Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 589
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Снежинкееее,честито момченце! Да ти е живо, здраво и много спокойно!!! Радвам се, че вече си в групата На родилите!!

Лори, добре дошла с хубавите новини! Каквото и да се окаже от описаните неща, все е по- добре от първоначалните " диагнози". А с толкова положителна енергия, изпратена за вас с Бобо, със сигурност детето ще бъде абсолютно здраво! Браво На тебе за търпението и силния дух!!!

Бобчо, този твой мъж направо си е за бой. Обясни му, че само кърменето На бебето си отнема едни чисти осем часа, че и повече и че готвено ядене ще има когато е възможно. А ако не се разбира, другите са прави- такъв мъж не ти трябва.

Мимче, дано Мони става все по- добре!!

Амидалка, трудно е с ревящо бебе. Може пък да му става много тежко от това, че хапва повече. Пробвай различни варианти, а също и по- леко обличане/ може да му е прекалено топло/ студено/. Може просто да е  моментно. Дано да се справиш!

Софи, много е важно да си почиваш и да имаш време и за себе си! Нормално е да се чувстваш така. Използвай помощта максимално и никаква вина не изпитвай!

Аз може и да отложа погачата за по- късно, защото не ми се иска да има много хора край Елиза докато все още върлуват разни грипни вируси. Нашата Лична лекарка ни предопреди да не излизаме все още и да ограничим максимално достъпа На хора заради грипа.

# 466
Към консултантите по кърмене!
Ние добре се справяме с кърменето, аз имам дооста кърма (благодарение на вашите съвети), бебо добре суче, пълни памперсите, но е доста сънлив и се кърмим по доста време. А и като се успи много се налага да го будя.
От вчера имаме проблем с акането, има разстройство!  Sad  Акото е зеленикаво и доста редичко. Възможно ли е да се дължи на храната, която аз приемам, защото тези дни ям само супи заради секциото, за да нямам проблем с ходенето до тоалетна. А също така в болницата пих рициново масло, възможно ли е още да действа на бебето? Или е настинало?
Педиатърката каза да пия сок от лимони. Вие какво ще ми препоръчате? Също така каза,че може да е от жълтеницата. Моля помогнете да се справим, че много се притеснявам!  Praynig
А също педиатърката ме отчая, че при 90% от жените раждали секцио им свършва кърмата много рано заради упойката. Има ли нещо такова?
Благодаря предварително!   bouquet

Здравей, Софт! Зеленикавото изпражнение само по себе си не е проблем, защото причините за него може да са разностранни, без да са задължително притеснителни. Да, навремето се считаше, че това е признак за настинка при бебето, което обаче съвсем не е така. Вече се знае, че може да са продиктувани от колики, от повишен прием на лактоза, в някои случаи и от диетата на майката.
Разстройството от друга страна не е съвсем безобидно, но все пак е добре да дефинираш правилно термина: За растройство можем да говорим, ако изпражненията са много течни (като водичка) и са повече, отколкото кърменията.
Супичките надали са причната, но предвид ситуацията, а и, за да се успокоиш, може да разнообразиш менюто си малко. Разбира се, не е нужно да хапваш запичащи продукти, просто нека не са само супи.
Вероятно всичко е тръгнало от рециновото масло; то е много силно очистително и няма как да не повлияе на бебето. След като вече не го приемаш, е нужно време на организма да се изчисти от него и според мен, точно то е в основата на по-рядките изпражния при Ивайло.
Сега просто се упокой, хапвай си нормално, пий течности и наблюдавай сина си. Разбира се, може да хапваш и лимони, пък дали ще помогне - зависи, но няма да навреди.

Твърдението на педиатърката ти за продължителността на кърменето при раждалите секцио е, как да се изразя по-меко... абсолютно неправилно, погрешно и няма нищо общо с действителността. Многократно сме говорили, че производството на кърма е на принципа на търсенето - колкото по-често бебето суче, толкова повече се стимулира лактацията.
Начинът, по който жената е родила, може да има отношение единствено за успешното начало, нищо повече.
Така че, дистанцирай се от подобни безумни твърдения и си свиркай.  Whistling

Едит:
Сега прочетох и предния ти пост. Би ли споделила колко наакани памперса имате за денонощие? Ако продължават така нещата, помисли дали да не се консултираш още веднъж с лекар и ако е нужно и с гастроентеролог.

За кърменето и режима - ей това ми е болната тема и мислех да се оплаквам тук и да помоля консултантите да коментират..................

Елена, за да има опитмално количество кърма, което да посрещне нуждите на бебето във всеки един момент от денонощието, е важно качественото стимулиране и честото изпразване на гърдата. Това е малко по-трудно за постигане при сънливите бебета, но именно при тях е още по-наложително.
С 6 кърмения за 24 часа, и нито едно през нощта, трудно ще се постигне оптимален резултат. Хормонът пролактин, който е отговорен за производството на кърма, е в най-големите си нива между 2.00-5.00 часа през нощта. Именно тогава е хубаво той да се стимулира с кърмене, защото това означава повече мляко за следващия ден. И обратното, ако липсва стимулация, производството постепенно намаля и обикновено късния следобед гърдите вече не могат да отговорят на нуждите на бебето.
Дали ще е вариант при вас да опиташ да възстановиш едно нощно кърмене? Какви методи за разбуждане си опитвала? Смяна на памперс, гимнастика, масаж не работят ли при вас?
Има бебета, които действително се хранят на по-големи интервали и се оказва, че нямат проблем с това - наддават нормално и успяват да си доставят необходимите калории, без да се стига до въвеждане на добавка. Но във вашия случай не е така. Затова помисли, дали да не опиташ да си по-настоятелна в разбуждането. Не е необходимо да тормозиш Ели постоянно, просто не я оставяй да прави прекалено големи паузи, особено нощем. На този етап, нощното кърмене е от особено голямо значение. Много е малка, за да няма изобщо такова.
Не мога да се съглася с педиатърката ти, че бебето се прехранва от кърмата. Това звучи нелепо, като се има предвид колко кърмения има Ели, както и фактът, че приема и добавка. Ако предлагаш само една гърда през три часа, това означава, че другата ще има покой от 6 часа, което крие сериозен риск от намаляне на лактацията и постепенно отбиване. Млякото не се ''събира'' с натрупване, то се произвежда. Предлагането на двете гърди в рамките на едно хранене е важно както, за бебето - това гарантира оптимален прием на калории - така и за лактацията на майката.
Ти сама си забелязала, че бебето може да суче ефективно много повече от 20 минути, като прави кратки прекъсвания, за да си почине. Съвсем закономерно е Ели да не се наяжда, ако ти гледаш часовника и прекъсваш кърменето, защото някой ти е казал, че времето за хранене се ограничено в рамките на някакъв срок.
Води се по нея; ти си майката и твоят инстинкт рядко ще сбърка. Мисля, че сама ще откриеш, кое правилното за твоето дете.
По принцип следобедите повечето бебета започват да сучат по-настоятелно и продължително, защото са по-изнервени, а и коликите се активизират привечер. В тези моменти кърменето е и за успокоение и няма адаптирано мляко, което да успокоява стомахчето повече от майчината кърма. Колкото и пречистени и адаптирани да са млеката за кърмачета, нормата е именно кърмата, а не обратното. И ако нещо може да помогне за коликите, това е точно кърмето. И то не толкова самото мляко;  кърменето далеч не е само хранене, поне не и за бебетата.
Неслучайно според проучванията, кърмените бебета страдат по-малко и за по-кратко време от колики, ако сучат на поискване, когато и колкото искат.
Поздравления за това, че не се отказваш и в никакъв случай недей да си мислиш, че не се справяш с кърменето. Напротив, ако ти си уверена в себе си, ако правилно разчиташ сигналите на детето си, вероятно всичко ще е наред.  Simple Smile

# 467
Здравейте момичета Simple Smile Честит празник!
ЛОРИ, миличка всичко ще бъде наред, толкова се радвам за вас, ще видиш всичко ще се нареди, както трябва и Боби ще расте здрав и силен мъж!!! Hug Hug Hug Hug
СНЕЖИНКЕ, честито  рожба!  Hug Бързо възтановяване на мама, за да гушка по-бързо бебо!
Амидалка, правилно разсъждаваш за люлките то важи и за шезлонгите повече от 2 часа не е хубаво да се държат новородени. Пробвай със сушоар да успокояваш, аз съм много доволна от вчера  Naughty това ни спаси от нощните ревове... и само като го спрем както дремеше отваря очи и почва  ooooh!

# 468
Амидала, по колко му давате и на колко часа?
Нашият лакомник в 3 омете 130 мл. после в 5 си дояде с 30 мл. Пъшка до 7, и после яде в 10 пак 130 мл. Увеличава дозата и намаля броя яденета. Почти се отказах от кърменето - вчера не прояви интерес а търсеше шишето.
Ти Хип 1 ли му даваш само? Аз го давам през ноща, а през деня - хип "пре".Мисля, че 1 го запича и затова му е тежко на пупата.

Мими, палчета за теб и Мони!

# 469
Клото, много ти благодаря!   bouquet  Вече съм по- спокойна, а и имаме подобрение!  Grinning
Ние се напапкахме и сега спинкаме.    sleepuu
hey_ya на мен педиатърката ми каза нищо да не пипаме, защото само щяло да се инфектира. Naughty  Каза, че ще започнем постепенно, но на по- късен етап!

Исках да ви питам, след като падне пъпчето, слагате ли някаква лепенка при къпане или няма страшно и така да се къпе?

# 470
  • софия
Честито бебче, Снежинке Simple Smile живо, здраво и много, много кротко Simple Smile

Към мъжките майки имам въпрос за пишката. Карат ли ви ваще доктори да я забелвате? Аз нашата като я питах каза, че тя щяла да го направи това, но аз се притеснявам да не стане късно. Миналия път не помня какво беше, но помня, че викахме докторката в нас, защото се беше срастнала малко и нас ни беше страх, а Тими беше доста малък. При вас как е?

на мен педиатърката ми каза, да не я пипам... [/b]

# 471
Здравеите момичета.И ние отсъствахме няколко дни и да се похваля че на 28.02 в 12:00 се роди сина ми Атанас-3700кг,54см.Днес се прибрахме от болницата и се адаптираме към обстановката вкъщи

# 472
Честит син на Снежинка  Hug!
The_Driver ,честито и на теб  Peace!
Лори , Praynig !
Бобчо ,моят мъж също на моменти е непоносим  Embarassed ,но после се оправя  Rolling Eyes .
Може да му е трудно да свикне с новото положение ,някакъв вид депресия при татковците  Sick ...

Моят писан продължава да спи на гърдата и после  трябва да цедя  ooooh!
Някоя от вас открила ли е ефикасен начин за събуждане на мързеливци  Crazy  #Cussing out ?

# 473
Честит малък палавник на мама Снежи! ДА е жив и здрав щнак, а мама бързо да се възстановява , че май трудничко е било!
Лори, браво за хубавите новини! Дано се окаже най-безобидното и да нямате повече проблеми и беб да расте спокоен!
Светла, благодаря за отзива за шезлонга. Май ще го взимам, и без това може да се ползва дълго и ще си избие парите.
Дейзи83, на ортопед с баткото сме ходили във 2 месец. Четвърти е късно, така че настоявай за направление и ако трябва идете в друг град да го прегледат. Иначе и аз знам за гънките на крачетата.
Амидала, и аз рева за щяло и нещяло. От хормоните е, но ще се оправим  Wink
Хей_я, аз бих оставила док да се оправи с пишлето, едва ли ще стане късно. Може да се чака до годинка сама да се забели и чак тогава да асе пистъпи към по-крути мерки. На баткото така процедирахме - хирурга я отлепи с едно движение, мазахме с АБ крем и мина.
Бобчо, съжалявам за отношението на мъжа ти! Нчмам думи! Дано е временно и вече да съжалява и да осъзнава колко те е наранил! Опитвай се да не обръщаш внимание доколкото можеш, заради беба. Peace
Пчеличке, какви са тия изследвания че и кръв от главата  Shocked да се взима? Сори, че питам, не съм изчела назад, сигурно си казвала...Каквото и да е , дано минава  Praynig

# 474
  • софия
аз май като се събуди дребния ще отворя прозореца или ще го извед на балкона за малко, утре пак и ако наистина в други ден е 9градуса ще го изведа с количката малко....

# 475
Честит Празник Българи!!!

Честити рожби на Снежи и Драйвър.   bouquet Да са здрави,послушни и спинкащи... Laughing Добре дошли в отбора на 1+1... Mr. Green
По другите теми,ако мога ще се включа пак,че сега ще храня 2 гладни гърла...

# 476
Честито на Снежитооооо!!!Да е жив и здрав малкия мъж! Най-сетнетне и нейният ред дойде!!!Браво Снежинке! Hug[/size][/color]

# 477
Блокирах си пина на картата и ми казаха да ида в банката на място да ми го отблокират  Close
Освен това още сме по документи "Baby Nikolova".Трябва да ходя да я регистрирам с името вече...и да я заведа на БЦЖ ,че тук не ги правят при еаждането....А как да го направя като нямаме още и 10 дена.Мислите ли че мога другата седмица вече да я водя с количката? Thinking
Защото акушерката идва вкъщи всеки понеделник, но другите неща трябва да се ходи на място.А коша за колата ни идва голям и ме е страх да не и се изкриви гръбначето,затова ще трябва да ходим в зимния кош на количката.Дали след 10-тия ден мога да я изведа?

# 478
Честито бебенце На The Driver! Да е спокойно, усмихнато и щастливотосъбитие!

Пчеличке, палчета за тебе и бебчо !

# 479
Честито на Снежи! Да е жив и здрав бебчи и много радост да носи на всички, които го обичат!

Лори, много се радвам за добрите новини! Всичко ще бъде наред с Бобчо! Ние също бяхме в неонатологията на педиатрията при доц. Георгиева и доктор Дянкова. Там са много добри специалисти и имат добра апаратура. Безкрайно съм им благодарна на тях и на Бог!

За ортопеда да питам, въртят ли си ваще бебчета стъпълцата едно към друго? Педиатърката каза, че е нормално, защото така са били свити в утробата, но аз все пак бих се консултирала и с ортопед.

Общи условия

Активация на акаунт