Мартенички бели и червени закичени на ЯНУАРЧЕТА засмени (3)

• 30 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Клечо,ако искаш пиши ми на лични в кой квартал си и ако може някакси да ти прехвърля шишенцето.

# 91
не ми излизат иконките незнам защо.стерилизирам всичко с дезинфектанта на чико но и 30мин в вряла вода е достатъчно.според мен.капки деавид не давам и на другите си деца не съм давала раждала съм и в чужбина и там не ги препоръчват.но то си е до лична преценка

# 92
  • София
записче
гласувах, ние сме с презервативи. Кърмеето не ми се струва много надеждна контрацепция.
Колажа изглежда супер, преди малко пратих снимка.
Като ходих в понеделник на чиста молитва и отчето ми каза за червения конец който връзват на бебетата, че било бабини работи, трябвало да се върже кръстче. Въпреки това аз съм вързала на ръчичката, а даже сложих и под изтривалката. Не вярвам в тия неща, ама защо ги правя и аз не знам.

# 93
  • ул. "Мечтание"
Ноеми и за си мислех за такава анкета. Трябваше и веднъж през бременността да я пусна също, да видим как са се променили мераците.  Joy

Сакси, не помня дали ти казах - много яко изглежда колажчето! Супер си!  Hug

Искам да питам тези, които давате биберони до кога ще ги стерилизирате постоянно?

То нашата не я ползваме почти. Но така или иначе никога не я стерилизирам. От дъжд на вятър я мия с гореща вода и толкова.

За анкетата - де що е без хапчета, без спирали и доктори начини за предпазване - наши са!  Mr. Green Аз имам много силно изразени физически признаци на овулацията та календарния метод ни пасва чудесно. Основно така сме се пазили (когато сме се пазили) и издънки не е имало. А и да има не е болка за умиране. Все пак искам да се пробвам да ги докарам до 4 преди да стана на 30. (Ноеми, стига се хили!)
Покрай кърменето пък се надявам цикъла ми да полипсва по-дълго време.  Mr. Green Искрен яде по поне 10 пъти на денонощие в най-поспаливите си дни, та имам всички шансове. Дано не разреди само много-много.
Преди време ползвала съм 6 месеца хапчета, една година бях със спирала...  Sick не са за мене тия работи!

# 94
на мен педи ми каза, че зеленото ако е от коликите. четох, че може и да е настинка, но не мисля, че е настинал.

# 95
Момичета от ЛЛЛ, дали сте запознати по-подробно с кърмаческата жълтеница? Преди малко излязоха стойностите на билирубина, които са общ 54 и директен 14, личната ме стресна, че високите стойности увреждат нервните структури и трябва бърза консултация с гастроентеролог, като предполага изписване на фенобарбитал. Въпроса ми е докога е нормално да продължава и налага ли се наистина да се вземат мерки веднага или просто да изчакаме, тя ще си отшуми? Потърсих информация в нета, но срещнах противоречиви становища по въпроса. Благодаря ви!
 Нощни, права си за докторите, да не му се налага на човек, но все пак ни се налага и трябва малко или много да им се доверяваме.

Адис, здравей!

Въпросът ти е от компетенцията на специалист, но ще опитам да ти дам малко информация относно жълтеницата при бебетата.
Както ще прочетеш и в статиите, които прилагам, жълтеницата обикновено е физиологично състояние, дължащо се на пигмента билирубин. Това е страничен продукт от разпадането на червените кръвни телца (еритроцити), които са в излишък при новороденото (в излишък, защото бебето в утробата има нужда от повече еритроцити, за да извлича кислород от кръвта на майката, но след раждането вече механизмът на получаване на кислород е друг – през белия дроб – и тези червени кръвни телца трябва да се елиминират). Билирубинът се преработва от кръвта през черния дроб и се изхвърля чрез изпражненията.
Ето защо и кърменето и НЕдаването на вода е толкова препоръчително при бебета с физиологична жълтеница, защото именно чрез хранене=>изхождане билирубинът може ефективно да се изхвърли от кръвта.
В общия случай, лечението на физиологичната жълтеница е фототерапията. В болниците се използват специални лампи. Ако лекарите препоръчат лечение в домашни условия, то много бебета се повлияват добре от събличане и доближаване до прозореца на добре осветена от слънцето стая. Обикновените стъкла не пропускат UV лъчи, а в същото време добре пропускат светлината, така че терапията да бъде ефективна.
Ако жълтеницата е диагностицирана като кърмаческа, няма доказателства, че преустановяване на кърменето ще има положителен ефект. Отчетено е, че при спиране на кърменето за ден-два, нивата на билирубина при бебето с кърмаческа жълтеница рязко спадат, но след това отново рязко се връщат до малко по-ниски стойности. Ако кърменето продължи, кърмаческата жълтеница е вероятно също да продължи по-дълго, но постепенно отшумява и изчезва.
Дали е вариант за теб да се консултираш с още един педиатър и/или с гастроентеролог?
За терапията с фенобарбитал вярвам, че педиатрите и гастроентеролозите ще ти отговорят по-точно и изчерпателно. Все пак би било добре да прочетеш статиите, които прилагам по-долу и да си информирана, че ако жълтеницата не е патологична, инвазивна терапия по-скоро не се налага, тъй като тя в повечето случаи отшумява от само себе си или с фототерапия.
Ако след консултациите с още специалисти те препоръчат прекратяване на кърменето, ще се радвам да се обърнеш към нас за повече информация по въпроса, която после да обсъдиш с лекаря на Ивайла.
Ето и обещаните материали (един от тях е на английски):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22297
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24494.0
http://www.llli.org/NB/NBJanFeb93p12.html

Antoaneta, вие как сте с акането?

При нас след 5-дневната пауза, когато дадох Дуфалак, Йоана се изака. На следващия ден пак дадох Дуфалак - уж да се регулира - но така и не се изака...И днес вече е 3-ти ден, в който пак не е акала.

Единственият начин да си го обясня е, че наистина усвоява кърмата и няма какво да изака - иначе след втората доза Дуфалак трябваше пак да има изхождане.
Ама се притеснявам да я държа да не ака по 5-6 дни...

Момичета от ЛЛЛ, вие какво мислите? Само на кърма сме, но не се изхожда редовно, а като се изходи, не е твърдо - т.е. няма запек. Така е от 20-тия ден. Първо започна да ака по веднъж на ден, после на 2-3, после с по-големи паузи... Качила е 1300 гр. за 35 дни, пишка редовно и обилно.
Наистина ще си сложа лентичка вече да брои дните... ooooh!

LadyAngel
,

Поздравления за доброто наддаване на Йоана!

При запек на кърмени бебета може да се говори, когато бебето видимо изпитва дискомфорт при напъване и изхождане, коремчето му е твърдо и изпражненията са твърди и топчести.
Дали си опитвала да я облекчиш с масаж на коремчето? С цяла длан или със събрани пръсти се прави масаж около пъпчето на детето по посока на часовниковата стрелка. Кръговите движения са леки и нежни, с минимален натиск. Натиска се еднократно и леко по-силно в областта точно под пъпчето. Под натиск не разбираме нищо, което би причинило дискомфорт на детето – всичко се прави меко, леко и нежно.
Препоръчват се още упражнения – свиване на крачетата към коремчето или кръгове с крачетата тип „каране на колело”.
Много бебета на възрастта на Йоана или по-малки се изхождат веднъж на 2-3 дни или на по-големи интервали, без това да е проблем за наддаването или доброто им развитие. След като стабилно наддава на тегло, чувства се добре и няма признаците на запек, вероятно няма причина за притеснение. Майки на бебета, които са се изхождали на големи интервали в първите седмици и месеци от раждането си, споделят, че изхождането се нормализира със започване на захранването.
Може също ти да опиташ да приемаш по-разхлабващи храни и да очакваш евентуален ефект върху Йоана през кърмата. За такива храни се считат овесените ядки, сините сливи (в момента има сушени само), както и приемът на повече течности.

# 96
на нас педито ни препорача за зеленото ако.linex baby на рая и подеиства много бързо и ефикасно.може да се получи от смяна на мляко;кърма ако майката е яла нещо което на бебчо не му понася на стомахчето това прахче е за изчистване и възстановяване на баланса на чревната флора.аз съм доволна

# 97
Не съм чела сигурно от седмица  Blush Голямо скитане правим с бебка, вкъщи съм само за да сготвя и да спим  Mr. Green

Днес правим месечинка! Честито и на другите бебоци!
 newsm38

Сори, че пращам снимка в последния момент!
Връщам да чета цяла една пропусната тема  Shocked

# 98
Запис  Grinning

Мима, честита месечинка, както и на другите бебчета, които днес стават на месец!

Отивам да ви чета.

# 99
И аз тук  bouquet

# 100
  • София
Клечо,ако искаш пиши ми на лични в кой квартал си и ако може някакси да ти прехвърля шишенцето.

Пиша Simple Smile

Не съм чела сигурно от седмица  Blush Голямо скитане правим с бебка, вкъщи съм само за да сготвя и да спим  Mr. Green

Днес правим месечинка! Честито и на другите бебоци!
 newsm38

Сори, че пращам снимка в последния момент!
Връщам да чета цяла една пропусната тема  Shocked

Днес следобяд бяхме на парка, утре ако е хубаво времето пак сме там. Айде дано се намерим  Hug Честита ви месечинка   bouquet

# 101
Тони, да се отчета - след приема на Дуфалак три сутрини подред, ефекта беше следният - по едно акане дневно за тези три дни, много обилно и воднисто. Голямо напъване падна и се чудя дали лекарството не предизвиква допълнителни газове и разпъване на коремчето (и без това гадните колики са достатъчни). После пак неакане 2 дни и днес сама осра пейзажа, милата, ама направо до врата и беше стигнало. Мисля да прекратя с Дуфалака засега, ама не знам ако продължава повече от 3 дни какво да предприема.
Да се оплача - биберона залъгалка хич не го ще вече, направо с погнуса го изплюва, не знам какво да правя като почне канския рев, нищо не помага - ни разнасяне, ни полюшване, нищо. Слагам я на гърда да се поуспокои, ама то без зърна останах вече, мога ли по цял ден така да я държа  Shocked
Оф, този грип на баткото ужасно се проточи, с коварна връщаща се висока Т и много лоша кашлица. С хомеопатия се лекуваме, може би затова по-бавно става, ама не искам да го тъпча с химии. Нерви не ми останаха вече, единия лежи примяцал в едната стая, другия се дере в другата...

# 102
  • София
Мама Зайка Hug ще ги запознаем, стига да се постопли времето  Joy ние още не сме излизали по разходки, освен ходенето по консултации.

Клечо, наистина нещо се завлачиха тия пусти шевове, ама и доста ме шиха...

Лохии си имам все още...
Нашето аки е жълтеникаво и сле на кърма и АМ.

Да ви питам - вие отлагали ли сте ваксината след първия месец, колко време и поради какви причини???

# 103
Здравейте и от нас. Тази седмица с това лошо време не сме излизали на разходки, а аз освен до кварталния магазин, не си спомням да съм ходила някъде в последно време  Confused Елинка ака само веднъж на ден, всеки ден по абсолютно едно и също време и то само като е съблека, но ака по много. По половин час трупа  Mr. Green и едното (първото) ако е винаги зелено или поне меланж (жълто-зелено). Тази седмица е някакъв кошмар, защото си е обърнала режима и спи по цял ден,а по цяла нощ будува. Но като казвам будува, наистина имам предвид будува, от полунощ като се събуди заспива чак в 8 часа, трябва да я дундуркам, оставя ли я -рев, Така е вече 5-та нощ, гледам като зомби вече,а за сенките под очите ми не искам и да говоря. Лохии също си имам все още, нямам търпение да се отърва от тях.
Искам да попитам майките, които хранят мъниците само с АМ на каква схема са? Ние сме още на смесено хранене,ама все не знам дали й стига. Спазвате ли указанията на кутиите или си храните през 3 часа. Мен педиатърката ме посъветва на 3 часа по 90 мл...

# 104
  • Варна
Здравейте момичета,днес моят малък мъж има Рожден Ден-става на 3 години GrinningПочерпете се за наше здраве

Общи условия

Активация на акаунт