Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 358
  • 713
  •   1
Отговори
# 60
http://www.vitacost.com/NSI-Baby-Ds-Liquid-Vitamin-D-Drops

Ето този Вит. Д давам, ама забравям да го давам редовно, признавам си без бой  Embarassed

# 61
И аз пращах този

# 62
Хъм за ПКЯ не знаех. И аз съм, или бях , че тук нали прегледи не се правят( Mr. Green), ама си кърмих де. Май незнанието е сила. Joy

# 63
Джърни,
Така днес като си тук да попитам Wink на нас ни дадоха нов вит.Д с флуор да "отпочваме" от този месец. Какво ти е мнението, зная, че е опасно да се предозира. Как знаят докторите колко да ни предпишат (за флуора ми е думата)? Нашата рецепта е за 0,025 нещо си ...

# 64
  Eй ме наа Simple Smile Тук е лятоо, едно слънце, едно топло, по блуза бях днес, а англичаните по тениски-та цял ден бяхме навън  Simple Smile Ша ми е Убава годината  Praynig Мерси за всички страхооотни пожелания  Hug Hug Hug
 Преспиваме се сега, после, ако не заспя ще пиша  Hug

# 65
journey,i az se chudeh kakvo da pravia s moia ozubenia.osven,che ima tri gumeni i dve normalni bebeshki chetki za zubi i cial den gi reduva da gi oblizva kakvo da pravia oshte?
az odeve "prepisah" ot teb i tazi vecher aleto iade ot nashto rizoto.haresa mu,ama to i na men haresa.ne e mnogo za kurmacheta obache.ti neshta sus sol davash li? a palachinkite s kakuv pulnej?

gerchi,az si traia,zashtoto neiskam da te zasilvam i pritesniavam,no ako tova lisheiche ne se machne,a se ugolemi ili razmnoji i na drugi mesta idete na lekar.lichno pri moia golemia sin taka zapochna atopichen dermatit,koito e alergichna reakcia kum krave mliako.beshe kato ekzemi posle.

# 66
  • Canada
Благодаря на всички, които ни честитят месечинки, живи и здрави да сте!
Честито и от нас!

И наистина, всичко почти предлагам с кората, разбира се измито с препарат за премахване на восъка, пестицидите и химикалите с които се обработват повърхностите на плодовете и зеленчуците. Иначе Дамян се дразни, когато храната му се изплъзва и това дори може да го откаже да яде.
Какъв препарат ползваш за тази цел?

Цвети, ЧРД!

Баткото е болен, а бебка утре има ваксинация. Още се чудя дали да я правим или да отложим...

# 67
Боби, пускам една статийка за флуор-а да и хвърлиш око. Пак казвам, че е право на родителя да прецени дали изобщо да прави флуорна профилактика на детето като се информира за плюсове и минуси.

http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/fluor.2115

От долу има препоръчителни дози за различните възрасти. Предполагам, че вашия лекар се е съобразил и с количеството на флуора в питейната ви вода (дали и колко е флуоризирана).  Предполагам, че ти е обяснил, че флуора, който Леа ще приема сега е за профилактика на постоянните зъби, зародишите на повечето от които вече са се заложили в челюстите на бебето (без тези на 5-те , 7-те и 8-те зъби, които предстои да се образуват). Разчита се флуора да попадне в кръвта, а от там с хранещите зародиша съдове да достигне до зъбните зародиши и да подпомогне минерализацията.

Маритка,  ами без пълнеж си я яде палачинката Дамян. Навих му я на руло, за да може да си я стиска и така. Сега като видях, че му харесва, ще му измисля някакъв пълнеж за другия път.
Иначе нямам време да му готвя специално, просто се старая да готвя безсолно (ние после си добавяме сол). Иначе той сам предпочита от нашите чинии да взима. И си избира едно нещо, и само него си яде, не комбинира за сега.

Цвети, не ни дразни, бе жена, какво лято, какви 5 лева. Тук пак вали сняг и така ще бъде целия уикенд. Зимата чак през май месец сигурно ще свърши.  Cry

November Rain казва се Fruit and Vegetable wash на Environne от Trader Joe's
http://www.amazon.com/Environne-Fruit-Vegetable-16-Ounce-Bottles/dp/B002DZZGRW

# 68
  • T"A
Journey, Йойо лази вече 5 месеца войнишката. Умее да лази и на колене, но си има предпочитания към влаченето по корем.

Банан е първата храна, която предложих на малкия. Тук растат банани, беше им сезон, аз ям доста банани... Някога и аз си мислих, че ако се дават първо плодове, децата ще отказват зеленчуци, но след като установих, че кърмата ми е по-сладка от повечето плодове, които консумирам, разбрах, че това за зеленчуците и плодовете не е релевантно.

А за солта - аз свикнах да ям без сол. Днес Ментов приготви обяда и доста се чудих каква "тайна" подправка е позлвал - дали кленов сироп, дали балсамов оцет. Оказа се, че просто е сложил червен лук. Зеленчуците са си вкусни и така Simple Smile

Цвети - мис Файн, честит рожден ден!

Лепри, дано Томи се почувства по-добре в скоро време  Hug

Сю, на мен акупуктурата ми помогна за болките в мускулите, докато бях бременна. Но ти сега ми даваш идея, може би ще се обърна към иглотерапевтката си за главоболията  Thinking Тя всъщност е леля на мъжа ми и на семейните сгляди понякога натиска някое "копче" на крачето на бебето и той спира да плаче. Дано и при теб има полза!

Пепи, такива са: http://safy.co.il/images/17.03.10/rukzaki%20Ira/_MG_6099.jpg
http://safy.co.il/images/17.03.10/rukzaki%20Ira/_MG_6178.jpg
(обаче излиза на цената на ергото) ooooh!

# 69
Мента, то много и си прилича на ергото  Grinning
Американките, как ви завиждам ако знаете...Такова разнообразие от продукти имате, ние тук почти нищо нямаме  Sad

# 70
  • Rennes, France
Привет....с днешна дата. Hug
Честита месечинка на Малкия звездичко...да слуша и да расте голямо момче... Heart Eyes

Всъщност признавам си без бой, за захранването нищо специално не чета - слушам ви вас и затова не знам какво трябва да се предлага първо...но и вас ако ви питам, сигурна съм че всяка е имала индивидуална схема на захранване...Допада ми начина на Джърни - каквото ние, това и той...нали правилно съм разбрала newsm78 - е манджа с месо няма да му дам скоро де...то и не мисля преди 6-я месец да почвам Whistling
Рзабрах за банана и домата...само че и аз като Мента нагъвам банани като дзвер...та бебо със сигурност е консумирал...Абе трябва да опитам кърмата - още не съм Blush
Това за безсолното готвене - таткото го практикува и после добавя, ама аз трудно...макар че не ядем много солено, но ще опитам...

Нашия татко се прибра след 10часа нощно пътуване, сега в 7,30 и ме изненада със закуска в леглото и букет от сини и бели минзухари Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesнаправо примрях от кеф...с топли кроасани, абе баш по френски Crazy И сега двамката спинкат с бебо Heart Eyes

Цвети пращай слънцето при нас Hug

Боби, Леа как е ...след слънчевите бани има ли проблеми пак Heart Eyes А бабата забавлява ли се Hug

# 71
ууу кюти завидЕх ти:)  bouquet

момичета аз от един месец май с еканя да ви питам има ли някой от вас хемороиди и би ли ми казал как се усещат? аз от има сигурно два месеца имам сърбежи в задната област,ама те стават все по–ужасни! не са гъбички,защото си слагах самосиндикално свещички (това мислех,че е),а сърби та с ене трае вече! какво ли е? не ме боли и кръв няма.и не е от раждането.както казах доста след това ме засърбя.

аз май и язвичка си имам.не са ми правили гастроскопия,но бях на лекар и тя каза,че докато не спра да кърмя немога да лекувам с медикаменти,а след като започна с медикаменти,когато спра да кърмя ако не се повлияя ще ми правят и скопия....гадно:(

днес Алето пак яде ризото.аууу ще му готвя май като за възрастен,но обеднено.лук дали е много рано да дам? че е рано знам,но дали е недопустимо рано? разбира се не запръжка.ще пробвам май и супа д аму пробутам.

исках да кажа и още нещо струва ми,се но пак забравих.след един месец може и да се сетя хахаха

# 72
  • Edinburgh-UK
Journey Titina благодаря ви много  Hug
мента купих си сапунените ядки,за сега перат много добре и памперсите пера с тях
маритке аз имам хемороиди обаче не ме сърбят,понякога само кървят и ги мажа със един крем,който ми предписаха тука,ама мойте са от запека,нали все си го мъкна  Cry
cutty ние продължаваме с баните,явно акото ни е много токсично,защото един ден няма нито една пъпка и червенина когато не ака много а като ака се появяват наново поне вече са съвсем малко,а сменям многократните пелени на 1 час-2 часа най-много
боби благодаря за обяснението,ще пробвам ако се влоши положението с него
беболинка моят ще ти прати паричките но явно ще е другата седмица,надявам се че няма да има проблем
цвети и тука е едно слънце,вчера цял ден по-пътищата и ние го откарахме ,днеска също пече слънце обаче подухва вятър

аз сега ще ходя на зъболекар,стискайте ми палци че съм от страхливите,дано да може да ми сложи упойка за кърмачки че ..... съм голяма бъзла
прегръдки от нас  Hug
флъфи как е Ник?

# 73
Американките, как ви завиждам ако знаете...Такова разнообразие от продукти имате, ние тук почти нищо нямаме  Sad

Аз да си призная без бой, козметиката на Калин ( и нашата де) си е европейска. Само памперсите му са от тук, иначе всичко мъкна или поръчвам европейско. Пробвала съм едни и същи неща - произведени в Европа или тук, е европейските са по-добри. Крема му за дупе е български ( правен в аптека) инаяе си ползвам добрия стар вълшебен "Бочко"- той е последната инстанция.

# 74
Маритка,
Хемороидите не сърбят, нещо си с подсекла, ако имаш детска пудра сложи да видиш дали ще се успокои мястото, ако не - доФтор.

Кюти,
Тя се забавлява бабата ама на мой гръб. Върши ги едни от време на време бисерни, та ми се реве, ама ми е майчица...старост нерадост ;-( Иначе Леа има само стичания в гърлото от време на време, та се дави и повръща, скоро чаршафи и дрехи няма да имам ... Направо да свършва тоя месец февруари, че ми писнаааааааа ;-(((((

Общи условия

Активация на акаунт