Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 630
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, не съм ви чела отдавна, за това първо да честитя на всички мами които си гушкат сладките бебчета.
Не съм влизала, по разбираеми причини, на 11-ти февруари родих, на 15-ти ни изписаха, на 16-ти вече бях с висока температура и ми изписаха антибиотик, дори не кърмих малката 2 дни по препоръка на лекаря,но след разговор с консултант по кърмене започнах отново да си я кърмя.
И сега проблема ми, към консултантите по кърмене
Явно имам доста мляко, което се задържа по каналите и за това съм имала температура, сега нещата са по добре, макар че имам твърдинки на места. Проблема е че зърната ми се много разранени, в къщи идва консултант по кърменето и ми каза че може да е така заради неправилната поза на бебката при кърмене с главичката настрани.
Сега спазвам препоръките бебка е на права линия, т.е. сме коремче в коремче, нослето и е на нивото на зърното и и подавам гърдата когато е широко отворила уста, НО МАЛКАТ ПОЕМА ЗЪРДАТА ГЪЛТА ЕДИН ВДА ПЪТИ УСТАТА И СЕ ПЪЛНИ С МЛЯКО И ИЗПЛЮВА ЗЪРНОТО И ТАКА 7-8 ПЪТИ НАЙ МАЛКО ДОКАТО ЗАСУЧЕ ХУБАВО, МЕЖДУВРЕМЕННО ПЛАЧЕ И МЕ БУТА С РЪЧИЧКИ. Моля посъветвайте ме как да действам, разчитам на отговора ви, благодаря предварително Praynig

# 481
Още два юнака във февруарския отбор - да са живи и здрави момченцата на Снежинка и Драйвър!

Радвам се за хубавите новини от Лори и вярвам, че лошите моменти за нея и Боби приключиха!

Бобчо, твоят мъж правил ли ти е и преди такива номера?! Държането му е непростимо, особено това, засягащо и бебето (усиления телевизор).

И да не забравя - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!

# 482
Честити бебочества на Снежинка и The_Driver! Да са ви живи и здрави, да ви носят само безкрайна радост и щастие!На гордите мами-бързо възстановяване!
Лори, безкрайно се радвам на новините около вас! Абсолютно сигурна съм,че повече гърчове няма да има и Боби ще порасне голям, силен и умен мъж и след време за това, което преживяхте ще ти напомнят само кичурите бяла коса!
Амилада, моя син ревеше без да спре 12-13 часа в денонощието като бебе. Лекарката му чак се беше уплашила. Правихме му всевъзможни изследвания заради рева му, но  за щастие нямаше нищо тревожно. Като стана на 3 месеца, ревовете му престанаха, беше като с нож отрязано. Превърна се в най-лъчезарното и усмихнато бебе, което спеше от 8 вечерта до 8 сутринта. Така, че въоръжи се с търпение и се екипирай със здрави нерви и съм сигурна,че след 3-тия месец и при вас нещата ще се оправят. Нали знаеш-момче и пуйче най-трудно се гледат! Сега като гледам  момиче и разбирам какво са имали предвид хората като са казали предното изречение!
Относно пишката и аз нищо не правих,защото лекарката на сина ми беше казала,че съвременните тенденции са точно такива т.е. нищо не се правило. Една вечер, когато сина ми беше на около 4 месеца,  дойде да ми помага леля ми, която е майка на двама сина, и ми се накара, че нищо не съм правила и съм щяла да имам големи проблеми. Показа ми как да му забелвам пишлето като го къпя и кожичката му е омекнала. Послушах я и го правих всяка вечер и до годинката пишката му беше абсолютно забелена. Сега даже като го къпя продължавам да го карам да си я забелва сам. Имах приятелки, които не им забелваха пишоците като бебета, но после ходиха на лекар и той и им ги забелил и казаха,че всичко минало много бързо и почти безболезнено за децата. Така,че мисля ,че е въпрос на личен избор дали да го правите или не.
Нашата госпожица е 4 килограма на 1 месец. Храним се смесено-първо кърмя и след това дохранвам с АМ. Въпреки огромното ми желание да е изключително на кърма, при нас не се получиха нещата и основна вина за това имам аз и трудно го преживях, но това е положението. Важното е децата да са живи и здрави, всичко останало е без значение!
Ох, щях да забравя! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

Лек и усмихнат ден!

# 483
Честити бебенца на Снежинка и The_Driver, много да ви радват и слушат. Simple Smile
Браво и на Лори за хубавите новини, дано от тук на татък все такива да получава.  Heart Eyes
Бобчо я вземи го наби та да му дойде акъла в главата.  #2gunfire
Стеф, то някой хора много късно разбират от къде духа вятъра, така че по- добре далече от дразнителите, вярвам че и сама ще се оправиш добре.  Heart Eyes
Е то се видя, че само аз си стоя 2 в 1 , но дори да отидете в родени ние пак сме с вас ( е разбира се ако ни искате ). Heart Eyes
Честит празник на всички Българи.

# 484
  • София
Честити рожби на Драйвър, Снежинката и Бобето! Честит национален празник!

Относно забелването, аз пишка нямам, така че не пипам нищо. Природата и Аспарух си знаят работата. Акъл от никой не взимам, защото една педиатърка наскоро ми препоръча да давам вода със захар, да насилвам сина си с термометър и един куп простотии, които е по-добре тя сама да прилага на себе си.

Хубав празник на всички!

П.П. Да почерпя, днес ставаме на един месец:

# 485
Здравейте, не съм ви чела отдавна, за това първо да честитя на всички мами които си гушкат сладките бебчета.
Не съм влизала, по разбираеми причини, на 11-ти февруари родих, на 15-ти ни изписаха, на 16-ти вече бях с висока температура и ми изписаха антибиотик, дори не кърмих малката 2 дни по препоръка на лекаря,но след разговор с консултант по кърмене започнах отново да си я кърмя.
И сега проблема ми, към консултантите по кърмене
Явно имам доста мляко, което се задържа по каналите и за това съм имала температура, сега нещата са по добре, макар че имам твърдинки на места. Проблема е че зърната ми се много разранени, в къщи идва консултант по кърменето и ми каза че може да е така заради неправилната поза на бебката при кърмене с главичката настрани.
Сега спазвам препоръките бебка е на права линия, т.е. сме коремче в коремче, нослето и е на нивото на зърното и и подавам гърдата когато е широко отворила уста, НО МАЛКАТ ПОЕМА ЗЪРДАТА ГЪЛТА ЕДИН ВДА ПЪТИ УСТАТА И СЕ ПЪЛНИ С МЛЯКО И ИЗПЛЮВА ЗЪРНОТО И ТАКА 7-8 ПЪТИ НАЙ МАЛКО ДОКАТО ЗАСУЧЕ ХУБАВО, МЕЖДУВРЕМЕННО ПЛАЧЕ И МЕ БУТА С РЪЧИЧКИ. Моля посъветвайте ме как да действам, разчитам на отговора ви, благодаря предварително Praynig

Не ми се е получил цвета, въпроса ми е към консултантите по кърмене, и да спомена че процедирам по следния начин, първо поизцеждам малко преди да кърмя малката да не е много силна струята при хранене, после кърмя, после стоя 15-20 минути със студени компреси нагърдите. Ами това е разчитам на вашия съвет, как да постъпя та да не се дърпа малката и да отказва зърното толкова пъти преди истински да засуче.

# 486
  • София
Благодаря за отговорите! Аз не бих предпирела нищо сама. Просто нямам грам доверие на тъпата педиатърка и за това реших да питам вас.

Драйвър, честит син! Жив и здрав да ви е!

Никито, споко и твоя ред ще дойде съвсем скоро.

Имаме ли още бременни, които чакаме?

# 487
Амилада, моя син ревеше без да спре 12-13 часа в денонощието като бебе. Лекарката му чак се беше уплашила. Правихме му всевъзможни изследвания заради рева му, но  за щастие нямаше нищо тревожно. Като стана на 3 месеца, ревовете му престанаха, беше като с нож отрязано. Превърна се в най-лъчезарното и усмихнато бебе, което спеше от 8 вечерта до 8 сутринта. Така, че въоръжи се с търпение и се екипирай със здрави нерви и съм сигурна,че след 3-тия месец и при вас нещата ще се оправят. Нали знаеш-момче и пуйче най-трудно се гледат! Сега като гледам  момиче и разбирам какво са имали предвид хората като са казали предното изречение!

Hipi, мерси за окуражителните думички  Hug, обнадеждиш се малко  Simple SmileДано наистина и при нас стане така, ние и двамата с беще му сме спокойни хора, не вярвам да излезе нерваче, на кой ще се метне такова... Simple Smile

Честито бебенце и на Драйвърчето  Hug Нинка , hey_ya- не се притеснявайте, и вашият ред ще дойде, съветвам ви да се наспите хубаво като за последно, че ви чакат доста безсънни часове, та си повичайте докато още можете/аз не вярвах, като ме съветваха такакато бях бременна, ама толкова истина имало в тези думи... Tired/. Добре, че таткото ме отмени та дремнах час и половина - за пръв път го правя през деня, мислех, че няма да мога да засп/въпреки, че нощно време я ми се съберат 4 часа сън я не/, ама съм спала като пън - като се събудих все ено бях спала 8 часа - много добе ми дойде  Grinning

За пишлето - в понедлник на консултацията педито ни каза леко да започнем със забелването...тя като го наорави лесно изглеждаше, ама мене нещо ме е страх и не го правя май достатъчно добре...в нета има много противоречиви мнения относно забелването - май 50/50 са мненията за и против...

# 488
  • София

Нинка , hey_ya- не се притеснявайте, и вашият ред ще дойде, съветвам ви да се наспите хубаво като за последно, че ви чакат доста безсънни часове, та си повичайте докато още можете/аз не вярвах, като ме съветваха такакато бях бременна, ама толкова истина имало в тези думи... Tired/.

Ама то моя ред дойде, че и замина.  Joy

# 489

Нинка , hey_ya- не се притеснявайте, и вашият ред ще дойде, съветвам ви да се наспите хубаво като за последно, че ви чакат доста безсънни часове, та си повичайте докато още можете/аз не вярвах, като ме съветваха такакато бях бременна, ама толкова истина имало в тези думи... Tired/.

Ама то моя ред дойде, че и замина.  Joy

Скоро ще се похвалите и вие, няма да ви подмине  Hug

Ох, маминия сладичък спи вече 2 часа и то непробудно, което е сефте от сутринта в 7...За какво говорим прецнете сами...

Искам да помоля някоя по веща мама да сподели какво означава "скок в растежа"? Пусках в гугъл ама нещо не ми се изясни, явно са някакви фази при бебетата, когато не им стига манджата, ама колко продължават и кога настъпват? Да не е нашата такава ситуация се зачудих...?

# 490
Честити  месечинки на малчовците  Hug

Момичета какви са тези цени.
козметика Ходих до аптеката за точно 10 минути-купих един гел-душ на
А-Дерма, един крем за подсичане на Мустела, едно мляко за тяло Мустела, един крем за стрии за мен и един инфрачервен термометър и хоп 240лв  Shocked После минах  Shockedи за мляко и една биба купих и един гащиризон иииии отидоха пак маса пари.
В болницата не ни харесаха термометъра, казаха, че сочил по-висока температура, като е леко потно детето. Затова се прежалих и си купих инфрачервен за ухо и за чело-97лв
Мисля обаче, че е верен и си мерихме вече температурата и двамата с беб. За три секунди на челото. Скаква придобивка само се хваля.
Разходките - ние толкова ходим на горе на долу, че вече сме за 15 минутни разходки.
и нещо друго щях да пиша, но....
ммм за слинга видях, че сте говорили-ние си купихме на Премакс по съвет на Финти-още не сме го ползвали, но ми се вижда доста голям, май не съм го нагласила, но друг път
Благодарим за пожеланията   Hug толкова силно се надявам вече да нямаме проблеми.....

# 491
Амидалка, би трябвало първият скок в растежа да е около 8 седмица и тогава наистина са неспокойни и много плачат. Обясняваше се с новата фаза в развитието им. Друго което се сещам е т.нар вечерен раздразнителен плач, според д-р Спок, който дА свързан с това, че бебето е много уморено, а не може да заспи. Сигурна съм, че Ванката ще се успокои, а ти наисина гледай да си почиваш.

Честита месечинка На Аспарух! Да е здрав и спокоен, да папка, спинка и много да се усмихва!

Много ми хареса поста На Евилката- хи, хи, вярно някой неща по- добре да останат На разположение На педиатрите, които дават такива съвети!

С моите синове в началото не сме забелвали. Но и при двамата се получи леко слепване и ходихме при хирург, за да ги оправи. Мене дори не ме пуснаха вътре, а беше ужасен рев. После обаче, предимно мъжът ми, мажеше и забелваше. Като поотраснаха и аз съм го правила. Но не помня от кога трябва и дали е задължително. При нас определено трябваше.
Никито, скоро и твоят ред ще дойде!

# 492
В болницата не ни харесаха термометъра, казаха, че сочил по-висока температура, като е леко потно детето. Затова се прежалих и си купих инфрачервен за ухо и за чело-97лв
Мисля обаче, че е верен и си мерихме вече температурата и двамата с беб. За три секунди на челото. Скаква придобивка само се хваля.

Аз също ползвам вече инфрачервен термометър за ухо и чело и съм много доволна, а Лекси с удоволствие дава да и мерят температурата, за разлика от стария електронен , който ползвахме.
Но нашия струва 50 лв и съм много изненадана като чета, че си купила такъв за 97 лв.Каква марка е?Иначе наистина мери точно и бързо температурата.

# 493
Влизам за малко да ви се похваля, че ни падна пъпчето!  Grinning
Изчистих отстрани хубаво със спирт и поръсих с прахчето. Тази вечер мисля да се къпеме във ваничката. Пак да питам- трябва ли да слагам нещо на пъпчето?

# 494
  • софия
Софт, аз не слагах нищо (лепенка) като падна, но и не съм го топила както трябва още 2-3 дни.... беше ме страх.

Общи условия

Активация на акаунт