Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 580
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • У дома... някъде
Момичета ,мъжът ми е намерил в Офис 1 "здравна карта за дете" .Това едно и също ли е с "картон за новородено "  newsm78 ?
Да,но ти трябва и имунизационен паспорт. Peace
Чайчето правя само от копърови семена-на 100мл вода чаена лъжичка семена се запарват.Дава се след около 1час,на опаковката пише че е годен до 24 часа и така всеки ден си правим пресен чай. Peace
Ваксина ротавирус не смятам да слагаме.Това след консултация още в родилния дом с шефката на неото.
Пъпчето още преди да падне си правихме истинската баня и не сме имали проблеми изобщо.
Преди малко пратих мъжа ми да купи мокри кърпички,памперси и други дреболии.Останах приятно очарована,че за времето през което ползвах тези неща за Дария не са ги променили по качество и мисля пак да си карам на тях.Останах крайно недоволна за пореден път от Памперс(памперсите и мокрите кърпи).Сега купихме на Еви бейби памперси и на Бейби крема кърпички и съм меко казано очарована. Hug
Утре мисля вече да вадя количката от каката и да я изпера,дано с това предизвикам оправяне на времето.

# 421
Здравейте!
Ние сега се връщаме от консултация и резултатът е +1,400 кг и +9 см за 1 месец Shocked. Това за килограмите добре, аз също го виждам, че страшно много е пораснал, но за сантиметрите подозирам, че при раждането са ни измерили погрешно, не ми се струва възможно да порасне толкова много на дължина за това време.

За помощниците - мама много ми помага в грижите за Рая, домакинството почти изцяло съм ѝ го прехвърлила, но дребният си е плътно при мен денонощно. И аз съм на мнение, че трябва да се възползвате от помощта, когато я има, и да си почивате максимално през това време. Като си тръгнат помощниците, ще се адаптираме и ще се справяме сами, къде ще ходим.

Режим не смятам да налагам, храним се на 2-3 часа и денем, и нощем, а като не се храним, пак сме на ръце през повечето време. Колики няма изразени, но не иска да си лежи в леглото. Мълчи и кротува, само когато е гушнат в мен. Най-много в шезлонга да полежи. Сещам се, че Пателина беше питала за един модел - нашият е точно такъв и съм доволна.
И през ум не ми е минало да премахвам хранене, особено с тия наши нива на билирубина, нито пък ще си оставя детето да се дере, понеже да не се учело на ръце  Crossing Arms . И на мен ми подмятат приятели, че съм го разглезвала, ама аз не смятам, че е възможно да разглезиш бебе на един месец - щом плаче, значи не се чувства добре. Ще се възпитаваме, като почне да разбира, рано му е сега.

Praynig Praynig Praynig за Лори, също  и за Мими!

# 422
Честита Баба Марта на патерици!!! Нека всички бебенца бъдат много здрави и щастливи. благодаря на мамите, които са се сетили за нас! Аз вчера само успях да прочета една две!страници - не ми позволиха повече, малката Мартинка беше във вихъра си.

Clover_d на нас ни казаха да купим "Здравна карта за дете", така че предполагам, че това е което трябва да вземете и вие.

Някоя от мамите беше питала за Ингвинална херния. За съжаление ние имаме такава и скоро ще се наложи да се оперираме, няма друг начин за нас. Хернията изглежда като подутина ниско долу, доколкото знам не боли. След като минем 4 кила, ще трябва да я заведем в Пирогов. Казват, че не е сложна операция, по скоро е рутинна, но аз доста се притеснявам. Хем искам да мине по-бързо, хем си ме е страх. Дано при вас да не се налагат операции, стискам палци.

И един съвет от мен. Мами, родили скоро- много се пазете. До 1 месец след раждането имунната система е много слаба. Аз от нищо си докарах пневмония след секциото. Пазете се от студа и от гадните вируси!

# 423
Здравейте, къде изчезнаха другите неродили мами ? Ако има някоя тук нека се обади, да не се окоже че само аз си останах последна .  Sad

# 424
И аз като Светлето съм от "глезещите" майки - няма да си оставя детето да реве и да не го взема от леглото, че да не го разглезя.
Благодаря за съветите за чая   Hug
Да ви питам за една обсъждана многократно тема - количките ... Някой беше казал, къде във Варна се продават на Грако? Варненки, подсетете ме къде освен Хипо ленд, Рая и Слънце има избор на колички, моля ви?
nikito_pk  Hug ти държиш фронта сериозно  Grinning Какво ли стана със Снежи и Драйвър?
Martina13  Hug

# 425
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile

nikito_pk, кураж  Hug

Помощници
ние нямаме, отчасти поради невъзможност и най-вече по мое желание. По-особена съм и не мисля, че две жени в една къща е добра идея. Мъжът ми помага, когато се върне от работа, не съм запуснала къщата особено- но аз не съм и от най-подредените. Готвено винаги имам- аз готвя, така си почивам.

РЕжим също нямаме, защото Аспарух доста разтяга храненията във времето- може да яде час и половина с малки почивки. Все пак, ако се е нахранил добре, се буди на 3 часа, 3 и малко.

# 426
Варненки, подсетете ме къде освен Хипо ленд, Рая и Слънце има избор на колички, моля ви?[/u]

В "Рошко","Сладури", но мисля, че там няма Грако.

# 427
Хайде и аз да се включа днес.
На синковеца сега му беше паднало да ме побърка. Цял ден бяхме сами и ме направи не на маймуна, а на цяло стадо маймуни.  Tired Направо съм като парцал. Сутринта ходихме в детската поликлиника да му вземат кръв. Висяхме като сополи да чакаме доцентката, която се оказа, че на всички казвала да отидат в 9.30 ч. и съответно да си вземат номерче от регистратурата, а пък тя идвала когато си иска общо взето. Днес благоволи да дойде в 10.30.  Crossing Arms Много беше гадно, понеже му взе кръв от главичката и двамата ревахме и така... Резултатите ще са готови в понеделник и се надявам да му няма нищо - не искам повече да го тормозят.  Sad
Преди малко го изкъпах и сега се надявам да ни остави малко да живнем, че само на ръце не си е работа.
Хайде, лека и спокойна вечер от нас!  Hug

# 428
Варненки, подсетете ме къде освен Хипо ленд, Рая и Слънце има избор на колички, моля ви?[/u]

В "Рошко","Сладури", но мисля, че там няма Грако.

Ами в Премама също има колички, а също на Колхозния в сградата в която се помещава магазин Била имало избор на колички, но точно там не съм ходила, в Премама има голяма вероятност да има Грако.
Нашата количка я купихме от Сладури.Персонала там е много учтив.

# 429
Мами, знам че не е времето и мястото, но искам да споделя с вас моя "незначителен" проблем. От вчера мъжа ми не ми говори и не поглежда детето нито мен  Cry , и то само заради това че снощи като се прибра и яденето не беше готово още. А аз съм сама по цял ден, детето с много колики и я държа милата, ама кой ти разбира. Каза че нямало да ми дава нито лев оттук нататък, да сем умирали от глад и разни подобни, а до вчера обожаваше малката, постоянно я гушеше, целуваше, къпеше... Cry . Днес на обяд даже се прибра и си беше купил само на него за ядене, а ние гледахме отстрани. Незнам колко ще издържа така, До преди малко беше тук и беше усилил телевизора, та немога да успокоя детето сега, то горкото не е виновно.

# 430
Здравейте мамчета и още бременни коремчета   bouquet
Честита Баба Марка на малка патеричка, пожелавам на всички ви много здраве и пролетно настроение, напук на времето  Hug
Ние с моя бебешори сме добре ... трудно успявам да ви насмогна в четеното, както беше и по време на бременноста ми, и затова и не пиша, тъй като не мога да бъда актуална по темите, които се коментират... Но пък съм солидарна с всичките ви радости и мъки и ги изживявам като свои, дори мъжа ми взе да ревнува от форума, защото с вас оползотворявам почти всяка свободна минутка... ама и как иначе ... толкова сте готини всички   bouquet Незнам едно време нашите майки и баби как са си гледали децата без интернет  Laughing ???  Толкова полезни неща научавам от вас, че педиатъра вече ми се дразни на ерудираните въпроси  Joy
В този ред на мисли да ви питам нещо, което ме притеснява напоследък .... аз нали съм от дълбоката провинция и този преглед при ортопед ми е голям проблем. Педито каза, че тук се практукавал едва в 4 месец и аз бях решила да настоявам да ми даде направление още този, но като размислих малко ... каква полза... то тук няма читави ортопеди  newsm78 дори и да отида на частно и да си платя, пак няма да получа професионална диагноза!!!  Някой беше писал, че трябва да се наблюдават гънките по крачетата на бебчо да са симетрични... знаете ли и за други признаци, за които да се следи... не че ще се правя на ортопед, но ако забележа притеснителни белези да мога своевременно да взема мерки и да изплувам от дълбоката провинция  newsm78 Ще съм благодарна на мамите с опит или знаещите нещо повече да споделят   bouquet
Стига съм ви тормозила ... много се отпуснах с писането, надявам се да не съм досадила  Peace
И не на последно място искам да се присъединя към прегръдките за форумната ни любимка Лори и борбения Боби, които скоро очакваме да се върнат при нас с добри новини, здрави и позитивни както винаги...  Hug

# 431
soft, съмнявам се, че има нещо вярно в това, че бързо свършвала кърмата след секцио. Не се притеснявай! Образуването `и се стартира от падането на плацентата, а не от начина, по който си родила. След първото секцио кърмих 2 г. 3 м. и спрях, само защото ми писна, а и намерих подходящ момент за отбиване. Иначе, и до първи клас можехме да го откараме.

# 432
Дейзи,аз съм от дълбоката провинция и да ти кажа-такова нещо нЕма-ние бяхме на ортопед на 10 дена, сега ни вика пак на месец. Зависи си от педиатъра.
Бобчо, възмутих се,честно. Аз такива мъже не търпя, такъв скандал да съм му спретнала или най-малкото изгонила вече от къщи.  Stop Все си мисля,че жените си правим мъжете такива, каквито са-защо го търпиш така да ти говори?
Аз пак да питам,че не разбрах-а който няма помощници като баби, които да ти наготвят поне веднъж,или да ти изчистят? Да се гръмне май..На мен ми идва вече от няколко дена тази мисъл... Tired И после някой да ми разправя пак да си държа бебето на цицата по цял ден-а кой да ми изчисти, да ми сготви, другото ми дете да яде? И в книжките за бебета пише така-да забравим всичко друго, бебето било на първо място, да му отделим всичкото си време. hahaha

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 22:17 от огнена стихия

# 433
bob4o_f мисля си че мъжа ти ревнува. Просто се чувстват пренебрагнати, нали си имаме много грижи покрай бебетата и не остава много време за тях Simple Smile. Незнам какво да те посъветвам...дано отмене скоро. Hug

# 434
Ма как ще ревнува бе-от едно бебе? Какви са тия мъже-да се чувстват пренебрегнати, те да не са деца?Мъжа ми никога не е имал такива "чувства" . Предният път нямахме секс година почти, сега натам отиват нещата-никога не каза гък.

Общи условия

Активация на акаунт