Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 598
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
И аз искам вече навън.... мисля тези дни да започна да го извеждам на балкона за по малко и после да  си излизам с количката.... на 10ти сме на консултация така или иначе....  омръзна ми в нас.... педито каза, да го изведа, когато навън е над 10градуса, ама като гледам това ще стане май месец Simple Smile

Има ли разхождащи се вече?

# 406
  • Полски Тръмбеш
Аз малката я изкарах на -2 гр за 20 мин  естествено мн добре  опакована  Laughing после за пове4е мин и така... но сега заради мен си стоим вкъщи... Sad нали до преди 3-4 дни само лежах и бях на инжекции.. сега се раздвижвам вкъщи и като се позакрепя- и хап навън  Mr. Green Според мен като не е пове4е от -5 и няма силен вятър..., детето е добре завито, да не влиза директно студения въздух и маиката  Naughty и тя добре обле4ена  Wink 4е нали сме мн уязвими сега пре спокойно може да се излезе  Grinning

# 407
Здравейте, аз не пиша, но ви чета редовно и получавам много полезна информация от вас, за което благодаря   bouquet.
Честито на всички майчета, да сте живи и здрави и вие и бебчетата.
Много късмет на бебетата с проблеми. Praynig
Искам да се похваля  Laughing, че на 25.02. се роди нашето момиченце Деяна 3350 г.  , 51 см.
 Леко раждане на всички който още са 2 в 1.

# 408
  • Сливен
     Ох и на мен ми се излиза вече.Ама не ми се рискува още.Тук в Сливен е много студено и естествено духа силен вятър. cold

# 409
Здр.все чета, но не ми е оставало време да пиша.
И аз имам блистер, боли и засегна здравата ми гърда. На другата имам голяма рана, която усилено лекувам с гармастан. ние сме тъпи и упорити и няма да се предадем, ще се кърмим.

Коликите я хванаха, ужасно е.

Честито на новите мами.

Кога ще се местим в сектор родени?

# 410
Здравейте, мами! Simple Smile
  bouquet  bouquet  bouquet
 Heart Eyes
и аз вече искам на разходки, ама в този студ аз не издържам пък как да извадя детето.... newsm78
И аз съм доста изнервена, на хормоните ли се дължи незнам, но е нещо страшно #2gunfire дано скоро да отмине това ..........
Ние купихме шезлонг и честно казано не ми се вижда практична вещ, май само си дадохме парите на вятъра.

# 411
Sofie, за кърмата сънят е от значение. Не си лоша майка! В никакъв случай! Добре си направила, че си си легнала и си поспала поне тази нощ. Като си тръгне майка ти ще се нагодиш със сигурност - от опит го казвам. Обясни на мъжа си, че тоно сега е момента да използваш присъствието на сигурен помагач и да се възстановиш и събереш сили. Организмът ти е изтощен, не го подценявай и не прекалявай с експлоатацията само от геройство! Ако нямаш избор ОК, но в момента имаш. Ядосах се на мъжа ти, че ти е говорил така  Crossing Arms
Хормоните ни наистина са още луди  Peace 6 месеца им трябвали за да влязат в крак.
Ние още си нямаме количка и въпреки, че навън има остатъци сняг и е студено нямам търпение да си купим и да ми е под ръка. В първия удобен момент ще излезем на разходка. Предполагам Малък Сечко ще си показва кривотията още два-три дни и ще се стопли достатъчно за бебешки разходки.
Наистина ако няма вятър и дъжд, детето и мама са добре опаковани няма какво да се тревожим и да продължаваме заточението.
Четох един лек за разранени зърна - мед с няколко капки лимон. Аз се мажех с обикновен вазелин, като преди кърмене го отмивах обилно с вода. За два дни ми зараснаха зърната.
Как е рецептата за чая от копър, анасон и резене? Някоя мама беше писала, че си правят и е много доволна. Ние почнахме да правим бебезан с малко копър добавка, но ми се иска да помоля за точната рецепта на другия.
Пак се олях с дълъг пост.

# 412
  • Полски Тръмбеш
Цитат
Искам да се похваля  Laughing, че на 25.02. се роди нашето момиченце Деяна 3350 г.  , 51 см.
4ЕСТИТА РАДОСТ ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА И ДА Е ГОРДОСТТА НА МАМА И ТАТИ   bouquet

# 413
здравейте и от нас !  bouquet
честито на новите бебчета и  мами Hug
за храненето ние ядем без режим през 3,4 или 5 часа когато се събуди и огладнее все още смятам че е рано да ги мъчим де;ицата ние сме само на кърма и неможем да прецин количеството изядено
за мамите със рани по гърдите аз ползвам lansioh - мас и съм много по доволна от колкото гармастана или балсам - bioclin - също е много ефикасен намаля ми болката преди направо ми се ревеше от болка сага се търпи
и ние вече имаме колики на 14 дни сме и пием инфакол
един въпрос снощи ни падна пъпчето днес вече можем ли да се изкъпем като харата
педито ми забрани да ям плодове освен ябълки вие имате ли ограничения

# 414

един въпрос снощи ни падна пъпчето днес вече можем ли да се изкъпем като харата
педито ми забрани да ям плодове освен ябълки вие имате ли ограничения

Ние направихме голяма истинска баня веднага след като и падна пъпчето.Нашето също падна вечерта, докато я миех на мивката в банята и на другата вечер беше в коритото.

# 415
Булка Марулка, аз направих чай от анасонови семена, на върха на лъжичката семената, заляти със  100мл вряла вода се оставят да се запарят. По същия начин направих и от копъра. Сега имам 2 чая и ги давам по отделно. Мисля, че го успокояват малко, но като са му силни коликите, като че ли нищо не действа...а и той много яде и се получава плач за ядене, после плач заради яденето  Grinning омагьосан кръг.

Да ви питам, ваще бебчета кефят ли се на ваната? Нашия се плаши още и затова го къпем на мивката.

# 416
Здравейте и от мен!

ПОвече ви чета в последно време, но сега ще успея се включа, при това пък обстойно.  Simple Smile Гледам доста теми сте обсъждали, ще се опитам да се сетя за всичко, което и аз исках да споделя:

режим още нямаме, въпреки че се опитвам да наложа. Понякога става - друг път не. Като цяло през деня яде на 2.5 - 3 часа, нощем успява да разреди до към 4-часови паузи. Но това за съжаление не води до повече сън за мен, защото след ядене спи само на гърда, като я сложа в леглото се ококорва и след 5 минути - рев! И после час-два успокояване, почти до следващото ядене..  Tired Леглото изобщото не го зачита, иска само при мен в леглото или на ръце, или в краен случай в шезлонга.

Мерки и теглилки - ами на консултацията ни измериха 4,800 с памперса и тънко боди, хайде 4,700 голичка, което значи цял килограм и половина само за 5 седмици. И само сантиметър отгоре. Което е пълен абсурд при това нарастване на килограми, а и аз си я виждам, че е станала по-дългичка. Абе въобще дължината не може да се измери достоверно на тази възраст, зависи кой колко опъне крачето.

Ваксините- четох, че пентаксимът наистина се бил изчерпал тук-там, но нали се дава чак на 2-ри месец. Дотогава все си мисля, че ще заредят. Иначе вчера хепатит Б ваксинацията ни понесе много добре, нямаше температура или някакво неразположение. Някой мисли ли да дава препоръчителната ваксина срещу ротавирусна инфекция? Аз съм в голяма чуденка.  newsm78

Без да съм ползвала, подкрепям напълно Дидишонче за бебешката люлка - мисля, че е страхотно полезна вещ. Аз сега имам обикновен шезлонг и ми се откъсна ръката да го клатушкам. В най-скоро време мисля и аз да си купя люлка.

За помощта - и на мен майка ми ми помага от месец ( да ми е жива и здрава), но основно в домакинството. Беба си е плътно при мен нощем, но нали я кърмя, няма как. Въпреки това подкрепям мнението, че човек е добре да се възползва максимално от помощта докато я има, няма какво да се правим на майки-героини. Денем не мога нещо да спя, нервно ми е и съм напрегната. Мъжът ми също се опитва да се включва със съвети кое как да правя и кога да спя, но аз го игнорирам напълно. Като почне да се грижи за малката по 24 часа, тогава да се обажда  Mr. Green То отстрани съвети лесно се дават. Върхът на сладоледа са ми свекърите, които са много готини хора, но като дойдат да ни видят все пускат някой коментар от сорта на това, че малката е глезена и все на ръце стояла. Ами да дойдат те да слушат денонощен рев, пък да видим какво ще правят! Знам, че не го правят злонамерено, но много се ядосвам..

Плодове - знам, че не трябва да се ядат портокали, малини и ягоди като най-силно алергизиращи. В мартенския брой на Моето дете между другуто има много хубава таблица с храните по степен на алергичност. Та сега ще цитирам: от плодовете най-силно алергизиращи се водят: портокали, ягоди, малини, смокини, манго и диня. След това сурови ябълки (забележете!), кайсии, праскови, пъпеш, ананас.  По средата са киви, банан, грозде, череши, сливи. И най-слабо алергизиращи са касис, грейпфрут, лимон, боровинки, круши.

Честито на новите мами и палчета за Мими и Лори!  Hug

# 417
Момичета ,мъжът ми е намерил в Офис 1 "здравна карта за дете" .Това едно и също ли е с "картон за новороденоnewsm78 ?

# 418
Sofiе, изобщо не се чувствай зле, трябва да си починала, наспана и свежа за да има мляко.
Аз също си позволявам да оставя малката на майка и да дремна до следващо кърмене, защото то не се издържа иначе, че хич не спи и само мрънка. Моя мъж и той ме праща да спя и остава да я варди нощем в друга стая, че да не я чувам как реве и да успея да се наспя, съжалил ме човека Simple Smile

# 419
  • София
Най-после и аз да мога да се включа като хората. Първо нямах никакви помощници, а от вчера се струпаха едновременно свеки и майка ми и стана още по-зле (те искат на тях да правя компания, когато не съм с бебето), но сега сме си отново самички. Много са темите, които сте подхванали.

За коликите ще споделя това, което ми каза педиатъра. Имало три типа колики, съответно и три групи лекарства. Еспумизанът помагал, ако причината е в храносмилателния тракт (примерно газове или друго неразположение). Колийф бил за случаите, когато в стомахчето нямало достатъчно ензими. А Биогайа - ако коликите са причинени от инфекция. Докторката каза да преценя с кое да започнем и ако няма ефект да пробвам някое от другите - просто никой не може да каже от един поглед от какво се мъчи детето и трябва да се опита. Поне при нас мисля да взема Биогайа - нали Елица беше с майчино-фетална инфекция и се предполагаше, че от нея повръща.

За потенето - и на мен ми се случва нощем, дори си мислех, че качвам температура. Не ми мина през ума, обаче, че може да е от хормоните. Иначе за нервността - наистина си е на хормонална основа и се среща при много родилки.

За болката при секцио - не знам дали арниката помага, защото не съм я пила. Все пак се раздвижих на шестия час (при все сърдечната криза, която бях направила при операцията). Но пък и хирургът се постара много. Болки не съм имала кой знае какви освен първия ден след секциото, но тогава ми изляха цяла система окситоцин, за да се прибре матката.

За кърменето и режима - ей това ми е болната тема и мислех да се оплаквам тук и да помоля консултантите да коментират (дори не мога да си формулирам правилно въпросите). Бебето е доста поспаливо. Нощем се храним в 12, тя се буди чак в 6, понякога 7. След това пак кара с доста големи интервали - 3,5-4 часа. Абсурд да направим 8 кърмения, да не говоря за повече, докарваме ги 6 някъде. Пробвах да я будя - е не става, не знам аз ли дори едно бебе не мога да разсъня, но просто се поразмърдва, примлясква и пак потъва в дрямка. Иначе сама като си потърси храна е голяма лакомница. От сутринта до следобяда сме на кърма - едната гърда рядко и стига, обикновено изсмуква и двете. От следобяд нататък кърмата ми вече не е достатъчна и ми се налага да давам и добавка - просто детето си е видимо гладно, колкото и да я държа на гърда и да редувам гърдите. Тогава я хващат и колики, не знам дали допринасят и те, понякога си мисля, че заради тях си държи на добавката, защото още от Майчин дом е била на Фризовом и такава й взехме, а се предполага, че тя успокоява стомаха. Педиатъръката каза да караме твърдо през три часа, е не знам как ще стане. Гледа ме как я кърмя, установи, че много я държа на гърда (бебка засуква много лакомо за десетина-петнайсет минути, после го дава по-лежерно, но я усещам, че все пак си гълта периодично, просто все едно се наслаждава на кърменето). Та докторката реши, че всъщност я прехранвам отсече - при кърмене да е само на едната гърда, не повече от 20 минути. Толкова й стига, иначе аз ще получа мастит (досега да чукам на дърво болка не съм усетила, а след кърмене гърдите ми са меки). Да ама снощи след такъв опит детето се съдра да реве и да си хапе ръчичките, знаете ги познатите движения "гладна съм". Та се зачудих има ли наистина такъв норматив? Вярно, ако я държа все полугладна, като се тръшка и реве няма да спи толкова и тогава може би ще се храним през три или дори два часа. Но пък тези три или два часа ще са ад и за бебето, и за околните. Ох, явно хич не се справам с кърменето и храненето и като цяло ми е криво, защото Елица сама си търси кърма, усещам, че сученето от гърда я радва много повече от добавката с шише...

Общи условия

Активация на акаунт