Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 632
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
не зная как да ви почерпя за съжаление...Ема днес става на месец  Simple Smile
За погачата се разчетох и доколкото разбрах може след 40, а не преди. Така че ще го правя уикенда след 40-тия ден.
Сполучливи покупки:
- кутия за козметика - всичко ми побира и е много подредено върху скрина, няма разсипани и бутнати неща;
- повивалник по поръчка от Дибо - поръчахме си го с наши избрани размери спрямо леглото и е много удобен;
- биберони залъгалки на Мам- 0-2 месеца - Ема ги харесва най-много, имаме и на Авент и Нук, но МАМ са и лидер;
- бодита и дрешки Next- страхотно качество и много красиви;
- възглавница за сън настрани Чико - супер удобство. Слагаш бебчо и хич не го мислиш дали ще се върти;

Неудачни неща:
- бодита Вис Виталис- имам само две, но и на двате им се прецакаха копчетата- никога вече;
- Памперс 2 - стягат и на крачетата;

За люлка и бебефон много се чудя, някой може да ни ги подари за погачата. Ако може да препоръчате модели...
Исках да попитам ЛЛЛ - може ли да се боядисам с безамонячна боя докато кърмя?

# 676
Дейзи, аз бих се посъветвала със специалист, ако ти е такъв проблем. Моят док е и пластичен хирург и по време на бремеността се мажех здраво с каквото ми даваше (алфастриа)- нито стрий имам, нито целулит. Върнах се във форма за 40 дни, направо не личи, че съм раждала.....но............. с кърменето ударих на камък.

Неудачни покупки - креватче и юрганче, шишета Авент.
Удачни - шезлонг на чико, шишета биби.
Помпата ми я дадоха под наем от болницата, неприятно е, ама трябваше.

# 677
  • София
Здравейте Simple Smile

Дидшонче, и аз ще ти пратя снимка. Има ли някакви изисквания за вид и трябва ли да пишеме име на бебе и майка? Аз колажа на януарките не съм го виждала...

Имам въпрос към майките, които не кърмят - Давате ли вода от шишенце на бебе? По колко на ден изпива и слагате ли й захар? Моя син не пие по много, а аз не й слагам захар и той се мръщи! Не мога да преценя дали изпива повече от 30 мл за целия ден или по-малко. А това ме притеснява, защото знам, че трябва да пият вода.

За памперсите - ползваме Либеро 2, от които по принцип съм много доволна, НО и при нас се получава пропускване и най-редовно беб е вир вода. Не знам дали проблема е в начина на слагане или в самите памперси, но явно това е масово явление, няма да ги сменявам, защото нямам други забележки.

Дейзи, може би за затоплянето има значение, защото аз по принцип не го навличам изобщо в нас, понеже е топло, но понякога когато бодите е по-тънко може би му е студено и мрънка. Днес определено като го гушнеме беше по-спокоен, явно се затопля.
По личицето на Явор гледам също са се появили пъпчици с връхче и са едни такива твърди, а лицето му не го мажа всеки път с мялко.

# 678
  • софия
Здравейте Simple Smile

Дидшонче, и аз ще ти пратя снимка. Има ли някакви изисквания за вид и трябва ли да пишеме име на бебе и майка? Аз колажа на януарките не съм го виждала...

Ами на Януарките има име под всяко бебче, но на мен не ми харесва с имена, ако кажете ще сложа Simple Smile мисля, на всички снимки които вече получих има името на бебчето ...  пишете ми ги, за всеки случай
изискване аз нямам...

# 679
И аз имам въпрос към консултантите към ЛЛЛ
Бодежи и аз имам и в двете гърди между храненията.Подобни са на тези от спускането на кърмата,ама определено не е.Не ми се вярва постоянно да се спуска.Болка в зърното  имам само в началото като захапе,после вече не ме боли.Не се дърпа като яде,не виждам никъде зачервено по зърната си.Дали може това да е млечница или за тези бодежи си има и друго обяснение?

Здравей adi_v4,
От кога чустваш тежи бодежи? Колко време продължават? Веднага след кърмене ли започват или минава време и след това? Забелязала ли си да настъпва някаква промяна в гърдите при поява на бодежите - например зърното да си променя цвета или нещо друго? Свързваш ли с нещо конкретно появата им? Дали си имала разраняване на гърдите или да си приемала антибиотик наскоро? Мислиш ли, че е възможно да имаш вагинални гъбички? И последен въпрос дали си забелязала бели налепчета в устата на бебо?

Много майки споделят, че усещат подобни бодежи между кърменията в следствие на слизаща кърма. Тялото ни не спира да произвежда и в гърдите винаги има кърма за да посрещне нуждите на бебето. Много майки сса забелязали, че когато бебето заплаче или наближи часът за хранене, а понякога и без причина кърмата започва да изтича спонтанно, т.е. тя е налична и не започва организмът ни тепърва да я произвежда. При повечето майки усещането отшумява в последствие.

Ако имаш съмнения за млечница е добре да се консултираш с лекар и ако е необходимо той ще назначи лечение  Peace

Исках да попитам ЛЛЛ - може ли да се боядисам с безамонячна боя докато кърмя?

Здравей JJuleto,
Според The Breastfeeding Answer Book pocket guide, La Leche League International, 2005, p. 147 няма доказателства, че боядисването и къдренето на майката оказва някакъв ефект върху нейното кърмено бебе. При използване на продукти за коса, някои от веществата, които те съдържат могат да бъдат абсорбирани от кожата. Ако няма наранявания по нея, абсорбираното количество ще бъде по-малко отколкото, ако кожата е наранена  Peace

# 680
И аз пратих снимка за колажа, не знам дали е подходяща  newsm78 Дидишонче, благодаря предварително за труда, който ще положиш  Hug
За покупките:
Сполучливи:
Попмпа на Томи Типи + 2 шишета и стерилизатор
Биба на Canpol (само нея си харесва)
Всички дрехи, които поръчах от Ларедут
Памперс 2-аз съм доволна
Козметиката на Бюбхен

Несполучливи:
Биберони на Авент и Томи Типи- не ги харесва
Козметика на Нивеа- използвах една мостра на лосион и кожата започна ужасно да му се бели
Термометър за вана-не го използваме изобщо, аз си нагласям водата
Две бодита на български фирми-паднаха им копчетата на първото обличане

# 681
Здравейте мами и бебчета  Hug Hug Hug

Честити бебчета на всички нови мами, Живи здрави, поспаливи и само хубави моменти.

Ние сме си вече у дома от 02.03.2011 но сега намирам време да драсна два три реда / може и повече  Wink/
Бях забравила колко много грижи има около едно малко човече.

За раждането: Пожелавам на всеки такова. Взеха ме на 25.02 в 20:00ч. Настаниха ме в пред родилна в 20:30ч. с 3,5см. разкритие. В 21:00 беше 4,00см. пуснаха ми системата и в 22:45 изплака малкия.
Лошото беше че карахме много силна жълтеница, беше и на фото терапия, но мисля че вече се справи с нея.

За храненето и режима: За сега сме изцяло на кърма. Мисля , че му стига понеже от 7на бр. хранения имаме 6на бр. наакани памперси и то не колкото монета от левче а направо банкнота от два лева  Wink. Храним се на два часа и половина или три, правим пет часова пауза вечер.

За коликите Мислех, че  е малък но май ни започват лека полека , няма да ни се разминат. За сега положението е под контрол

За водата Аз давам вода. На каката също давах и си е кърмех успешно 6месеца. Аз мисля , че трябва да им се предложи ако пие о.к. ако ли не пак о.к. Правя всяка сутрин нова на 100мл слагам една кафена лъжичка захар и малки изпива за 24 часа , около 40-50мл.

Много се радвам за малкия Боби и силната Лори  Hug Hug Hug
Адашчето на Мими бързо да се оправя.

Стиснати палци за утре на  nikito_pk. Късмет и всичко да мине без проблеми.

Стана много дълго, но  Embarassed Embarassed Embarassed

За колажа И аз много харесах на януарките, но съм сигурна, че нашия ще е по-хубав. Дидишонче   bouquet  bouquet  bouquet

Хубав ден на всички

# 682
  • Полски Тръмбеш
Здравейте и от нас за днес  Simple Smile
Какво ми се случи преди час  Grinning - Йо нали ака вече по 1 или 2  пъти на 24часа... и от вчера сутринта не беше акала..., и преди час я усетих че "върши работа"  Laughing и като преключи ще е преобувам...отварям папперса и  #Crazy  цялата ама цялата омазана...  #Crazy  и като надигам бодито- целият и гръб чак до врата  hahaha  беше си изакала собственото тегло два пъти  hahaha че я къпах  Joy   
Аз за покупките ще се въздържа, защото от всичко съм доволна което купих, е преди вр с баткото не беше така  Joy но опита учи  Mr. Green
Честити месечинки на всички бебчета- да са здрави и щастливи
толкава за сега пожелавам ви прияте и усмихнат ден
П.П и довечера половинките ви да ви искат прошка  Naughty  Mr. Green

# 683
  • Mostly in my mind
момичета, да ви питам - на тези от вас, които имаха линеа негра изчезна ли ви?и ако не-кога изчезва? newsm78

# 684
  • Полски Тръмбеш
и аз си мислех да питам  Mr. Green  и моята още си стои  Sad кога ли ще се махне   Rolling Eyes

# 685
  • София
момичета, да ви питам - на тези от вас, които имаха линеа негра изчезна ли ви?и ако не-кога изчезва? newsm78

Моята си седи и е доста черна да ти кажа! И предния път си седя доста!
Аз не написах името на беб - Явор се казва за всеки случай ако решиш да пишеш имена Simple Smile

# 686
  • У дома... някъде
Добър ден!
И аз се отчетох за колажа.Дидишонче,благодарим за инициативата и старанието! Hug  bouquet
Килограмите-на мен са ми останали 15  Embarassed и нямам търпение да се стопля вече,за да почвам разходките и малко още да ми заздравее д....то и да яхвам велоергометъра.Ако не стане така ще се наложи да започна и някоя диетка на салата и месце  Heart Eyes-любимата ми.Така че Дидишонче имаш стиснати палчета от мен. Hug
Тази линия негра при мен е ужасна и пъпа ми е един цвят  Outta Joint...ужас.Ще се махне но по натам.А относно стриите,аз бях писала и преди че яко се нацепих с първата бременност и сега нямам нито една нова.Старите са доста избледнели,но за сметка на това са на кръста,2-3 на корема,по бедрата от вътрешната част и отзад към коляното. #Cussing out
Сполучливи покупки-шишета и биба на авент без бисфенол.
козметика-Бюбхен
памперси и мляко-Бейбилов на ДМ
кошница за кола-Макси коси  Peace
количка -Бертони комбинирана с амортисьори
Несполучливи покупки-памперси на Памперс Слийп енд плей 2(ужасно тънки и ластичетата стягат на крачето).За друго май за сега не се сещам.

Между другото турския вариант на Памперс Прима ни го донесе вчера един приятел.Още не сме отваряли пакета,но дано не са същия боклук като тези по-горните,че пакета е от 92бр.и ще видим зор докато ги изразходим.
За водичката-давам я под формата на чай от копърови семена.Всяка сутрин правя нов около 100мл и до следващата сутрин дребсъна е изпил някъде около 60-70мл.Слагам обаче мъничко захар,че иначе вкуса му е ужасен,аз не бих го пила,а представям си детето.Той и така дори понякога му се мръщи.

И да питам вашите бебчета имат ли доста мъх по цялото тяло?Моя син е целия в мъхче и се чудя дали е нормално чак толкова,иначе и каката имаше но доста по-малко количество и остана само малко на гърба до ден днешен.
И друго-напомнете ми от кога се даваше витамин Д?Имам спомен от 22 ден или...... newsm78 е друго?

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 15:27 от valeria81

# 687
за линия негра
аз нали нямах таз придобивка и вчера се гледам - имам линия негра  Shocked и пъпа ми станал с едно кафяво кръгче  Shocked Shocked
с миналата бременност нямах нищо подобно  Thinking

# 688
имам въпросче, колко често къпете бебетата?
нали уж новата теория е да не се къпе всеки ден!

имаме си крусти вече, а му мажа главата с олио и не я мия всеки ден...

# 689
Привет!
Чудесно е, че ще си имаме и ние колаж. Дидишонче, ще ти пратя снимка непременно  Simple Smile.

Линеа негра - не ми се появи изобщо, стрии - също, килограми - прибрах се от болницата на предишните си килограми. Вече и по бански не ми личи да съм раждала и дори много се надявам да не отслабвам повече - онзи ден си купих страхотна рокля, която смятам да облека на един официален повод май месец и не искам да виси на мен като на закачалка дотогава  Confused.

Мъхче Дани няма, Рая също е нямала, но съм чела, че било нормално, доста бебчета имали и си падал самичък.
Витамин Д давам,откакто навърши 1 месец, по 1 капка всеки ден.

Покупки - нямам несполучливи. Само от каката стерилизаторът, нагревателят и помпата стоят сега неизползвани, но пак са неща, които си трябват. Първите две пак ще влязат в употреба, но по-нататък, а помпата (Медела Суинг - след зверска едногодишна експлоатация с каката сега само ѝ смених шишето и "фунията" от хигиенни съображения, иначе си работи перфектно) в началото ползвах, но само няколко дни, докато ми се регулира кърмата.

Най-незаменими си остават кошницата за кола и двете колички - ще ми изгледат и двете деца и без тях не мога да си представя какво бих правила, ние сме все навън или на път. Иначе и шезлонгът (Фишер Прайз, с лъвче е и нашият), бебефонът (Симо), анатомичната ваничка са все неща, от които не бих се лишила  Wink.

За къпането - къпем се през ден в коритото, а дупето, лицето и ръцете мия всеки ден, че и по няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт