Движение на българските майки - ПЛОВДИВ работна тема 27

• 30 343
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Браво на Вяра, Роси и Доника за днешния ентусиазъм и свършената работа  bouquet Съжалявам че не мога да се включа адекватно, но в общи линии съм от сутринта до към 17ч. по график. Мога единствено по обяд за един час, в петък следобед и събота или неделя.

Ани, за утре знае ли се в колко часа ще сме при теб, за да мога да преценя дали ще съм се върнала в Пловдив?

# 481
  • пловдив
няма определен час, момичетата идват от Пазарджик, настаняват се в хотела, малко да отдъхнат и ... предполагам 19-  19,30 

# 482
  • Пловдив
Ок, бройте и мен Peace

# 483
  • Пловдив
Аз съм с малкия на рожден ден от 18ч, после мисля да се отбия за час на протеста и ако към 21ч ще още на маса ще се присъединя Mr. Green

# 484
  • sofia
Девойки,
радвам се,4е се видяхме  Hug
Кулинарните ви подвизи ми дойдоха в пове4ко,но ще ги сънувам Twisted Evil .Още дояждаме сладките на Вер4ето  JoyА соленките на Дони ни спасиха на път за София Laughing

Много благодарим на вси4ки ви за отделеното време и прекрасното настроение.Ани,ти си невероятна,много се радвам,4е те познавам.

Скоро ще ви навестим пак  Crazy Ако ни искате де Mr. Green

# 485
Да, прочета темата и ако е възможно някой да ми разясни? Благодаря  bouquet

# 486
  • пловдив
Здравей kori_1   Hug Докато четеш темата аз да ти "разясня" по моему  Joy
Преди години, група майки надничат през оградите на домовете за деца .... гледката не им харесва... опитват се да влязат, но.... е забранено. Започват да прескачат оградата... гонят ги... но те се връщат отново и отново, докато един ден откриват, че врата за влизане има и така се създава ДБМ.  Събират дрешки за децата от приятели и носят, трябват пюрета, преравят си джобовете, питат и приятели дали ще се включат и носят.... нуждите с едно носене естествено не свършнат и така се появяват първите благотворителни базари... Първото звено е Софийското. След него се включват град след град и сега лудите мамета прескачащи отрадата на държавно безхаберие са няколко.
Организацията не е с офис, момичетата доброволно участват с време и труд, който когато има възможност. Работно време няма. Главния координатор е във връзка с директорите на домовете с които се работи и при спешни нужди ни информират. Преди основно се събираха дрехи, но сега в повечето домове няма липсна на такива, защото много хора започнаха и лично да носят. Това, което обаче основно липсва е социалния контакт. Затова и повечето от звената се стремят да помогнат в тази насока. Правим партита за рожден ден, водим на кино, на екскурзия или просто отиваме да си поговорим и прегърнем сладурите. Всичто това постигаме със собствени средства, с парички от продажба по благотворителните базари на сувенири изработени от нас и с безценната помощ на много майки с големи сърца, които винаги откликват на призив за събиране на дадено нещо, за което ни е помолил някой дом.
В момента е в процес на доизработване официален сайт с актуална информация за ДБМ.
В темите по градове винаги има информация да събитие което предстои, както и за предстояща среща на доброволци и симпатизанти.  Колкото и да четеш, въпросите сигурно ще са много, защото няма как да се разкаже всичко. Затова ще се радваме ако дойдеш на наша среща.  Не хапем  Wink някой можем и да пием  Mr. Green  и ще се опитаме да отговорим на всичките ти въпроси  Peace

# 487
  • Пловдив
Не мога да се свържа със Зелениково и не знам дали ще успеем да се организираме за петък newsm78 Ако искате да пробвам с Нареченски бани?

kori_1, добре дошла Hug

# 488
  • Пловдив
Днес с Роси закарахме част от дрехите, дарени от EVN до дома в Асеновград, не успяхме да се видим  с директорката относно театралната школа, защото беше на съвет, но по телефона се разбрахме да уточним до края на седмицата деня, който ще е  най-подходящ за провеждане на занятията Simple Smile

Има ли желаещи за утре преди обед  за сортиране в склада Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 15:14 от violenza

# 489
  • Пловдив

Има ли желаещи за утре преди обед  за сортиране в склада Mr. Green
Аз с дребния съм на линия. Казвайте час и идваме.

# 490
Ако не ме замъкнат до данъчното,мога да се появя  като една бройка Grinning

# 491
  • Пловдив

Има ли желаещи за утре преди обед  за сортиране в склада Mr. Green
Аз с дребния съм на линия. Казвайте час и идваме.
Еми, ще те чакам  10ч направо там Simple Smile
Вярче, ти малко се поспри Mr. Green

# 492
  • пловдив
В 9 и 15 съм при нотариус... ако свърш им бързо, ще се опитам да се присъединя, но за всеки случай ще звънна  Peace
Дони, а дадохте ли раничката с писмото? При домакинката трябваше да има протокол от предишното ходене.... Нали казахте, че ще пишете в темата ако ходите... щях да напомня  Wink

# 493
  • пловдив
Равносметката от днескашното сортиране е
около 30 чувала с дрехи, обувки и играчки 7-18г
около 20 чувала бебешки /интересно ми е за къде ще ги пратим, като и в Пазарджик последния път споменаха, че много нямат нужда от дрехи/
около 10 чувала 3-7 год
Огромно количество /може би над 200бр/ пъзели за деца около 4-5 годинки  newsm78 някой се е заблудил може би че това са учебни помагала....
минимално количество канцеларски материали....

Момичета, мисля, че е крайно време да се научим да казваме НЕ!!! Освен дрехите от преминалата акция, сред които имаше доста хубави, чисти и здрави дрешки, в съседното помещение беше пълно с чували несортирани дрехи, носени переодично от нас. Само на първо четене чувалите за буклука бяха над 10 бр. Сматам, че ако някой от нас реши да вземе дрехи от писал в темата, трябва предварително да си направи сметка дали може да ги сортира преди да ги занесе в склада, защото е не само уморително, но е и крайно неприятно часове наред да се борим с неща от този род..
http://antom.snimka.bg/?album;aid=522829;pid=25372746
http://antom.snimka.bg/family/priroda.522829.25372747.big
Лично мое мнение, че несортиран багаж не трябва да се носи в склада!!!!
Днес сме сортирали всичко налично с Еми и Доника и се стремяхме да го наредим на няколко места по градове. Ако някой ходи и реши да товари е добре предварително да пише за да обясним какво, къде и за кого е, защото поради хаотичното нахвърляне на нови и нови чували, ни се наложи да пресортираме и вече сортираните миналия път дрехи, защото бяха смесени пакетите....

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 16:00 от antom

# 494
  • Пловдив
Тъй като вече е късно за организиране на посещение в Зелениково и след разговор с Анито, решихме да плануваме първо ходенето до Нареченски бани за следващия петък - 28.10.2011г. Нека всеки който има възможност да се включи, да пише в темата. Ходенето в Зелениково ще го доуточняваме. Говорих и с един куклен театър. Обясних им за какво става въпрос. По късно тази вечер ще ми се обадят за подробностите и ще ви пиша пак.

пп. Браво за сортирането днес  bouquet Еми, Доника, Ани, страхотни сте  bouquet
Жалко наистина за неща които изяждат доброволно отделеното ни време, като тези които сте снимали. Наистина хората не знам до колко са наясно що е то дарение, доброволен труд и т.н.
И един апел - Моля, сортирайте предварително!

Общи условия

Активация на акаунт