Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 192 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Под люляка
Много ти благодаря Kalina.  smile3525 пожелавам ти и на теб всичко да мине леко и безпроблемно.
По въпроса за усещането - амиииии усеща се нещо като подръпване, няма болка , важен е психологическия момент ако се дистанцираш от мисълта че те режат и ровят в теб остава само физическото усещане все едно някой опъва леко кожата ти.  И аз съм по здравна каса , но с увещания успявам да ги склоня да ме пуснат у дома  Embarassed а се водя че съм в болницата .Знам че рискуват така но и за това съм им много благодарна защото са много мили и човечни.

# 631
  • Sofia
Да кажа и аз за упойките. Първо ми бяха казали, че ще е с местна. Бях се настроила, но док, който ме оперира ми каза, че ще е обща.  Честно казано не знам как съм си мислела, че бих издържала местната. Като ме вкараха в операционната щях да припадна. Апаратите непрекъснато пищяха от високите стойности на пулса ми, който щеше да изхвърчи. Кръвното ми също започна да се качва. Беше ужасно студено и не можех да си контролирам треперенето. Чаках близо половин час, докато дойде екипът и бях на ръба просто. Но аз съм от по-лабилните хора, де. Подобни изживявания имах и при секциото ми, което спешно завърши с пълна упойка, иначе сигурно и него нямаше да издържа.

# 632
  • София
И в крайна сметка как беше извършена интервенцията ?

# 633
Zdraveite, neznam dali e pravilno tuk da popitam za moq problem, no gledam 4e tuk se komentirat problemite s gyrdite . Moeto zapitvane e nqkoi useshtal li e bolka v edna ot gyrdite (gore vdqsno) 1 sedmica predi mese4niq cikyl.Bolkata e ponosima no kato si q dokosna i dosta me napobolqva.Nqkoi imal li e tozi problem i znae li kakav to4no e? Vse oshte ne sam hodila na mamolog. Predi izvestno vreme hodih pri li4nata mi lekarka i i spomenah za problema ,  i tq mi kaza 4e se preplitat nqkakvi mlechni jlezi , zashtoto po onova vreme dosta bqgah , no sega kato ne sportuvam nishto bolkata prodyljava.

# 634
MiSheLiNDa може да е от всичко. Най-вероятно да се дължи на хормоналните промени преди цикъл. На мен също ми се случва, но и на двете. Най-добре е да отидете на мамолог, той най-добре ще каже от какво е болката. Peace

# 635
blagodarq besty Simple Smile

# 636
Здравейте, първо искам да благодаря на всички, които ми отговориха и най-вече на горски букет и docsi за подкрепата  bouquet . Иначе операцията беше вчера и днес ме изписаха, с местна упойка беше, още ме понаболява малко, но всичко е ок  Simple Smile. В понеделник ще ми махнат конците и трябва да измисля с какво ще мажа белега... Rolling Eyes Иначе е малък около 2 см.

# 637
Kalina. радвам се, че е минало всичко. Ще разкажеш ли малко повече за самата операция - какво усещаше докато траеше? Rolling Eyes

# 638
Включвам се и аз.Миналата седмица ходих на ехограф на млечни жлези в Бургас клиниката на д-р Маджуров.Откриха ми два фиброаденома 23мм и 15 мм .Изпратиха ме веднага на хирург.За да не губя време отидох при д-р Радев в същата клиника,който ме прати веднага на мамограф с думите "И се връщаш веднага да планираме какво да те правим". Мислех ,че ще припадна.Качих се на мамограф ,но жената категорично ми отказа обясни ми че мамографа в моя случай е "да търсим бяла котка в бяла стая" а и ми било много рано за мамография.Да подчертая на 30 години съм.Добре че не бях сама с моята приятелка излязохме от болницата и въобще не се върнах при хирурга.Звънях тук таме и ме насочиха към д-р Хрусанов-на който съм изключително благодарна.Имаше час за след 2 седмици но явно усети че че съм много притеснение и ме извика след работно време.Обясни ми ,че не е страшно но трябва да се следи ако нараства трябва да се оперира,но аз да реша.Как мога аз да реша такова нещо?И дали може без биопсия само със снимка да се постави точна диагноза?Днес трябва да му звънна ако реша да се оперирам а много ме е страх как да реша сама.Извинявам се за романа но съм много объркана.

# 639
  • Под люляка
Kalina.  Hug радвам се, че всичко е минало леко и безпроблемно и си у дома вече. После да се похвалиш с хубави резултати  Simple Smile Леко възстановяване , за начало можеш да пробваш с Контратубекс за белега. Аз него ползвам и съм доволна, но пък и моята кожа бързо се регенерира.
Хубав ден на всички   bouquet

# 640
  • Под люляка
Как мога аз да реша такова нещо?И дали може без биопсия само със снимка да се постави точна диагноза?Днес трябва да му звънна ако реша да се оперирам а много ме е страх как да реша сама.Извинявам се за романа но съм много объркана.

Здравей moni81, да си изкажа моето мнение според мен е трябвало да си направиш мамографията , да млада си но ..... на мамографа най-добре и ясно се вижда всичко. Използвай страха си и предприеми нужните действия. Не искам да плаша и колкото и да звуча комерсиално, но от този страх загубих първата си братовчедка , майка ми и други мои познати останаха с тежки последствия, защото се страхуваха и си мълчаха без да предприемат действия , сякаш траейки си всичко ще си изчезне от само себе си.  Използвай страха си нека той ти даде сили и вземай решение , не отлагай  Hug

# 641
Включвам се и аз.Миналата седмица ходих на ехограф на млечни жлези в Бургас клиниката на д-р Маджуров.Откриха ми два фиброаденома 23мм и 15 мм .Изпратиха ме веднага на хирург.За да не губя време отидох при д-р Радев в същата клиника,който ме прати веднага на мамограф с думите "И се връщаш веднага да планираме какво да те правим". Мислех ,че ще припадна.Качих се на мамограф ,но жената категорично ми отказа обясни ми че мамографа в моя случай е "да търсим бяла котка в бяла стая" а и ми било много рано за мамография.Да подчертая на 30 години съм.Добре че не бях сама с моята приятелка излязохме от болницата и въобще не се върнах при хирурга.Звънях тук таме и ме насочиха към д-р Хрусанов-на който съм изключително благодарна.Имаше час за след 2 седмици но явно усети че че съм много притеснение и ме извика след работно време.Обясни ми ,че не е страшно но трябва да се следи ако нараства трябва да се оперира,но аз да реша.Как мога аз да реша такова нещо?И дали може без биопсия само със снимка да се постави точна диагноза?Днес трябва да му звънна ако реша да се оперирам а много ме е страх как да реша сама.Извинявам се за романа но съм много объркана.

Здравей, направо съм ужасена колко много жени има пред кабинетите на хирурзи , онколози .....и.т  . Надявам се при теб всичко да е ОК   bouquet

Какво според теб е имала в предвид с това изречение:
но жената категорично ми отказа обясни ми че мамографа в моя случай е "да търсим бяла котка в бяла стая"

че с мамографа не може да се види ли или какво ... newsm78

# 642
Думите и "да търся бяла котка в бяла стая" ми обясни така.Аз имам и фиброкистозна мастопатия и кисти ииии...Ужас...Та обясни ми че мамографа до 35-40 години в моя случай не се препоръчва защото снимката е обща и ще излезе бяла в която се търси едно бяло топче-та затова ми обясни че на ехографията е отбелязала точно това което трябва и се вижда много по ясно.Благодаря ви за силните думи момичета.Аз също изгубих майка си от рак ,но не на гърдата и много се страхувам.

# 643
  • в джунглата
 Щом д-р Хрусанов ти е казал да ги следиш мисля че можеш да му имаш пълно доверие, много е свестен. За съжаление ренгеноложката е  права почти нищо няма да се види на мамографията, и аз съм с двустранна фиброкистозна мастиопатия и имам всякакви "неща" в гърдите  и само ги следя на ехограф, всички казват че на мамограф нищо няма да се види. Успех ти желая  и да ти споделя ако решиш да търсиш друго мнение не ходи при д-р Ангелов въобще не може да му се има доверие  /според мен/.

Мони81  би ли споделила дали д-р Хрусанов работи още със ЗК, и дали още е от 5 до 7вечерта?

# 644
Да работи със здравна каса, но часовете са много далечни...И е от 17 до 19 в кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт