Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 192 033
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Не знам, но много се депресирах, защото тъкмо се бях успокоила, че всичко е нормално и сега отново  да се чудя какво да правя и къде да ходя... ooooh!

spring139 при кой доктор се е оперирала приятелката ти?

# 616
Ще я попитам и ще пиша

# 617
# 618
  • Карлово/ Пловдив
Не знам, но много се депресирах, защото тъкмо се бях успокоила, че всичко е нормално и сега отново  да се чудя какво да правя и къде да ходя... ooooh!

Здравей Бетси!Искам да ти кажа,че фиброаденомите нямат малигнен потенциал т.е не преминават в злокачествено.Като това е описано много добре в медицинската литература,на базата на опит на специалисти както български така и чужди и на база на световния опит.
Не знам защо Д-р Средкова иска да те оперира,след като д-р Василев ти е казал,че няма нужда.Може би ще искат да ти вземат парите по клиничната пътека - 200 лв - добре им дошли и ако има някой избор на екип или нещо знам ли.А и защо е нужно след като д-р Василев те следи да си търсиш още и още мнения.Нали знаеш,че най-често колкото хора толкова и мнения.
Успокой се и не се депресирай!Успокой се и си живей живота.Все пак ти се следиш и ако лекаря ти смята,че е нужна операция и има сериозен проблем мислиш ли,че ще те остави така?Аз не мисля.Вярвай на лекаря си!!!  bouquet

# 619
Много съм съгласна с Докси  Hug Heart Eyes

# 620

Здравей Бетси!Искам да ти кажа,че фиброаденомите нямат малигнен потенциал т.е не преминават в злокачествено.Като това е описано много добре в медицинската литература,на базата на опит на специалисти както български така и чужди и на база на световния опит.
Не знам защо Д-р Средкова иска да те оперира,след като д-р Василев ти е казал,че няма нужда.Може би ще искат да ти вземат парите по клиничната пътека - 200 лв - добре им дошли и ако има някой избор на екип или нещо знам ли.А и защо е нужно след като д-р Василев те следи да си търсиш още и още мнения.Нали знаеш,че най-често колкото хора толкова и мнения.
Успокой се и не се депресирай!Успокой се и си живей живота.Все пак ти се следиш и ако лекаря ти смята,че е нужна операция и има сериозен проблем мислиш ли,че ще те остави така?Аз не мисля.Вярвай на лекаря си!!!  bouquet

Благодаря ти за информацията докси. Радвам се, че ми даде компетентно медицинско мнение.   bouquet След вчерашния "шок" така да се каже, днес мисля по-трезво и също мисля, че на този етап ще изчакам и при следващия преглед при д-р Василев ще го коментирам това нещо. Защото в крайна сметка имам доверие на д-р Василев и засега ще му се доверя.

# 621
здр.,оперирах се -фиброаденом,преди 6 месеца,сега пак напипах бучка ,възможно ли е отново да се появило в същата гърда!
бях ви писала,ходих на преглед оказа се ,че  след операционната кухина набрала гной,иска да направи пункция,не знам какво да направя,но ме боли!

# 622
Здравейте! Преди 22 дни се оперирах от фиброаденом. Имах големи притесннения преди операцията дали ще е това и слава богу това излезе. Всичко мина добре. Искам да питам оперираните момичета нормално ли е сега мястото на операцията да е твърдо и като го натискам леко да боли? Като не го пипам не ме боли. Не ме е гледал лекар от операцията и не знам дали зараства правилно. Конците ми ги махна сестрата на личната лекарка. Досега не смеех да си пипна раната. Сега се престраших и това ми направи впечатление.

# 623
mami isi според мен си трябва консултация със специалист, аз не знам кое е нормално и кое не, но определено не мисля, че сестрата на джипито трябва да маха конците, а лекаря, който те е оперирал, за да види дали всичко е наред. Wink

habis мен точно това ме притеснява аз да се оперирам, защото чета, че страшно много жени след това отново и отново им се появяват фиброаденоми. Не знам дали има връзка с махането, но определено се среща често.

# 624
Здравейте! В София вече има възможност за лечение на фиброаденоми без белези – чрез ултразвук. На тази страница можете да прочетете подробности за процедурата и мястото, където тя се извършва. Надявам се информацията да ви бъде полезна!

http://www.theraclion.com/pathologies/breast-fibroadenoma/interv … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 625
При преглед на мамограф и ехограф ми откриха фиброаденом с размери 30мм на 10мм. Имам болки от време на време от около две години можеби. Дали не е нещо злокачествено и какъв специалист да си търся сега

# 626
Megi444 , трябва ти добър мамолог, който да те насочи към хирург, за да се оперираш. Не се притеснявай излишно, хистологията ще покаже какво е, стискаме палци всичко да е наред. Ако си от София, отиди до Онкологията, там всички са добри ! Ако имаш нужда от по-конкретизирана информация, пиши тук. В тази тема  всички момияета са изключителни, за което съм им много благодарна !
Успех ти желая  Hug

# 627
Здравейте, предстои ми операция на фиброаденом другата седмица, но не мога да реша с пълна или с местна упойка да бъде. Докторът каза, че ако ме  страх по-добре с пълна...но още се колебая не ми се иска много. Искам да помоля за съвет оперираните момичета каква ще ми препоръчате и имали ли сте някакъв дискомфорт или болка по време на операция с местна упойка?  Confused

# 628
  • Под люляка
Здравейте, предстои ми операция на фиброаденом другата седмица, но не мога да реша с пълна или с местна упойка да бъде. Докторът каза, че ако ме  страх по-добре с пълна...но още се колебая не ми се иска много. Искам да помоля за съвет оперираните момичета каква ще ми препоръчате и имали ли сте някакъв дискомфорт или болка по време на операция с местна упойка?  Confused

Здравей   bouquet аз до сега имам две операции - с местна упойка, а тези седмици ми предстои да правя трета операция, като и нея ще предпочета да бъде с местна упойка. Това си е моето лично мнение. Аз съм от Хасково и операциите съм си ги правила в местната болница, по време на операцията / те/ екипът винаги е бил много мил и внимателен и не съм чувствала никакъв стрес и притеснение. И двете ми операции до сега са били много чисто и добре направени със минимални белези / даже мога да кажа че изобщо не личи , дори видни специалисти са изказвали похвала за добрата работа/ след оперативният период също винаги ми е минавал безпроблемно. И така може би този или най-късно началото на другият месец трябва да направя нова операция, която отново ще си бъде в местната болница, но с друг хирург не предишният ми / дано и с него изкарам късмет - чувам добри отзиви/ и още от сега съм му заявила че искам с местна упойка. А и също да вметна че винаги се пазаря и след операцията като ми отмине упойката се прибирам в къщи , не оставам в болницата / депресира ме  Confused/
Мога да ти пожелая само успех и късмет всичко да е благополучно при теб.Ако си вярваща моли се , за да преборя страха си като тръгвам към операционната си повтарям постоянно молитва към Богородица и Исуус , като мантра и това ме успокоява до някъде  Simple Smile

# 629

Здравей   bouquet аз до сега имам две операции - с местна упойка, а тези седмици ми предстои да правя трета операция, като и нея ще предпочета да бъде с местна упойка. Това си е моето лично мнение. Аз съм от Хасково и операциите съм си ги правила в местната болница, по време на операцията / те/ екипът винаги е бил много мил и внимателен и не съм чувствала никакъв стрес и притеснение. И двете ми операции до сега са били много чисто и добре направени със минимални белези / даже мога да кажа че изобщо не личи , дори видни специалисти са изказвали похвала за добрата работа/ след оперативният период също винаги ми е минавал безпроблемно. И така може би този или най-късно началото на другият месец трябва да направя нова операция, която отново ще си бъде в местната болница, но с друг хирург не предишният ми / дано и с него изкарам късмет - чувам добри отзиви/ и още от сега съм му заявила че искам с местна упойка. А и също да вметна че винаги се пазаря и след операцията като ми отмине упойката се прибирам в къщи , не оставам в болницата / депресира ме  Confused/
Мога да ти пожелая само успех и късмет всичко да е благополучно при теб.Ако си вярваща моли се , за да преборя страха си като тръгвам към операционната си повтарям постоянно молитва към Богородица и Исуус , като мантра и това ме успокоява до някъде  Simple Smile

Много ти благодаря   bouquet успокои ме малко, само ме е страх да не усещам, че ми правят нещо...А иначе на мен ми казаха, че задължително ако си по здравна каса се стои 5 дни в болница, попитах дали няма да ме пуснат по-рано, но категорично отказаха   Sad и това също е много неприятно толкова дълъг престой в болница, като чета повечето момичета са си отишли веднага след операцията, много странно...Пожелавам ти всичко да е наред при теб и да не ти се налагат повече такива преживявания   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт