изпитвам страх от това захранване.точно поради този факт не го планирах изобщо в нашата програма,но ето,че Алето пак има собствено мнение.ще пробвам,но ако видя,че ще се мъча наистина ще го оставя и да яде,когато и каквото ще! ако иска да суче кърма до първи клас.

# 47
  • Германия
Само претичвам да река едно Честит рожден ден на Мис Файн!
Остани все така файн, неповторима, уникална, да те слуша повече половинката, най-вече да си здрава и още повече късметлива!

Довечера ще мина пак да вдигнем наздравиците Mr. Green

# 48
пепи, и ми кажи защо мислиш усещам доста болезнено бих казала събите на моето дете като суче.без да ме хапе нарочно...вече.просто в процес на сукане си ме боли.аз ли криво лежа или то е криво нещо? Joy

и друг може да отговори:)

# 49
Герчи,
 дано  3-ият курс мине още по-леко.
Оливър има петънце на окото. Тукашната консултация казва -  нищо му няма, ще изчезне, но а започнах да се съмнявам. Появяват се и други, изчезват... това не мърда. Другия път ще питам специално. Rolling Eyes

Iventse
 да ходи и бяга леко и безаварийно. Hug Heart Eyes

Лепри, това е кошмар. Ти на какво мнение си за хомеопатичните лекарства? евентуално туя може да се дава... Rolling Eyes

Какво друго щях да пиша не помня. Ама и аз докато видя новата тема, цели 4 страници сте изписали! Flutter

Да се похваля -  открихме сешоара и прахосмукачката. Колкото и да е нервен се пуска едно от двете и моментално се успокоява.. засега де. Flutter А брат му изпитваше неистов ужас от тях. Crazy

А за задавянето -  никога не ме е било страх с Ерик и да чукна на дърво, всичко е било добре. Party Party Party

# 50
Марита, ние все още имаме проблем с пюретата. Всъщност аз реших проблема с част от тях - излетяха към казана. Сега се опитваме да даваме плодовите с бисквитки ( купих бебешки бисквитки). Къде яде, къде не. Майка ми му готви супички - тази с копривата му е фаворит. Иначе пюрирана храна не хапва, а и всяко ядене е свързано с борба, за му се даде първата хапка. После ако е харесал - яде, ако не се предлага нещо ново. Отказва да пие и кърма от бутилка, а имам половин фризер зареден.

Мис Файн яестит рожден ден! Много щастие и късмет!
Честито на бебетата с месечинки!

# 51
Titina  честити 9 месеца на Калин! Да е здрав, повече да папка и все така да е енергичен!
А пробвала ли си от чашка да ми даваш млякото, или от какъвто накрайник приема. Peace Сигурно сега си наваксва с кърменето през нощта като си у дома, което също е файн (както е прието да се казва тук  Wink)

Ивенце, честито ти ходещо човече! Толкова са сладки в началото, като патета се клатушкат докато ходят.

Честити месечинки на всички, които съм пропуснала! Много да са здрави малките човечета и много да ви веселят с щуротиите си.

За захранването, явно аз съм от смелите. Не спазвам почти никакви схеми. Предлагам на Дамян това което и ние ядем. Включително днес яде палачинки с брат си - много му се усладиха. Той сам посегна към неговата чиния и аз му дадох. Вече си дъвче и не се задавя. В началото имаше моменти, когато се задействаше инстинкта му за гадене, но това не е задавяне, а защитна реакция, така че не се притеснявам.
И наистина, всичко почти предлагам с кората, разбира се измито с препарат за премахване на восъка, пестицидите и химикалите с които се обработват повърхностите на плодовете и зеленчуците. Иначе Дамян се дразни, когато храната му се изплъзва и това дори може да го откаже да яде.

Маги, дано днес Йофи да се пребори с температурата и реакцията срещу ваксината  за да пътувате спокойно към България. Лек полет и безпроблемно пътуване!

Джени, честити  първи зъбки на Луи! Да са здрави и бели!

При нас се порвърждава поговорката, че на обущаря децата ходят боси, та затова още сме без зъби. Crazy

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 16:00 от Journey

# 52
От чаша пие само вода ( и то от съвсем обикновенна - без накрайник).
То наваксването е файн, ама аз не съм файн  Mr. Green - събира ми се много малко сън ( излизам в 6 сутринта от вкъщи), а и той суче на всеки 2 часа вечер.

# 53
  • Rennes, France
Пу, пу...сладурковци са Евелин и Дамян...
Ох, честно казано завиждам леко на мамите, които са си наблизо и могат да си ходят на гости...Аз съм сама в нашия регион тук във Франция и нямам допир с БГ хора... Wink
Титина...сега с новата работа и кърменето на Калинчо...ще трябва да си направиш нов режим...стискам палци да се справиш лесно Hug
Наш Луи сега заспа...след цял ден будуване, гукане...добре ме си играе самичък маминия сладък, та успях и да сготвя и да хапна и във форума да пиша Mr. Green
Айде стига ви толкова от мен за днес...изписах темата Whistling

# 54
Titina моята педиатърка в България има син на 4 година и половина, който още го кърми. Върна се на работа 2 месеца след раждането и бебето така нощем и през уикендите си наваксваше с кърменето.  Оказва се, че работата не е причина да се откаже детето от кърмата, щом и двамата го искат  Wink Сигурно ти е трудно със съня, но поне докато замине за България момчето ще издържиш, нали? Peace

# 55
  • Edinburgh-UK
Честит рожден ден Цвети.Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и любов

на мене тези дни не ми остава време да се отчета,Вики е добре ,сега ще го кърмя.
имам едно въпросче до американските мами,давате ли витамин Д на бебетата?и ако да,кой вид,че една позната е поръчала ето това от америка

http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Vitamin-D-3-2-fl-oz-60-ml/14060?at=0

и пита дали става за малко бебе на 1 месец.
боби благодаря много за пратката  Hug

# 56
Ще го кърмя докато иска, а като си отиде в България ще се цедя.

swetla99, аз давам вит.Д ( но в комбинация с др витамини). Скоро пращах до България беше пак течен, но др вид ( племенницата ми е лекар и избра за сина си някакъв др вид), за съжаление кой точно мога да кажа едва довечера като се прибера.

# 57
Ето ме,цял ден тичаме по задачи,а вие направо сте се съсипали от писане бе...малееее,няма изчитане
На въпроса за очетата-на клепача са петънцата,но явно това нещо го сърби,защото постоянно си търка очичките и накрая се изнервя и започва да плаче.Джени пиши какъв е тоя мехлем да знам да го търся ако се наложи...
Честито на всички озъбили се и проходили  Mr. Green
Цвети,вземи се появи най-накрая,че много съм те замислила Thinking

# 58
Герчи надявам се успяхте да оправите всичко днес! Крема се казва Hydrous Ointment BP в някой аптеки го знаят и само като Oily cream! На мен ми каза да го слагам 3 пъти на ден и ако до 3 дена не мине да отидем на доки! Но пише да не е в контакт с очи, което всъщност е нормално май за всички кремове почти такаче защо не скокнете да го погледне ХВ, че то нали знаеш аз и да ти казвам името на кремчето ми е опасно да го препоръчвам за оченце! Иначе за навсякаде другаде е супер и идва -или поне моя в огромна опаковка от 500гр.!

# 59
Светлееее ,
Еозина - на памук - голяяям - да няма допир с пръстите ти, че ще си ходиш по 2 дена с червени пръсти! Капваш от дозичката и тампонясваш върху мястото, този продукт го засушава и облекчава. Но много маца данзнаеш, да си внимателна! Аз бях все с червени пръсти Joy

Джени,
За ПКЯ - хормоналния дисбаланс влошава "процедурата" на кърменето и все нямаш, все проблем ... затова е трябвало още преди да ме подготвят, че ще е трудно. При мен и гърдите са така, което води до суматоха и абсолютно нямане на кърма ... здраве да е, колкото сме могли, дали сме, какво да правят децата, че майките им имат толкоз проблеми с кисти ;-(((( аз още го мисля де ;-((( знам, че и ти!

Кюти,
Мимкис ти е казала за банана всйо . Нямам какво да добавя Wink

Гушки и цунки на всички муцунки, най-много на Герчин Ален!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт