Как да махна лепило...

• 6 300
  • 9
  •   1
Отговори
 Предварително се извинявам за тъпата тема.
 Преди няколко месеца правихме ремонт. Трябваше да облепя прозорците. Лепих с двойнозалепващо тиксо в/у ПВЦ дограмата и до ден днешен не мога да изчистя лепилото от него.
 Някой има ли идея как се чисти? Не помага нито спирт, нито ацетон.

# 1
Meglio не помага ли никак?

# 2
Помага разредител за блажна боя. Махала съм различни видове стикери и лепенки залепени от детето върху пералнята и дори върху леглото и.

# 3
Лакочистител ,но лично не съм изпробвала.

# 4
Ако опиташ с ножче за чистене на стъклокерамика?
Понякога помага и натъркване с мазнина, изтриване с влажен парцал и после минаване с обезмаслител.

# 5
  • София
Помага разредител за блажна боя. Махала съм различни видове стикери и лепенки залепени от детето върху пералнята и дори върху леглото и.

При мен това единствено помогна, за да си махна лепилото от тиксо от дограмата. На нея нищо и няма.

# 6
Благодаря на всички.
 С разредител не съм пробвала, но с ножче за стъклокерамика успях да надраскам дограмата.

# 7
Може да пробваш с нещо мазно, примерно аз изчистих остатъците от коледни стикери по стъклопакета, като минах с един по-мазничък лосион за тяло отгоре върху лепкавото, и след това търках с пластмасово ножче (за да остържа остатъците).  Мазнините по принцип помагат при махането на лепкави вещества, дъвка от коса също най-лесно се отлепва с малко олио, при прилагането на олиото, тя направо се разпада и се сваля без скубане.

# 8
Има специален препарат за почистване на дограма на Astonish  Wink

# 9
Преди години съм купувала един препарат точно за почиствне на следи от лепило от тиксо и етикети. За съжаление не помня как се казваше, но се продаваше единствено в Метро в секцията за канцеларски материали.

Общи условия

Активация на акаунт