Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 628
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Сливен
     Момичета,вашите бебешори събуждат ли се вечер?И ако се събуждат давате ли им да сучат или им давате водичка или залагалка?
     Моята Пламка се събужда и и давам да суче.Смятам че е още малка да и изграждам режим.
     Кажете как процедирате вие.  Hug

# 361
Аз давам да суче. От болницата излязохме с една 5-часова пауза, която не е точно, когато педиатърката иска, но ми върши работа и успявам да се наспивам.

# 362
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави децата!   bouquet Бързо да се възстановявате!

Стейси  Hug  Hug  Hug
Честити месечинки и поводи на всички   bouquet
Инфакола моя синковец го недолюбва и го плюе още от втория прием  Laughing Много е смешен, но успява да изплюе почти целия капкомер. Давам Еспумизан когато се засилят коликите. Старая се да не прекалявам, че запича и става по-зле. Не се лъжете, че концентрацията на симетикон е различна - в единият случай е на капки и дозата е 25 капки Еспумизан (1 мл симетикон), а в другия е два капкомера при силни колики, което пак е 1 мл симетикон.
И аз чакам лохиите, които не са се обаждали от предната вечер (поне не и в кървавият си вариант).  Mr. Green Обаче се замислих за инфекциите. Доста смело го раздавам напоследък. Ходя си напред назад без да се съобразявам особено. Вчера ми намръзнаха краката доста докато избирахме мартеници ... Добре се чувствам, но нали уж все разправят, че родилките са като рохки яйца. Та се двоумя сега да се изживявам ли като рохко яйце или да нападна сУпрУгът като твърдо сварена  Laughing

# 363
Снежи,стискам палци!
Лори  Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig
И пак се обръщам към Консултантите по кърмене:След кърмене ме болят гърдите от външната страна и ме пробожда от време на време,започва от горе и отива  към зърното.Като че ли, и там се събира повече кърма,защото е по-твърдо.Както и самите зърна ме болят(пробождаща болка).Нормално ли е?
Давам на Стефи да суче по 10-15 мин. от едната гърда и след това 10-15 мин. от другата.Правилно ли е?
При мен лохиите ту спрат,ту се появят.Дори си мислех,че вече ги няма и... направихме го,на 19 ден  Embarassed и то без презерватив  Embarassed Надявам се да няма последици...
Честита Баба Марта!Пак щях да забравя.....

# 364
  • София
Дидишонче, родих при един от специализантите - Д-р Тоцев голям симпатяга. Наглеждаше го една лекарка, чието име за мой срам дори не попитах. Всички й казваха Руми. Анестезиолога ми беше страхотен. Абе въобще целия екип страхотен за разлика от родилното, което е един етаж по-нагоре, където никой нищо не ми казваше, а само минаваха покрай мене и гледаха съсредоточено и ми задаваха странни въпроси. Към лекарите като цяло нямам никакви забележки.

Стейси, не го знам д-р Илиев, но съм сигурна, че е много добър!

# 365
  • Полски Тръмбеш
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=articles;id=16
мисля  4е са доста вярни  Laughing особенно за водолеи4етата  Mr. Green нали си имам батко водолей  ooooh!

# 366

Между другото утре ще имаме ли и ние месечинка, защото реално датата ще бъде 02.02, но пък малката ще е на 28 дена.  Rolling Eyes
Бенджи, според мен вие точно утре, на втори ще станете на един месец, нищо че месец февруари е 28 дни, то всяка годиина е така. Laughing
Като се замисля ако почнеш да отброяваш 30 или 31 дни, току виж ви се изместил рождения ден на друга дата. Joy
И ние на 10.03. ще станем на месец.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 23:01 от Rastina

# 367
  • Mostly in my mind
добро утро.  Simple Smile

По повод нощното хранене, аз също й давам вечер, също мисля, че са малки още да спат цяла вечер. Почти като по часовник всяка нощ се събужда в 1:30, сменяме памперсчето и се храним.  Grinning После ако удържим, в 6.

# 368
Добро утро и от нас! Simple Smile И ние си се храним вечер и не смятам да насилвам нещата с води и други такива. Щом му се яде да си хапва после ще му мислим, батко му сам си направи режима след втория месец надявам се и Боги да си го създаде. Честита Баба Марта  на всички, а на тези които празнуваха ЧИД на патерици  bouquet

# 369
  • област Варна
Добро утро!
Лолитка, мерси за кафенцето.
Да Ви попитам. Взимате ли някакви хранителни добавки и най-вече калции? Нещо почнаха доста да ме понаболяват зъбите и ме е страх да не почнат да се чупят.
Да се оплача. Вчера пак не успяхме да минем без АМ. Вечерно време нещо не ми стига кърмата. Тая ламя вчера в 23:00 изпи 30 мл. кърма (толкова успях да изцедя с помпата) и 110 мл. АМ. Това не са ли прекалено големи количества за едно ядене за бебе на 10 дена?  ooooh! Имам чувството, че цяла ще ме изяде. А ака на поразия през деня.

# 370
Добро утро! Станах преди малко, така ми се спешееее... така че си взимам от кафето на Лолита
 Simple SmileБела яде в 4ч и до 5 заспива, после цедих и се гътнах в леглото.  Tired
Ващите бебоци заспиват ли веднага след ядене? Бела като започне да будува и да реве съответно, ужас. Друг път е добричка към мама и се отрязва веднага  Mr. Green
За хранителните добавки - мислех  едни витамини на Джеймисън за кърмачки дали да не пия  Thinking Май ще питам първо педка.
Еспиноза, на мен ми се вижда много 110+30 л храна. НИе ядем 80-90 мл кърма или АМ . Вкрая на седмицата ще вдигна на 90-100мл.
Относно режима - много са малки, да се ограничават. Нека сами да се откажат от едното нощно хранене, после от другото - въобще когато бебето е готово. Бела яде и в 12ч и в 3ч  Simple Smile

# 371
Добро утро и мерси за кафенцето.
(на мен в болницата ми разрешиха да пия по 2 на ден и аз се възползвам максимално) Mr. Green

Аз все още я храня нощем, но само ако се събуди, което най-често е към 3-4 часа, през останалото време спи и съм доста доволна.Дано така да продължава.

Ние сме само на кърма, но денем гледам след хранене на изцедя гърдата, от която съм хранила. Храня я само 15 мин и то само от едната гърда (по съвет на неонатоложката от болницата, защото тогава мериха бебка и се оказа, че яде повече от необходимото). Забелязвам, че от едната гърда изцеждам 10-20мл, а от другата 40-70мл след хранене. Това нормално ли е?

За белега от секциото от немалкото си опит по темата знам, че е полезно да се къпем и дори да се сапунисваме Peace. На деня след раждането в болницата акушерките ме придружиха в банята, за да се изкъпя (с лепенка), а след махането на конците на 8 ден, лекарката ме съветва да си се къпя нормално всеки ден и да слагам топоцин за подсушаване.
Мазането на белега не трябва да почва преди да падне коричката.

За хранителните добавки - взимам от витамините за бременни, в тях има и калции, иначе мъжът ми все ме гони да ям сирене и мляко, ама не се сещам.

и мен ме мъчи това нощно потене. явно е нормално, щом се случва и на други. нощем съм вир вода, а през останалото време на деня нямам никакви проблеми.

Майчета, аз имам няколко питания към вас:

на каква температура перете дрешките на бебетата? Аз пера с прах СаносМаксима, но на 40 градуса ми остават жълти петна от акитата newsm78, последните дни започнах да пера на 60 градуса и е ок, но не знам дали няма да съсипя дрехите.

нашата педиатърка ни предупреди, че имало забавяне с доставката на ваксини? мамите на по-големи вече бебоци, чухте ли за такова забавяне newsm78. Педиатърката каза, че все още имала Енджерикс Б (хепатит В), но нямала Пентаксим и Синфлорикс към момента Sick и евентуално да си потърся, ако продължи да се бави доставката. Някой от вас получавал ли е подобен съвет?

# 372
Добро утро,
Само моя ли разбойник яде през нощта в 2:00, 4:00, 6:00ч Mr. Green Като гледам какви паузи правите. Ние през деня ядем на около 3 часа, но през нощта е като часовник-точно през 2 часа се буди-ядем, преобуваме се и заспиваме за около 1 час и пак отначало  Grinning
Аз тази нощ бях с температура, направо беше ужас. Първо ми беше студено, после започнах да се потя като луда Tired Отивам да си полегна, че Лорис заспа Whistling
А пък аз утре ще правя погача Party

# 373

Между другото утре ще имаме ли и ние месечинка, защото реално датата ще бъде 02.02, но пък малката ще е на 28 дена.  Rolling Eyes
Бенджи, според мен вие точно утре, на втори ще станете на един месец, нищо че месец февруари е 28 дни, то всяка годиина е така. Laughing
Като се замисля ако почнеш да отброяваш 30 или 31 дни, току виж ви се изместил рождения ден на друга дата. Joy
И ние на 10.03. ще станем на месец.
Благодаря за мнението. Тогава да взема да почерпя за месечинката.

Момичета имам и аз въпросче към мамите с опит. Как изглеждат пъпчици от претопляне?
То не са точно пъпчици а нещо като леки фини мехурчета или пръски от вода по тила на Краси и по сгъвката под гушката. Чудя се дали не я претоплих  newsm78

Красито също яде вечер, различно е с часовете, нямаме никакъв режим, не мога да я вкарам, зависи как е тръгнало през деня. Онази вечер яде в 1.30 и в 3.30 пак писна, после в 5.30, снощи яде пак в 1.15 , но пък писна към 5. Също да отговоря и на Пателина, че се приспиваме поне по 1-1.30 час след ядене, толкова будува това дете, че не е нормално. През деня правим със зор някакви дрямки от 15-20-30 мин най-много и пак надува гайдата. Постоянно иска на ръчички, че на всичкото отгоре не може да си седнал, ами трябва да се разхождаш и поклащаш.

# 374
Моята сама си направи 4 часови паузи и денем, и нощем от началото. И какво значи-на поискване? Тя не си е искала никога сама-като я гледам-може да откара да не яде и 6 часа, на 3-4 часа се размрънква заради колики, не и заради глад. Не бих си будила детето да яде, освен ако не направи 5 часова пауза. Naughty То така сладко заспало-аз да го будя да ядяло. Ще яде, гладно няма да умре. Омръзна ми от тия опявания-колко трябва да наддава детето-майка ми каза,че едно време не са ги теглили въобще, а нас ни откачат сега с тия мерения,тегления, мерки, норми. Още се мъчим с кърмене-не съм отваряла АМ, сега едната гърда спря да ме боли, почна другата. Нощем яде само в 2ч-последно яде в 22ч преди това. Точно като по книгата на Спок си направи часовете-6;10;14;18;22;2. Не мога да я мъча за повече. Stop И яде по 1час, не по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт